In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Elka198321 wrote:W Invicta jest takie badanie test uma ono bada kurczliwość macicy ,pp badaniu wyszło że mam nadkurczliwa, co utrudnia zarodkowi imlantacje.
Norma to 10, ja mialam16.
Dostałam wlew potem brałam relanium 4 dni i dodatkowo nospę 3x1 tab oprócz obstawy progesteronem i estrofenem.
Moja rada mając za sobą 6 podejść.
Badaj poziom progesteronu przy bhcg i estriodial.
Przy 2 udanych transferach miałam te badania 5,7,14,21 dzień po transferze. Jak poziom progesteronu był poniżej 20 dodawali mi leki.
A u mnie też zarówno przy synu jak i teraz miałam problem z odpowiednio wysokim progesteronem.
Niewiem jak w innych klinikach do tego podchodzą ale u mnie zwracają uwagę idzieki trmu mamy już 1 cud i 2 w drodze.
Oo super, że piszesz. Zapytam o to badanie na wizycie, zwłaszcza że już jestem po nieudanych transferach więc może to było też przyczyną między innymi ! Dziękuję Ci bardzo !
-
U Nas 2 cud 11 tydzień ma już 4,8cm .Usg praktycznie wszystko dał zrobić poza noskiem bo położył się spać i mimo pobudek niebył skory do współpracy, zakrywał rączkami....
Cudzie trwaj;-).
W styczniu zrobimy jeszcze nifty pro że względu na mój wiek....
Buziaki i pozdrowienia dla Was wszystkich dziewczyny;-)
Pd.te co się niedecydiwaly na krok kd i się zastanawiają nieczekajce szkoda czasu.
U nas r nieudane podejścia na moich komórkach .
Przy kd mamy syn i teraz 2 dzieciątko w drodze.Martuśka87, Raija86, EwelaKrk86, monester, Hope_89, Angelles, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:U Nas 2 cud 11 tydzień ma już 4,8cm .Usg praktycznie wszystko dał zrobić poza noskiem bo położył się spać i mimo pobudek niebył skory do współpracy, zakrywał rączkami....
Cudzie trwaj;-).
Pd.te co się niedecydiwaly na krok kd i się zastanawiają nieczekajce szkoda czasu.
Przy kd mamy syn i teraz 2 dzieciątko w drodze.
Jenys to już 11 tydz??? Wow.. Kiedy??super wieści. A jak się czujesz?
-
Saimi wrote:Jenys to już 11 tydz??? Wow.. Kiedy??
super wieści. A jak się czujesz?
-
Elka198321 wrote:U Nas 2 cud 11 tydzień ma już 4,8cm .Usg praktycznie wszystko dał zrobić poza noskiem bo położył się spać i mimo pobudek niebył skory do współpracy, zakrywał rączkami....
Cudzie trwaj;-).
Przy kd mamy syn i teraz 2 dzieciątko w drodze.komórka dawczyni, to taka cudowna sprawa! Jestem przeszczęśliwa, że żyjemy w takich czasach, że to jest możliwe i ogólnie dostępne. U mnie już zaczyna się strach przed porodem
ale dam radę, jestem silna babka!
Elka198321, Hope_89, Angelles, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
Raija86 wrote:Wspaniałe wieści
komórka dawczyni, to taka cudowna sprawa! Jestem przeszczęśliwa, że żyjemy w takich czasach, że to jest możliwe i ogólnie dostępne. U mnie już zaczyna się strach przed porodem
ale dam radę, jestem silna babka!
Prawda jest taka, że na szczęście szybko się o tym zapomina🥹Raija86, Elka198321, Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
[/url]
-
Tak, chcemy ale to raczej około kwietnia - maja chce wizytę ustalić. Ja po cc i trudnej ciąży to nie wiem czy dostanę pozwolenie od razu.
-
Saimi wrote:Tak, chcemy ale to raczej około kwietnia - maja chce wizytę ustalić. Ja po cc i trudnej ciąży to nie wiem czy dostanę pozwolenie od razu.
Boje się, że tu wybieram np jesień a pojawia się jakieś komplikacje ( żeby mnie nie pokarało 😄)
Jestem pod kontrolą i zabezpieczona hormonami. Za 3. Miesiące wizyta i mam nadzieję, że nic nowego się nie rozwinie .[/url]
-
owlowl wrote:Hej Dziewczyny, czy w przypadku skorzystania z KD można wykonać testy NIPT (wolne płodowe dna), typu SANCO, NIFTY? One działają w takim przypadku? Wydaje mi się, że gdzieś widziałam informacje, że nie do końca, ale teraz nie umiem tego znaleźć.
co innego test PAPPA. Też się go robi, tylko musimy koniecznie znać wiek dawczyni, bo inaczej wyniki mogłyby być zakłamane.
owlowl lubi tę wiadomość
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
Raija86 wrote:Można, dlaczego nie? Ja robiłam NIFTY. Ten test wykrywa nieprawidłowości w płodzie, który przecież już jest w nas
co innego test PAPPA. Też się go robi, tylko musimy koniecznie znać wiek dawczyni, bo inaczej wyniki mogłyby być zakłamane.
-
owlowl wrote:No właśnie wydawało mi się, że gdzieś kiedyś czytałam, że niektóre z tych testów nie są diagnostyczne dla KD, ale też mi się to wydaje dziwne, dlaczego miało by tak być. Może mi się to przyśniło, bo w Googlach też nic takiego nie wyskakuje.🤦
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Saimi wrote:Tak, chcemy ale to raczej około kwietnia - maja chce wizytę ustalić. Ja po cc i trudnej ciąży to nie wiem czy dostanę pozwolenie od razu.
-
Elka198321 wrote:Kochana ja jestem też po cc.jesli sprawdza bliznę po ciociu w macicy będzie wszystko ok zagojone to niepowinno być przeciwwskazań...Ja niecałe 2 tygodnie przed rokiem od urodzenia podchodziłam do transferu...A też miałam cc.
Ja nadal wyniki krwi - próby wątrobowe mam złe.. Boję się co będzie w ewent kolejnej ciąży z moją szyjka i też lekarze straszą, że kolejne ciąże będą gorsze. A ja w tej ciąży mialam skrócona szyjke, stan przedrzucawkowy.. Jeszcze kardiolog mi odkrył, że mam dziurkę w sercu więc i to mam sprawdzić przed starania i. Boję się bardzo próbować podchodzić do transferu a jednocześnie bardzo chce by moje dziecko nie było jedynakiem i bym miała poczucie, że zrobiłam wszystko co możliwe. Boję się, że będę znów musiała bardzo długo leżeć w szpitalu i walczyć o to dziecko.. A teraz drugie będzie w domu, to co innego niż pierwsza ciąża.. Tyle dylematów.. -
Saimi wrote:Ja nadal wyniki krwi - próby wątrobowe mam złe.. Boję się co będzie w ewent kolejnej ciąży z moją szyjka i też lekarze straszą, że kolejne ciąże będą gorsze. A ja w tej ciąży mialam skrócona szyjke, stan przedrzucawkowy.. Jeszcze kardiolog mi odkrył, że mam dziurkę w sercu więc i to mam sprawdzić przed starania i. Boję się bardzo próbować podchodzić do transferu a jednocześnie bardzo chce by moje dziecko nie było jedynakiem i bym miała poczucie, że zrobiłam wszystko co możliwe. Boję się, że będę znów musiała bardzo długo leżeć w szpitalu i walczyć o to dziecko.. A teraz drugie będzie w domu, to co innego niż pierwsza ciąża.. Tyle dylematów..
Saimi lubi tę wiadomość
-
HookedOnLoops wrote:Hej, mam pytanie. Jak podpisywaliśmy papiery, że chcemy przystąpić do AK to nikt nie wspomniał, że będziemy mieć konsultacje z psychologiem, a dzisiaj zadzwonili, że musimy się na taką umówić. No i przyszedł stres. O co możemy być pytani na takiej rozmowie? Czy psycholog może wydać negatywną opinię i odrzucić tym samym naszą prośbę o adopcję komórki?👩
Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza IVst. + cechy adeno
09.2020 8t puste jajo💔
01.2021 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
04.2022 laparoskopia usunięcie zrostów
💊 Letrox 50, koenzym q10 200mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
V Leiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3 miano 1:80⁉️
KIR:BX, 3/5 implantacyjnych✔️
🧔🏻♂️🆗
🟢Kariotypy
01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu
08.2024 start w klinice
I procedura IVF
19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja endometrium cd138
05.12 FET 5AA + EG+ Atosiban
6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢
28.01 histeroskopia
marzec ⏳ transfer ❄️
został ❄️5AB -
HookedOnLoops wrote:Hej, chyba nie potrafię znaleźć tego zaproszenia
Hej , cofnij się do głównego menu w aplikacji i tam pod forum masz przyjaciółki i wiadomości do przyjaciółek 😇HookedOnLoops lubi tę wiadomość
Ona 44 On 34
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne