X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Dziewczyny.. trzymajcie za mnie kciuki..
    Po zmianie dawczyni kolejna procedura i póki co beta 52 w 7dpt..

🥹
    Bardzo ładnie.trsynamy kciuki za kolejne przyrosty;-)

Jatosia, Valletta lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Tak na cyklu sztucznym bo mój lekarz twierdzi że od tego czasu już organizm produkuje.
    Fakt trochę się bałam ale jest wszystko ok ☺️
    Ja jakbym tak szybko miala odstawiony progesteron to żadnej ciąży i dziecka bym niemiała. Do tej pory obecnie 30tydzien ciąży skonczony biorę 400ng.
    A już nirmowid jakie końskie dawki miałam na starcie i tak wylafiwakam 11listopada na sorze.
    Z invitro mamy już synka , a teraz będzie córka;-)

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja jakbym tak szybko miala odstawiony progesteron to żadnej ciąży i dziecka bym niemiała. Do tej pory obecnie 30tydzien ciąży skonczony biorę 400ng.
    A już nirmowid jakie końskie dawki miałam na starcie i tak wylafiwakam 11listopada na sorze.
    Ela ja też na początku byłam przerażona jak czytałam na forum jaki progesteron mają dziewczyny przed transferem i jak długo biorą a mój lekarz tak inaczej do tego podchodził .
    Na własną rękę próbowałam szukać na forum czy ktoś nie ma za dużo proga,ale niestety nie udało się i odstawiłam .
    Ja od początku miałam słabe dawki proga bo na noc żel crionone i duphostan 3razy po 2 tabletki (nie wychodzi w krwi) a w dniu transferu mój progesteron był 7,90
    Fakt że po pozytywnej becie wywalczyłam zastrzyki na dwa tygodnie które szybko podniosły mi progesteron ,ale też nie było łatwo 😂
    Jestem teraz w 36t1d i wszystko jest ok ,szykuje się do porodu😅
    Pierwszy transfer z KD się udał i to jest najważniejsze🥰

Gratuluję parki i życzę szybkiego i łatwego porodu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:51

Jatosia, Raija86, Anka43, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:

Ela to już 30tc wooo ale zleciało to już niedługo będziesz witać swoją córeczkę 🙂

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • glodia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka, 30 tc ! wow! Już prawie prawie :)

‹‹ 699 700 701 702 703
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ