In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Monester jak się czujesz ? idziesz cyklem sztucznym? Masz obstawę dodatkowymi lekami typu acrofil encorton?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Monester jak się czujesz ? idziesz cyklem sztucznym? Masz obstawę dodatkowymi lekami typu acrofil encorton?
-
Monester, kubicuje rownie mocno! Robisz bardzo duzo 😘 tulę mocno, dzisiaj spokojniejsza… jakis dystans mi sie wytworzył. Spędzam weekend praktycznie sama… spie jak zabita, drzemie za dnia, męczę sie szybko… hmmm…Zobaczymy… co będzie to będzie.
monester lubi tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Monester, kubicuje rownie mocno! Robisz bardzo duzo 😘 tulę mocno, dzisiaj spokojniejsza… jakis dystans mi sie wytworzył. Spędzam weekend praktycznie sama… spie jak zabita, drzemie za dnia, męczę sie szybko… hmmm…Zobaczymy… co będzie to będzie.
Odpoczywaj i ładuj akumulatory. Byle do bety!
Będzie dobrze!WandaBerenika lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Monester daj jutro znać po transferze. Mocne kciuki 🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Dzięki dziewczyny. Na razie mnie stres zjada ... Przyszedł tak nagle... Czuje się przytłoczona tym ogromem leków (właśnie wjechał pierwszy accofil), jutro dołącza heparyna... Jak mam rano przyjąć ta garść to nie wiem jak mam to zrobić żeby ich nie połączyć i żeby każdy był naczczo Poprzednio nie miałam takiego stresu powiem Wam.
-
monester wrote:Sztuczny, encorton biorę od kilku dni, accofil wezmę też przed (z dystansem podchodzę do tych dodatków bo już poprzednio też brałam i jeszcze intralipid dodatkowo). Mam kir AA bez żadnego implantacyjnego i ja już nie wiem czy w ogóle coś pomoże. W poprzednim cyklu przeszłam antybiotykoterapie doksycyklina. Heparynę też mam od transferu, a acard od początku cyklu. 800 utrogestan w dwóch dawkach i besinis 2 x dziennie po 200. Poza tym standardowo suple jakies jak dla 1 trymestru, kwasy dha i EPA biorę też drugi miesiąc. Mam nadzieję, że coś pomoże. No nic więcej zrobić nie mogłam. Znaczy mogłam brać encorton od początku cyklu, ale zalecenia miałam przeróżne raz od 10 dnia cyklu raz od 1, ktoś inny sugerował dopiero od transferu.
Witaj w klubie kir AA 😀 szczerze mówiąc tez nie wiem co myśleć o tym acrofilu czy faktycznie może pomoc .. moja klinika Czeska nie zaleca ale tez nie zabrania jeśli lekarz w Polsce daje takie zalecenia. Ja cały czas kminie czy te leki immuno faktycznie coś dają czy po prostu jak jest TEN zarodek to się w końcu udaje. Na jakiej dawcę encorotnu jesteś ? W kazdym razie spokojnego transferu !!!! ✊🏻Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Witaj w klubie kir AA 😀 szczerze mówiąc tez nie wiem co myśleć o tym acrofilu czy faktycznie może pomoc .. moja klinika Czeska nie zaleca ale tez nie zabrania jeśli lekarz w Polsce daje takie zalecenia. Ja cały czas kminie czy te leki immuno faktycznie coś dają czy po prostu jak jest TEN zarodek to się w końcu udaje. Na jakiej dawcę encorotnu jesteś ? W kazdym razie spokojnego transferu !!!! ✊🏻
-
Monester, mocne kciuki za dzisiejszy transfer!!!! ✊✊🍀🍀
-
Monester - trzymam za Ciebie kciuki. Jesteś bardzo dzielna z tymi lekami, mam nadzieję że szybko je zredukują. Dzisiaj Twój wielki dzień! Trzymam za Ciebie kciuki! By transfer się powiódł i byś czuła spokój. Robisz wszytko co możesz by spełnić swoje marzenie.
-
WandaBerenika wrote:Monester, kubicuje rownie mocno! Robisz bardzo duzo 😘 tulę mocno, dzisiaj spokojniejsza… jakis dystans mi sie wytworzył. Spędzam weekend praktycznie sama… spie jak zabita, drzemie za dnia, męczę sie szybko… hmmm…Zobaczymy… co będzie to będzie.
-
Melduje, że już po. Wszystko dzisiaj nam sprzyjało, korków nie było, w klinice pusto już, transfer o czasie, Rysiu rozmowny i w dobrym humorze, piękna blastocysta zabrana. Wyglądała tak książkowo ! I chyba już zaczynala wykluwanie miałam wrażenie, w każdym razie gotowała się do startu. A transfer był ultra szybki nie mogłam uwierzyć że to już to, ostatnio bardziej kombinowali z przykładaniem głowicy, żeby znaleźć dobry materacyk dla kropusia. Ale to chyba moja zasługa bo miałam ekstremalnie wypełniony pęcherz 😅 dobrze, że nie było awarii😀
Giosiek, Jatosia, Nowa na forum, Elka198321, mar2śka, Mati W. lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Melduje, że już po. Wszystko dzisiaj nam sprzyjało, korków nie było, w klinice pusto już, transfer o czasie, Rysiu rozmowny i w dobrym humorze, piękna blastocysta zabrana. Wyglądała tak książkowo ! I chyba już zaczynala wykluwanie miałam wrażenie, w każdym razie gotowała się do startu. A transfer był ultra szybki nie mogłam uwierzyć że to już to, ostatnio bardziej kombinowali z przykładaniem głowicy, żeby znaleźć dobry materacyk dla kropusia. Ale to chyba moja zasługa bo miałam ekstremalnie wypełniony pęcherz 😅 dobrze, że nie było awarii😀
To pewnie zasługa tych naszych wszystkich kciuków 😉
Wobec tego trzymam je nadal mocno zaciśnięte, by kropek się teraz pięknie wgryzał ✊✊🍀🍀
Fryteczki były? 😎
-
Giosiek wrote:Bardzo się cieszę, że tak sprawnie poszło 😊
To pewnie zasługa tych naszych wszystkich kciuków 😉
Wobec tego trzymam je nadal mocno zaciśnięte, by kropek się teraz pięknie wgryzał ✊✊🍀🍀
Fryteczki były? 😎
WandeBerenika planujesz siknac na test na dniach ?Giosiek, Nowa na forum lubią tę wiadomość