In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś zrobiłam dwa testy sikane- 8 dpt.
Tylko zdjęcia nie mogę wkleićWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 07:08
Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
Reprofit Ostrawa
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia
Reprofit Brno
5. procedura z KD. (03.2026) 9 pobranych, 8 zapłodnienych, 7 rosło a przetrwała tylko 1 ❄️ 😔 histeriskopia z biopsją endometrium - usunięty polip. NK - za dużo tych złych
04 2026 transfer KD❄️ 😞
Badanie fragnentacji DNA nasienia - czekamy na wynik -
Wejdz na strone zapodaj i tam mozesz wygrnerowac link do wstawieniaLuli1 wrote:Dziś zrobiłam dwa testy sikane- 8 dpt.
Tylko zdjęcia nie mogę wkleić
Luli1 lubi tę wiadomość
-
Też się nad tym właśnie zastanawiam, miałam w Polsce tak przy udanych jak i nieudanych kilka razy ale tu kiedyś 400 zł płaciłam a ta kwota z Czech trochę przerażaCara wrote:Dziewczyny, EmbryoGlue za 365 euro 🙃 Na głowę w tych Czechach upadli. Jest sens to brać?
W PL czesc transferów mialam z EG, część bez, wszystkie nieudane
12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
27dpt- 🖤
21.03.2025 transfer ❄️
21dpt 🖤
Leczymy się od 2022,
2 kliniki w Polsce teraz Czechy, podchodzimy do AK ze względu na wiek
4 dawczynie
9 transferów
6x poronienie 5-6 tydz raz tylko widziałam serduszko
Jestem pod opieką dr.Jarosz -
No tak zrobiłam i jak wklejam to jest komunikat że nie mam uprawnień i że konto zablokowane .Komanuss wrote:Wejdz na strone zapodaj i tam mozesz wygrnerowac link do wstawienia
Wklejam link do forum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 11:23
Ona
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
Reprofit Ostrawa
Reprofit Brno
5. procedura z KD. (03.2026) 9 pobranych, 8 zapłodnienych, 7 rosło a przetrwała tylko 1 ❄️ 😔 histeriskopia z biopsją endometrium - usunięty polip. NK - za dużo tych złych
04 2026 transfer KD❄️ 😞
No właśnie... Ja najdalej zaszłam akurat na transferze bez EG, bo aż do usg. Potem niestety poronienie, ale implantacja byla. W ostatnim transferze mialam EG i skończyło się na CB.Mery0211 wrote:Też się nad tym właśnie zastanawiam, miałam w Polsce tak przy udanych jak i nieudanych kilka razy ale tu kiedyś 400 zł płaciłam a ta kwota z Czech trochę przeraża
Więc nie wiem, czy to jest warte tych pieniędzy. -
Ja też miałam w pakiecie premium przy ostatnim tansferze. skończyło się na CB. Tetaz niestety juz każą sobie za to dodatkowo płacić.Luli1 wrote:Nam w Reprofit zalecali embroglue. Podobno zwieksza szanse o 8%. My mieliśmy to parkiecie premium.
Efektu jeszcze nie znam bo nie testowałam jeszcze bety.
A najdalej zaszłam akurat bez EG , wiec to chyba loteria
Edit: mi w Reproficie powiedzieli, że niby o 5% zwiększa szanse, wiec widzę, ze te % to chyba z palca biorą 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 17:44
-
Ja mam swoje dzieci ale rodzone 21 i 28 lat .Julia85 wrote:Czy są tu dziewczyny, które mają swoje genetyczne dzieci, a następne z kd?
Czy lepiej czekać na dawczynie gdzie komorki będą świeże czy z banku?1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
25 dpt ♥️
16+3 🩷👧

AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
Cześć dziewczyny. Mam w tym cyklu torbiel krwotoczna wiec musze poczekać. Trochę się stresuje tym ostatnim zarodkiem. Chce rodzeństwa dla synka. Jak się nie uda będzie ból. A jak się uda czy jako staruszki podołamy hehe.
-
Męczę się od 2 godzin i nie mogę wstawić zdjęcia. Komunikat że konto zablokowane i ze mam skontaktować się z portalem. Czy ktoś wie o co chodzi?Luli1 wrote:No tak zrobiłam i jak wklejam to jest komunikat że nie mam uprawnień i że konto zablokowane .
Wklejam link do forum.Ona
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
KRIOBANK
Reprofit Ostrawa
Reprofit Brno
04 2026 transfer KD❄️ 😞
Luli, nigdy nie wstawiałam tu zdjęć, więc nie pomogę. Ale test pozytywny?😉Luli1 wrote:Męczę się od 2 godzin i nie mogę wstawić zdjęcia. Komunikat że konto zablokowane i ze mam skontaktować się z portalem. Czy ktoś wie o co chodzi?
Dziś też robiłaś?
-
Test wczorajszy 8dpt i pink nic nie wykazal a facelle widoczna blada druga kreska. Dziś 9 dpt i to samo choć na facelle druga kreska słabsza niż dzień wcześniej. Dziś betę zrobiłam i jest 10,6 U/I. Progesteron 25,4 ng i tsh 1,8. Zobaczymy w niedzielę betęCara wrote:Luli, nigdy nie wstawiałam tu zdjęć, więc nie pomogę. Ale test pozytywny?😉
Dziś też robiłaś?Ona
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
KRIOBANK
Reprofit Ostrawa
Reprofit Brno
04 2026 transfer KD❄️ 😞
Miałaś 5dniową blastocystę?Luli1 wrote:Test wczorajszy 8dpt i pink nic nie wykazal a facelle widoczna blada druga kreska. Dziś 9 dpt i to samo choć na facelle druga kreska słabsza niż dzień wcześniej. Dziś betę zrobiłam i jest 10,6 U/I. Progesteron 25,4 ng i tsh 1,8. Zobaczymy w niedzielę betę
Wynik może nie powala na ten dzień, ale najważniejszy będzie przyrost w niedzielę. Kciuki! -
Tak 5 dniowaCara wrote:Miałaś 5dniową blastocystę?
Wynik może nie powala na ten dzień, ale najważniejszy będzie przyrost w niedzielę. Kciuki!Ona
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
KRIOBANK
Reprofit Ostrawa
Reprofit Brno
04 2026 transfer KD❄️ 😞
Brzoza - jak dalszy pobyt w szpitalu?
Late bloomer- ile masz lat? Pytam, bo mi się wydaje, że mam jakoś dużo już, a za 2 lata już sobie na przykład nie wyobrażam podejścia po ostatni zarodek, a teraz nie dam rady i nie chce. Któraś jezcze z 40+ myśli o rodzeństwie?
Olamonola lubi tę wiadomość
-
A ja mocno 40+ i ciągle jeszcze przed pierwszym 🫠 też mi się kiedyś wydawało, ze to już za późno, ale wyszło jak wyszło.monester wrote:Brzoza - jak dalszy pobyt w szpitalu?
Late bloomer- ile masz lat? Pytam, bo mi się wydaje, że mam jakoś dużo już, a za 2 lata już sobie na przykład nie wyobrażam podejścia po ostatni zarodek, a teraz nie dam rady i nie chce. Któraś jezcze z 40+ myśli o rodzeństwie?
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Rozumiem, ale to pierwsze to co innego. Mam nadzieję że teraz się uda. Ty zaraz masz transfer ?Cara wrote:A ja mocno 40+ i ciągle jeszcze przed pierwszym 🫠 też mi się kiedyś wydawało, ze to już za późno, ale wyszło jak wyszło.
Cara lubi tę wiadomość
-
Pierwsze dziecko urodziłam po czterdziestce. Zaczęliśmy starać się, gdy miałam 29 lat, także trochę nam to zajęło (miałam 3 inseminacje, 6 procedur ivf na moich komórkach i 2 z KD).monester wrote:Któraś jezcze z 40+ myśli o rodzeństwie?
Wróciliśmy po rodzeństwo, bo zawsze chciałam mieć więcej dzieci i nie chciałam pozwolić, by lata walki z niepłodnością zabrały mi to marzenie.
Jeszcze na początku drugiej ciąży myślałam o powrocie po ostatni zarodek. Ciążę zniosłam rewelacyjnie, ale dwulatka w domu dała mi popalić. Pod koniec cieszyłam się, że już jestem w ciąży, bo w tamtym momencie już bym się na nią zapewne nie zdecydowała.
Teraz mam dwa maluszki w domu i na tę chwilę wyleczyłam się z myśli o trzecim bobasie.
Mrożenie opłaciliśmy na parę lat z góry, także mam jeszcze czas na zmianę decyzji. Także kto wie? Może kiedyś… -
Dziękuję że pytasz, już jesteśmy w domu. Mała ma słaby wzrok ale widzi, ma uszkodzony nerw wzrokowy, niedokrwiony. Niewiadomo czy w ciąży był ucisk czy co się stało. Rezonans nic nie wykazał nieprawidłowego. Terapeuta widzenia pokazała.mi ze Młoda widzi ale potrzebuje silniejszego bodźca- nie wodzi wzrokiem za palcem bo go nie widzi, ale za światełkami już tak. Także konieczna terapia widzenia, no i okularki niedługo. Muszę załatwić wwr i zgłosić się do ośrodka w laskach, dobrze że mam blisko...samemu naprawdę ciężko to wszystko ogarnąć...a sam szpital cudowny, przynajmniej oddział niemowlęcy- pięknie odnowiony, świetnie zorganizowany, mleko dla dzieci dostępne, porcje ciepłej wody jak masz swoje mleko, cudowne pielęgniarki i opiekunki jak potrzebujesz wyjść odsapnac to dzieckiem się zajmą, duża kuchnia, pralki, lodówki, suszarnia, sypialnie dla rodziców,nprzechowalnia bagażu. W końcu babki mieszkają tam tygodniami, to musi wszystko jakoś funkcjonować. Wmpodziemiach bazar, kupić można wszystko, paczkomat jest, barek, ślimak of kors tez.chodzi. Także da się przeżyć. mnóstwo badań miała, rozni specjaliści przychodzili, przebadali ją kompleksowo. Za jakiś czas repeta, ale na razie muszę z nia cwiczyc i załatwić wwr a potem terapię.monester wrote:Brzoza - jak dalszy pobyt w szpitalu?
A co do rodzeństwa- ja mam już 45, i gdybym nie była sama to może i bym wróciła po rodzeństwo, ale sama, jeszcze z dzieckiem wymagającym większego wsparcia - niestety nie da rady...44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
styczeń 2026 - CC, córcia na świecie ❤️❤️❤️ -
Obyśmy nigdy nie musiały zwiedzać tego miejsca. Dużo zdrówka dla córki i siły dla mamy.Brzoza wrote:Dziękuję że pytasz, już jesteśmy w domu. Mała ma słaby wzrok ale widzi, ma uszkodzony nerw wzrokowy, niedokrwiony. Niewiadomo czy w ciąży był ucisk czy co się stało. Rezonans nic nie wykazał nieprawidłowego. Terapeuta widzenia pokazała.mi ze Młoda widzi ale potrzebuje silniejszego bodźca- nie wodzi wzrokiem za palcem bo go nie widzi, ale za światełkami już tak. Także konieczna terapia widzenia, no i okularki niedługo. Muszę załatwić wwr i zgłosić się do ośrodka w laskach, dobrze że mam blisko...samemu naprawdę ciężko to wszystko ogarnąć...a sam szpital cudowny, przynajmniej oddział niemowlęcy- pięknie odnowiony, świetnie zorganizowany, mleko dla dzieci dostępne, porcje ciepłej wody jak masz swoje mleko, cudowne pielęgniarki i opiekunki jak potrzebujesz wyjść odsapnac to dzieckiem się zajmą, duża kuchnia, pralki, lodówki, suszarnia, sypialnie dla rodziców,nprzechowalnia bagażu. W końcu babki mieszkają tam tygodniami, to musi wszystko jakoś funkcjonować. Wmpodziemiach bazar, kupić można wszystko, paczkomat jest, barek, ślimak of kors tez.chodzi. Także da się przeżyć. mnóstwo badań miała, rozni specjaliści przychodzili, przebadali ją kompleksowo. Za jakiś czas repeta, ale na razie muszę z nia cwiczyc i załatwić wwr a potem terapię.
A co do rodzeństwa- ja mam już 45, i gdybym nie była sama to może i bym wróciła po rodzeństwo, ale sama, jeszcze z dzieckiem wymagającym większego wsparcia - niestety nie da rady...