X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Ananasek123 Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    W Invicta jest takie badanie test uma ono bada kurczliwość macicy ,pp badaniu wyszło że mam nadkurczliwa, co utrudnia zarodkowi imlantacje.
    Norma to 10, ja mialam16.
    Dostałam wlew potem brałam relanium 4 dni i dodatkowo nospę 3x1 tab oprócz obstawy progesteronem i estrofenem.
    Moja rada mając za sobą 6 podejść.
    Badaj poziom progesteronu przy bhcg i estriodial.
    Przy 2 udanych transferach miałam te badania 5,7,14,21 dzień po transferze. Jak poziom progesteronu był poniżej 20 dodawali mi leki.
    A u mnie też zarówno przy synu jak i teraz miałam problem z odpowiednio wysokim progesteronem.
    Niewiem jak w innych klinikach do tego podchodzą ale u mnie zwracają uwagę idzieki trmu mamy już 1 cud i 2 w drodze.

Oo super, że piszesz. Zapytam o to badanie na wizycie, zwłaszcza że już jestem po nieudanych transferach więc może to było też przyczyną między innymi ! Dziękuję Ci bardzo !

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas 2 cud 11 tydzień ma już 4,8cm .Usg praktycznie wszystko dał zrobić poza noskiem bo położył się spać i mimo pobudek niebył skory do współpracy, zakrywał rączkami....
    Cudzie trwaj;-).
    W styczniu zrobimy jeszcze nifty pro że względu na mój wiek....
    Buziaki i pozdrowienia dla Was wszystkich dziewczyny;-)
    Pd.te co się niedecydiwaly na krok kd i się zastanawiają nieczekajce szkoda czasu.
    U nas r nieudane podejścia na moich komórkach .
    Przy kd mamy syn i teraz 2 dzieciątko w drodze.

Martuśka87, Raija86, EwelaKrk86, monester, Hope_89 lubią tę wiadomość

• Saimi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    U Nas 2 cud 11 tydzień ma już 4,8cm .Usg praktycznie wszystko dał zrobić poza noskiem bo położył się spać i mimo pobudek niebył skory do współpracy, zakrywał rączkami....
    Cudzie trwaj;-).
    Pd.te co się niedecydiwaly na krok kd i się zastanawiają nieczekajce szkoda czasu.

Jenys to już 11 tydz??? Wow.. Kiedy?? :) super wieści. A jak się czujesz?

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - A. już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Generalnie niema tragedii. Ale z rana mam gulę taką jesli chodzi o jedzenie. ..przy Szczepciu niemam za wiele czasu na przemyślenia bo bądź bąbel badał noce słabo przesypia jest tragedia ...A w dzień jest tak żywotny że to hoho...zajechałby wszystkich po kolei tyle energii ma..

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Cudzie trwaj;-).
    Wspaniałe wieści :) komórka dawczyni, to taka cudowna sprawa! Jestem przeszczęśliwa, że żyjemy w takich czasach, że to jest możliwe i ogólnie dostępne. U mnie już zaczyna się strach przed porodem ;) ale dam radę, jestem silna babka!

Elka198321, Hope_89 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Wspaniałe wieści :) komórka dawczyni, to taka cudowna sprawa! Jestem przeszczęśliwa, że żyjemy w takich czasach, że to jest możliwe i ogólnie dostępne. U mnie już zaczyna się strach przed porodem ;) ale dam radę, jestem silna babka!
    Tyle każda z nas przeszła, że i każdy poród ogarniemy 😅
    Prawda jest taka, że na szczęście szybko się o tym zapomina🥹

Raija86, Elka198321, Martuśka87 lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Saimi a wy wracacie po rodzeństwo? Przepraszam jeśli coś ominęłam 🙂

event.png[/url]
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chcemy ale to raczej około kwietnia - maja chce wizytę ustalić. Ja po cc i trudnej ciąży to nie wiem czy dostanę pozwolenie od razu.

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Tak, chcemy ale to raczej około kwietnia - maja chce wizytę ustalić. Ja po cc i trudnej ciąży to nie wiem czy dostanę pozwolenie od razu.
    Ja bym chciała na jesień po wakacjach. Przedłużyć i chwilę być na wychowawczym i na jesieni spróbować.
    Boje się, że tu wybieram np jesień a pojawia się jakieś komplikacje ( żeby mnie nie pokarało 😄)
    Jestem pod kontrolą i zabezpieczona hormonami. Za 3. Miesiące wizyta i mam nadzieję, że nic nowego się nie rozwinie .

event.png[/url]
  • owlowl Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy w przypadku skorzystania z KD można wykonać testy NIPT (wolne płodowe dna), typu SANCO, NIFTY? One działają w takim przypadku? Wydaje mi się, że gdzieś widziałam informacje, że nie do końca, ale teraz nie umiem tego znaleźć.

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owlowl wrote:
    Hej Dziewczyny, czy w przypadku skorzystania z KD można wykonać testy NIPT (wolne płodowe dna), typu SANCO, NIFTY? One działają w takim przypadku? Wydaje mi się, że gdzieś widziałam informacje, że nie do końca, ale teraz nie umiem tego znaleźć.
    Można, dlaczego nie? Ja robiłam NIFTY. Ten test wykrywa nieprawidłowości w płodzie, który przecież już jest w nas :) co innego test PAPPA. Też się go robi, tylko musimy koniecznie znać wiek dawczyni, bo inaczej wyniki mogłyby być zakłamane.

owlowl lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • owlowl Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Można, dlaczego nie? Ja robiłam NIFTY. Ten test wykrywa nieprawidłowości w płodzie, który przecież już jest w nas :) co innego test PAPPA. Też się go robi, tylko musimy koniecznie znać wiek dawczyni, bo inaczej wyniki mogłyby być zakłamane.
    No właśnie wydawało mi się, że gdzieś kiedyś czytałam, że niektóre z tych testów nie są diagnostyczne dla KD, ale też mi się to wydaje dziwne, dlaczego miało by tak być. Może mi się to przyśniło, bo w Googlach też nic takiego nie wyskakuje.🤦

• owlowl Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owlowl wrote:
    No właśnie wydawało mi się, że gdzieś kiedyś czytałam, że niektóre z tych testów nie są diagnostyczne dla KD, ale też mi się to wydaje dziwne, dlaczego miało by tak być. Może mi się to przyśniło, bo w Googlach też nic takiego nie wyskakuje.🤦
    A jednak nie przyśniło mi się ! Znalazłam info, że np. KD dyskwalifikuje ze zrobienia testu PANORAMA.

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Kochana ja jestem też po cc.jesli sprawdza bliznę po ciociu w macicy będzie wszystko ok zagojone to niepowinno być przeciwwskazań...Ja niecałe 2 tygodnie przed rokiem od urodzenia podchodziłam do transferu...A też miałam cc.

• monester Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owlowl wrote:
    A jednak nie przyśniło mi się ! Znalazłam info, że np. KD dyskwalifikuje ze zrobienia testu PANORAMA.
    Nie dyskwalifikuje - tylko panorama dla kd to podstawowe 3 trisomie jedynie bada.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Kochana ja jestem też po cc.jesli sprawdza bliznę po ciociu w macicy będzie wszystko ok zagojone to niepowinno być przeciwwskazań...Ja niecałe 2 tygodnie przed rokiem od urodzenia podchodziłam do transferu...A też miałam cc.

Ja nadal wyniki krwi - próby wątrobowe mam złe.. Boję się co będzie w ewent kolejnej ciąży z moją szyjka i też lekarze straszą, że kolejne ciąże będą gorsze. A ja w tej ciąży mialam skrócona szyjke, stan przedrzucawkowy.. Jeszcze kardiolog mi odkrył, że mam dziurkę w sercu więc i to mam sprawdzić przed starania i. Boję się bardzo próbować podchodzić do transferu a jednocześnie bardzo chce by moje dziecko nie było jedynakiem i bym miała poczucie, że zrobiłam wszystko co możliwe. Boję się, że będę znów musiała bardzo długo leżeć w szpitalu i walczyć o to dziecko.. A teraz drugie będzie w domu, to co innego niż pierwsza ciąża.. Tyle dylematów..

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Ja nadal wyniki krwi - próby wątrobowe mam złe.. Boję się co będzie w ewent kolejnej ciąży z moją szyjka i też lekarze straszą, że kolejne ciąże będą gorsze. A ja w tej ciąży mialam skrócona szyjke, stan przedrzucawkowy.. Jeszcze kardiolog mi odkrył, że mam dziurkę w sercu więc i to mam sprawdzić przed starania i. Boję się bardzo próbować podchodzić do transferu a jednocześnie bardzo chce by moje dziecko nie było jedynakiem i bym miała poczucie, że zrobiłam wszystko co możliwe. Boję się, że będę znów musiała bardzo długo leżeć w szpitalu i walczyć o to dziecko.. A teraz drugie będzie w domu, to co innego niż pierwsza ciąża.. Tyle dylematów..
    Nio masz rację druga ciąża to zupełnie inaczej wychodzi..I zdecydowanie masz sporo tematów zapalnych które trzeba dobrze sprawdzić zanim podejdziecie. Mam nadzieję mimo wszystko hak się zdecydujecie e ta ciąża będzie dla Ciebie lżejsza..

• Karolaaas Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HookedOnLoops wrote:
    Hej, mam pytanie. Jak podpisywaliśmy papiery, że chcemy przystąpić do AK to nikt nie wspomniał, że będziemy mieć konsultacje z psychologiem, a dzisiaj zadzwonili, że musimy się na taką umówić. No i przyszedł stres. O co możemy być pytani na takiej rozmowie? Czy psycholog może wydać negatywną opinię i odrzucić tym samym naszą prośbę o adopcję komórki?
    Hej, widzę że też leczysz się w tej samej klinice co ja, wysłałam zaproszenie. Mam pare pytań, jeśli mogę🙂?

👩
    Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza
    09.2020- 8t puste jajo💔
    01.2021- 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
    04.2022- laparoskopia usunięcie zrostów
    💊 Letrox 50, q10 600mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
    V Leiden+ protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3✔️

🧔🏻‍♂️🆗
    🟢Kariotypy
    ……………..
    Starania ponowne od 2023

01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu, endometrioza❗️
    08.2024 start w klinice
    I procedura IVF
    19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
    03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
    08.11 biopsja endometrium cd138
    05.12 FET 5AA + EG+ Atosiban 🙏
    (acard75, nospa fortex2, utrogestan 200x2, besins 200x2)6dpt beta 16,77 7dpt beta 13,21 9dpt beta 7,25 biochem 😢
‹‹ 632 633 634 635 636
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ