X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Witajcie Dziewczyny, niestety nie zdążyłam z życzeniami świątecznymi ale chciałam Wam życzyć spełnienia wszystkich marzeń w Nowym Roku 🥳🍾🥂🎉
    Gratuluję wszystkim świeżym mamusiom, wszystkim którym udało się zobaczyć pozytywny test, życzę spokojnej ciąży, szybkiego rozwiązania i oczywiście radości z narodzin maluszków ❤️

Kochane mały update co u nas, niestety nie zaglądam od jakiegoś czasu na forum. Urodziłam synka w 38 tygodniu, poród siłami mamy, II faza porodu trwała 1 godzinę więc ledwie zdążyliśmy do szpitala. Maluszek jest przeslodki, przepiękny, przekochany ❤️ Nie sądziłam że po córeczce ktoś jeszcze tak skradnie me serce. Jeżeli któraś z Was pamięta to mam już córeczkę z własnych komórek i synka teraz z kd. Wiele z Was pytało mnie czy nie boję się jak to będzie. Bałam się. Teraz po porodzie kocham ich oboje równie mocno, oboje są moimi największymi skarbami, oboje cudowni ❤️
    Synek urodził się z niską masą urodzeniową 2400, 49cm, 10 pkt. Z uwagi na to od początku mieliśmy trochę problemow, głównie brzuszkowe, masa wizyt u lekarzy, testowanie leków, z różnym skutkiem. Przed wigilia wylądowaliśmy w szpitalu z infekcją i dosłownie co chwila jest coś. Dlatego bardzo rzadko tu zaglądam.
    Jeżeli któraś z Was jeszcze zastanawia się czy warto spróbować z kd, odpowiadam WARTO po stokroć ❤️
    Gratulacje <3

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia, a Ty na jakim jesteś teraz etapie ? Czekasz na transfer?

• glodia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Glodia, a Ty na jakim jesteś teraz etapie ? Czekasz na transfer?
    ogólnie jestem w czarnej dupie ..... emocjonalnej i hormonalnej... miałam mieć transfer w okolicach końca roku, ale ten cykl został anulowany (zbyt wysoki progesteron) i chyba kolejny znów będzie zmarnowany.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Najważniejsze to działać w zgodzie ze sobą. Jakby się coś nie udało to byś mówiła że to może przez to.
    Niedalabym fizycznie rady ja odciągałam mleko 4 miesiące więc generalnie byłam zmęczona tym wszystkim sprawdzaniem cxy mleko jest jeszcze ok...cxy jakieś mrozić itp...
    Z resztą teraz mam hardkor.Syn generalnie od narodzin nieprzespal ciągiem 4 godzin.Najdluzej 2-3,godziny więc śpię na pół gwizka jak zęby idą to wogole co godzina pobudki tulenie...I tylko mamusia musi być tata be...
    Dziś krew mi z nosa poszła....
    Jak niespi jest słodkim dzieckiem a jak śpi to jest tragedia...od 2-3juz skapitulowałam biorę do siebie żeby się przytulił ale to niezawsze się sprawdza...generalnie tragedia...
    Teściowa mnie pociesza że z reguły to 2 dziecko lżejsze jest jeśli chodzi o spanie i mam nadzieję że u Nas tak będzie...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    ogólnie jestem w czarnej dupie ..... emocjonalnej i hormonalnej... miałam mieć transfer w okolicach końca roku, ale ten cykl został anulowany (zbyt wysoki progesteron) i chyba kolejny znów będzie zmarnowany.
    Przykro mi ale lepiej że odwołują niż miałabyś stracić zarodka i miałby być nieudany transfer...

Martuśka87, Trinity_Nea, Nowa na forum, Raija86 lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Witajcie Dziewczyny, niestety nie zdążyłam z życzeniami świątecznymi ale chciałam Wam życzyć spełnienia wszystkich marzeń w Nowym Roku 🥳🍾🥂🎉
    Gratuluję wszystkim świeżym mamusiom, wszystkim którym udało się zobaczyć pozytywny test, życzę spokojnej ciąży, szybkiego rozwiązania i oczywiście radości z narodzin maluszków ❤️

Kochane mały update co u nas, niestety nie zaglądam od jakiegoś czasu na forum. Urodziłam synka w 38 tygodniu, poród siłami mamy, II faza porodu trwała 1 godzinę więc ledwie zdążyliśmy do szpitala. Maluszek jest przeslodki, przepiękny, przekochany ❤️ Nie sądziłam że po córeczce ktoś jeszcze tak skradnie me serce. Jeżeli któraś z Was pamięta to mam już córeczkę z własnych komórek i synka teraz z kd. Wiele z Was pytało mnie czy nie boję się jak to będzie. Bałam się. Teraz po porodzie kocham ich oboje równie mocno, oboje są moimi największymi skarbami, oboje cudowni ❤️
    Synek urodził się z niską masą urodzeniową 2400, 49cm, 10 pkt. Z uwagi na to od początku mieliśmy trochę problemow, głównie brzuszkowe, masa wizyt u lekarzy, testowanie leków, z różnym skutkiem. Przed wigilia wylądowaliśmy w szpitalu z infekcją i dosłownie co chwila jest coś. Dlatego bardzo rzadko tu zaglądam.
    Jeżeli któraś z Was jeszcze zastanawia się czy warto spróbować z kd, odpowiadam WARTO po stokroć ❤️
    Wszystkiego najlepszego kochana!!!Zobaczysz szybko przybierze na wadze...I zdrówka dla Was robaczki życzę ❤️

• glodia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Przykro mi ale lepiej że odwołują niż miałabyś stracić zarodka i miałby być nieudany transfer...
    wiadomo :) jak progesteron za wysoki to nie ma po co robić transferu, nikt nawet nie próbuje. Tylko zła jestem, bo dostałam tabletki na przyspieszenie okresu, które namieszały we mnie totalnie, okresu dostałam z 10-dniowym opóźnieniem i za chwilę kolejny okres. Obawiam się, że i ten cykl pójdzie na marne.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    wiadomo :) jak progesteron za wysoki to nie ma po co robić transferu, nikt nawet nie próbuje. Tylko zła jestem, bo dostałam tabletki na przyspieszenie okresu, które namieszały we mnie totalnie, okresu dostałam z 10-dniowym opóźnieniem i za chwilę kolejny okres. Obawiam się, że i ten cykl pójdzie na marne.
    U mnie Novuum niebali w dniu transferu ale czułam że jest za wysoki cycki wszystko mnie bolało...I jeszcze na pysty pęcherz i bez kontroli usg...

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Niedalabym fizycznie rady ja odciągałam mleko 4 miesiące więc generalnie byłam zmęczona tym wszystkim sprawdzaniem cxy mleko jest jeszcze ok...cxy jakieś mrozić itp...
    Z resztą teraz mam hardkor.Syn generalnie od narodzin nieprzespal ciągiem 4 godzin.Najdluzej 2-3,godziny więc śpię na pół gwizka jak zęby idą to wogole co godzina pobudki tulenie...I tylko mamusia musi być tata be...
    Dziś krew mi z nosa poszła....
    Jak niespi jest słodkim dzieckiem a jak śpi to jest tragedia...od 2-3juz skapitulowałam biorę do siebie żeby się przytulił ale to niezawsze się sprawdza...generalnie tragedia...
    Teściowa mnie pociesza że z reguły to 2 dziecko lżejsze jest jeśli chodzi o spanie i mam nadzieję że u Nas tak będzie...

Elka, nie wiem jak Ty dajesz radę 😲
    Serio nie wiem....
    Jednak naprawdę mam Anioła Córeczkę- zasypia ok.20, potem 1-2 małe pobudki w nocy i budzi się ok
    7. (Przez Święta chodzila spać o 22/23 🤦‍♀️i spała do 9/9.30...🫣). No i jeszcze 1-2h drzemki w ciągu dnia...
    I tak praktycznie od początku nieźle spała.
    Podziwiam Cię i życzę urodzenia małego śpioszka dla odmiany 😉

Martuśka87, Nowa na forum lubią tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pomyślałam czytając to, że Ela jest moja bohaterka.

Nowa na forum, Elka198321, Hope_89 lubią tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Dziewczyny, Wesołych Świat i spełnienia waszych marzeń.

Nie poddawajcie się.

19.12.2024 o godz 13:50 przyszedł na świat nasz syn.

Jest cudowny!
    Gratulacje 🥳
    Najlepszy prezent pod choinkę 😍

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:

Gratulacje 🥳
    Mój też miał niewiele więcej, wszystko nadrobi, dużo zdrówka 🥰

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • KasiaWitaminka Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i dużo zdrówka dla młodych mamuś ❤️

Glodia, hm to nie wiedziałam, że przy zbyt wysokim progesteronie nie można robić transferu, ostatnio też miałam dosyć wysoki, napewno ponad normę, a lekarz mimo wszystko zrobił transfer.. wiesz jaki powinien być zakres?

U nas też jest decyzja o KD i po Nowym Roku szykujemy się do transferu, 2 stycznia idziemy na podgląd usg i jak bedzie wszystko ok to 7.01 transfer

👩🏻 (38)
    Amh - 0,58 fsh - 11
    hipoglikemia reaktywna
    naturalna owulacja ✅

👨🏻 (40)
    nasienie - morfologia 4%

🍇 🥑 dieta płodnościowa
    💊 Folian, Nac, Koenzym Q10, laktoferyna, jod, tran, wit D+K, magnez, dhea, mleczko pszczele

10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
    26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
    07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
    12.11 transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
    19.11 7dpt → beta <2,3 😪
    12.24r Decyzja o KD
    07.01.25r transer?
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dlugo czekałyście na komorkę i w jakiej klinice Poznan ?

• KasiaWitaminka Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:

Mimo iż mam rzadką grupę krwi to czekałam 2 tygodnie i transport był z innego miasta, klinika Bocian

👩🏻 (38)
    Amh - 0,58 fsh - 11
    hipoglikemia reaktywna
    naturalna owulacja ✅

👨🏻 (40)
    nasienie - morfologia 4%

🍇 🥑 dieta płodnościowa
    💊 Folian, Nac, Koenzym Q10, laktoferyna, jod, tran, wit D+K, magnez, dhea, mleczko pszczele

10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
    26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
    07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
    12.11 transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
    19.11 7dpt → beta <2,3 😪
    12.24r Decyzja o KD
    07.01.25r transer?
  • Ewa6 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Ja w Bocianie czekałam tydzień na pierwszą dawczynie ale ja odrzuciliśmy i za 2 tyg była już ta która wybraliśmy. Czyli w sumie 3 tyg

Ona 44 On 34
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Elka, nie wiem jak Ty dajesz radę 😲
    Serio nie wiem....
    Jednak naprawdę mam Anioła Córeczkę- zasypia ok.20, potem 1-2 małe pobudki w nocy i budzi się ok
    7. (Przez Święta chodzila spać o 22/23 🤦‍♀️i spała do 9/9.30...🫣). No i jeszcze 1-2h drzemki w ciągu dnia...
    I tak praktycznie od początku nieźle spała.
    Podziwiam Cię i życzę urodzenia małego śpioszka dla odmiany 😉
    Dla mnie jak ktoś mi opowiada o takim spaniu jak wy macie to zazdroszczę...ale no cóż każde dziecko inne.
    Dziś trochę gdzevalam w necie i stwierdziłam że może za małą dawkę witaminy d ma synek..I zwiększam i będę obserwować czy może coś się poprawi. Synek wczoraj usnął o 20.45 ale co z tego jak co 1,5 godziny pobudka.to pojadł to monio mu wypadł to mamusia musiała przytulić...od 3 do 5 mimo że gada wzięłam do Nas do łóżka to się tłukł i usnął o 5 ale 8.20 już go budziłam bo kiedy była drzemka ,a potem kiedy by usnął na noc.
    Generalnie usypial ok 22.ale teraz przez te alcje niespania między 3 a 5 to ok 21 pada...
    Kocham go całym serduchem w dzień wynagradza wszystkie niedogodności jest mega radosnym dzieckiem;-)..

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też pomyślałam czytając to, że Ela jest moja bohaterka.
    Niewiem z kad biorę ta siłę że funkcjonuje normalnie w dzień....organizm mi się przestawił;-)...

• glodia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaWitaminka wrote:
    Gratulacje i dużo zdrówka dla młodych mamuś ❤️

Glodia, hm to nie wiedziałam, że przy zbyt wysokim progesteronie nie można robić transferu, ostatnio też miałam dosyć wysoki, napewno ponad normę, a lekarz mimo wszystko zrobił transfer.. wiesz jaki powinien być zakres?

U nas też jest decyzja o KD i po Nowym Roku szykujemy się do transferu, 2 stycznia idziemy na podgląd usg i jak bedzie wszystko ok to 7.01 transfer
    chodziło mi o progesteron w 10 dc. ten musi być poniżej 1. Progesteron w dniu transferu powinien być wysoki :) Powodzenia!

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela "pociesze" Cie ze moja corka tez nie spi. Jeszcze ani jednej nocy nie przespala. Wstaje tak co 1,5h do niej. Sa noce ze nie spi NIC tylko przysypia mi na rekach jak z nia po pokoju chodze. Nocami robie ok 2 tys krokow. Jestem z nia glownie sama w dzien i w nocy wiec nie ma lekko. Dodatkowo w dzien spi raz ok godziny, czasem poltorej i lata jak huragan. Wszedzie wchodzi, wspina sie, rozwala i pcha do buzi wszystko co niejadalne. Oczy w tylku doslownie 🤣 no i mam tez starsza corke z ktora musze robic lekcje, ostawic do szkoly, odebrac a mala wszystko parzy i wozek i fotelik w aucie, aaa i ma juz chorobe lokomocyjna wiec jazda to katorga🥴 wszedzie chce na nogach i w sklepie zrzucac z polek co sie da.
    Tak wiec no ... Jest ciekawie 😅 ale milosc to jest po prostu nie do opisania bo jest cudowna pod kazdym wzgledem.

Elka198321 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
‹‹ 635 636 637 638 639
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ