Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Justyna1501. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dlugo czekalyscie na komórki ? Badalyacie potem zarodki ?

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Cara, Wiosny Fanka, u mnie podobnie, udał się 5 transfer z kd (8 w ogóle), ale jeszcze nie zakończył się zdrową dzidzią.
    3 dawczynie, 2 badałam genetycznie i za każdym razem jeden zarodek był chory. U mnie nie udawało się z immunoglobulinami i przebadanymi zarodkami (najwyższej klasy), dopiero jak się uparłam, że ma być po mojemu, to zaskoczyło. Ja tez jestem powyżej 40, mam adenomiozę i kir AA. Zachodzę w ciążę tylko po wyciszeniu diphereline. Byłam u Janowca i myślę, że warto poczekać na niego. Janowiec zaleca minimum 3 m-ce na diphereline, probiotyki endoover i crispact (do ściągnięcia z Wloch - bardzo ważne), nie pozwala na wlew domaciczny z acofilu przy kirach aa.
    Moja złota trójka to: diphereline, accofil podskórnie i hydroxychlorochina.

Hej, miałam 9 transferów beta 0,.jak będziemy mieli zarodki to planuje się wybrać do Barskiej. U kogo lepiej robić minihisteroskopie? Janowie.c czy Zaczy.k?
    Miałam 3 naturalne ciążę, cp, zdrowa i biochem.
    Ivf 5 procedur, dwie kliniki i bety0;(

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Ok 2 tygodni czekaliśmy
    Nie badaliśmy zarodków bo dawczyni miała 21-lat i lekarz nam odradzał

Justyna1501. lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -Martynka 3090kg 49 cm
    07.04.2026 Wracamy po rodzeństwo
    5.1.1 - ciąża biochemiczna 😔
  • MalenaMi Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi dziewczyny… jestem tu „świeżakiem” i w sumie zielona w temacie, bo to moja pierwsza próba IVF.
    Mam do Was pytanie odnośnie dawczyni komórek. A zatem dziewczyny, które adoptowały komórki… na jakim etapie procedury i jakie informacje uzyskałyście o dawczyni? Jestem przed transferem, a nie dostałam żadnych informacji co do zgodności fenotypowej, etc. Na pytanie o dawczynię usłyszałam tylko, że była dobrana wg cech które wskazaliśmy w karcie fenotypowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 20:48

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenaMi wrote:
    Hi dziewczyny… jestem tu „świeżakiem” i w sumie zielona w temacie, bo to moja pierwsza próba IVF.
    Mam do Was pytanie odnośnie dawczyni komórek. A zatem dziewczyny, które adoptowały komórki… na jakim etapie procedury i jakie informacje uzyskałyście o dawczyni? Jestem przed transferem, a nie dostałam żadnych informacji co do zgodności fenotypowej, etc. Na pytanie o dawczynię usłyszałam tylko, że była dobrana wg cech które wskazaliśmy w karcie fenotypowej.
    Ja sie zapytalam o wiek i potwierdzona plodnosc . Reszta w sumie mnie nie interesowala . Nawet geupa krwi byla inna bo chcialam jak najszybciej miec transfer.

MalenaMi, Olamonola lubią tę wiadomość

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm
    ♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 14 tc 🐨 92 gram
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)
    ♡ 19+2 tc baby girl 🩷🩷🩷
    ♡ 20+5 tc 🐹418g
    preg.png

Czekamy na Marcelinke 🩷
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenaMi wrote:
    W Invicta masz do wyboru , tam mają bank dawczyń. Wzrost, waga, wiek, kolor włosów i rodzaj, kolor oczu i grupa krwi. Przy wyborze.

MalenaMi, Raija86, Angelles lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luli1 wrote:
    Beta HCG z dziś 3,14. -11dpt 5 dniowa blastocysta. Niestety nie udało się 😭 wyniki prześlę jeszcze do kliniki. Nie ma sensu dalej się kłuć.
    Nie wiem co dalej. Jestem grubo po 40+. Na Reprofit Brno już się nie kwalifikuje do następnej procedury. Musiałabym przenieść się do Bratysławy. Mój partner nie chce próbować już na swoich plemnikach. Czekamy jeszcze na wynik fragmentacji DNA i co powie lekarz. On się skłania do AZ. A ja sama nie wiem. Dużo czasu zajęło mi przerobienie KD. I zgodziłam się na tą procedurę tylko i wyłącznie dlatego że jedno z rodziców będzie genetyczne. W razie choroby to zawsze coś. I w 50 % przekazujemy geny. A AZ? Nic nie wiem o dawcach oprócz fenotypów. Nie wiem jak sobie z tym poradzić 😟
    Wyniki nasienia możecie poprawić ale ok.3 miesiące trzeba poczekać na rezultaty. Odstawić wszelki plastik który ma kontakt z jedzeniem. Nie kupować przetworzonego jedzenia w plastiku i nie przetrzymywać jedzenia w plastikowych pojemnikach. Zmienić cała chemie i kosmetyki na mniej toksyczne. Są nawet kostki do zmywarki z mniej szkodliwym składem. Dieta, ruch. Luźne bokserki zamiast obcisłych. Są też wkładki chłodzące do noszenia w kieszeniach bokserek. No i suplementacja dla mężczyzn na płodność. Warto może odwiedzić androloga jeśli nie byliście.

Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Czechy: Transfer 2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    My czekaliśmy ok. 2-3 tyg. codziennie przeglądaliśmy bank komórek i wreszcie trafiliśmy na dawczynię, która pasowała fenotypowo. Zarezerwowaliśmy je i potem procedura. Uzyskaliśmy z 6 komórek 6 zarodków. Pomimo 21 letniej dawczyni i tak je badamy. Czekamy teraz na wyniki PGT-A. Za każdym razem badaliśmy zarodki przy moich komórkach, to i przy tych też chcieliśmy. Nie chcę tracić czasu na nieprawidłowe zarodki.

Angelles, MalenaMi lubią tę wiadomość

11.2021 - starania naturalne
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy, hipoglikemia na czczo
    ✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny, zespół antyfosfolipidowy, hormony
    ✅AMH - 2,65
    ✅nasienie + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ✅ cytokiny
    ❌cross match - 29%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)- brak kirów implant.
    1️⃣ IVF
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 -1 zdrowy ❄️ po pgt-a
    16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)❌
    2️⃣ IVF
    • 7.01.2025 - punkcja 12x 🥚
    • 2x❄️❄️ - po pgt-a oba chore
    3️⃣ IVF
    • 9.05.2025 - punkcja 9x 🥚(4 dojrzałe)- 1x❄️ - po pgt-a chory
    4️⃣ IVF
    • 14.06.2025 - punkcja 7x 🥚(3 dojrzałe)- 0x❄️
    5️⃣ IVF - KD
    • 4.2026
    6x❄️ 🔜PGT-a
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Wybrałam sama na stronie Invicty więc kwestia dnia. Wszystkie zarodki oddaliśmy do badań bo nie chcieliśmy tracić czasu na ,, ślepe " podejścia.

MalenaMi, Lwica_Lewka, Justyna1501. lubią tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 39
    On-zdrowy
    Ona: AMH(O.26-1.2024)
    Allo:28,Cros:35,CMT:9
    przeciwc,VLeiden,
    CzynnikII(protromb),VR2: -
    MTHFR: układ heterozyg.
    Zesp.łam. chrom. X: -
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    od 2023 3 próby na swoich kom. KRAKOVI- brak zar.
    DECYZJAKD 25l,INVICTA
    6kom,4 last(511,522,523), PGT: 3 ok
    1tr:11.24-beta0,Atosiban
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10dni antyb)
    3 tran: 06.25, 8 t.c 💔
    10 dni antyb.
    NEWdawcz-25l,6kom, 4blas(511,522)PoPGT: 2ok
    Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
    15.10(4 tran)511:cb💔
    12.01- 5transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, IVIG,Prograf, NoSpa,Acard
    ostatnia nadzieja ivig🍀
    9.01-Flebogamma,
    24dpt jest❤️
    6.02,5.03wlew Privigen
    13.03 połówkowe ok🩵
    preg.png
  • MalenaMi Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Może niepotrzebnie się nakręcam, ale wydaje mi się dziwne, że nie mogę uzyskać informacji o grupie krwi, wieku, etc. 🤔 Nie daje mi to spokoju, a we wtorek transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 16:11

Komanuss lubi tę wiadomość

• MalenaMi Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:

My czekaliśmy ok 3 tygodni.

Justyna1501. lubi tę wiadomość

• Cara Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenaMi wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Może niepotrzebnie się nakręcam, ale wydaje mi się dziwne, że nie mogę uzyskać informacji o grupie krwi, wieku, etc. 🤔 Nie daje mi to spokoju, a we wtorek transfer.
    Malena, powinnaś miec dostęp do tych informacji, chyba większość z nas ma taką wiedzę.
    Niech zgadnę, jesteś w Bocianie? Bo chyba tam nie chcą mówić.
    Wiek jest wymagany do badan prenatalnych., wiec klinika nie może Ci odmówić dostępu do tej informacji.

MalenaMi, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

• MalenaMi Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Malena, powinnaś miec dostęp do tych informacji, chyba większość z nas ma taką wiedzę.
    Niech zgadnę, jesteś w Bocianie? Bo chyba tam nie chcą mówić.
    Wiek jest wymagany do badan prenatalnych., wiec klinika nie może Ci odmówić dostępu do tej informacji.

Właśnie o to mi chodzi. Wydaje mi się, że niektóre informacje powinni udostępnić. Nawet podczas konsultacji z psychologiem, kiedy mówiłam o swoich obawach związanych ze zdrowiem dziecka, psycholog potwierdziła, że powiedzą nam chociażby o stanie zdrowia dawczyni. btw. jesteśmy w Krakowie, ale nie Bocian.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 16:15

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenaMi wrote:
    Ja nie badalam , daeczyni 30 lat , potwierdzona plodnosc pierwszy transfer udany ale poronilam w 9tc

MalenaMi lubi tę wiadomość

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

♡ 9+2- 3cm
    ♡ 14 tc 🐨 92 gram
    ♡ 19+2 tc baby girl 🩷🩷🩷
    ♡ 20+5 tc 🐹418g
    preg.png

Czekamy na Marcelinke 🩷
  • MalenaMi Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Ja nie badalam , daeczyni 30 lat , potwierdzona plodnosc pierwszy transfer udany ale poronilam w 9tc

Przykro mi, ze sie nie udało… ale to potwierdza fakt, ze takie informacje o dawczyni to raczej standard.

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenaMi wrote:
    Przykro mi, ze sie nie udało… ale to potwierdza fakt, ze takie informacje o dawczyni to raczej standard.
    Chyba tak ale po 3 cyklach zaszlam naturalnie w ciaze . Lekarze dawali mi 1% szans . Takze co by sie nie dzialo nke lamcie sie

MalenaMi lubi tę wiadomość

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

♡ 9+2- 3cm
    ♡ 14 tc 🐨 92 gram
    ♡ 19+2 tc baby girl 🩷🩷🩷
    ♡ 20+5 tc 🐹418g
    preg.png

Czekamy na Marcelinke 🩷
  • Justyna1501. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka wrote:
    My czekaliśmy ok. 2-3 tyg. codziennie przeglądaliśmy bank komórek i wreszcie trafiliśmy na dawczynię, która pasowała fenotypowo. Zarezerwowaliśmy je i potem procedura. Uzyskaliśmy z 6 komórek 6 zarodków. Pomimo 21 letniej dawczyni i tak je badamy. Czekamy teraz na wyniki PGT-A. Za każdym razem badaliśmy zarodki przy moich komórkach, to i przy tych też chcieliśmy. Nie chcę tracić czasu na nieprawidłowe zarodki.
    Właśnie też o tym myślę, a jak u Ciebie doszło do tego że stwierdzili ze niepowodzenia to wina komorek ?

• Justyna1501. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Wybrałam sama na stronie Invicty więc kwestia dnia. Wszystkie zarodki oddaliśmy do badań bo nie chcieliśmy tracić czasu na ,, ślepe " podejścia.
    A z 6 komórek ile mieliacie zarodkow, i ile w tym zdrowych ?

• MalenaMi Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Chyba tak ale po 3 cyklach zaszlam naturalnie w ciaze . Lekarze dawali mi 1% szans . Takze co by sie nie dzialo nke lamcie sie
    Super! Gratuluję i trzymam kciuki za Was! Takie historie jak Wasza są niesamowite i napawają optymizmem! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 09:14

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Gdzie najlepiej w Polsce zrobić ivf z komórką dawczyni? Gdzie mają dobry bank albo robią świeże pobranie?
    Czysto teoretycznie pytam.
    Pozdrawiam

‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ