In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Pr96 wrote:Angelius Provita Katowice
a to będą świeże czy mrożone komórki?
w sensie, czy dostaniesz dawczynię i będą ją stymulować i zapłodnienie ze świeżych ?
niby świeże są lepsze niż mrożone.. w mojej klinice (gyncentrum) na komórki ale mrożone się czeka 2-3 dni na propozycje.. ale znowu są mrożone z banku👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Hej dziewczyny , powoli chyba muszę się zadomowić w tym wątku.
3 cykl invitro nie udany. Pomimo większej ilości wystymulowanych jajeczek dalej tylko 1 dotrwała do blastki 3.AB – jednak beta negatywna
3 cykl już bardzo złe emocjonalnie zniosłam dużo płacze obwiniam się męża i wszystkich dookoła. Chyba powoli godzę się ze nic z moich jajeczek nie będzie. Została jedna próba refundowana. Ogólnie momentami w histerii jestem ze się w ogóle nie uda.. jak na złość w towarzystwie 3 koleżanki wlasnie przy 40+roku życia ciąża nieplanowana... cudne zdrowe bobasy.
I powoli zaczynam myśleć ze KD się nie obejdzie. Ale to jaki kocioł myśli to szok. Mam swojego naturalsa z 2019r cudownego ukochanego który był idealnym dzieciątkiem – wszystko było jak po maśle.
Boje się bardzo tych braków genów moich – raczej boje się odrzucenia lub w razie jakichkolwiek kłopotów będę zwalać na to winę. Myślicie ze to minie? ze to tylko mysli ze potem instynkt zadziała?
jestem w gameta warszawa , czy ich bank komórek jest ok ? kompletnie nei wiem jak sie za to zabrać czy zmieniać klinikęWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:42
2019 urodziłam syna ( naturals) w wieku 35l
41l. on 39l.
Od 2022 starania o rodzeństwo
AMH=0,8, wiek 40l ( 2024.11)
FSH - 5,37 ( 20.08.24)
LH - 4,5 (20.08.24)
TSH - 1,7
05.2024 ciąża naturalna, poronienie w 9t,
09.2024 pierwsze podejście do IVF , krótki protokół, 5 jajeczek, 3 zapłodnione , żadne nie rozwinęło się do blastocysty
11.2024 drugie podejscie do IVF , dlugi protokół, 4 jajeczka, 3 zaplodnione ,1 blastka niestety beta 10 dpt 2,1
02.2025 trzecie podejscie do IVF , długi protokól duże dawki menopur 225+ gonal 150
10 pobranych , 8 dojrzalych , 5 sie zaplodnilo tylko 1 blastka 3.A.B transfer nieudany
wkrotce ostatnie podejście do IVF refundowane.. -
Pr96 wrote:Powiem Wam dziewczyny, że się załamałam… dzwoniłam dzisiaj do koordynatorki bo nie dawało mi to spokoju, że tak długo czekamy na dawczynię oocytów (od początku listopada). Otrzymałam informację, że może to jeszcze potrwać z miesiąc, dwa a nawet dłużej… po prostu masakra
jakbym wiedziała, że to tyle będzie trwać to na pewno nie zdecydowałabym się na Angeliusa… tym bardziej, że nie mam jakichś nietypowych cech fenotypowych… sorry ale musiałam wylać swoje żale
-