X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester jak się czujesz ? idziesz cyklem sztucznym? Masz obstawę dodatkowymi lekami typu acrofil encorton?

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Monester jak się czujesz ? idziesz cyklem sztucznym? Masz obstawę dodatkowymi lekami typu acrofil encorton?
    Sztuczny, encorton biorę od kilku dni, accofil wezmę też przed (z dystansem podchodzę do tych dodatków bo już poprzednio też brałam i jeszcze intralipid dodatkowo). Mam kir AA bez żadnego implantacyjnego i ja już nie wiem czy w ogóle coś pomoże. W poprzednim cyklu przeszłam antybiotykoterapie doksycyklina. Heparynę też mam od transferu, a acard od początku cyklu. 800 utrogestan w dwóch dawkach i besinis 2 x dziennie po 200. Poza tym standardowo suple jakies jak dla 1 trymestru, kwasy dha i EPA biorę też drugi miesiąc. Mam nadzieję, że coś pomoże. No nic więcej zrobić nie mogłam. Znaczy mogłam brać encorton od początku cyklu, ale zalecenia miałam przeróżne raz od 10 dnia cyklu raz od 1, ktoś inny sugerował dopiero od transferu.

• Gabka86 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc 😊 Mam na sprzedaż luteine dopochwowa 200 mg, encorton 5 mg oraz neoparin 0,4. Gdyby, któraś potrzebowała proszę o wiadomość prywatna 😊

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, kubicuje rownie mocno! Robisz bardzo duzo 😘 tulę mocno, dzisiaj spokojniejsza… jakis dystans mi sie wytworzył. Spędzam weekend praktycznie sama… spie jak zabita, drzemie za dnia, męczę sie szybko… hmmm…Zobaczymy… co będzie to będzie.

monester lubi tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Monester, kubicuje rownie mocno! Robisz bardzo duzo 😘 tulę mocno, dzisiaj spokojniejsza… jakis dystans mi sie wytworzył. Spędzam weekend praktycznie sama… spie jak zabita, drzemie za dnia, męczę sie szybko… hmmm…Zobaczymy… co będzie to będzie.

Odpoczywaj i ładuj akumulatory. Byle do bety! :)
    Będzie dobrze!

WandaBerenika lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Pojutrze !
    Monester 🍀✊✊🍀🍀🍀🍀

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester daj jutro znać po transferze. Mocne kciuki 🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Na razie mnie stres zjada ... Przyszedł tak nagle... Czuje się przytłoczona tym ogromem leków (właśnie wjechał pierwszy accofil), jutro dołącza heparyna... Jak mam rano przyjąć ta garść to nie wiem jak mam to zrobić żeby ich nie połączyć i żeby każdy był naczczo ;) Poprzednio nie miałam takiego stresu powiem Wam.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Sztuczny, encorton biorę od kilku dni, accofil wezmę też przed (z dystansem podchodzę do tych dodatków bo już poprzednio też brałam i jeszcze intralipid dodatkowo). Mam kir AA bez żadnego implantacyjnego i ja już nie wiem czy w ogóle coś pomoże. W poprzednim cyklu przeszłam antybiotykoterapie doksycyklina. Heparynę też mam od transferu, a acard od początku cyklu. 800 utrogestan w dwóch dawkach i besinis 2 x dziennie po 200. Poza tym standardowo suple jakies jak dla 1 trymestru, kwasy dha i EPA biorę też drugi miesiąc. Mam nadzieję, że coś pomoże. No nic więcej zrobić nie mogłam. Znaczy mogłam brać encorton od początku cyklu, ale zalecenia miałam przeróżne raz od 10 dnia cyklu raz od 1, ktoś inny sugerował dopiero od transferu.

Witaj w klubie kir AA 😀 szczerze mówiąc tez nie wiem co myśleć o tym acrofilu czy faktycznie może pomoc .. moja klinika Czeska nie zaleca ale tez nie zabrania jeśli lekarz w Polsce daje takie zalecenia. Ja cały czas kminie czy te leki immuno faktycznie coś dają czy po prostu jak jest TEN zarodek to się w końcu udaje. Na jakiej dawcę encorotnu jesteś ? W kazdym razie spokojnego transferu !!!! ✊🏻

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 maja 2023, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Witaj w klubie kir AA 😀 szczerze mówiąc tez nie wiem co myśleć o tym acrofilu czy faktycznie może pomoc .. moja klinika Czeska nie zaleca ale tez nie zabrania jeśli lekarz w Polsce daje takie zalecenia. Ja cały czas kminie czy te leki immuno faktycznie coś dają czy po prostu jak jest TEN zarodek to się w końcu udaje. Na jakiej dawcę encorotnu jesteś ? W kazdym razie spokojnego transferu !!!! ✊🏻
    Dr Sydor mówił 7.5 a dr Lachcina zmienił na 10 z tymże ja nie brałam od początku cyklu, tylko jakieś 5-6 dni przed transferem. No ja ogólnie też nie wiem co myśleć o tych dodatkach wszystkich, ale po forum tutaj widzę że to chodzi o dobry zarodek i pewnie splot innych czynników,a nie o dodatki. Zwłaszcza właśnie ten accofil kontrowersyjny, reszta ok. U mnie powiedział że wstrzykiwać sobie mogę, byleby nic nie wlewać do macicy.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, mocne kciuki za dzisiejszy transfer!!!! ✊✊🍀🍀

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon - będzie dobrze! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻 Przejdziesz w tryb zadaniowy 💪🏼💪🏼💪🏼

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • patid Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester - trzymam za Ciebie kciuki. Jesteś bardzo dzielna z tymi lekami, mam nadzieję że szybko je zredukują. Dzisiaj Twój wielki dzień! Trzymam za Ciebie kciuki! By transfer się powiódł i byś czuła spokój. Robisz wszytko co możesz by spełnić swoje marzenie.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester-trzymam kciuki.....Niech to będzie szczęśliwy transfer!!!!!Niech wreście zadzieje się magia;-)

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Miałam takie same oznaki przy udanym transferze;-)....I to męczenie się szybkie zostało mi już na stałe...

• monester Autorytet

Wysłany: 29 maja 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że już po. Wszystko dzisiaj nam sprzyjało, korków nie było, w klinice pusto już, transfer o czasie, Rysiu rozmowny i w dobrym humorze, piękna blastocysta zabrana. Wyglądała tak książkowo ! I chyba już zaczynala wykluwanie miałam wrażenie, w każdym razie gotowała się do startu. A transfer był ultra szybki nie mogłam uwierzyć że to już to, ostatnio bardziej kombinowali z przykładaniem głowicy, żeby znaleźć dobry materacyk dla kropusia. Ale to chyba moja zasługa bo miałam ekstremalnie wypełniony pęcherz 😅 dobrze, że nie było awarii😀

Giosiek, Jatosia, Nowa na forum, Elka198321, mar2śka, Mati W. lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Melduje, że już po. Wszystko dzisiaj nam sprzyjało, korków nie było, w klinice pusto już, transfer o czasie, Rysiu rozmowny i w dobrym humorze, piękna blastocysta zabrana. Wyglądała tak książkowo ! I chyba już zaczynala wykluwanie miałam wrażenie, w każdym razie gotowała się do startu. A transfer był ultra szybki nie mogłam uwierzyć że to już to, ostatnio bardziej kombinowali z przykładaniem głowicy, żeby znaleźć dobry materacyk dla kropusia. Ale to chyba moja zasługa bo miałam ekstremalnie wypełniony pęcherz 😅 dobrze, że nie było awarii😀
    Bardzo się cieszę, że tak sprawnie poszło 😊
    To pewnie zasługa tych naszych wszystkich kciuków 😉
    Wobec tego trzymam je nadal mocno zaciśnięte, by kropek się teraz pięknie wgryzał ✊✊🍀🍀
    Fryteczki były? 😎

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 maja 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Bardzo się cieszę, że tak sprawnie poszło 😊
    To pewnie zasługa tych naszych wszystkich kciuków 😉
    Wobec tego trzymam je nadal mocno zaciśnięte, by kropek się teraz pięknie wgryzał ✊✊🍀🍀
    Fryteczki były? 😎
    Oczywiście, że to dzięki Waszemu wsparciu ! Nawet nie śmiem w to wątpić. Były frytki! Także zrobione wszystko co mogłam i na co miałam wpływ. Teraz tylko czekanie zostaje.
    WandeBerenika planujesz siknac na test na dniach ? ;)

Giosiek, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 29 maja 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, super że już po. Teraz już "tylko" czekać 😘

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 maja 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. - czy Wy czasem nie macie zaraz punkcji dawczyni albo już była ? Już się zameldowaliscie w Czechach ?

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ