In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
mambamia wrote:Dziewczyny, a czy przy refundacji to badanie HCG po 14 dniach musi być wykonane w klinice czy może być gdzieś w diagnostyce? Badanie będzie negatywne, więc czy odrazu robiąc w klinice mogę się umówić na ten sam dzień na wizytę w celu omówienia tego co dalej czy mam czekać na telefon od naszej lekarki? Czy po odstawieniu leków i pojawieniu się miesiączki można odrazu zacząć przygotowania do następnego transferu? I jeszcze jak to jest liczone, po wykorzystaniu 2 prób z kd dalej jest możliwość skorzystania z 6 prób z adopcja zarodka? Czy zostają 4 bo 2 próby zostały wykorzystane z kd?
Mysikrolik lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka
2012 ciąża naturalna dziewczynka
2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
KLINIKA BOCIAN
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
28tc-1277 g szczęścia
30t1d-1438g
34t-2389g
37t5d -Martynka 3090kg 49 cm -
Dziewczyny ja w sobotę miałam transfer 4 dniowej moruli. Naczytałam się o komórkach w ovobanku i się znów stresuje, że nic z tego nie będzie a mam już szczerze dość tych leków, wizyt zaglądania we mnie itd. Czytam o dziewczynach prawdziwych wojowniczkach i zazdroszczę siły tyle lat walki.
-
Kasiula81 wrote:Dziewczyny ja w sobotę miałam transfer 4 dniowej moruli. Naczytałam się o komórkach w ovobanku i się znów stresuje, że nic z tego nie będzie a mam już szczerze dość tych leków, wizyt zaglądania we mnie itd. Czytam o dziewczynach prawdziwych wojowniczkach i zazdroszczę siły tyle lat walki.
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Kasiula81 wrote:Dziewczyny ja w sobotę miałam transfer 4 dniowej moruli. Naczytałam się o komórkach w ovobanku i się znów stresuje, że nic z tego nie będzie a mam już szczerze dość tych leków, wizyt zaglądania we mnie itd. Czytam o dziewczynach prawdziwych wojowniczkach i zazdroszczę siły tyle lat walki.
Hej;-)
Kasiula powiedz proszę czy dobrze pmiętam i tobie również zaproponowano 4 komórki z Ovobanku?
Ile zarodków uzyskałaś i jakiej klasy?
Ja miałam teraz jeden 2AB a 3 padły w senie 2 komórki w ogole sie nie rozmroziły 2 podjęły zapłodnienie i jedna do piątej dotrwała.
Mąż ma wyniki ok ale zastanawia mnie jedna kwestia...
od 9 lat leczymy tylko mnie, ja miałam same wczesne blastocysty na swoich komórkach, i teraz zrobilismy przed KD Dna plemników i 22% a najlpesze jest do 15%, natomiast powyżej 30% to już fatalnie podobno.
Kminie tak od tygodnia co robić dalej? Zostać w tej klinice i znowu Ovobank czy juz drugi raz zmienić klinikę i iść do Gynocentrum bo dają 6 komórek...
Myślę czy jak wpuszczają te plemniki do komórkej to zapladniaja jej te plemniki z uszkodzonym dna i wszystkie te zarodki mogą być z wadami?
Ciekawa jestem jakby podali zarodek 5aa czy mogłby się przyjąć...
Tylko skąd go wziąć?
Kasiula trzymam kciuki;-)
Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
IV In vitro - KD - marzec 2025
1 transfer - 2AB - nieudany -
Pilola wrote:
Tylko skąd go wziąć?
Takiej klasy zarodki są oferowane w Czechach (klinika Reprofit) ale to oczywiście gdybyś myślała o adopcji zarodka. Masz opcję zarodka nieprzebadanego i przebadanego.❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Pr96 wrote:U mnie niestety dziewczyny biochem… w piątek miałam betę 9,36 a dzisiaj 5,26
czyli po raz czwarty klapa… zaczynam tracić nadzieję
A jakie miałaś leki do transferu?
U mnie pierwszy transfer z KD na starych zaleceniach Sydora (te same co przy moich komórkach), ale drugi transfer to już Sydor zalecił prograf - żeby organizm nie odrzucał obcego całkowicie zarodka i wlew z immuno, nie wiem co pomogło finalnie, ale ruszyła beta.👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)
☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)
03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2 x immunoglobuliny).
-
Pr96 wrote:U mnie niestety dziewczyny biochem… w piątek miałam betę 9,36 a dzisiaj 5,26
czyli po raz czwarty klapa… zaczynam tracić nadzieję
Bardzo mi przykro, a powiedz czy masz jeszcze zarodki i jakiej klasy?
Ja wg moich obserwacji uważam że te wczesne blastki tez chyba nie do końca są takie super...
Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Pilola wrote:Hej;-)
Kasiula powiedz proszę czy dobrze pmiętam i tobie również zaproponowano 4 komórki z Ovobanku?
Ile zarodków uzyskałaś i jakiej klasy?
Ja miałam teraz jeden 2AB a 3 padły w senie 2 komórki w ogole sie nie rozmroziły 2 podjęły zapłodnienie i jedna do piątej dotrwała.
Mąż ma wyniki ok ale zastanawia mnie jedna kwestia...
od 9 lat leczymy tylko mnie, ja miałam same wczesne blastocysty na swoich komórkach, i teraz zrobilismy przed KD Dna plemników i 22% a najlpesze jest do 15%, natomiast powyżej 30% to już fatalnie podobno.
Kminie tak od tygodnia co robić dalej? Zostać w tej klinice i znowu Ovobank czy juz drugi raz zmienić klinikę i iść do Gynocentrum bo dają 6 komórek...
Myślę czy jak wpuszczają te plemniki do komórkej to zapladniaja jej te plemniki z uszkodzonym dna i wszystkie te zarodki mogą być z wadami?
Tylko skąd go wziąć?
Kasiula trzymam kciuki;-)
U nas podobna historia, problem po mojej stronie, ale z każdej procedury nawet pierwszej z KD mieliśmy tylko jeden zarodek, mimo bardzo dobrych wyników męża. Przy drugiej procedurze lekarz zmienił metodę zapłodnienia na PICSI, mimo super wyniku HBA, jedynie fragmentacja też w ok 20%. Dołożyli też aktywację oocytów na podłożu wapniowym (za darmo obie rzeczy w programie rządowym) i uzyskaliśmy pierwszy raz 2 blastki 4BB, a nie tylko jedna.
Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2 x immunoglobuliny).
-
Valletta wrote:A jakie miałaś leki do transferu?
U mnie pierwszy transfer z KD na starych zaleceniach Sydora (te same co przy moich komórkach), ale drugi transfer to już Sydor zalecił prograf - żeby organizm nie odrzucał obcego całkowicie zarodka i wlew z immuno, nie wiem co pomogło finalnie, ale ruszyła beta. -
Pilola wrote:Bardzo mi przykro, a powiedz czy masz jeszcze zarodki i jakiej klasy?
Ja wg moich obserwacji uważam że te wczesne blastki tez chyba nie do końca są takie super... -
Pr96 wrote:Estrofem, Utrogestan, Progesterone Besins, Duphaston, Neoparin, Papaverynę, Spasmolinę
Miałaś konsultacje z immunologiem ? Polecam dr Sydora. Niestety pierwszy raz trzeba się przejechać do KrakowaValletta lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Valletta wrote:U nas podobna historia, problem po mojej stronie, ale z każdej procedury nawet pierwszej z KD mieliśmy tylko jeden zarodek, mimo bardzo dobrych wyników męża. Przy drugiej procedurze lekarz zmienił metodę zapłodnienia na PICSI, mimo super wyniku HBA, jedynie fragmentacja też w ok 20%. Dołożyli też aktywację oocytów na podłożu wapniowym (za darmo obie rzeczy w programie rządowym) i uzyskaliśmy pierwszy raz 2 blastki 4BB, a nie tylko jedna.
Dziękuje Valetta za podpowiedź!
Przy pierwszej procedurze na swoich komórkach mieliśmy PICSI i rzeczywiście była biochemiczna więc może teraz uda się o to poprosić a nawet dopłacić aby to zrobili...
Tracę już pomysły co do siebie, zostałam mi immunologia...w co nie chce iść bo mnie na to nie stać na chwilę obecną.Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Pr96 wrote:Nie, u immunologa jeszcze nie byłam. Ale podobnie tak jak pisze Pilola- to ogromne koszta…[/QUOT
Miałam teraz dodany encorton 10mg i accofil ampułke 1/3 co 3 dni... nic to nie dało
Nie wiem czy jest sens badac za kilka tys immunulogie skoro nawet nie miałam ani razu bardzo dobrej klasy zarodka podanego. Owszem gdyby podali mi blastkę chociaż 4aa i by sie nie udało to może bym cos dumała ale z czym do ludzi... Przykkro mi ale siedzę juz w in vitro 5 lat i widze co się dzieje, a ten program ministerialny to juz w ogole. ..Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Pr96 wrote:Nie, u immunologa jeszcze nie byłam. Ale podobnie tak jak pisze Pilola- to ogromne koszta…
Sydor w razie czego przyjmuje też w Katowicach.
Na start to na pewno nie jest kilka tysięcy, on daje na start takie podstawowe, nie ma też co robić na własną rękę bo każdy przypadek jest inny. U mnie łącznie za wszystkie badania wydałam nie wiem w ok 1500 i to rozłożone w czasie i na tej podstawie dobierał leki.👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
-
Valletta wrote:Sydor w razie czego przyjmuje też w Katowicach.
Na start to na pewno nie jest kilka tysięcy, on daje na start takie podstawowe, nie ma też co robić na własną rękę bo każdy przypadek jest inny. U mnie łącznie za wszystkie badania wydałam nie wiem w ok 1500 i to rozłożone w czasie i na tej podstawie dobierał leki. -
Pr96 wrote:To może faktycznie spróbuję… a długo czekałaś na wizytę?
On przyjmuje w Gyncentrum w Kato, którego jestem pacjentka, nie wiem czy w ramach tego są jakieś preferencyjne warunki ale na każdą z wizyt nawet z listy rezerwowej czekałam ok 1-2miesiecy. On też przyjmuje w Krk Kato i chyba Tarnów. Ja robiłam podstawowe badania cytokiny bo mam Endo, Ana i to nie cały pakiet tylko chyba ana3, allo mlr i kiryPr96 lubi tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
☘️ I IVF 07/2023 ❄️