X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Kasiula81 Znajoma

Wysłany: 5 maja, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Nie stresuj się na zapas. To nic nie pomaga, tylko szkodzi. A na niektóre rzeczy i tak nie mamy wpływu. Jakiej jakości była ta morula? Masz jeszcze jakieś zarodki?
    Hej, miałam 4 komórki jedna odpadła od razu motyla bardzo dobrej jakości miałam transferowaną i dziś dzwonili że zamrozili blastocystę 3aa więc nie najgorzej.

• Kasiula81 Znajoma

Wysłany: 5 maja, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    Hej;-)
    Kasiula powiedz proszę czy dobrze pmiętam i tobie również zaproponowano 4 komórki z Ovobanku?
    Ile zarodków uzyskałaś i jakiej klasy?
    Ja miałam teraz jeden 2AB a 3 padły w senie 2 komórki w ogole sie nie rozmroziły 2 podjęły zapłodnienie i jedna do piątej dotrwała.
    Mąż ma wyniki ok ale zastanawia mnie jedna kwestia...
    od 9 lat leczymy tylko mnie, ja miałam same wczesne blastocysty na swoich komórkach, i teraz zrobilismy przed KD Dna plemników i 22% a najlpesze jest do 15%, natomiast powyżej 30% to już fatalnie podobno.
    Kminie tak od tygodnia co robić dalej? Zostać w tej klinice i znowu Ovobank czy juz drugi raz zmienić klinikę i iść do Gynocentrum bo dają 6 komórek...
    Myślę czy jak wpuszczają te plemniki do komórkej to zapladniaja jej te plemniki z uszkodzonym dna i wszystkie te zarodki mogą być z wadami?
    Ciekawa jestem jakby podali zarodek 5aa czy mogłby się przyjąć...
    Tylko skąd go wziąć?

Kasiula trzymam kciuki;-)
    Dziękuję! Ja za Ciebie też!
    Dobrej jakości komórka jajowa ma zdolności ratowania plemników ale rzeczywiście może trzeb Twojego partnera podszprycpwac!!! Wiesz co ja myślę, że mimo wszystko to mrożenie daje dużo na minus komórkom więc następne podejście jakbym ja zrobiła to tylko ze świeżych komórek.

Ada23 lubi tę wiadomość

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr96 wrote:
    U mnie niestety dziewczyny biochem… w piątek miałam betę 9,36 a dzisiaj 5,26 :( czyli po raz czwarty klapa… zaczynam tracić nadzieję
    Przykro mi ,trzymaj się 🥺🫂

Pr96 lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -Martynka 3090kg 49 cm
  • Asssia Koleżanka

Wysłany: 5 maja, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Przykro mi ,trzymaj się 🥺🫂
    Też mi bardzo przykro:( Musisz być dzielna teraz!

Pr96 lubi tę wiadomość

• Asssia Koleżanka

Wysłany: 5 maja, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Asia wyniki już są?
    Mam wynik i potwierdzoną wczorajszą bladą kreskę. Wynik 225 dpt, więc pierwszy mały - wielki krok naprzód. A z leków mam estrofem, duphaston, neoparin, encorton i prolutex.

Komanuss, Pr96, Anka43, Jatosia, Martuśka87, Brzoza, Raija86, spineczka, Saimi, Trinity_Nea, małgorzatek lubią tę wiadomość

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ;)

• Asssia Koleżanka

Wysłany: 5 maja, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Gratulacje ;)
    Na razie podchodzę zachowawczo. Bo jednak to nie jest wszystko takie oczywiste.

• Asssia Koleżanka

Wysłany: 5 maja, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Gratulacje ;)
    Ale oczywiście dziękuję;)

Komanuss lubi tę wiadomość

• Brzoza Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)
    a u mnie dziś 7dpt, niby jakiś blady cień na teście...jutro powtórzę i pójdę zbadać bete, ale... ;(

spineczka, Trinity_Nea, małgorzatek lubią tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
  • Kasiula81 Znajoma

Wysłany: 6 maja, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    a u mnie dziś 7dpt, niby jakiś blady cień na teście...jutro powtórzę i pójdę zbadać bete, ale... ;(
    Trzymaj się i powodzenia!

• mambamia Znajoma

Wysłany: 6 maja, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Też mi bardzo przykro:( Musisz być dzielna teraz!
    Nie można się poddawać, trzeba dalej działać , za nami drugi nieudany transfer i postanowiłam że mnie to nie załamie tylko sprawi żeby bardziej o siebie dbać i porozmawiać z lekarka aby sprawdzić dlaczego tak się stało, może zapalenie endometrium? Tak czytam tutaj na tym forum że dość często okazywało się że to to, a u mnie też bardzo długo macica czyściła się z resztek po porodzie co nawet martwiło trochę moją panią ginekolog z kliniki, może to spowodowało ze mogło powstać zapalenie? Na następnej wizycie zapytamy o to, szkoda mi kolejnego transferu który miałby się nie udać bo nic nie zrobiliśmy

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

2 podejścia na własnych komórkach - brak zarodków
    2023 in vitro w klinice Reprogenesis w Brnie z komórka dawczyni, 3 zarodki, z jednego ciąża z której mamy córeczkę dwa zamrożone
    17.02.2024 córka 3040g❤️❤️❤️
    2025 styczeń - transfer w Czechach, beta nie ruszyła
    2025 kwiecień - in vitro z programu rządowego z kd
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kd z programu rządowego to zdecydowanie polecam kliniki gdzie są dawane 6 komórek jajowych do zapłodnienia a nie 3 jak to w niektórych klinikach jest praktykowane...poprostu jest większa szansa że się uda...Ja robiłam z mężem procedurę komercyjną przed programem rządowym i mimo tego że mąż podbijał parametry nasienia, wzięliśmy dodatkowe procedury przy zapłodnieniu to z 6 komórek uzyskaliśmy 2 blaski 3bb, z których mamy już synka i córa w brzuszku...

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• Demiloona Debiutantka

Wysłany: 6 maja, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejdis,

Dostałam skierowanie na biopsję endometrium IPL. To jest rozszerzony pakiet zapalny. Cena zwaliła mnie z nóg, bo znalazłam za 3200 zł. Miałyście może do czynienia z tym tematem i jest gdzieś taniej. Cała immunologia to solidne koszty, a to już kosmos.

• glodia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demiloona wrote:
    Lejdis,

Dostałam skierowanie na biopsję endometrium IPL. To jest rozszerzony pakiet zapalny. Cena zwaliła mnie z nóg, bo znalazłam za 3200 zł. Miałyście może do czynienia z tym tematem i jest gdzieś taniej. Cała immunologia to solidne koszty, a to już kosmos.
    Masz zrobić histeroskopię z biopsją, czy samą biopsję z badaniem jakiegoś cd? Sama biopsja to koszt około 1000 zł + 300 zł za 1 marker. Histeroskopia średnio kosztuje 3000 zł. Ale histeroskopię możesz zrobić w szpitalu na nfz i dogadać się na dopłatę za markery.

• Asssia Koleżanka

Wysłany: 6 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    Głową do góry! Będzie dobrze:)

• Demiloona Debiutantka

Wysłany: 6 maja, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Masz zrobić histeroskopię z biopsją, czy samą biopsję z badaniem jakiegoś cd? Sama biopsja to koszt około 1000 zł + 300 zł za 1 marker. Histeroskopia średnio kosztuje 3000 zł. Ale histeroskopię możesz zrobić w szpitalu na nfz i dogadać się na dopłatę za markery.
    Mam zrobić biopsję IPL, nie taką zwykłą. Robi ją tylko laboratorium w Krośnie. To jest pełny pakiet zapalny nie tylko komórki CD i NK. Histeroskopię już robiłam 2 miesiące temu.
    Wiem, że normalna biopsja to 1300, a to taka rozszerzona IPL. Już się zastanawiam skąd kasę na to wszystko brać. Niby program z ministerstwa, a kosztów dodatkowych jest drugie tyle.

• Luusia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Miałaś konsultacje z immunologiem ? Polecam dr Sydora. Niestety pierwszy raz trzeba się przejechać do Krakowa
    To Sydor zrezygnował z teleporad? Na oczy go nie widziałam i wszystkie wizyty miałam przez telefon.

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Demiloona Debiutantka

Wysłany: 6 maja, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    To Sydor zrezygnował z teleporad? Na oczy go nie widziałam i wszystkie wizyty miałam przez telefon.
    Można jechać do Tarnowa. Tam są szybsze terminy. Czekałam 2 tygodnie.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:

Pierwsza musiałam odbyć stacjonarnie później była już możliwość teleporad

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demiloona wrote:
    Mam zrobić biopsję IPL, nie taką zwykłą. Robi ją tylko laboratorium w Krośnie. To jest pełny pakiet zapalny nie tylko komórki CD i NK. Histeroskopię już robiłam 2 miesiące temu.
    Wiem, że normalna biopsja to 1300, a to taka rozszerzona IPL. Już się zastanawiam skąd kasę na to wszystko brać. Niby program z ministerstwa, a kosztów dodatkowych jest drugie tyle.
    Niestety kliniki dostają za każdą procedurę stsndsrdowy ryczałt który nieobrjmujr dodatkowych rzecxy...

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ