In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
glodia wrote:Nie widzieli jakiegoś krwiaczka na usg?Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
basiaO. wrote:Lekarz, który z resztą z łaską mnie przyjął, bo szpital to nie przychodnia, powiedział, że ciąża żywa i że po in vitro często tak się zdarza. Nic nie mówił o krwiaku. Kazał nadal brać leki i iść do swojego lekarza. Teraz leżę i staram się odpocząć, ale zaczynam się wczuwać w każdy skurcz i pobolewanie. Takie lekkie napięcie czuję w podbrzuszu. Plamienie ustało, ale strach pozostał.
-
glodia wrote:Nie znam się jakoś bardzo, ale wiem, że plamienia zdarzają się przy krwiakach. Niektóre wchłaniają się samoistnie, inne plamią. Z reguły lekarz przepisuje wtedy więcej progesteronu.
To już moje drugie plamienie w przeciągu tygodnia. Biorę luteinę 3x200mg dopochwowo i besins 3x100 doustnie. Mam jeszcze besins 200mg na dwa dni tylko, to dziś na noc wezmę. Mam też heparynę i wyczytałam, że nawet drobne krwawienie z naczynka może być takie obfite przez nią, ważne żeby nie było skrzepów. Ja jedną ciążę naturalną poroniłam, ale nic mnie nie bolało tylko wyciekły mi wody płodowe i miałam wywoływane poronienie, dlatego tak mnie niepokoją te objawy.Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
basiaO. wrote:Czesc! Czy któraś z was miała takie krwawe plamienia? Jestem w 6t+4d i juz drugi raz mam takie plamienie. Dziś mi tak pokapało taką żywą krwią, pojechałam do szpitala i niby wszystko jest ok, ale ja się tak bardzo boję, że coś jest nie tak. We wtorek mam pierwszą wizytę u swojego lekarza. Nie wytrzymam nerwowo tych kolejnych dni i tygodni.
Ja tak miałam jakos w 5tc. Pisałam też tu na forum i ktoś pisał, że też tak miał. Miałam krwawienie 3-4h. Żywa krew, ale bez strzępów. Nie wiadomo co było przyczyną. Więcej się nie powtórzyło. Dziś kończę 15tc. Trzymam kciuki za Ciebie! -
basiaO. wrote:To już moje drugie plamienie w przeciągu tygodnia. Biorę luteinę 3x200mg dopochwowo i besins 3x100 doustnie. Mam jeszcze besins 200mg na dwa dni tylko, to dziś na noc wezmę. Mam też heparynę i wyczytałam, że nawet drobne krwawienie z naczynka może być takie obfite przez nią, ważne żeby nie było skrzepów. Ja jedną ciążę naturalną poroniłam, ale nic mnie nie bolało tylko wyciekły mi wody płodowe i miałam wywoływane poronienie, dlatego tak mnie niepokoją te objawy.
basiaO. lubi tę wiadomość
-
Kalijot wrote:Ja tak miałam jakos w 5tc. Pisałam też tu na forum i ktoś pisał, że też tak miał. Miałam krwawienie 3-4h. Żywa krew, ale bez strzępów. Nie wiadomo co było przyczyną. Więcej się nie powtórzyło. Dziś kończę 15tc. Trzymam kciuki za Ciebie!
Ja pisałam, że tak miałam. Tylko u mnie był krwiak i najpierw miałam lekkie plamienie, a za dwa dni wylądowałam w szpitalu z mega krwawieniem (bolał mnie tez brzuch jak na miesiączkę). Było to w 6 tc i wyglądało jakby wszystko już było pozamiatane.
W szpitalu oczywiście nikt krwiaka nie widział, nie dostałam też żadnych dodatkowych leków. Dopiero po dwóch dniach od wypisu pojechałam do kliniki na wizytę po pozytywnej becie i tam się wszystko wyjaśniło. Dostałam 3 razy dziennie Duphaston, po tygodniu zwiększono do 6 tabletek na dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 22:01
-
Mysikrolik wrote:Ja pisałam, że tak miałam. Tylko u mnie był krwiak i najpierw miałam lekkie plamienie, a za dwa dni wylądowałam w szpitalu z mega krwawieniem (bolał mnie tez brzuch jak na miesiączkę). Było to w 6 tc i wyglądało jakby wszystko już było pozamiatane.
W szpitalu oczywiście nikt krwiaka nie widział, nie dostałam też żadnych dodatkowych leków. Dopiero po dwóch dniach od wypisu pojechałam do kliniki na wizytę po pozytywnej becie i tam się wszystko wyjaśniło. Dostałam 3 razy dziennie Duphaston, po tygodniu zwiększono do 6 tabletek na dzień.
Tak mi się zdawało, że to byłaś Ty Mysikroliczku. 🥰
Bardzo Ci dziękuję, bo podniosłaś mnie wtedy na duchu! Mam nadzieję, że nasze historie pomogą też Basi.Mysikrolik lubi tę wiadomość
-
Cześć! Dziś już trochę lepiej, ale noc była ciężka. Z nerwów mało spałam. Niepokój nadal jest i takie wyczulenie na każde zmiany w podbrzuszu. Trochę taka sponiewierana się czuję. Łagodnienie objawów czy nasilenie budzi moje obawy. Jutro mam wizytę w Inviccie u ich lekarza dr Szadok, dokładnie mnie poogląda, oby wszystko było dobrze. Najgorsze są te dni pomiędzy badaniami usg, bo się nie wie, co się dzieje w środku. Strasznie słaba jestem, a najgorzej czuję się wieczorem. Leżę odpoczywam i staram się nie przemęczać. Najgorsze jest, że nie mam komu się pożalić, bo nikomu nie mówiliśmy o in vitro dopóki ciąża nie będzie bezpieczna. Przy pierwszej szybko powiedzieliśmy, a tydzień później poroniłam. Cieszę się, że jest to forum i że z Wami można podzielić się obawami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:45
Martuśka87, glodia, Angelles lubią tę wiadomość
Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
transfer nr 2 - 4.08 -
Cześć dziewczyny, trafiłam tu po jakimś czasie i widzę temat krwiaka. Jak ja miałam krwiak, to kazali mi odstawić heparynę i leżeć. Także warto dopytać lekarza o heparynę w takiej sytuacji.1️⃣ UCZKiN
3 x IUI ☹️
2️⃣ INVIMED
I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarod. 3dni, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
II procedura ivf (prot.długi ❄️5 x blast.)
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza (włączona suplementacja)
III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
3️⃣ NOVUM histeroskopia OK; brak środków z programu rządowego (!!!), powtórzone AMH 1,14
4️⃣ Invicta (prot. długi), 2xblast❄️, PGT-A
💃
✅️ ok CD138, drożność, KIRy, panel ANA i ENA, zespół antyfosfolipidowy, kariotypy, grubość endo, tarczyca, celiakia, trombofilia
✅️ Własne cykle
Cross match 23,5%❓️
Adenomioza ❌️
CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
🏃♂️
Wyniki partnera OK (suplementacja, dieta) -