In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Luusia wrote:Niestety wydaje mi się trochę niska ta beta jak na 10dpt - chyba trochę leniwa jest ta twoja blastka 😉
Najwazniejsze, ze w normie wg labolatorium 😏 pozdrawiam leniwie!Luusia, Ona90 lubią tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Najwazniejsze, ze w normie wg labolatorium 😏 pozdrawiam leniwie!
monester, Kasiula987 lubią tę wiadomość
-
WandaBerenika wrote:Najwazniejsze, ze w normie wg labolatorium 😏 pozdrawiam leniwie!
WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Przyznam ze tego nie rozkminiam. Nie mam sily rozdrabniac kolejnego watku na mniejsze… czy cos jest takie czy siakie. Kazda z nas jest inna. 5 lat czekalam na cokolwiek. Uznaje, ze to co widze to super sprawa i tyle. A czy to jest szybkie czy wolne… lepsze gorsze. Dziekuje za kibicowanie 🫶🏻
WiosnyFanka, Nowa na forum, caryophyllaceae, monester, Ona90, Nat91 lubią tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
WandaBerenika wrote:Beta 24,0 w 28 dniu cyklu 😊
Mocne kciuki za przyrosty 🍀🤞🍀🤞WandaBerenika lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Dziewczyny podchodzące do procedury w Czechach, pytam z czystej ciekawości - ile miałyście komórek od dawczyni i ile finalnie powstało zarodków?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny podchodzące do procedury w Czechach, pytam z czystej ciekawości - ile miałyście komórek od dawczyni i ile finalnie powstało zarodków?
W Reprofit uzyskaliśmy 10 komórek (wszystkie od dawczyni) i powstało z nich 7 blastocyst, ale 2 z nich nie nadawały się do badania PGT, także finalnie wyszło ich 5.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:W Eurofertil dostaliśmy 6 komórek (standardowa ilość) i z nich udało się uzyskać 4 blastocysty.
W Reprofit uzyskaliśmy 10 komórek (wszystkie od dawczyni) i powstało z nich 7 blastocyst, ale 2 z nich nie nadawały się do badania PGT, także finalnie wyszło ich 5.[/url] -
Hope_89 wrote:A to dwukrotnie korzystaliście z KD i za pierwszym razem się nie udało?
-
Giosiek wrote:Tak. Najpierw próbowaliśmy w Eurofertil. Trzy pierwsze transfery zakończyły się dwukrotną betą 0 i jedną ciążą biochemiczną. Zanim przetransferowałam ostatni zarodek, to pogłębiłam diagnostykę (biopsja endometrium - CD56, CD138, test ERA, ALICE, EMMA). Do transferu podeszłam zgodnie z zaleceniami wynikającymi z wyników tych badań i ten transfer się udał. Niestety poroniłam w drugim trymestrze.
-
monester wrote:Giosiek ale Tobie wyszło to zapalenie wówczas ? Czy nic nie wyszło, a jedynie przesunięcie okna? W Reprofit też 2 x zastosowaliscie teraz transfer przesunięty ?
Oba transfery w Reprofit były z przesuniętym okienkiem. Oni w odróżnieniu od Ryszarda wierzą w sens tego badania. Nigdy nie zapomnę naszej dość nieprzyjemnej wymiany zdań. Ostatecznie i tak wbrew jego zaleceniom wprowadziłam proga według ERA (114 godzin przed transferem).
Wiem, że zdania co do tego testu są podzielone i sama nie wiem czy coś daje, ale mój dotychczasowy bilans transferów z KD wygląda tak:
bez ERA: 2x beta 0 + 1 ciąża biochemiczna
z ERA: 1x ciąża biochemiczna + 2x ciąża
-
Monester, dziś masz 6 dpt, także nie obsikałaś jakiegoś testu przypadkiem? 😉
Czy czekasz grzecznie na betę? Kiedy robisz? Jutro?
Trzymam kciukaski! 🍀✊🍀✊ -
Giosiek wrote:Nie, nie miałam zapalenia. Wszystko wyszło dobrze, oprócz przesuniętego okienka implantacyjnego oraz za małej ilość bakterii Lactobacillus. Musiałam stosować probiotyki dopochwowe od początku transferowego cyklu.
Oba transfery w Reprofit były z przesuniętym okienkiem. Oni w odróżnieniu od Ryszarda wierzą w sens tego badania. Nigdy nie zapomnę naszej dość nieprzyjemnej wymiany zdań. Ostatecznie i tak wbrew jego zaleceniom wprowadziłam proga według ERA (114 godzin przed transferem).
Wiem, że zdania co do tego testu są podzielone i sama nie wiem czy coś daje, ale mój dotychczasowy bilans transferów z KD wygląda tak:
bez ERA: 2x beta 0 + 1 ciąża biochemiczna
z ERA: 1x ciąża biochemiczna + 2x ciąża
Ja dzisiaj nieśmiało siknelam - 6 dpt- dziękuję za kciuki -bo się przydały - ale trzymajcie je dalej, żeby to nie był biochem. Beta wkrótce 😀 jak zdążę do labu.Giosiek, mar2śka lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Obsikalam 😅 patrz wyżej 🤩
monester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Liczy się, że zadziałało, chociaż jak tu kiedyś pisałam nie do końca rozumiem jak to nie jest zależne od stanu rozwoju blastocysty. Ale reprofit i tak transferuje w dniu 6 a Eurofertil w 5 dniu zawsze.
Ja dzisiaj nieśmiało siknelam - 6 dpt- dziękuję za kciuki -bo się przydały - ale trzymajcie je dalej, żeby to nie był biochem. Beta wkrótce 😀 jak zdążę do labu.monester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:https://zapodaj.net/401ab0c826d1c.jpg.html
Wygląda rewelacyjnie jak na 6 dpt 🤩 Mój był jaśniejszy w tym dniu.
Nadal trzymam kciuki mocno zaciśnięte 🍀✊🍀✊monester, Mati W. lubią tę wiadomość