X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • basiaO. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem już po 5 weryfikacji, beta 24722 i jest malutkie serduszko. Za 2 tygodnie już do mojego lekarza prowadzącego. Leki mam brać do 10 tygodnia, a potem decyduje lekarz. Mam pytanie czy leki dostajecie za darmo czy odpłatnie? Ja mam cały czas w ryczałt albo 100% płatne.

Raija86, Brzoza lubią tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • glodia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Cześć! Jestem już po 5 weryfikacji, beta 24722 i jest malutkie serduszko. Za 2 tygodnie już do mojego lekarza prowadzącego. Leki mam brać do 10 tygodnia, a potem decyduje lekarz. Mam pytanie czy leki dostajecie za darmo czy odpłatnie? Ja mam cały czas w ryczałt albo 100% płatne.
    Cześć,
    Gratulacje! Który to dzień po transferze? Z lekami jest różnie - heparyna jest za 0zł, utrogestan jest za kilkanaście zł, inne raczej płatne więcej.
    Ty jesteś w invicie, prawda? Możesz mi napisać dokładnie, jaki masz schemat schodzenia z leków?

• basiaO. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Cześć,
    Gratulacje! Który to dzień po transferze? Z lekami jest różnie - heparyna jest za 0zł, utrogestan jest za kilkanaście zł, inne raczej płatne więcej.
    Ty jesteś w invicie, prawda? Możesz mi napisać dokładnie, jaki masz schemat schodzenia z leków?

Cześć! Dziś jest 23dpt i 5t+5dni. Już poprawili mi receptę i mam cześć leków za darmo. Tak jestem w Invikcie we Wrocławiu. Na chwilę obecną mam tylko zalecenie brać wszystko do 10 tygodnia, a potem mój lekarz będzie decydował czy mam brać leki dalej, co i ile. Trochę mnie to zdziwiło, myślałam, że jakoś bardziej szczegółowo mi to określą. Progesteron mi skacze z 62 tydzień temu do 49.15 dzisiaj. W 8 tygodniu będą mnie umawiać na prenatalne w klinice, a potem w 2 trymestrze oba w ramach procedury nfz. Za 2-3 tygodnie mam sie udać do swojego lekarza. Powiedzieli mi jeszcze, że to ciąża podwyższonego ryzyka, że w późniejszym czasie powinny być częstsze wizyty i badania ze względu na wiek i procedure, bo zwiększa się ryzyko preeklampsji. Najbardziej męczy mnie na chwilę obecną progesteron besins doustny, bardzo źle się po nim czuje.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kwalifikacje do in vitro przesunęli mi z października na styczeń:( żeby nie tracic czasu chciałabym pewne badania wymagane do procedury zrobić wcześniej
    Pomijam wirusologie bo wyniki są szybko i o nią się nie martwię.
    Myślałam żeby wykonać badania nasienia te podstawowe i SCD, płynna cytologię i biocenozę pochwy,ale nie wiem czy ona jest ważna kilka miesięcy

Wiecie może co z USG piersi ? Czy jest obowiązkowe?

16uddqk30vgif7kq.png
  • jabk0va Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Dziewczyny kwalifikacje do in vitro przesunęli mi z października na styczeń:( żeby nie tracic czasu chciałabym pewne badania wymagane do procedury zrobić wcześniej
    Pomijam wirusologie bo wyniki są szybko i o nią się nie martwię.
    Myślałam żeby wykonać badania nasienia te podstawowe i SCD, płynna cytologię i biocenozę pochwy,ale nie wiem czy ona jest ważna kilka miesięcy

Wiecie może co z USG piersi ? Czy jest obowiązkowe?

USG piersi u mnie nie było obowiązkowe. Tylko cytologia i mikrobiom pochwy

No i badanie nasienia podstawowe mieliśmy 👍

Ja miałam jeszcze zlecone przez ginekolog tarczycę i Wit D i panel infekcji urogenitalnych
    Oraz anty-tpo, anty-tg , prolaktynę, homicysteine, ft3, ft4

Dlaczego przesunęli Ci termin kwalifikacji?

Starania od 11.2023 ❤️

💔Na początku liczne torbiele jajników 🥴
    🌞Przywrócenie naturalnej owulacji 🌞
    💔Styczeń 2025 - niski wynik AMH 😭 0,25
    Kwiecień 2025 - spadek - 0,13 😭
    💔Niedrożny lewy jajowód 😭

💃33
    ✅FSH
    ✅hormony
    ✅witaminy
    ✅HSG
    ✅owulacja
    ❌AMH 0,13 😭
    ❌Lewy jajnik niedrożny

🕺34
    ✅Morfologia
    ✅idealne parametry

24.03.2025 - kwalifikacja do in vitro ☘️

W kwietniu pierwsza stymulacja ☘️
    🗓️29.04 zaczynamy ❤️
    💉Menopur
    💉Orgalutran
    🗓️9.05 podgląd - 4 🥚
    🗓️14.05 punkcja - pobrano 4, przeżyło 0 ❌❌❌😭

⏳28.05 start drugiej procedury ☘️🤞
    16.06 💉 GnRH
    30.06 start stymulacji
    💉 Gonal F 450 - jeden 🥚
    💉 Menopur 450
    18, 21, 23.07 podgląd 🥚
    25.07 punkcja
    30.07 jeden zarodek który przestał się rozwijać w 4 dobie 💔💔💔

1.08 start trzeciej procedury ☘️☘️☘️
    🤞decyzja o AK🤞⏳
    6.08 psycholog 😌
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Cześć,
    Glodia, czy Ty podeszlas jednak do procedury ponownie ?

‹‹ 753 754 755 756 757
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ