In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
No to teraz czekamy na równie piękne wieści od Monester, Mati W. i Mar2śka ☺️
Mati W., monester, WandaBerenika lubią tę wiadomość
-
WandaBerenika wrote:No dobra… nie czulam sie najlepiej wczoraj. Przed samym zebraniem latałam do lazienki na siku co 5 min. Nagle.. na wkladce plamki, bardzo delikatne, 3 na krzyż. W polowie dnia mialam silniejsze skurcze. Po poludniu ( zmienilam spodnie na dresy) dalej mialam to uczucie. Senna na maksa all day… kupilismy testy o czulosci 10. I tak… dwie krechy😊
14 dzien od procedury, 9dpt.
https://postimg.cc/YvpQxVndWandaBerenika, Primavera lubią tę wiadomość
-
Jutro rano sobie zrobie. Mam pod domem Diagnostyke dziekuje! Na razie ostrożnie ☺️ na poniedzialek mamy wizyte w Klinice. Mowie Wam - dobrze sie tu dzieje ostatnio 🍀🍀🍀
WiosnyFanka, monester, Elka198321, Giosiek lubią tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:No dobra… nie czulam sie najlepiej wczoraj. Przed samym zebraniem latałam do lazienki na siku co 5 min. Nagle.. na wkladce plamki, bardzo delikatne, 3 na krzyż. W polowie dnia mialam silniejsze skurcze. Po poludniu ( zmienilam spodnie na dresy) dalej mialam to uczucie. Senna na maksa all day… kupilismy testy o czulosci 10. I tak… dwie krechy😊
https://postimg.cc/YvpQxVnd
Piękna kreseczka 💚💚💚WandaBerenika, Primavera lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
I od takich wieści można dzień zaczynać!
Ale super!!!WandaBerenika, Primavera lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Ale porządna krecha 😍 czułam ze będzie u ciebie dobrze 😀
WandaBerenika lubi tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Gratulacje;-)
WandaBerenika, caryophyllaceae, Primavera lubią tę wiadomość
-
https://postimg.cc/YvpQxVndWandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Wyniki czynnik II i V mam: homozygota gg, typ dziki, brak alleli z mutacją. Jak szukam interpretacji to nie wygląda to dobrze. Czy któraś z was może coś wie na ten temat?[/QUOTE
Niestety. A nie masz tam żadnej interpretacji? Najlepiej umówić się na teleporade z hematologiem. -
monester wrote:Nowa na forum wrote:Wyniki czynnik II i V mam: homozygota gg, typ dziki, brak alleli z mutacją. Jak szukam interpretacji to nie wygląda to dobrze. Czy któraś z was może coś wie na ten temat?[/QUOTE
Niestety. A nie masz tam żadnej interpretacji? Najlepiej umówić się na teleporade z hematologiem. -
Ona90 wrote:Dziewczyny a jak pobierają średnio 12 komórek od dawczyni to ile z tego wytrwa do 5tego dnia ? Na ile można liczyć blastek ?
-
Ona90 wrote:Dziewczyny a jak pobierają średnio 12 komórek od dawczyni to ile z tego wytrwa do 5tego dnia ? Na ile można liczyć blastek ?
-
Mi koordynator od dastwa mówiła że tak z reguły z 6 komórek są 2 blastki. I invicta na 6 komórek daje gwarancję 1 blastki a na 12 -2 blastki.
Ale koordynator opowiadała mi że 6 komórek udało im się uzyskać maksymalnie 5blastek.
Więc jak widać niema na reguły żadnej.
W Czechach widzę u dziewczyn że liczba uzyskanych blastocyst jest duża w porównaniu z tym co ja miałam.
Ale to wydaje mi się jest loteria.. -
WandaBerenika wrote:Jutro rano sobie zrobie. Mam pod domem Diagnostyke dziekuje! Na razie ostrożnie ☺️ na poniedzialek mamy wizyte w Klinice. Mowie Wam - dobrze sie tu dzieje ostatnio 🍀🍀🍀
Primavera lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Czy wyniki nasienia są ok? U nas wyniki nasienia niebyły mega super i mieliśmy z 6komorek mrożonych 2 blastki 3.b.b... z czego odrazu przy transferze za 1 podejściem uzyskaliśmy ciążę.wcześniej przeszliśmy 4 procedury z stymulacja na moich komórkach nigdy niemielismy rokujących blastocyst. Zarodki rozwijały się prawidłowo do 3 doby a potem stopniowo stawał rozwój i nawet jak dochodził do stadium blastocysty to była ona nierokująca.
Mi koordynator od dastwa mówiła że tak z reguły z 6 komórek są 2 blastki. I invicta na 6 komórek daje gwarancję 1 blastki a na 12 -2 blastki.
Ale koordynator opowiadała mi że 6 komórek udało im się uzyskać maksymalnie 5blastek.
Więc jak widać niema na reguły żadnej.
W Czechach widzę u dziewczyn że liczba uzyskanych blastocyst jest duża w porównaniu z tym co ja miałam.
Ale to wydaje mi się jest loteria..
Primavera lubi tę wiadomość
-
Girls! Nasikane ponownie - chyba dla przyjemności 😉 nic się nie zmieniło. Wyniki bedą dziś 😊 w biedrze na zakupach totalnie nie moglam patrzec na jedzenie… szybko sie mecze. Sama chciałam 😉
monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Zmiana kliniki
Beta 24,0 w 28 dniu cyklu 😊
Nowa na forum, monester, WiosnyFanka, Giosiek, mar2śka, Mati W. lubią tę wiadomość
Zmiana kliniki
Niestety wydaje mi się trochę niska ta beta jak na 10dpt - chyba trochę leniwa jest ta twoja blastka 😉 trzymam ✊✊aby przyspieszyła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2023, 13:39
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm