In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! Jestem już po 5 weryfikacji, beta 24722 i jest malutkie serduszko. Za 2 tygodnie już do mojego lekarza prowadzącego. Leki mam brać do 10 tygodnia, a potem decyduje lekarz. Mam pytanie czy leki dostajecie za darmo czy odpłatnie? Ja mam cały czas w ryczałt albo 100% płatne.
Raija86, Brzoza, KarolinaKika, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Cześć,basiaO. wrote:Cześć! Jestem już po 5 weryfikacji, beta 24722 i jest malutkie serduszko. Za 2 tygodnie już do mojego lekarza prowadzącego. Leki mam brać do 10 tygodnia, a potem decyduje lekarz. Mam pytanie czy leki dostajecie za darmo czy odpłatnie? Ja mam cały czas w ryczałt albo 100% płatne.
Gratulacje! Który to dzień po transferze? Z lekami jest różnie - heparyna jest za 0zł, utrogestan jest za kilkanaście zł, inne raczej płatne więcej.
Ty jesteś w invicie, prawda? Możesz mi napisać dokładnie, jaki masz schemat schodzenia z leków? -
glodia wrote:Cześć,
Gratulacje! Który to dzień po transferze? Z lekami jest różnie - heparyna jest za 0zł, utrogestan jest za kilkanaście zł, inne raczej płatne więcej.
Ty jesteś w invicie, prawda? Możesz mi napisać dokładnie, jaki masz schemat schodzenia z leków?
Cześć! Dziś jest 23dpt i 5t+5dni. Już poprawili mi receptę i mam cześć leków za darmo. Tak jestem w Invikcie we Wrocławiu. Na chwilę obecną mam tylko zalecenie brać wszystko do 10 tygodnia, a potem mój lekarz będzie decydował czy mam brać leki dalej, co i ile. Trochę mnie to zdziwiło, myślałam, że jakoś bardziej szczegółowo mi to określą. Progesteron mi skacze z 62 tydzień temu do 49.15 dzisiaj. W 8 tygodniu będą mnie umawiać na prenatalne w klinice, a potem w 2 trymestrze oba w ramach procedury nfz. Za 2-3 tygodnie mam sie udać do swojego lekarza. Powiedzieli mi jeszcze, że to ciąża podwyższonego ryzyka, że w późniejszym czasie powinny być częstsze wizyty i badania ze względu na wiek i procedure, bo zwiększa się ryzyko preeklampsji. Najbardziej męczy mnie na chwilę obecną progesteron besins doustny, bardzo źle się po nim czuje.Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Dziewczyny kwalifikacje do in vitro przesunęli mi z października na styczeń
żeby nie tracic czasu chciałabym pewne badania wymagane do procedury zrobić wcześniej
Pomijam wirusologie bo wyniki są szybko i o nią się nie martwię.
Myślałam żeby wykonać badania nasienia te podstawowe i SCD, płynna cytologię i biocenozę pochwy,ale nie wiem czy ona jest ważna kilka miesięcy
Wiecie może co z USG piersi ? Czy jest obowiązkowe?2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Baylee wrote:Dziewczyny kwalifikacje do in vitro przesunęli mi z października na styczeń
żeby nie tracic czasu chciałabym pewne badania wymagane do procedury zrobić wcześniej
Pomijam wirusologie bo wyniki są szybko i o nią się nie martwię.
Myślałam żeby wykonać badania nasienia te podstawowe i SCD, płynna cytologię i biocenozę pochwy,ale nie wiem czy ona jest ważna kilka miesięcy
Wiecie może co z USG piersi ? Czy jest obowiązkowe?
USG piersi u mnie nie było obowiązkowe. Tylko cytologia i mikrobiom pochwy
No i badanie nasienia podstawowe mieliśmy 👍
Ja miałam jeszcze zlecone przez ginekolog tarczycę i Wit D i panel infekcji urogenitalnych
Oraz anty-tpo, anty-tg , prolaktynę, homicysteine, ft3, ft4
Dlaczego przesunęli Ci termin kwalifikacji?
Starania od 11.2023 ❤️
💔liczne torbiele jajników 🥴
🌞Przywrócenie naturalnej owulacji 🌞
💔Styczeń25 - niski wynik AMH 😭 0,25
Kwiecień25 - 0,13 😭
💔Niedrożny lewy jajowód 😭
💃33
✅FSH
✅hormony
✅witaminy
✅HSG
✅owulacja
❌AMH 0,13 😭
❌Lewy jajnik niedrożny
🕺34
✅Morfologia
✅idealne parametry
Pierwsza stymulacja ☘️
🗓️29.04 zaczynamy ❤️
💉Menopur
💉Orgalutran
🗓️9.05 podgląd - 4 🥚
🗓️14.05 punkcja - pobrano 4, przeżyło 0 ❌❌❌😭
⏳28.05 start drugiej procedury ☘️🤞
16.06 💉 GnRH
30.06 start stymulacji
💉 Gonal F 450 - jeden 🥚
💉 Menopur 450
18, 21, 23.07 podgląd 🥚
25.07 punkcja
30.07 jeden zarodek który przestał się rozwijać w 4 dobie 💔💔💔
1.08 start 3 procedury ☘️
🤞decyzja o AK⏳
6.08 psycholog 😌
19.10 ⏸️
20.10 beta 198,60
22.10 beta 564,50
24.10 beta 1416,80
27.10 💍☘️
03.11 ❤️??
🙏🙏🙏 -
Glodia, czy Ty podeszlas jednak do procedury ponownie ?glodia wrote:Cześć,
Ty jesteś w invicie, prawda? Możesz mi napisać dokładnie, jaki masz schemat schodzenia z leków? -
Nigdy nie zrezygnowaliśmy. W trakcie szkolenia na rodzinę zastępczą miałam 2 transfery. Potem zaczęliśmy nową procedura.monester wrote:Glodia, czy Ty podeszlas jednak do procedury ponownie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 19:04
monester, Jatosia, Trinity_Nea, Angelles lubią tę wiadomość
-
Dziękuję. Besins tak działa, też go nie lubię. Prenatalne w 8tc?basiaO. wrote:Cześć! Dziś jest 23dpt i 5t+5dni. Już poprawili mi receptę i mam cześć leków za darmo. Tak jestem w Invikcie we Wrocławiu. Na chwilę obecną mam tylko zalecenie brać wszystko do 10 tygodnia, a potem mój lekarz będzie decydował czy mam brać leki dalej, co i ile. Trochę mnie to zdziwiło, myślałam, że jakoś bardziej szczegółowo mi to określą. Progesteron mi skacze z 62 tydzień temu do 49.15 dzisiaj. W 8 tygodniu będą mnie umawiać na prenatalne w klinice, a potem w 2 trymestrze oba w ramach procedury nfz. Za 2-3 tygodnie mam sie udać do swojego lekarza. Powiedzieli mi jeszcze, że to ciąża podwyższonego ryzyka, że w późniejszym czasie powinny być częstsze wizyty i badania ze względu na wiek i procedure, bo zwiększa się ryzyko preeklampsji. Najbardziej męczy mnie na chwilę obecną progesteron besins doustny, bardzo źle się po nim czuje.
-
Okmonester wrote:Umawiać w 8 tygodniu datę na 12 tydzień - tak zrozumiałam posta. Dla mnie besins dawał totalny odlot i nigdy tak dobrze mi się nie spalo, ale do pracy się nie nadawał
ja własnie mam wrażenie, że mam ciągły odlot po besins. Nie czytam ze zrozumieniem to na pewno, ale bywa gorzej, raz pomyliłam opakowania i włożyłam besins dopochwowo, a utrogestan połknęłam
-
Z nowej procedury uzyskaliśmy 5 zarodków!, po PGTA 4 zdrowemonester wrote:To musiałam źle zrozumieć, przepraszam. I jaki etap nowej procedury ? Jesteś po transferze?
Potem zleciało kilka miesięcy, bo usuwałam adenomioze, 3 miesiące byłam na "wyciszeniu" i obecnie po transferze, beta pozytywna
ale podchodzę do tego bardzo zdroworozsądkowo, przy ósmym transferze i wielu pozytywnych betach, muszę jednak trochę hamować emocje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 19:55
monester, basiaO., Brzoza, Mysikrolik, Mary27, Martuśka87, WiosnyFanka, KarolinaKika, Jatosia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Ale wiadomość ! A to z rządowego programu takie komórki petarda ? A brałaś immunoglobuliny teraz ?glodia wrote:Z nowej procedury uzyskaliśmy 5 zarodków!, po PGTA 4 zdrowe
Potem zleciało kilka miesięcy, bo usuwałam adenomioze, 3 miesiące byłam na "wyciszeniu" i obecnie po transferze, beta pozytywna
ale podchodzę do tego bardzo zdroworozsądkowo, przy ósmym transferze i wielu pozytywnych betach, muszę jednak trochę hamować emocje. -
Tak, ale mieliśmy też podwójną selekcję plemników. IG nie brałam. Mam właściwie odtworzony schemat jak przy Gai.monester wrote:Ale wiadomość ! A to z rządowego programu takie komórki petarda ? A brałaś immunoglobuliny teraz ?
monester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Umawiać w 8 tygodniu datę na 12 tydzień - tak zrozumiałam posta. Dla mnie besins dawał totalny odlot i nigdy tak dobrze mi się nie spalo, ale do pracy się nie nadawał
Czuję się po nim jak pijana, zawroty głowy, bóle brzucha, strasznie mi zimno, a wczoraj sie czułam jakbym miała grype. W nocy spałam w dresie, bo tak mi było zimno, a potem się rozbierałam- bo gorąco. I cały czas chce mi się spać i jeść. Przesypiam prawie cały dzień z przerwami na spacery z psem. Dziś się najadłam strachu. Po powrocie z kliniki pojawiła mi się brunatna wydzielina. Myślałam, że zawału dostanę i że już po wszystkim. Polecialam prywatnie na usg, ale wszystko było dobrze i to mogło być podrażnienie i lekkie uszkodzenie śluzówki po usg, ze względu na stosowanie leków dopochwowo może być osłabiona. Malutkie serduszko biło jak trzeba. Muszę kupić melisę, to te stresy mnie wykończą.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
transfer nr 2 - 4.08 -
Mam podobniebasiaO. wrote:Czuję się po nim jak pijana, zawroty głowy, bóle brzucha, strasznie mi zimno, a wczoraj sie czułam jakbym miała grype. W nocy spałam w dresie, bo tak mi było zimno, a potem się rozbierałam- bo gorąco. I cały czas chce mi się spać i jeść. Przesypiam prawie cały dzień z przerwami na spacery z psem. Dziś się najadłam strachu. Po powrocie z kliniki pojawiła mi się brunatna wydzielina. Myślałam, że zawału dostanę i że już po wszystkim. Polecialam prywatnie na usg, ale wszystko było dobrze i to mogło być podrażnienie i lekkie uszkodzenie śluzówki po usg, ze względu na stosowanie leków dopochwowo może być osłabiona. Malutkie serduszko biło jak trzeba. Muszę kupić melisę, to te stresy mnie wykończą.
Już chciałam kołdrę zimową wyciągać. Co do objawów ciążowych - nie mam żadnych, co stresuje mnie chyba bardziej niż gdybym je miała. Do tego progesteron mam 20, a jakiś dr na telefonicznych weryfikacjach twierdzi, że to świetny wynik i nie chce dać mi nic więcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 20:33
basiaO. lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Mam podobnie
Już chciałam kołdrę zimową wyciągać. Co do objawów ciążowych - nie mam żadnych, co stresuje mnie chyba bardziej niż gdybym je miała. Do tego progesteron mam 20, a jakiś dr na telefonicznych weryfikacjach twierdzi, że to świetny wynik i nie chce dać mi nic więcej.
Mnie czasem tak zmuli jakbym na kacu była, ale na razie bez wymiotów. Mnie stresują zarowno objawy jak i ich brak, bo nie wiem co jest normalne, a co nie. Na lekach wszystko jest jakoś inaczej. Na szczęście teraz jestem na pracy zdalnej, a potem idę na zwolnienie, nie czuję się fizycznie na siłach chodzić do pracy, jestem zmęczona i taka jakaś struta i czasem nie mogę spać w nocy. Ja dostałam dziś wyprawkę leków: 3 op luteiny, heparyny, besinsu i 2 estrofemu. Mi dziś lekarz powiedział, że min. 30 progesteronu jest ok. Co lekarz to inaczej.Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
transfer nr 2 - 4.08 -
basiaO. wrote:Cześć! Jestem już po 5 weryfikacji, beta 24722 i jest malutkie serduszko. Za 2 tygodnie już do mojego lekarza prowadzącego. Leki mam brać do 10 tygodnia, a potem decyduje lekarz. Mam pytanie czy leki dostajecie za darmo czy odpłatnie? Ja mam cały czas w ryczałt albo 100% płatne.
To chyba tylko ja płaciłam za wszystkie leki pełną kwotę.
Łącznie wyszło bardzo dużo, bo trochę tego miałam. Szkoda, że nie da się odzyskać kasy skoro się należała refundacja.