X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Niestety wydaje mi się trochę niska ta beta jak na 10dpt - chyba trochę leniwa jest ta twoja blastka 😉

Najwazniejsze, ze w normie wg labolatorium 😏 pozdrawiam leniwie!

Luusia, Ona90 lubią tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • monester Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Beta 24,0 w 28 dniu cyklu 😊
    To mocno kibicujemy teraz, żeby wystrzeliła w kosmos ! Miałaś chwilkę temu plamienie - być może po prostu była pozna implantacja i zaraz wystartuje

WandaBerenika, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Nadzieja_88 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Trochę Was podczytuje, bo sama jesienią będę chciała podejść do KD. Mocno trzymam kciuki 🤞🤞🤞 dajecie nadzieję, że ta walka naprawdę ma sens ❤️

monester, Kasiula987 lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Faktycznie, trochę leniuszek to Twoje maleństwo, ale najważniejsze, żeby teraz prawidłowo beta przyrastała, za co trzymam mocne kciuki!! 😊✊✊

WandaBerenika lubi tę wiadomość

age.png
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam ze tego nie rozkminiam. Nie mam sily rozdrabniac kolejnego watku na mniejsze… czy cos jest takie czy siakie. Kazda z nas jest inna. 5 lat czekalam na cokolwiek. Uznaje, ze to co widze to super sprawa i tyle. A czy to jest szybkie czy wolne… lepsze gorsze. Dziekuje za kibicowanie 🫶🏻

WiosnyFanka, Nowa na forum, caryophyllaceae, monester, Ona90, Nat91 lubią tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Beta 24,0 w 28 dniu cyklu 😊

Mocne kciuki za przyrosty 🍀🤞🍀🤞

WandaBerenika lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podchodzące do procedury w Czechach, pytam z czystej ciekawości - ile miałyście komórek od dawczyni i ile finalnie powstało zarodków?

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny podchodzące do procedury w Czechach, pytam z czystej ciekawości - ile miałyście komórek od dawczyni i ile finalnie powstało zarodków?
    W Eurofertil dostaliśmy 6 komórek (standardowa ilość) i z nich udało się uzyskać 4 blastocysty.
    W Reprofit uzyskaliśmy 10 komórek (wszystkie od dawczyni) i powstało z nich 7 blastocyst, ale 2 z nich nie nadawały się do badania PGT, także finalnie wyszło ich 5.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Eurofertil 5 blastocyst z 6 komórek. Nie badaliśmy.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    W Eurofertil dostaliśmy 6 komórek (standardowa ilość) i z nich udało się uzyskać 4 blastocysty.
    W Reprofit uzyskaliśmy 10 komórek (wszystkie od dawczyni) i powstało z nich 7 blastocyst, ale 2 z nich nie nadawały się do badania PGT, także finalnie wyszło ich 5.
    A to dwukrotnie korzystaliście z KD i za pierwszym razem się nie udało?

event.png[/url]
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A to dwukrotnie korzystaliście z KD i za pierwszym razem się nie udało?
    Tak. Najpierw próbowaliśmy w Eurofertil. Trzy pierwsze transfery zakończyły się dwukrotną betą 0 i jedną ciążą biochemiczną. Zanim przetransferowałam ostatni zarodek, to pogłębiłam diagnostykę (biopsja endometrium - CD56, CD138, test ERA, ALICE, EMMA). Do transferu podeszłam zgodnie z zaleceniami wynikającymi z wyników tych badań i ten transfer się udał. Niestety poroniłam w drugim trymestrze.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Tak. Najpierw próbowaliśmy w Eurofertil. Trzy pierwsze transfery zakończyły się dwukrotną betą 0 i jedną ciążą biochemiczną. Zanim przetransferowałam ostatni zarodek, to pogłębiłam diagnostykę (biopsja endometrium - CD56, CD138, test ERA, ALICE, EMMA). Do transferu podeszłam zgodnie z zaleceniami wynikającymi z wyników tych badań i ten transfer się udał. Niestety poroniłam w drugim trymestrze.
    Giosiek ale Tobie wyszło to zapalenie wówczas ? Czy nic nie wyszło, a jedynie przesunięcie okna? W Reprofit też 2 x zastosowaliscie teraz transfer przesunięty ?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Giosiek ale Tobie wyszło to zapalenie wówczas ? Czy nic nie wyszło, a jedynie przesunięcie okna? W Reprofit też 2 x zastosowaliscie teraz transfer przesunięty ?
    Nie, nie miałam zapalenia. Wszystko wyszło dobrze, oprócz przesuniętego okienka implantacyjnego oraz za małej ilość bakterii Lactobacillus. Musiałam stosować probiotyki dopochwowe od początku transferowego cyklu.
    Oba transfery w Reprofit były z przesuniętym okienkiem. Oni w odróżnieniu od Ryszarda wierzą w sens tego badania. Nigdy nie zapomnę naszej dość nieprzyjemnej wymiany zdań. Ostatecznie i tak wbrew jego zaleceniom wprowadziłam proga według ERA (114 godzin przed transferem).
    Wiem, że zdania co do tego testu są podzielone i sama nie wiem czy coś daje, ale mój dotychczasowy bilans transferów z KD wygląda tak:
    bez ERA: 2x beta 0 + 1 ciąża biochemiczna
    z ERA: 1x ciąża biochemiczna + 2x ciąża

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, dziś masz 6 dpt, także nie obsikałaś jakiegoś testu przypadkiem? 😉
    Czy czekasz grzecznie na betę? Kiedy robisz? Jutro?
    Trzymam kciukaski! 🍀✊🍀✊

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Nie, nie miałam zapalenia. Wszystko wyszło dobrze, oprócz przesuniętego okienka implantacyjnego oraz za małej ilość bakterii Lactobacillus. Musiałam stosować probiotyki dopochwowe od początku transferowego cyklu.
    Oba transfery w Reprofit były z przesuniętym okienkiem. Oni w odróżnieniu od Ryszarda wierzą w sens tego badania. Nigdy nie zapomnę naszej dość nieprzyjemnej wymiany zdań. Ostatecznie i tak wbrew jego zaleceniom wprowadziłam proga według ERA (114 godzin przed transferem).
    Wiem, że zdania co do tego testu są podzielone i sama nie wiem czy coś daje, ale mój dotychczasowy bilans transferów z KD wygląda tak:
    bez ERA: 2x beta 0 + 1 ciąża biochemiczna
    z ERA: 1x ciąża biochemiczna + 2x ciąża
    Liczy się, że zadziałało, chociaż jak tu kiedyś pisałam nie do końca rozumiem jak to nie jest zależne od stanu rozwoju blastocysty. Ale reprofit i tak transferuje w dniu 6 a Eurofertil w 5 dniu zawsze.
    Ja dzisiaj nieśmiało siknelam - 6 dpt- dziękuję za kciuki -bo się przydały - ale trzymajcie je dalej, żeby to nie był biochem. Beta wkrótce 😀 jak zdążę do labu.

Giosiek, mar2śka lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Monester, dziś masz 6 dpt, także nie obsikałaś jakiegoś testu przypadkiem? 😉
    Czy czekasz grzecznie na betę? Kiedy robisz? Jutro?
    Trzymam kciukaski! 🍀✊🍀✊
    Obsikalam 😅 patrz wyżej 🤩

Giosiek lubi tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Obsikalam 😅 patrz wyżej 🤩
    Dawaj fotę!!!! 😬

monester lubi tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Liczy się, że zadziałało, chociaż jak tu kiedyś pisałam nie do końca rozumiem jak to nie jest zależne od stanu rozwoju blastocysty. Ale reprofit i tak transferuje w dniu 6 a Eurofertil w 5 dniu zawsze.
    Ja dzisiaj nieśmiało siknelam - 6 dpt- dziękuję za kciuki -bo się przydały - ale trzymajcie je dalej, żeby to nie był biochem. Beta wkrótce 😀 jak zdążę do labu.
    Moje wszystkie blastocysty w Reprofit były w tym samym stopniu rozwoju - wylęgająca się blastocysta. Jedna była zamrożona w 6 dobie, bo dopiero wtedy osiągnęła to stadium. Mam zdjęcia z hodowli (dopłacaliśmy do TimeLapse) i wszystkie zarodki wyglądają identycznie 😊

monester lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dawaj fotę!!!! 😬
    https://zapodaj.net/401ab0c826d1c.jpg.html

Giosiek, Nowa na forum, Elka198321, caryophyllaceae, Mati W., Luusia lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    https://zapodaj.net/401ab0c826d1c.jpg.html
    Gratulacje!!!! 🥳
    Wygląda rewelacyjnie jak na 6 dpt 🤩 Mój był jaśniejszy w tym dniu.
    Nadal trzymam kciuki mocno zaciśnięte 🍀✊🍀✊

monester, Mati W. lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ