GroszekCukrowy wrote:
Jaka jest u Was w klinikach sytuacja w przypadku KD? Normalnie dziś mi ręce opadły. Na początku lipca mieliśmy kwalifikację do KD, dzisiaj się dowiaduję, że transport z oocytami jest zaplanowany na listopad (?!).... Pomijam fakt, że już teraz nie ma kasy, żeby podejść do procedury nawet jakby oocyty były, to w grudniu tym bardziej nie będzie i nagle się dowiem, że musze czekać nie wiem do kiedy do wiosny 2027. 😩😩😩
Jestem załamana, w programie jestem od maja i miałam pół procedury dopiero (stymulacja została przerwana).
To wszystko zależy w jakiej klinice jesteś i jakie środki dostali .
Ja jestem w bocianie i na KD czekam max 2 tygodnie .
Tylko że bocian dostał najwięcej środków do wykorzystania dlatego u nich to leci taśmowo .
Teraz będziemy mieli 3 dawczynię i już KD są zarezerwowane dla nas a ja już zaczęłam przyjmować estrofem
Wizyta kwalifikacyjna do tej procedury była 13 lipca a 24 lipca miałam już telefon że komórki będą sprowadzone na 30 lipca do naszej kliniki .
Ale wiem że mniejsze kliniki już powoli wstrzymują wizyty kwalifikacyjne i zapisują pary w kolejkę
Tylko co jak skończą im się środki a pary wszystkie z listy nie zostaną przyjęte ?🤷♀️ tego nie wiem ale wydaje mi się że zostaną przełożone na przyszły rok na nowe środki otrzymane