In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Beta HCG z dziś 3,14. -11dpt 5 dniowa blastocysta. Niestety nie udało się 😭 wyniki prześlę jeszcze do kliniki. Nie ma sensu dalej się kłuć.Luli1 wrote:Test wczorajszy 8dpt i pink nic nie wykazal a facelle widoczna blada druga kreska. Dziś 9 dpt i to samo choć na facelle druga kreska słabsza niż dzień wcześniej. Dziś betę zrobiłam i jest 10,6 U/I. Progesteron 25,4 ng i tsh 1,8. Zobaczymy w niedzielę betę
Nie wiem co dalej. Jestem grubo po 40+. Na Reprofit Brno już się nie kwalifikuje do następnej procedury. Musiałabym przenieść się do Bratysławy. Mój partner nie chce próbować już na swoich plemnikach. Czekamy jeszcze na wynik fragmentacji DNA i co powie lekarz. On się skłania do AZ. A ja sama nie wiem. Dużo czasu zajęło mi przerobienie KD. I zgodziłam się na tą procedurę tylko i wyłącznie dlatego że jedno z rodziców będzie genetyczne. W razie choroby to zawsze coś. I w 50 % przekazujemy geny. A AZ? Nic nie wiem o dawcach oprócz fenotypów. Nie wiem jak sobie z tym poradzić 😟Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
Reprofit Ostrawa
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia
Reprofit Brno
5. procedura z KD. (03.2026) 9 pobranych, 8 zapłodnienych, 7 rosło a przetrwała tylko 1 ❄️ 😔 histeriskopia z biopsją endometrium - usunięty polip. NK - za dużo tych złych
04 2026 transfer KD❄️ 😞
Badanie fragnentacji DNA nasienia - czekamy na wynik -
Brzoza, życzę dużo siły w walce o małą, oby wszystko skończyło się dobrze i terapia przyniosła bardzo dobre efekty. U nas niestety podejrzenie niedosłuchu, również zaczynamy jeżdżenie po lekarzach i diagnozowanie.Brzoza wrote:Dziękuję że pytasz, już jesteśmy w domu. Mała ma słaby wzrok ale widzi, ma uszkodzony nerw wzrokowy, niedokrwiony. Niewiadomo czy w ciąży był ucisk czy co się stało. Rezonans nic nie wykazał nieprawidłowego. Terapeuta widzenia pokazała.mi ze Młoda widzi ale potrzebuje silniejszego bodźca- nie wodzi wzrokiem za palcem bo go nie widzi, ale za światełkami już tak. Także konieczna terapia widzenia, no i okularki niedługo. Muszę załatwić wwr i zgłosić się do ośrodka w laskach, dobrze że mam blisko...samemu naprawdę ciężko to wszystko ogarnąć...a sam szpital cudowny, przynajmniej oddział niemowlęcy- pięknie odnowiony, świetnie zorganizowany, mleko dla dzieci dostępne, porcje ciepłej wody jak masz swoje mleko, cudowne pielęgniarki i opiekunki jak potrzebujesz wyjść odsapnac to dzieckiem się zajmą, duża kuchnia, pralki, lodówki, suszarnia, sypialnie dla rodziców,nprzechowalnia bagażu. W końcu babki mieszkają tam tygodniami, to musi wszystko jakoś funkcjonować. Wmpodziemiach bazar, kupić można wszystko, paczkomat jest, barek, ślimak of kors tez.chodzi. Także da się przeżyć. mnóstwo badań miała, rozni specjaliści przychodzili, przebadali ją kompleksowo. Za jakiś czas repeta, ale na razie muszę z nia cwiczyc i załatwić wwr a potem terapię.
A co do rodzeństwa- ja mam już 45, i gdybym nie była sama to może i bym wróciła po rodzeństwo, ale sama, jeszcze z dzieckiem wymagającym większego wsparcia - niestety nie da rady... -
glodia wrote:Brzoza, życzę dużo siły w walce o małą, oby wszystko skończyło się dobrze i terapia przyniosła bardzo dobre efekty. U nas niestety podejrzenie niedosłuchu, również zaczynamy jeżdżenie po lekarzach i diagnozowanie.
Glodia, nie wiem dokładnie jak u Was ale my wyszliśmy z żółta nalepką w książeczce zdrowia. Też podejrzenie niedosłuchu. Po rajdach do pracowni foniatrycznej i specjalistach wykluczono niedosłuch a dzisiaj jest wszystko OK. Maly słyszy prawidłowo a i buzia mu sie nie zamyka. Głowa do góry!
glodia lubi tę wiadomość
Pwcj od 24 roku życia.
Listopad 2024 IVF z KD.
Lipiec 2025 syn na świecie! -
Luli, przykro mi 🫂 Na tych testach wyłapalaś biochem. Była próba implantacji, to już coś .Luli1 wrote:Beta HCG z dziś 3,14. -11dpt 5 dniowa blastocysta. Niestety nie udało się 😭 wyniki prześlę jeszcze do kliniki. Nie ma sensu dalej się kłuć.
Nie wiem co dalej. Jestem grubo po 40+. Na Reprofit Brno już się nie kwalifikuje do następnej procedury. Musiałabym przenieść się do Bratysławy. Mój partner nie chce próbować już na swoich plemnikach. Czekamy jeszcze na wynik fragmentacji DNA i co powie lekarz. On się skłania do AZ. A ja sama nie wiem. Dużo czasu zajęło mi przerobienie KD. I zgodziłam się na tą procedurę tylko i wyłącznie dlatego że jedno z rodziców będzie genetyczne. W razie choroby to zawsze coś. I w 50 % przekazujemy geny. A AZ? Nic nie wiem o dawcach oprócz fenotypów. Nie wiem jak sobie z tym poradzić 😟
Co znaczy, że nie kwalifikujesz się na KD w Brnie? Jest jakiś limit wieku?
To Twoja pierwsza procedura z KD?
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Super, mam nadzieję, że i u nas tak będzie.Ona90 wrote:Glodia, nie wiem dokładnie jak u Was ale my wyszliśmy z żółta nalepką w książeczce zdrowia. Też podejrzenie niedosłuchu. Po rajdach do pracowni foniatrycznej i specjalistach wykluczono niedosłuch a dzisiaj jest wszystko OK. Maly słyszy prawidłowo a i buzia mu sie nie zamyka. Głowa do góry!
-
glodia wrote:Brzoza, życzę dużo siły w walce o małą, oby wszystko skończyło się dobrze i terapia przyniosła bardzo dobre efekty. U nas niestety podejrzenie niedosłuchu, również zaczynamy jeżdżenie po lekarzach i diagnozowanie.
Mi położna powiedziała żeby się nie stresować jeśli na badaniu słuchu coś wyjdzie "nie tak", bo czasem dziecko może mieć dużo mazi płodowej w uszach i trzeba powtórzyć badanie. Trzymam kciuki!
Ja dziś idę ze skierowaniem na izbę do szpitala, bo mała jest leniwą bułą i nie chce jeszcze wyjść
Dziś mamy 40t+3d.
glodia lubi tę wiadomość
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Dziękuję... na badaniu słuchu w CZD Młoda nie zareagowała na walenie w bębenek wiec nas skierowali na badanie potencjału słuchu, i wyszło że ma słuch idealny, lepiej słyszeć nie można jak powiedziała lekarka. Wiec z tymi badaniami u dzieci to tak jest, czasem mają wszystko w nosie i nie reagują. A poza tym może mieć uszka zapackane jeszcze. Mam nadzieję że będzie dobrze 🙂glodia wrote:Brzoza, życzę dużo siły w walce o małą, oby wszystko skończyło się dobrze i terapia przyniosła bardzo dobre efekty. U nas niestety podejrzenie niedosłuchu, również zaczynamy jeżdżenie po lekarzach i diagnozowanie.44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
styczeń 2026 - CC, córcia na świecie ❤️❤️❤️ -
Basia, trzymam kciuki za Ciebie i Małą. Hehe...co się będzie pchała jak Jej tam dobrze😁basiaO. wrote:Mi położna powiedziała żeby się nie stresować jeśli na badaniu słuchu coś wyjdzie "nie tak", bo czasem dziecko może mieć dużo mazi płodowej w uszach i trzeba powtórzyć badanie. Trzymam kciuki!
Ja dziś idę ze skierowaniem na izbę do szpitala, bo mała jest leniwą bułą i nie chce jeszcze wyjść
Dziś mamy 40t+3d.
basiaO., Martuśka87 lubią tę wiadomość
-
Basia, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie. Niech już wychodzi, bo to cudowne uczucie, mieć taką kruszynkę w ramionach 🙂basiaO. wrote:Mi położna powiedziała żeby się nie stresować jeśli na badaniu słuchu coś wyjdzie "nie tak", bo czasem dziecko może mieć dużo mazi płodowej w uszach i trzeba powtórzyć badanie. Trzymam kciuki!
Dziś mamy 40t+3d.
basiaO. lubi tę wiadomość
-
Brzoza wrote:Dziękuję... na badaniu słuchu w CZD Młoda nie zareagowała na walenie w bębenek wiec nas skierowali na badanie potencjału słuchu, i wyszło że ma słuch idealny, lepiej słyszeć nie można jak powiedziała lekarka. Wiec z tymi badaniami u dzieci to tak jest, czasem mają wszystko w nosie i nie reagują. A poza tym może mieć uszka zapackane jeszcze. Mam nadzieję że będzie dobrze 🙂
U nas problem jest dość poważny, mała leżała tydzień w szpitalu, miała dużo badań. Słuch to chyba najpoważniejszy jej problem. Badali go przez 4 dni, na różnych aparatach, niestety nic. Z obserwacji własnych widzimy, że prawe ucho nie reaguje, lewe trochę na duży hałas, więc jest nadzieja. Mamy obciążenie genetyczne po stronie taty, poza tym ja w ciąży chorowałam przez 4 m-ce i w szpitalu ładowali we mnie okropne leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:23
-
Tak, moja pierwsza. Ale nie wiem czy jest sens jeszcze próbować z KD. Zależy od wyników fragmentacji DNA. Mój mąż nie chce bo twierdzi że ma słabe nasienie i szkoda kasy.Cara wrote:Luli, przykro mi 🫂 Na tych testach wyłapalaś biochem. Była próba implantacji, to już coś .
Co znaczy, że nie kwalifikujesz się na KD w Brnie? Jest jakiś limit wieku?
To Twoja pierwsza procedura z KD?
W Czechach jest limit wieku.Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
Reprofit Ostrawa
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia
Reprofit Brno
5. procedura z KD. (03.2026) 9 pobranych, 8 zapłodnienych, 7 rosło a przetrwała tylko 1 ❄️ 😔 histeriskopia z biopsją endometrium - usunięty polip. NK - za dużo tych złych
04 2026 transfer KD❄️ 😞
Badanie fragnentacji DNA nasienia - czekamy na wynik -
Miałam dziś transfer ale mam mieszane uczucia bo po transferze lekarz sprawdził wynik progesteronu i mam 2,90 😔
Wypisał mi prolutex i już go przyjęłam ale jakieś mam mieszane uczucia ….
Wcześniejszy transfer odbył się z progiem 7,90 i udał się bez dołączenia prolutex ale te 2,90 to mnie przeraża .
Cały czas mam myśl w głowie że progesteron powinni sprawdzić przed transferem i przełożyć go …
To był nasz ostatni zarodekOna 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka
2012 ciąża naturalna dziewczynka
2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
KLINIKA BOCIAN
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️