X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz czekamy na równie piękne wieści od Monester, Mati W. i Mar2śka ☺️

Mati W., monester, WandaBerenika lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    No dobra… nie czulam sie najlepiej wczoraj. Przed samym zebraniem latałam do lazienki na siku co 5 min. Nagle.. na wkladce plamki, bardzo delikatne, 3 na krzyż. W polowie dnia mialam silniejsze skurcze. Po poludniu ( zmienilam spodnie na dresy) dalej mialam to uczucie. Senna na maksa all day… kupilismy testy o czulosci 10. I tak… dwie krechy😊

14 dzien od procedury, 9dpt.

https://postimg.cc/YvpQxVnd
    Weszłam tu z samego rana właśnie po takie wiadomości!!! Cudownie ! Szoruj na betę ale kreseczka bardzo bardzo ładna. Tylko te skurcze - bierz magnez i nospe.

WandaBerenika, Primavera lubią tę wiadomość

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano sobie zrobie. Mam pod domem Diagnostyke :) dziekuje! Na razie ostrożnie ☺️ na poniedzialek mamy wizyte w Klinice. Mowie Wam - dobrze sie tu dzieje ostatnio 🍀🍀🍀

WiosnyFanka, monester, Elka198321, Giosiek lubią tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    No dobra… nie czulam sie najlepiej wczoraj. Przed samym zebraniem latałam do lazienki na siku co 5 min. Nagle.. na wkladce plamki, bardzo delikatne, 3 na krzyż. W polowie dnia mialam silniejsze skurcze. Po poludniu ( zmienilam spodnie na dresy) dalej mialam to uczucie. Senna na maksa all day… kupilismy testy o czulosci 10. I tak… dwie krechy😊

Piękna kreseczka 💚💚💚

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

I od takich wieści można dzień zaczynać!

Ale super!!!

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale porządna krecha 😍 czułam ze będzie u ciebie dobrze 😀

WandaBerenika lubi tę wiadomość

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki
    3AA, 4AA - 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    2023 Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

Super piękne 2 krechy ...na skurcze bierz nospę 3x1 jak tak brałam i odpoczywaj dużo ...
    Gratulacje;-)

WandaBerenika, caryophyllaceae, Primavera lubią tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

Kochana wspaniale✊✊✊✊ jeszcze potrzymam dla pięknych przyrostów, ale pomału możemy zacząć się cieszyć

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 2 czerwca 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki czynnik II i V mam: homozygota gg, typ dziki, brak alleli z mutacją. Jak szukam interpretacji to nie wygląda to dobrze. Czy któraś z was może coś wie na ten temat?

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Wyniki czynnik II i V mam: homozygota gg, typ dziki, brak alleli z mutacją. Jak szukam interpretacji to nie wygląda to dobrze. Czy któraś z was może coś wie na ten temat?[/QUOTE
    Niestety. A nie masz tam żadnej interpretacji? Najlepiej umówić się na teleporade z hematologiem.

• Ona90 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak pobierają średnio 12 komórek od dawczyni to ile z tego wytrwa do 5tego dnia ? Na ile można liczyć blastek ?

Pwcj od 24 roku życia.
    Marzę a zarazem boję się

Wysłany: 2 czerwca 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nowa na forum wrote:
    Wyniki czynnik II i V mam: homozygota gg, typ dziki, brak alleli z mutacją. Jak szukam interpretacji to nie wygląda to dobrze. Czy któraś z was może coś wie na ten temat?[/QUOTE
    Niestety. A nie masz tam żadnej interpretacji? Najlepiej umówić się na teleporade z hematologiem.
    Te badania były zlecone od immunologa, konsultację mam w połowie czerwca, ale wiesz jak to jest, ciekawość co tam wyszło więc najpierw dr google 😉... No i forum 😁

age.png

Wysłany: 2 czerwca 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona90 wrote:
    Dziewczyny a jak pobierają średnio 12 komórek od dawczyni to ile z tego wytrwa do 5tego dnia ? Na ile można liczyć blastek ?
    Jak podchodziłam do stymulacji, to dr mówiła że średnio 30%, ale na forum były dziewczyny, które mialy np 10 blastek z takiej lub bardzo podobnej ilości. My np mieliśmy 3 zarodki z 6 komórek.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona90 wrote:
    Statystycznie z 6 komórek powinny być dwie blastki. Ale wiadomo jaka statystyka jest, liczy się nasienie i szczęście przede wszystkim no i jakośc oocytow. Z tym, że u nas Elcia miała dwie blastki i od razu ciąża z 6 mrożonych komórek, ja miałam 6 świeżych i mamy 5 blasocyst ale transfer nieudany. WandaBerenika jedna blastka ale wydaje się, że szczęśliwie 😀 nie ma reguły. Wcale.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona90 wrote:
    Czy wyniki nasienia są ok? U nas wyniki nasienia niebyły mega super i mieliśmy z 6komorek mrożonych 2 blastki 3.b.b... z czego odrazu przy transferze za 1 podejściem uzyskaliśmy ciążę.wcześniej przeszliśmy 4 procedury z stymulacja na moich komórkach nigdy niemielismy rokujących blastocyst. Zarodki rozwijały się prawidłowo do 3 doby a potem stopniowo stawał rozwój i nawet jak dochodził do stadium blastocysty to była ona nierokująca.
    Mi koordynator od dastwa mówiła że tak z reguły z 6 komórek są 2 blastki. I invicta na 6 komórek daje gwarancję 1 blastki a na 12 -2 blastki.
    Ale koordynator opowiadała mi że 6 komórek udało im się uzyskać maksymalnie 5blastek.
    Więc jak widać niema na reguły żadnej.
    W Czechach widzę u dziewczyn że liczba uzyskanych blastocyst jest duża w porównaniu z tym co ja miałam.
    Ale to wydaje mi się jest loteria..

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Jutro rano sobie zrobie. Mam pod domem Diagnostyke :) dziekuje! Na razie ostrożnie ☺️ na poniedzialek mamy wizyte w Klinice. Mowie Wam - dobrze sie tu dzieje ostatnio 🍀🍀🍀
    WandaBerenika, krew oddana? Będziesz miała jeszcze dzisiaj wyniki? O której? Już się nie mogę doczekać 😬

Primavera lubi tę wiadomość

age.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Czy wyniki nasienia są ok? U nas wyniki nasienia niebyły mega super i mieliśmy z 6komorek mrożonych 2 blastki 3.b.b... z czego odrazu przy transferze za 1 podejściem uzyskaliśmy ciążę.wcześniej przeszliśmy 4 procedury z stymulacja na moich komórkach nigdy niemielismy rokujących blastocyst. Zarodki rozwijały się prawidłowo do 3 doby a potem stopniowo stawał rozwój i nawet jak dochodził do stadium blastocysty to była ona nierokująca.
    Mi koordynator od dastwa mówiła że tak z reguły z 6 komórek są 2 blastki. I invicta na 6 komórek daje gwarancję 1 blastki a na 12 -2 blastki.
    Ale koordynator opowiadała mi że 6 komórek udało im się uzyskać maksymalnie 5blastek.
    Więc jak widać niema na reguły żadnej.
    W Czechach widzę u dziewczyn że liczba uzyskanych blastocyst jest duża w porównaniu z tym co ja miałam.
    Ale to wydaje mi się jest loteria..
    To jest loteria , tak jak mówisz. Ja mam porównanie na swoich komórkach . W jednej klinice miałam 2 stymulacje i żadnego transferu! Zmieniliśmy klinikę, ktoś przeanalizował mój przypadek i trafił z lekami. Co prawda pęcherzyków było mniej bo tylko 4 ale uzyskaliśmy 3 zarodki. 2 bardzo dobre i jeden słabszych. Z tych 2 zarodków były 2 ciąże. Więc to naprawdę różnie może być . Przy 3 stymulacji byłam starsza i wyniki też bardzo słabe - amh 0,43 a mimo to udało się. U mnie zmiana podejścia i leków dała sukces.

Primavera lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png

Wysłany: 3 czerwca 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girls! Nasikane ponownie - chyba dla przyjemności 😉 nic się nie zmieniło. Wyniki bedą dziś 😊 w biedrze na zakupach totalnie nie moglam patrzec na jedzenie… szybko sie mecze. Sama chciałam 😉

monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Zmiana kliniki

Wysłany: 3 czerwca 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 24,0 w 28 dniu cyklu 😊

Nowa na forum, monester, WiosnyFanka, Giosiek, mar2śka, Mati W. lubią tę wiadomość

Zmiana kliniki

• Luusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wydaje mi się trochę niska ta beta jak na 10dpt - chyba trochę leniwa jest ta twoja blastka 😉 trzymam ✊✊aby przyspieszyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2023, 13:39

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ