In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! Jestem już po 5 weryfikacji, beta 24722 i jest malutkie serduszko. Za 2 tygodnie już do mojego lekarza prowadzącego. Leki mam brać do 10 tygodnia, a potem decyduje lekarz. Mam pytanie czy leki dostajecie za darmo czy odpłatnie? Ja mam cały czas w ryczałt albo 100% płatne.
Raija86, Brzoza lubią tę wiadomość
Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
basiaO. wrote:Cześć! Jestem już po 5 weryfikacji, beta 24722 i jest malutkie serduszko. Za 2 tygodnie już do mojego lekarza prowadzącego. Leki mam brać do 10 tygodnia, a potem decyduje lekarz. Mam pytanie czy leki dostajecie za darmo czy odpłatnie? Ja mam cały czas w ryczałt albo 100% płatne.
Gratulacje! Który to dzień po transferze? Z lekami jest różnie - heparyna jest za 0zł, utrogestan jest za kilkanaście zł, inne raczej płatne więcej.
Ty jesteś w invicie, prawda? Możesz mi napisać dokładnie, jaki masz schemat schodzenia z leków? -
glodia wrote:Cześć,
Gratulacje! Który to dzień po transferze? Z lekami jest różnie - heparyna jest za 0zł, utrogestan jest za kilkanaście zł, inne raczej płatne więcej.
Ty jesteś w invicie, prawda? Możesz mi napisać dokładnie, jaki masz schemat schodzenia z leków?
Cześć! Dziś jest 23dpt i 5t+5dni. Już poprawili mi receptę i mam cześć leków za darmo. Tak jestem w Invikcie we Wrocławiu. Na chwilę obecną mam tylko zalecenie brać wszystko do 10 tygodnia, a potem mój lekarz będzie decydował czy mam brać leki dalej, co i ile. Trochę mnie to zdziwiło, myślałam, że jakoś bardziej szczegółowo mi to określą. Progesteron mi skacze z 62 tydzień temu do 49.15 dzisiaj. W 8 tygodniu będą mnie umawiać na prenatalne w klinice, a potem w 2 trymestrze oba w ramach procedury nfz. Za 2-3 tygodnie mam sie udać do swojego lekarza. Powiedzieli mi jeszcze, że to ciąża podwyższonego ryzyka, że w późniejszym czasie powinny być częstsze wizyty i badania ze względu na wiek i procedure, bo zwiększa się ryzyko preeklampsji. Najbardziej męczy mnie na chwilę obecną progesteron besins doustny, bardzo źle się po nim czuje.Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Dziewczyny kwalifikacje do in vitro przesunęli mi z października na styczeń
żeby nie tracic czasu chciałabym pewne badania wymagane do procedury zrobić wcześniej
Pomijam wirusologie bo wyniki są szybko i o nią się nie martwię.
Myślałam żeby wykonać badania nasienia te podstawowe i SCD, płynna cytologię i biocenozę pochwy,ale nie wiem czy ona jest ważna kilka miesięcy
Wiecie może co z USG piersi ? Czy jest obowiązkowe? -
Baylee wrote:Dziewczyny kwalifikacje do in vitro przesunęli mi z października na styczeń
żeby nie tracic czasu chciałabym pewne badania wymagane do procedury zrobić wcześniej
Pomijam wirusologie bo wyniki są szybko i o nią się nie martwię.
Myślałam żeby wykonać badania nasienia te podstawowe i SCD, płynna cytologię i biocenozę pochwy,ale nie wiem czy ona jest ważna kilka miesięcy
Wiecie może co z USG piersi ? Czy jest obowiązkowe?
USG piersi u mnie nie było obowiązkowe. Tylko cytologia i mikrobiom pochwy
No i badanie nasienia podstawowe mieliśmy 👍
Ja miałam jeszcze zlecone przez ginekolog tarczycę i Wit D i panel infekcji urogenitalnych
Oraz anty-tpo, anty-tg , prolaktynę, homicysteine, ft3, ft4
Dlaczego przesunęli Ci termin kwalifikacji?
Starania od 11.2023 ❤️
💔Na początku liczne torbiele jajników 🥴
🌞Przywrócenie naturalnej owulacji 🌞
💔Styczeń 2025 - niski wynik AMH 😭 0,25
Kwiecień 2025 - spadek - 0,13 😭
💔Niedrożny lewy jajowód 😭
💃33
✅FSH
✅hormony
✅witaminy
✅HSG
✅owulacja
❌AMH 0,13 😭
❌Lewy jajnik niedrożny
🕺34
✅Morfologia
✅idealne parametry
24.03.2025 - kwalifikacja do in vitro ☘️
W kwietniu pierwsza stymulacja ☘️
🗓️29.04 zaczynamy ❤️
💉Menopur
💉Orgalutran
🗓️9.05 podgląd - 4 🥚
🗓️14.05 punkcja - pobrano 4, przeżyło 0 ❌❌❌😭
⏳28.05 start drugiej procedury ☘️🤞
16.06 💉 GnRH
30.06 start stymulacji
💉 Gonal F 450 - jeden 🥚
💉 Menopur 450
18, 21, 23.07 podgląd 🥚
25.07 punkcja
30.07 jeden zarodek który przestał się rozwijać w 4 dobie 💔💔💔
1.08 start trzeciej procedury ☘️☘️☘️
🤞decyzja o AK🤞⏳
6.08 psycholog 😌 -
glodia wrote:Cześć,
Ty jesteś w invicie, prawda? Możesz mi napisać dokładnie, jaki masz schemat schodzenia z leków? -