In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuśka88 wrote:Mi teraz dr Jarosz zleciła biopsję endometrium ale tutaj często spotykam się z łączeniem histeroskopii z biopsją i tak się zastanawiam od czego to zależy i czy może warto zrobić oba badania. No na tym się w ogóle jeszcze nie znam. Napiszesz coś więcej o tych badaniach?
Tak jak czytam, wielu dziewczynom w biopsji wychodzi czysto.. a jak jest robiona histeroskopia to z obrazu widać przewlekły stan zapalny.
U mnie tak było, wycinki czyste, a lekarz który robił histero widział stan zapalny.Tuśka88 lubi tę wiadomość
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Ja miałam samą biopsję już robioną i niby ok. Histeroskopię też, bez biopsji. Wycięli wtedy polip.
Teraz chcę zrobić całość (pakiet) i niech ktoś dobry tam zajrzy. Bo z całym szacunkiem, ale poprzednio po histeroskopii na Starynkiewicza nie miałam zaufania. Nikt mi nie powiedział niczego, jak wyglądało endo itd. Tylko że wycięli polip i że polipowate endo. Ale nawet nie wiem jaki lekarz mi to przeprowadzał.
Także teraz chcę zrobić kompleksowo żeby zobaczył to specjalista z kliniki niepłodności.
Taki jest planTuśka88 lubi tę wiadomość
1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
⏳️⏳️⏳️ kd?
💃
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
KIRy ✅️
panel ANA i ENA ✅️
Zespół antyfosfolipidowy ✅️
Kariotypy ✅️
Własne cykle✅️
Grubość endometrium ✅️
Tarczyca ✅️
Celiakia, Trombofilia ✅️
Cross match 23,5%❓️
Adenomioza ❌️
CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
🏃♂️
Fragmentacja 9%
Nieprawidłowa budowa -
Tuśka88 wrote:Też jestem umówiona do Pałaszewskiego w Invicta, ale jak tutaj czytam nt lekarzy to nie wiem czy to dobry pomysł. Dowiedziałaś się czegoś innego? Ja mam wizytę online w poniedziałek
-
Nie wiem. Motam się jak jak komar przy lampie.
Może invimed dalej, a może Novum, a może Invicta? Nie wiem. Jestem w kropce. Nie ufam już nikomu.1 rok starań naturalnych
---> UCZKiN
3 x IUI ☹️
---> INVIMED
I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarodki 3dniowe, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
II procedura ivf (prot.długi ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5 blast.)
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza
III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
⏳️⏳️⏳️ kd?
💃
CD138 ok ✅️
Jajowody drożne ✅️
KIRy ✅️
panel ANA i ENA ✅️
Zespół antyfosfolipidowy ✅️
Kariotypy ✅️
Własne cykle✅️
Grubość endometrium ✅️
Tarczyca ✅️
Celiakia, Trombofilia ✅️
Cross match 23,5%❓️
Adenomioza ❌️
CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
🏃♂️
Fragmentacja 9%
Nieprawidłowa budowa -
Tuśka88 wrote:Też jestem umówiona do Pałaszewskiego w Invicta, ale jak tutaj czytam nt lekarzy to nie wiem czy to dobry pomysł. Dowiedziałaś się czegoś innego? Ja mam wizytę online w poniedziałek
Jeśli zależy Ci na kimś ciepłym wręcz cukierkowym to dr Niedbała taka jest a ma też bardzo duże doświadczenie.
Mnie prowadził Kunicki tylko jak ja leczyłam się to on nigdy nierobił transferów,ale za to jest jednocześnie ginekologirm jak i endokrynologirm ake tez na pierwssy rzut oka specyficzny ale rzeczowym konkretny. Niedbała robi zarówno wszelakie zabiegi w kliniki jak i prowadzi wszystko od A do z. To samo dr Jerzak oraz Pałaszewski.
Dr Jerzak jak przed zabiciem serducha zaczęłam mocno plamić też zmodyfikował leki i krwawienie ustało i mamy syna.
Obecnie 2 ciąża połówka.
Zgodzę się z tym że jak wszedł program ministerialny to jest masa pacjentów i może zdążyć się tak że lekarzowi trzeba przypomnieć o sobie ale to też trzeba zrozumieć nikt nie jest maszyną.
Procedurę z synem robiłam komercyjnie, a teraz z córką to tylko transfer.alw też z klinka kłóciłam się o wlewy atosibanu, które miałam przy procedurze z synem. Niechcirli zrobić nawet odpłatnie...ale w końcu zrobili.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 05:58
-
Anette123 wrote:Umówiłam się do Kunickiego na 1.04 i niech myśli co dalej robić. Trzy procedury i nawet śladu implantacji 😞 Mam nadzieję, uda mi się go namówić na mini histero z biopsją
Niewiem czy zabiegi o których piszesz są w ramach programu. Bo z tego co wiem to kliniki dostają za transfery ryczałt który stsrcxa na tzw. minimum ,przygotowanie,badanie z krwi,wymazy,weryfikacje ,punkcje ,hodowlę i mrożenie i transfer.
Ale pytaj. Ja w twoim wypadku jeśli tego by niemożna było zrobić w ramach programu to zrobiłabym prywatnie nawet u nich.
Ale zapytać się niezaszkodzi. -
Grażyna wrote:Nie wiem. Motam się jak jak komar przy lampie.
Może invimed dalej, a może Novum, a może Invicta? Nie wiem. Jestem w kropce. Nie ufam już nikomu.
W invimed mijaj łukiem dr Kaczyńskiego...też kretyn zmarnował mi ciążę którą miałam niezrobił mi diagnostyki i do transferu niezlecił heparyny. Chcieliśmy nawet odpłatnie diagnostykę robić nie nietrzeba...Novuum niestety niedosc że wszystko drogo płacisz jak za zboże ale szczerze niemieli pomysłu na Nas i jak wytknęłam błędy przy transferze zamiatali wszystko pod dywan.
W Invicta się udało obecnie 2 ciąża.
A mamy za sobą;
W Invimed 2 transfery po 2 zarodki 3 dniowe- 1 brak ciąży, 2 ciąża biochemiczna.
Novuum 1 transfer-brak ciąży, 1 transfer odwołany mrozlili na siłę zarodki 3 dniowe po rozmrożeniu w 1 otoczka pękła a w 2 nieruszył.
Invicta:
Procedura na moich komórkach-transfer odwołany, zarodek stanął jedyna klinika która hodowała zarodki do blastocysty i chciała zrobić badania zarodka.
Procedura z kd na 6 mrożonych komórek z leczeniem męża- uzyskano 2 blastki 3bb.
1 transfer udany - syn 14 miesięczny na pokładzie
2 transfer udany-corka połówka ciąży, wozwiazanie koniec czerwca początek lipca. -
Elka198321 wrote:Powiedz poprostu dr jestrm zmęczona niepowodzeniami zanim zrobimy kolejny transfer chcemy diagnostyki,niechcemy transferow na ślepo.My tak zrobiliśmy że na wjazd powiedzieliśmy że mamy dosyć niepowodzeń i że psychicznie też można się podłamać.
Niewiem czy zabiegi o których piszesz są w ramach programu. Bo z tego co wiem to kliniki dostają za transfery ryczałt który stsrcxa na tzw. minimum ,przygotowanie,badanie z krwi,wymazy,weryfikacje ,punkcje ,hodowlę i mrożenie i transfer.
Ale pytaj. Ja w twoim wypadku jeśli tego by niemożna było zrobić w ramach programu to zrobiłabym prywatnie nawet u nich.
Ale zapytać się niezaszkodzi.
I ja też mocno odradzam Novum. Uciekliśmy po dwóch procedurach na moich komórkach. Stymulacje długo i intensywnie prowadzone, ja miałam straszne problemy z glikemią po nich, oczywiście nic dobrego z tego nie wyszło. Nie mieli na nas pomysłu, chcieli w kółko robić to samo. Ale miarka się przebrała jak zapytałam o Ak i lekarz mi zaproponował w ramach programu rządowego, że musimy im zapłacić 27 000 zł i oni sprowadzają komórki z banku za granicą i ramach programu zrobią mi transfer za darmo 🤡 Więcej tam nie wróciliśmy. Pisałam o tym do naszego bociana ale oni mieli płatną współpracę z novum i nie mogli nic zrobićElka198321 lubi tę wiadomość
-
Cześć
. Chciałam Was zapytać czy któraś z Was transferuje w Invimed w Poznaniu i orientuje się ile mniej więcej czeka się teraz na dobór dawczyni?
20.08.2021 transfer dwóch zarodków, nieudany, beta 0
19.10.2021 transfer (trzydniowca, KD)
8dpt 81,48
10dpt 233,87
14dpt 1710,44
21dpt 27 tys
27 dpt jest -
Anette123 wrote:Jasne, jakieś badania diagnostyczne na pewno mogą w ramach programu ale jesteśmy gotowi zapłacić żeby nie marnować kolejnych zarodków. Ale myślę, że z Kunickim się dogadamy on się wydaje taki wnikliwy.
I ja też mocno odradzam Novum. Uciekliśmy po dwóch procedurach na moich komórkach. Stymulacje długo i intensywnie prowadzone, ja miałam straszne problemy z glikemią po nich, oczywiście nic dobrego z tego nie wyszło. Nie mieli na nas pomysłu, chcieli w kółko robić to samo. Ale miarka się przebrała jak zapytałam o Ak i lekarz mi zaproponował w ramach programu rządowego, że musimy im zapłacić 27 000 zł i oni sprowadzają komórki z banku za granicą i ramach programu zrobią mi transfer za darmo 🤡 Więcej tam nie wróciliśmy. Pisałam o tym do naszego bociana ale oni mieli płatną współpracę z novum i nie mogli nic zrobić
Co do skarg na Novuum napisz bezpośrednio do Pani Minister Izabeli Leszczyny na kancelarię z prośbą o pomoc i skargę i cc do kliniki...Maila wysłałam o 11 tego samego dnia było poruszenie w klinice i podobno telefon z Ministerstwa było to w pt. A w pn pracownik z kliniki jak przyszłam na kontrolę przepraszał mnie za zaistniałą sytuację i nagle dokonano wlewu-niewazne że odpłatnie my chcieliśmy zapłacić ale w pt niemogli nawet faktury proformy wystawić jakiś nakaz był odgórny i dostałam informację że wlewu niezrobią.
Nieoficjalnie wiem że pracownicy bili mi brawo że włożyłem kij w mrowisko i walczyłam o swoje...
Ps. Co jakiś czas na istagrsmie na nasz bocian jest podcast z pracownikiem z MZ właśnie w sprawie tego programu i można zadawać pytania dotyczące programu czy coś obejmuje czy nie.i tam też jest podany mail na skargi bezpośrednio do departamentu do skarg, ja wysyłam na ogólny ale ja trn ten można. Są stare podcasty w których są pytania zadane przez pacjentki i odpowiedzi specjalistę od MZ jeśli chodzi o program...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 02:58
-
Teraz już nie będę tego rozgrzebywać, pisałam tylko do ministerstwa jak zmienić realizatora i o dziwo naprawdę szybko dostałam odpowiedź - także wielki plus dla nich, że ktoś tam siedzie i rzeczywiście te maile czyta.
A mnie już nawet nie chodziło o to, że z banku zagranicznego a bardziej o próbę wyłudzenia w ramach programu. -
Martens wrote:Cześć
. Chciałam Was zapytać czy któraś z Was transferuje w Invimed w Poznaniu i orientuje się ile mniej więcej czeka się teraz na dobór dawczyni?
-