X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwen143 wrote:
    Hej dziewczyny, właśnie zakończyła się niepowodzeniem moja 4 procedura, teraz tylko AK. Jednak w bankach pusto. W jakiej klinice moze wiecie gdzie jest największa szansa aby zdobyc ta komórkę?

Z tego co widzę na forum i sama moge potwierdzić z doświadczenia Bocian ma duży bank. Powodzenia!

• Brzoza Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Super 😊 Tak myślałam, że będziesz się w podobnych dniach testować. Trzymam kciuki za nasze bety😊
    super, trzymam kciuki za Wasze Kropcie :)

Anka43, Kalijot, Asssia lubią tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
  • Brzoza Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwen143 wrote:
    Hej dziewczyny, właśnie zakończyła się niepowodzeniem moja 4 procedura, teraz tylko AK. Jednak w bankach pusto. W jakiej klinice moze wiecie gdzie jest największa szansa aby zdobyc ta komórkę?
    ja czekalam w Bocianie ok 4 tygodni z hakiem, ale to było prawie 2 lata temu. teraz pewnie dłuższa kolejka.

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
  • basiaO. Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwen143 wrote:

Możesz sprawdzić w banku invicta mają stronę z wyszukiwaniem wg fenotypu, tylko trzeba założyć na stronie konto. Ja w ten sposób znalazłam dawczynię w Gdańsku. Możesz też poprzez konto w banku porozmawiać z koordynatorem, udziela wszystkich informacji.

monester lubi tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    oczekiwanie na transfer
  • Asssia Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Trochę mnie dziwi, że odradzają na komórkach dawczyni PGT, bo to że jest młoda nie jest żadną gwarancją przecież. Nasza dawczyni miała 29 lat i jeden z 3 przebadanych zarodków był nieprawidłowy trisomia +13 zespół Patau.
    Tym bardziej, żeby pobrać tyle komórek te dziewczyny faszerowane są hormonami. I w sumie często jak tych komórek jest sporo to jest coś nie tak, chyba ilość nie idzie w parze z jakością...:( moja dawczyni 26lat, przy czym nie znam powodu zatrzymania rozwoju zarodka.

• Ewa85 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    ja czekalam w Bocianie ok 4 tygodni z hakiem, ale to było prawie 2 lata temu. teraz pewnie dłuższa kolejka.
    Ja w Bocianie już 2 miesiące czekam

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Możesz sprawdzić w banku invicta mają stronę z wyszukiwaniem wg fenotypu, tylko trzeba założyć na stronie konto. Ja w ten sposób znalazłam dawczynię w Gdańsku. Możesz też poprzez konto w banku porozmawiać z koordynatorem, udziela wszystkich informacji.
    Ostatnio z ciekawości zajrzałam do banku. Nie wiem, czy to przypadek, ale jest bardzo mało dawczyń i praktycznie wszystkie bardzo niskie, nawet 150 cm. Nie uważam oczywiście, że niski wzrost to coś złego, ale zastanawia mnie, czy to przypadek, czy już po prostu wszystko jest "przebrane" u nich? Ja mam prawie 180 cm, specjalnie szukałam dawczyni mojego wzrostu i figury (jestem szczupła) i gdybym miała szukać teraz, to chyba bym się załamała...

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • basiaO. Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Ostatnio z ciekawości zajrzałam do banku. Nie wiem, czy to przypadek, ale jest bardzo mało dawczyń i praktycznie wszystkie bardzo niskie, nawet 150 cm. Nie uważam oczywiście, że niski wzrost to coś złego, ale zastanawia mnie, czy to przypadek, czy już po prostu wszystko jest "przebrane" u nich? Ja mam prawie 180 cm, specjalnie szukałam dawczyni mojego wzrostu i figury (jestem szczupła) i gdybym miała szukać teraz, to chyba bym się załamała...

Ja jak szukałam dla siebie to znalazłam 9 kandydatek, ale tylko JEDNA była do mnie podobna fenotypowo tak w 90%, z grupą krwi partnera i wzrostu 168, smukła figura. Też jestem wysoka mam 176 cm, mam śniadą cerę, ciemne brązowe włosy i oczy, grupę krwi 0Rh+ i z takim fenotypem i grupą krwi było całe zero. Wzrost był dla mnie sprawą drugorzędną, zależało mi żeby choć trochę była do mnie podobna. Propozycja od opiekuna to była porażka. Jedyna wspólna cecha to był kolor włosów. Po rezerwacji dawczyni musialam opłacić transport komórek, ponieważ prowadzi mnie Wrocław, a dawczyni była z Gdańska.

Raija86 lubi tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    ruchliwość 63%

AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    oczekiwanie na transfer
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Ja jak szukałam dla siebie to znalazłam 9 kandydatek, ale tylko JEDNA była do mnie podobna fenotypowo tak w 90%, z grupą krwi partnera i wzrostu 168, smukła figura. Też jestem wysoka mam 176 cm, mam śniadą cerę, ciemne brązowe włosy i oczy, grupę krwi 0Rh+ i z takim fenotypem i grupą krwi było całe zero. Wzrost był dla mnie sprawą drugorzędną, zależało mi żeby choć trochę była do mnie podobna. Propozycja od opiekuna to była porażka. Jedyna wspólna cecha to był kolor włosów. Po rezerwacji dawczyni musialam opłacić transport komórek, ponieważ prowadzi mnie Wrocław, a dawczyni była z Gdańska.
    U mnie było bardzo podobnie. I też sprowadzali mi komórki do Wrocławia, tyle, że z Warszawy. Mi też zaproponowali kandydatkę, co miała ze mną tyle wspólnego, co nic. Ale "nasza" wpadła mi w oko od razu i nie żałuję wydanych pieniędzy (jeszcze się nie załapałam na refundację). Jej opis brzmiał, jak ja :)

age.png
    Rocznik 86
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
  • glodia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Dokładnie, w banku są pustki, a poza tym społeczeństwo maleje. Też mam prawie 180cm i przez kilka miesięcy zaglądałam do banku, czekając na nowe komórki. Ostatecznie dwa razy wybrałam dużo niższą dawczynię.

• Kalijot Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zależy od fenotypu , grupy krwi. Ja czekałam w grudniu 2 tygodnie. Fakt, że w Bocianie sami dobierają dawczynię więc nie wiem w jakim stopniu jest zgodność. Akurat ja jestem niewysoka to może było łatwiej znaleźć. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 06:59

• basiaO. Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    U mnie było bardzo podobnie. I też sprowadzali mi komórki do Wrocławia, tyle, że z Warszawy. Mi też zaproponowali kandydatkę, co miała ze mną tyle wspólnego, co nic. Ale "nasza" wpadła mi w oko od razu i nie żałuję wydanych pieniędzy (jeszcze się nie załapałam na refundację). Jej opis brzmiał, jak ja :)

Ja swoja znalazłam jak igłę w stogu siana, była jedna jedyna dobrze dopasowana i miała tylko jeden pakiet dostępny do rezerwacji, a inne propozycje zdarzały się nawet po 5 pakietów. Jakby na nas czekała. Jak tylko miałam podłączone konto pacjenta do banku od razu ją zarezerwowałam. Oby to był szczęśliwy traf!

Raija86, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    ruchliwość 63%

AMH 04.2024 -2,17 ng/ml

AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    oczekiwanie na transfer
  • Anka43 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje betę 130 w 9 dpt i progesteron przy okazji 37.33. Chyba idzie ku dobremu😊 Heparyny na razie nie mogę odstawić, choć te zastrzyki mnie wykańczają. Przypomina mi się, jak szprycowalam się menopurem przy inv na własnych komórkach i nie są to dobre wspomnienia... Ale nie ma co narzekać, tylko teraz trzeba myśleć pozytywnie.
    Kalijot, trzymam kciuki jutro za Ciebie, niech Ci pt 13 tego przyniesie szczęście 🥰

Jatosia, EwelaKrk86, Raija86, Brzoza, Kalijot, pelnawiary, Mysikrolik, glodia, Asssia, Saimi, Honorka, Ewa6, małgorzatek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Melduje betę 130 w 9 dpt i progesteron przy okazji 37.33. Chyba idzie ku dobremu😊 Heparyny na razie nie mogę odstawić, choć te zastrzyki mnie wykańczają. Przypomina mi się, jak szprycowalam się menopurem przy inv na własnych komórkach i nie są to dobre wspomnienia... Ale nie ma co narzekać, tylko teraz trzeba myśleć pozytywnie.
    Kalijot, trzymam kciuki jutro za Ciebie, niech Ci pt 13 tego przyniesie szczęście 🥰
    Idziesz podobnie, jak ja (zobacz w stopce)... 3 czerwca transfer, tylko że rok temu :) szczęśliwy. U Ciebie też będzie! Trzymam kciuki!

Kalijot, Anka43 lubią tę wiadomość

age.png
    Rocznik 86
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:

Aaaaaa, cudownie!!!! Czekałam na wiadomość od Ciebie!!! Wspaniale! Bardzo się cieszę i gratuluję!
    Ja też męczę się z heparyną, brzuch w siniakach. Ale czego się nie robi… przetrwamy.
    Dzięki za kciuki- będę jutro meldować jak u mnie. Oby było tak samo pięknie!

Anka43 lubi tę wiadomość

• Anka43 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Idziesz podobnie, jak ja (zobacz w stopce)... 3 czerwca transfer, tylko że rok temu :) szczęśliwy. U Ciebie też będzie! Trzymam kciuki!
    Faktycznie☺️ Oby mi tak samo ładnie beta rosła.To może 3 czerwiec będzie też tym naszym dniem😉🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 22:01

Raija86 lubi tę wiadomość

• Anka43 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    Aaaaaa, cudownie!!!! Czekałam na wiadomość od Ciebie!!! Wspaniale! Bardzo się cieszę i gratuluję!
    Ja też męczę się z heparyną, brzuch w siniakach. Ale czego się nie robi… przetrwamy.
    Dzięki za kciuki- będę jutro meldować jak u mnie. Oby było tak samo pięknie!
    Pewnie że przetrwamy, bo my kobiety to wbrew pozorom silne jesteśmy😉 Wierzę w Twojego Kropka🥰 Zamelduj się jutro.

Kalijot lubi tę wiadomość

• Anka43 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z serii głupich pytań, ale aż się sama wczoraj zdziwiłam, że coś takiego znalazłam. Pytanie do dziewczyn stosujących heparynę zwłaszcza na początku ciąży. Na jednym z forum znalazłam wpisy, że do odkażania skóry nie powinno stosować się octeniseptu, bo szkodzi to dziecku. Zaniepokojona zajrzałam w ulotke. Faktycznie jest napisane, że nie zaleca się stosowania w I trymescie, bo nie ma udowodnionych badań klinicznych i z tytułu ogólnych środków ostrożności. Nie chce mi się wierzyć, żeby środek powszechnie stosowany mógłby być aż tak szkodliwy, ale sama zgłupiałam jak o tym przeczytałam. Używałyście tego do odkażania przed zastrzykami i nic się pewnie z dzieckiem nie działo?

• Brzoza Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Mam pytanie z serii głupich pytań, ale aż się sama wczoraj zdziwiłam, że coś takiego znalazłam. Pytanie do dziewczyn stosujących heparynę zwłaszcza na początku ciąży. Na jednym z forum znalazłam wpisy, że do odkażania skóry nie powinno stosować się octeniseptu, bo szkodzi to dziecku. Zaniepokojona zajrzałam w ulotke. Faktycznie jest napisane, że nie zaleca się stosowania w I trymescie, bo nie ma udowodnionych badań klinicznych i z tytułu ogólnych środków ostrożności. Nie chce mi się wierzyć, żeby środek powszechnie stosowany mógłby być aż tak szkodliwy, ale sama zgłupiałam jak o tym przeczytałam. Używałyście tego do odkażania przed zastrzykami i nic się pewnie z dzieckiem nie działo?
    wiesz co, ja używałam takich jednorazowych saszetek z chusteczką do dezynfekcji, Soft-Zellin. nie wiem na czym miałaby polegać szkodliwość octeniseptu, jak masz wątpliwości to zmień środek i już :)

Anka43, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wynik bety. Dziś 9dpt i beta 365. Martwię się, że to za wysoki wynik… słyszałam że, za wysoka beta to też źle…

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ