Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GroszekCukrowy wrote:
    Jaka jest u Was w klinikach sytuacja w przypadku KD? Normalnie dziś mi ręce opadły. Na początku lipca mieliśmy kwalifikację do KD, dzisiaj się dowiaduję, że transport z oocytami jest zaplanowany na listopad (?!).... Pomijam fakt, że już teraz nie ma kasy, żeby podejść do procedury nawet jakby oocyty były, to w grudniu tym bardziej nie będzie i nagle się dowiem, że musze czekać nie wiem do kiedy do wiosny 2027. 😩😩😩

Jestem załamana, w programie jestem od maja i miałam pół procedury dopiero (stymulacja została przerwana).
    To wszystko zależy w jakiej klinice jesteś i jakie środki dostali .
    Ja jestem w bocianie i na KD czekam max 2 tygodnie .
    Tylko że bocian dostał najwięcej środków do wykorzystania dlatego u nich to leci taśmowo .
    Teraz będziemy mieli 3 dawczynię i już KD są zarezerwowane dla nas a ja już zaczęłam przyjmować estrofem
    Wizyta kwalifikacyjna do tej procedury była 13 lipca a 24 lipca miałam już telefon że komórki będą sprowadzone na 30 lipca do naszej kliniki .
    Ale wiem że mniejsze kliniki już powoli wstrzymują wizyty kwalifikacyjne i zapisują pary w kolejkę
    Tylko co jak skończą im się środki a pary wszystkie z listy nie zostaną przyjęte ?🤷‍♀️ tego nie wiem ale wydaje mi się że zostaną przełożone na przyszły rok na nowe środki otrzymane

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -M 3090kg 49 cm
    07.04.2026 Wracamy po rodzeństwo
    5.1.1 - ciąża biochemiczna 😔
    12.06.2026 - 5 komórek zapłodnionych z KD
    transfer odwołany 0 zarodków 😔
    Lipiec - mamy kolejną dawczynię -czekam na okres
‹‹ 909 910 911 912 913
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ