In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
glodia wrote:Cara, Wiosny Fanka, u mnie podobnie, udał się 5 transfer z kd (8 w ogóle), ale jeszcze nie zakończył się zdrową dzidzią.
3 dawczynie, 2 badałam genetycznie i za każdym razem jeden zarodek był chory. U mnie nie udawało się z immunoglobulinami i przebadanymi zarodkami (najwyższej klasy), dopiero jak się uparłam, że ma być po mojemu, to zaskoczyło. Ja tez jestem powyżej 40, mam adenomiozę i kir AA. Zachodzę w ciążę tylko po wyciszeniu diphereline. Byłam u Janowca i myślę, że warto poczekać na niego. Janowiec zaleca minimum 3 m-ce na diphereline, probiotyki endoover i crispact (do ściągnięcia z Wloch - bardzo ważne), nie pozwala na wlew domaciczny z acofilu przy kirach aa.
Moja złota trójka to: diphereline, accofil podskórnie i hydroxychlorochina.
Hej, miałam 9 transferów beta 0,.jak będziemy mieli zarodki to planuje się wybrać do Barskiej. U kogo lepiej robić minihisteroskopie? Janowie.c czy Zaczy.k?
Miałam 3 naturalne ciążę, cp, zdrowa i biochem.
Ivf 5 procedur, dwie kliniki i bety0;( -
Ok 2 tygodni czekaliśmyJustyna1501. wrote:Dziewczyny jak dlugo czekalyscie na komórki ? Badalyacie potem zarodki ?
Nie badaliśmy zarodków bo dawczyni miała 21-lat i lekarz nam odradzał
Justyna1501. lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka
2012 ciąża naturalna dziewczynka
2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
KLINIKA BOCIAN
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
26t1d-1028 córeczki 🥰
28tc-1277 g szczęścia
30t1d-1438g
34t-2389g
37t5d -Martynka 3090kg 49 cm
07.04.2026 Wracamy po rodzeństwo
5.1.1 - ciąża biochemiczna 😔 -
Hi dziewczyny… jestem tu „świeżakiem” i w sumie zielona w temacie, bo to moja pierwsza próba IVF.
Mam do Was pytanie odnośnie dawczyni komórek. A zatem dziewczyny, które adoptowały komórki… na jakim etapie procedury i jakie informacje uzyskałyście o dawczyni? Jestem przed transferem, a nie dostałam żadnych informacji co do zgodności fenotypowej, etc. Na pytanie o dawczynię usłyszałam tylko, że była dobrana wg cech które wskazaliśmy w karcie fenotypowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 20:48
-
Ja sie zapytalam o wiek i potwierdzona plodnosc . Reszta w sumie mnie nie interesowala . Nawet geupa krwi byla inna bo chcialam jak najszybciej miec transfer.MalenaMi wrote:Hi dziewczyny… jestem tu „świeżakiem” i w sumie zielona w temacie, bo to moja pierwsza próba IVF.
Mam do Was pytanie odnośnie dawczyni komórek. A zatem dziewczyny, które adoptowały komórki… na jakim etapie procedury i jakie informacje uzyskałyście o dawczyni? Jestem przed transferem, a nie dostałam żadnych informacji co do zgodności fenotypowej, etc. Na pytanie o dawczynię usłyszałam tylko, że była dobrana wg cech które wskazaliśmy w karcie fenotypowej.
MalenaMi, Olamonola lubią tę wiadomość
-
W Invicta masz do wyboru , tam mają bank dawczyń. Wzrost, waga, wiek, kolor włosów i rodzaj, kolor oczu i grupa krwi. Przy wyborze.MalenaMi wrote:Hi dziewczyny… jestem tu „świeżakiem” i w sumie zielona w temacie, bo to moja pierwsza próba IVF.
Mam do Was pytanie odnośnie dawczyni komórek. A zatem dziewczyny, które adoptowały komórki… na jakim etapie procedury i jakie informacje uzyskałyście o dawczyni? Jestem przed transferem, a nie dostałam żadnych informacji co do zgodności fenotypowej, etc. Na pytanie o dawczynię usłyszałam tylko, że była dobrana wg cech które wskazaliśmy w karcie fenotypowej.
MalenaMi, Raija86, Angelles lubią tę wiadomość
[/url] -
Wyniki nasienia możecie poprawić ale ok.3 miesiące trzeba poczekać na rezultaty. Odstawić wszelki plastik który ma kontakt z jedzeniem. Nie kupować przetworzonego jedzenia w plastiku i nie przetrzymywać jedzenia w plastikowych pojemnikach. Zmienić cała chemie i kosmetyki na mniej toksyczne. Są nawet kostki do zmywarki z mniej szkodliwym składem. Dieta, ruch. Luźne bokserki zamiast obcisłych. Są też wkładki chłodzące do noszenia w kieszeniach bokserek. No i suplementacja dla mężczyzn na płodność. Warto może odwiedzić androloga jeśli nie byliście.Luli1 wrote:Beta HCG z dziś 3,14. -11dpt 5 dniowa blastocysta. Niestety nie udało się 😭 wyniki prześlę jeszcze do kliniki. Nie ma sensu dalej się kłuć.
Nie wiem co dalej. Jestem grubo po 40+. Na Reprofit Brno już się nie kwalifikuje do następnej procedury. Musiałabym przenieść się do Bratysławy. Mój partner nie chce próbować już na swoich plemnikach. Czekamy jeszcze na wynik fragmentacji DNA i co powie lekarz. On się skłania do AZ. A ja sama nie wiem. Dużo czasu zajęło mi przerobienie KD. I zgodziłam się na tą procedurę tylko i wyłącznie dlatego że jedno z rodziców będzie genetyczne. W razie choroby to zawsze coś. I w 50 % przekazujemy geny. A AZ? Nic nie wiem o dawcach oprócz fenotypów. Nie wiem jak sobie z tym poradzić 😟 -
My czekaliśmy ok. 2-3 tyg. codziennie przeglądaliśmy bank komórek i wreszcie trafiliśmy na dawczynię, która pasowała fenotypowo. Zarezerwowaliśmy je i potem procedura. Uzyskaliśmy z 6 komórek 6 zarodków. Pomimo 21 letniej dawczyni i tak je badamy. Czekamy teraz na wyniki PGT-A. Za każdym razem badaliśmy zarodki przy moich komórkach, to i przy tych też chcieliśmy. Nie chcę tracić czasu na nieprawidłowe zarodki.Justyna1501. wrote:Dziewczyny jak dlugo czekalyscie na komórki ? Badalyacie potem zarodki ?
Angelles, MalenaMi lubią tę wiadomość
11.2021 - starania naturalne
09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d
05.2022 - HyCoSy - jajowody drożne
- niedoczynność tarczycy, hipoglikemia na czczo
✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny, zespół antyfosfolipidowy, hormony
✅AMH - 2,65
✅nasienie + fragmentacja DNA
✅HLA-C męski C1/C1
✅allo MLR - 44,7%
✅test IMK - NK 12%
✅ cytokiny
❌cross match - 29%
❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)- brak kirów implant.
1️⃣ IVF
• 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
• 2x ❄️ 5.2.2 -1 zdrowy ❄️ po pgt-a
16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)❌
2️⃣ IVF
• 7.01.2025 - punkcja 12x 🥚
• 2x❄️❄️ - po pgt-a oba chore
3️⃣ IVF
• 9.05.2025 - punkcja 9x 🥚(4 dojrzałe)- 1x❄️ - po pgt-a chory
4️⃣ IVF
• 14.06.2025 - punkcja 7x 🥚(3 dojrzałe)- 0x❄️
5️⃣ IVF - KD
• 4.2026
6x❄️ 🔜PGT-a -
Wybrałam sama na stronie Invicty więc kwestia dnia. Wszystkie zarodki oddaliśmy do badań bo nie chcieliśmy tracić czasu na ,, ślepe " podejścia.Justyna1501. wrote:Dziewczyny jak dlugo czekalyscie na komórki ? Badalyacie potem zarodki ?
MalenaMi, Lwica_Lewka, Justyna1501. lubią tę wiadomość
♀️♂️ obydwoje po 39
On-zdrowy
Ona: AMH(O.26-1.2024)
Allo:28,Cros:35,CMT:9
przeciwc,VLeiden,
CzynnikII(protromb),VR2: -
MTHFR: układ heterozyg.
Zesp.łam. chrom. X: -
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
od 2023 3 próby na swoich kom. KRAKOVI- brak zar.
DECYZJAKD 25l,INVICTA
6kom,4 last(511,522,523), PGT: 3 ok
1tr:11.24-beta0,Atosiban
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10dni antyb)
3 tran: 06.25, 8 t.c 💔
10 dni antyb.
NEWdawcz-25l,6kom, 4blas(511,522)PoPGT: 2ok
Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
15.10(4 tran)511:cb💔
12.01- 5transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, IVIG,Prograf, NoSpa,Acard
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02,5.03wlew Privigen
13.03 połówkowe ok🩵

-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Może niepotrzebnie się nakręcam, ale wydaje mi się dziwne, że nie mogę uzyskać informacji o grupie krwi, wieku, etc. 🤔 Nie daje mi to spokoju, a we wtorek transfer.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 16:11
Komanuss lubi tę wiadomość
-
Malena, powinnaś miec dostęp do tych informacji, chyba większość z nas ma taką wiedzę.MalenaMi wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Może niepotrzebnie się nakręcam, ale wydaje mi się dziwne, że nie mogę uzyskać informacji o grupie krwi, wieku, etc. 🤔 Nie daje mi to spokoju, a we wtorek transfer.
Niech zgadnę, jesteś w Bocianie? Bo chyba tam nie chcą mówić.
Wiek jest wymagany do badan prenatalnych., wiec klinika nie może Ci odmówić dostępu do tej informacji.
MalenaMi, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
Cara wrote:Malena, powinnaś miec dostęp do tych informacji, chyba większość z nas ma taką wiedzę.
Niech zgadnę, jesteś w Bocianie? Bo chyba tam nie chcą mówić.
Wiek jest wymagany do badan prenatalnych., wiec klinika nie może Ci odmówić dostępu do tej informacji.
Właśnie o to mi chodzi. Wydaje mi się, że niektóre informacje powinni udostępnić. Nawet podczas konsultacji z psychologiem, kiedy mówiłam o swoich obawach związanych ze zdrowiem dziecka, psycholog potwierdziła, że powiedzą nam chociażby o stanie zdrowia dawczyni. btw. jesteśmy w Krakowie, ale nie Bocian.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 16:15
-
Ja nie badalam , daeczyni 30 lat , potwierdzona plodnosc pierwszy transfer udany ale poronilam w 9tcMalenaMi wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Może niepotrzebnie się nakręcam, ale wydaje mi się dziwne, że nie mogę uzyskać informacji o grupie krwi, wieku, etc. 🤔 Nie daje mi to spokoju, a we wtorek transfer.
MalenaMi lubi tę wiadomość
-
Chyba tak ale po 3 cyklach zaszlam naturalnie w ciaze . Lekarze dawali mi 1% szans . Takze co by sie nie dzialo nke lamcie sieMalenaMi wrote:Przykro mi, ze sie nie udało… ale to potwierdza fakt, ze takie informacje o dawczyni to raczej standard.
MalenaMi lubi tę wiadomość
-
Właśnie też o tym myślę, a jak u Ciebie doszło do tego że stwierdzili ze niepowodzenia to wina komorek ?Lwica_Lewka wrote:My czekaliśmy ok. 2-3 tyg. codziennie przeglądaliśmy bank komórek i wreszcie trafiliśmy na dawczynię, która pasowała fenotypowo. Zarezerwowaliśmy je i potem procedura. Uzyskaliśmy z 6 komórek 6 zarodków. Pomimo 21 letniej dawczyni i tak je badamy. Czekamy teraz na wyniki PGT-A. Za każdym razem badaliśmy zarodki przy moich komórkach, to i przy tych też chcieliśmy. Nie chcę tracić czasu na nieprawidłowe zarodki.
-
Super! Gratuluję i trzymam kciuki za Was! Takie historie jak Wasza są niesamowite i napawają optymizmem! 🥰Komanuss wrote:Chyba tak ale po 3 cyklach zaszlam naturalnie w ciaze . Lekarze dawali mi 1% szans . Takze co by sie nie dzialo nke lamcie sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 09:14