SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Olamonola Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    No właśnie wydaje mi się że jest sporo sytuacji że młoda dawczyni ,piękne zarodki a po badaniach okazuje się że nie wszystkie są zdrowe .

Dzisiaj moja znajoma która oddała do badania 4 zarodki okazało się że tylko jeden jest zdrowy 🥴

Teraz żałuje że nie daliśmy do badania tych co mamy ,ale nam również jak dla Pysi mówili że nie ma takiej potrzeby bo dawczyni 21 lat z potwierdzoną płodnością itp
    Ale i znajomej też była 21-latka z potwierdzoną płodnością . Ona dzięki temu badaniu nie będzie podchodzić bez sensu tyle razy do transferu który i tak przy takim zarodku jest spisany na starty ….

No własnie, dlatego trzeba samej sprawdzać co lekarze mówią i z czego to wynika. Weryfikować, dopytywać, gtrzebać, jednego z drugim sprawdzać.
    Jakbym im wierzyła na ślepo to w Reproficie zaczęłabym swoją przygodę z IVF od 3 miesięcznej sztucznej menopauzy. której potem ŻADEN lekarz nie zaproponował, a niektórzy nawet widzieli mnie na oczy. Nie przeczytali anwet konkretnie karty, badań tylko zlecają z karabinu.

Dla lekarzy 20 % to nie ma sensu robić badań, dla nas to 20% to zajebiście dużo żeby nie stracić transferu. Ot, zmiana perspektywy.
    w Czechach o tyle łatwiej że tam niektóre kliniki NP Gennet i Repromeda to mają swoje laboratoria i robią PgTA na miejscu. Dlatego też bywa taniej. Rynek jest tam bardzo konkurencyjny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 17:42

Martuśka87 lubi tę wiadomość

45l

Ja : AMH 0,75
    hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
    Immunologia nieznana.

45 On: wszystko ok :)
    Kariotyp OK

V 2024 7 tydz biochem naturals
    XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals

2025 czekam na cud
    2026 Cuda się nie dzieją, działamy
    26 styczeń czekamy na KD w WCLN

10.04.2026 Prague Fertility center
    Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.

12.04 7 rozwijających się zarodeczków
    16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
    11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
    22.05 pierwszy tranfer

26.05 7,9 BHCG prog 22,8
    29.05 82 bHCG prog 15
    2.06 523 Bhcg prog 19
    5.06 1805 Bhcg prog 22
    11.06 14700 bhcg prog 20

21dpt jest 🫀

12+3 PAPPA zdrowe 6 cm człowieka 70% Bolek
    13+3 schodzę z hormonów

preg.png
  • Olamonola Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśś wrote:
    Rano o 6 test sikany biały :(
    Pojechałam na krew - beta, progesteron i estradiol. Czekam na wyniki.
    Mam kiepskie przeczucie. Dziś jest 5dpt i na sikaniu ( trzy różne ) nawet cienia nie ma.

Pyś dawaj znać czy masz wyniki Bety.
    Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki.

45l

Immunologia nieznana.

Kariotyp OK

2025 czekam na cud

22.05 pierwszy tranfer

26.05 7,9 BHCG prog 22,8
    29.05 82 bHCG prog 15
    2.06 523 Bhcg prog 19
    5.06 1805 Bhcg prog 22
    11.06 14700 bhcg prog 20

21dpt jest 🫀

13+3 schodzę z hormonów

preg.png
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola w zupełności się z Tobą zgadzam. Już kiedyś pisałam tutaj na forum, że warto samemu zdobywać wiedzę i myśleć samodzielnie. Choćby to forum jest skarbnicą wiedzy - również odnośnie PGT. Pisałam tu, że wszystkie moje zarodki były klasy 5 a połowa z nich do niczego się nie nadawała. Ba niektóre były podwójnie obciążone genetycznie tak jakby np. sam zespół Downa to za mało. Obydwie dawczynie miały 25 lat.
    Czas wsadzić między książki bajki o przebadanych, młodych dawczyniach, których komórki na bank dadzą ciążę....

! Młoda dawczyni nie daje pewności co do zdrowych zarodków

! Dobrze skwalifikowane wstępnie zarodki nie muszą być zdrowe po PGT

Być może to trochę kontrowersyjne ale zdajcie sobie sprawę, że to jest biznes. Biznes musi przynosić klinice dochody. Dochody osiąga klinika kiedy leczycie się w niej JAK NAJDŁUŻEJ- czytaj robocie jak najwięcej transferów ( za które płacicie Wy lub Ministerstwo Zdrowia).
    Musicie w dużej mierze o siebie zadbać.

Olamonola, Martuśka87, Cara lubią tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 39
    On-zdrowy
    Ona: AMH(O.26-1.2024)
    Allo:28,Cros:35,CMT:9
    przeciwc,VLeiden,
    CzynnikII(protromb),VR2: -
    MTHFR: układ heterozyg.
    Zesp.łam. chrom. X: -
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    od 2023 3 próby na swoich kom. KRAKOVI- brak zar.
    DECYZJAKD 25l,INVICTA
    6kom,4 last(511,522,523), PGT: 3 ok
    1tr:11.24-beta0,Atosiban
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10dni antyb)
    3 tran: 06.25, 8 t.c 💔
    10 dni antyb.
    NEWdawcz-25l,6kom, 4blas(511,522)PoPGT: 2ok
    Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
    15.10(4 tran)511:cb💔
    12.01- 5transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, IVIG,Prograf, NoSpa,Acard
    ostatnia nadzieja ivig🍀
    9.01-Flebogamma,
    24dpt jest❤️
    6.02,5.03wlew Privigen
    13.03 połówkowe ok🩵
    preg.png
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s pozytywnie zazdraszczam dziadka🤪

Olamonola lubi tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 39
    On-zdrowy
    Ona: AMH(O.26-1.2024)
    Allo:28,Cros:35,CMT:9
    przeciwc,VLeiden,
    CzynnikII(protromb),VR2: -
    MTHFR: układ heterozyg.
    Zesp.łam. chrom. X: -
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    od 2023 3 próby na swoich kom. KRAKOVI- brak zar.
    DECYZJAKD 25l,INVICTA
    6kom,4 last(511,522,523), PGT: 3 ok
    1tr:11.24-beta0,Atosiban
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10dni antyb)
    3 tran: 06.25, 8 t.c 💔
    10 dni antyb.
    NEWdawcz-25l,6kom, 4blas(511,522)PoPGT: 2ok
    Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
    15.10(4 tran)511:cb💔
    12.01- 5transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, IVIG,Prograf, NoSpa,Acard
    ostatnia nadzieja ivig🍀
    9.01-Flebogamma,
    24dpt jest❤️
    6.02,5.03wlew Privigen
    13.03 połówkowe ok🩵
    preg.png
  • SierpniowaJodła Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola wrote:
    sprawdzałam anwet wczoraj żeby Ci odpisaći mi wyleciało. GS 14 mm, to było 5+ 4 a odpowiadało wielkości 6+2.

Byłaś w 21 dniu już 4 dni do przodu względem mnie, a ja jestem do tyłu ze 2 dni chyba, że po prostu się zatrzymała, a ja się tylko łudzę 🤡
    Byle do jutra do 19

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
  • Pyśś Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za kciuki. Jesteście kochane i fajnie z wami wszystko przeżywać.
    W invitro jestem od prawie dwóch lat i z perspektywy czasu widzę jaki tłumok byłam, że nie zgłębiałam wiedzy i jak to określacie dokształcałam się choćby na takim forum. Trafiłam tu przy drugiej procedurze z KD. Ja w pełni zaufałam swojej lekarz prowadzącej, może to był błąd, może za bardzo podeszłam do tego luzacko, że invitro zawsze się uda, bo przecież czemu nie.
    Koleżanka zaskoczyła za pierwszym razem, to dlaczego mi się nie uda.
    Może za mało dopytywałam czy odpuszczałam.
    Tak mogę teraz sobie wyrzucać i wyrzucać i w sumie sama na siebie jestem zła.
    Ale co to mi teraz da? Tylko złość i niepotrzebne łzy. Zatem trzeba się otrzepać i nie poddawać. To co było zostawić za plecami.
    Od tygodnia czytam miliony wątków na tym forum. Robię zrzuty ekranów, uczę się, zapisuję. Wiem, późno, wiem.

Czas na immunologię. Zastanawiam się od czego zacząć. Dodatkowo po Waszych wpisach myślę czy nie przebadać tych zarodków co nam zostało (5.1.1, 5.1.2, 4.2.2, 4.1.3) - tak jak mówicie klasa, klasa a w środku różnie może być.

Martusia dzięki kochana za kciuki, teraz mocno trzymam za Was ❤️ do soboty już tylko kilkanaście godziny. Kiedy sprawdzasz progesteron ?
    Ola pięknie dziękuję Ci za szczegółowy opis klinik w Czechach. Również to zapisałam i mam nadzieję, że nie jednej dziewczynie pomoże.
    Angells dziękuję Ci za Twoje słowa, zapewne masz rację i mimo dużych kosztów warto zrobić te badania. Teraz mogę tylko się zastanawiać czy wina jest we mnie czy w zarodku który nie przyniósł wymarzonej ciąży :(

Dzisiejsze wyniki
    Beta: < 0,20 :(
    Progesteron 17,050 ng
    Estradiol 287,47 pg

Martuśka87, Annan lubią tę wiadomość

Ona 41
    On 42

I IVF 01.2025
    BL5.3.3 - Beta 0

II IVF 05.2025
    0 zarodków

III IVF 07.2025
    BL5.2.2 - CB
    BL5.2.3 - Beta 0

IV IVF 02.2026
    0 zarodków

I IVF z KD 02.2026
    0 zarodków

CD138 - ujemne
    homocysteina 7,84
    Ferytyna 400 ( po wlewach )
    TSH - 1,75
    Kwas foliowy 15,50
    Witamina D - 66,30
    Witamina B12 - 381
    Glukoza- 83,2
    Insulina - 12,8
    HOMA-IR: 2,63

II IVF z KD 06.2026
    5 zarodków

BL5.1.1 - transfer 01.08.2026
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśś wrote:
    Dziewczyny dzięki za kciuki. Jesteście kochane i fajnie z wami wszystko przeżywać.
    W invitro jestem od prawie dwóch lat i z perspektywy czasu widzę jaki tłumok byłam, że nie zgłębiałam wiedzy i jak to określacie dokształcałam się choćby na takim forum. Trafiłam tu przy drugiej procedurze z KD. Ja w pełni zaufałam swojej lekarz prowadzącej, może to był błąd, może za bardzo podeszłam do tego luzacko, że invitro zawsze się uda, bo przecież czemu nie.
    Ale co to mi teraz da? Tylko złość i niepotrzebne łzy. Zatem trzeba się otrzepać i nie poddawać. To co było zostawić za plecami.
    Od tygodnia czytam miliony wątków na tym forum. Robię zrzuty ekranów, uczę się, zapisuję. Wiem, późno, wiem.

Czas na immunologię. Zastanawiam się od czego zacząć. Dodatkowo po Waszych wpisach myślę czy nie przebadać tych zarodków co nam zostało (5.1.1, 5.1.2, 4.2.2, 4.1.3) - tak jak mówicie klasa, klasa a w środku różnie może być.

Martusia dzięki kochana za kciuki, teraz mocno trzymam za Was ❤️ do soboty już tylko kilkanaście godziny. Kiedy sprawdzasz progesteron ?
    Ola pięknie dziękuję Ci za szczegółowy opis klinik w Czechach. Również to zapisałam i mam nadzieję, że nie jednej dziewczynie pomoże.
    Angells dziękuję Ci za Twoje słowa, zapewne masz rację i mimo dużych kosztów warto zrobić te badania. Teraz mogę tylko się zastanawiać czy wina jest we mnie czy w zarodku który nie przyniósł wymarzonej ciąży :(

Dzisiejsze wyniki
    Progesteron 17,050 ng
    Estradiol 287,47 pg
    Nie na taką wiadomość czekałam 😔
    Przykro mi ,tulę mocno !🫂
    Ale z drugiej strony to dopiero 5dpt więc może jeszcze nie ma co przekreślać kropka

Ja progesteron mam zrobić w dniu transferu w klinice .

Co do badania zarodków to też trochę żałuję że tego nie zrobiłam ,nie wiem czy można jeszcze to wykonać tzn
    Chodzi mi o to że trzeba je rozmrozić ,pobrać do badania później znów zamrozić i kolejne rozmrożenie do transferu

Czy to za bardzo ich nie osłabi …tego nie wiem ale na pewno zapytam się o to swojego lekarza w sobotę

Pyśś lubi tę wiadomość

Ona 38 AMH- 0,352☹️
    On 43 słabe nasienie
    2006,2012 - ciąża naturalna dziewczynka ❤️
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    • 06.2024- 3 zarodki,przestały się rozwijać
    • 07.2024 II 2 komórki b.słabe
    • 20.08.2024 In vitro z KD

❤️ 09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰
    5.1.1 ❄️ progesteron 7,90
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    13t0d- pierwsze prenatalne ok
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ok
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -M ❤️3090kg 49 cm❤️

07.04.2026 Wracamy po rodzeństwo
    💔5.1.1 ❄️ cb 😔 progesteron 2,90
    • 12.06.2026 - transfer odwołany 0 zarodków 😔
    • Lipiec - mamy kolejną dawczynię
    05.08.2026- mamy dwa zarodki 🤗

💔08.08.2026-transfer BL 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️ progesteron 60
    18.08- beta 0 😔
  • Tola22 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Nie na taką wiadomość czekałam 😔
    Przykro mi ,tulę mocno !🫂
    Ale z drugiej strony to dopiero 5dpt więc może jeszcze nie ma co przekreślać kropka

Ja progesteron mam zrobić w dniu transferu w klinice .

Co do badania zarodków to też trochę żałuję że tego nie zrobiłam ,nie wiem czy można jeszcze to wykonać tzn
    Chodzi mi o to że trzeba je rozmrozić ,pobrać do badania później znów zamrozić i kolejne rozmrożenie do transferu

Czy to za bardzo ich nie osłabi …tego nie wiem ale na pewno zapytam się o to swojego lekarza w sobotę
    Niestety osłabi. Masz dwa zarodki, szkoda ryzykować na tym etapie, jak już zostały zamrożone... To oczywiście moje zdanie

Wysłany: 7 sierpnia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśś wrote:

Dzisiejsze wyniki
    Progesteron 17,050 ng
    Estradiol 287,47 pg

Bardzo mi przykro Ptyś. Cieszę się, że masz siłę nie odpuszczać i idziesz dalej.
    Przytulam.

Martuśka87, Pyśś lubią tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
  • Annan Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy wczoraj wizytę kwalifikacyjną do kd u lekarza, u którego miałam przez ostatni rok 6 stymulacji (2 na MZ, 4 komercyjne).

Wybił mnie trochę, bo naciskał na adopcję zarodka zamiast kd, bo:
    - będzie dużo szybciej (miesiąc - dwa)
    - jest większy % powodzenia (mamy problem z fragmentacją i nie ma oczywiście pewności czy będą zarodki i ile)

Ja to rozumiem, ale byłam stanowcza i powiedziałam, że tu nie zawsze największy % szansy jest pierwszym wyborem. AZ to dla mnie plan B, gdy nie wyjdzie z kd. Tyle sie naostrzykiwalam przez ostatni rok i tyle juz kasy wydalismy, ze poczekam jeszcze te pol roku jesli bedzie trzeba (taki jest czas oczekiwania nawet).
    Troche mnie rozbił, nie wiem teraz, czy dobrze robimy, bo miał rację, jesli chcemy mieć dziecko to pewniejsze aktualnie jest adoptowanie zarodka.

Nie chce zmieniać lekarza, mam z nim flow i jest dobrym specjalistą. W przyszłym tyg mamy wizyty u genetyka i psycholog. Chce podać większe widełki cech fenotypowych (uwzględniające moich rozdzicow i już nawet nie zależy mi na grupie krwi), żeby te komórki jednak były szybciej.

Co do badań pgta to nasza klinika też odradza przed 40 rż. 🥴 a my jeszcze nie zdecydowaliśmy i chyba partner zrobi kiry, żeby mieć możliwość zbadać, nie wiem, w zależności od wieku komórek.

Dodam, że ja mam 37 l i 4 miesiące 🙃, a partner 39.

Pyśś trzymam kciuki. Dla mnie immunologia to nieznany temat, nie miałam ani jednego transferu, wiec niczego nie badaliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 10:50

37 l.

👩🏽‍💼 Amh=0,43 (2025)

🧔 Fragmentacja 👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
    6 stymulacji, 0 blastocyst 🙃
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annan wrote:
    Mieliśmy wczoraj wizytę kwalifikacyjną do kd u lekarza, u którego miałam przez ostatni rok 6 stymulacji (2 na MZ, 4 komercyjne).

Wybił mnie trochę, bo naciskał na adopcję zarodka zamiast kd, bo:
    - będzie dużo szybciej (miesiąc - dwa)
    - jest większy % powodzenia (mamy problem z fragmentacją i nie ma oczywiście pewności czy będą zarodki i ile)

Ja to rozumiem, ale byłam stanowcza i powiedziałam, że tu nie zawsze największy % szansy jest pierwszym wyborem. AZ to dla mnie plan B, gdy nie wyjdzie z kd. Tyle sie naostrzykiwalam przez ostatni rok i tyle juz kasy wydalismy, ze poczekam jeszcze te pol roku jesli bedzie trzeba (taki jest czas oczekiwania nawet).
    Troche mnie rozbił, nie wiem teraz, czy dobrze robimy, bo miał rację, jesli chcemy mieć dziecko to pewniejsze aktualnie jest adoptowanie zarodka.

Nie chce zmieniać lekarza, mam z nim flow i jest dobrym specjalistą. W przyszłym tyg mamy wizyty u genetyka i psycholog. Chce podać większe widełki cech fenotypowych (uwzględniające moich rozdzicow i już nawet nie zależy mi na grupie krwi), żeby te komórki jednak były szybciej.

Co do badań pgta to nasza klinika też odradza przed 40 rż. 🥴 a my jeszcze nie zdecydowaliśmy i chyba partner zrobi kiry, żeby mieć możliwość zbadać, nie wiem, w zależności od wieku komórek.

Dodam, że ja mam 37 l i 4 miesiące 🙃, a partner 39.

Pyśś trzymam kciuki. Dla mnie immunologia to nieznany temat, nie miałam ani jednego transferu, wiec niczego nie badaliśmy.
    My też mamy problem z fragmentacją i nawet przy bardzo słabym nasieniu pierwszy transfer z KD udał się i mamy córeczkę .
    Najważniejsze w tym wszystkim to trafić dobrze z KD, jak to mój lekarz mówi plemnik zdrowy zawsze się jeden znajdzie 😅

lekarz na wizycie powiedział że zarodki mają od par leczących się które zakończyły już swoją przygodę z IVF
    Przez chwilę zastanawialiśmy sie nad AZ bo już w programie nie mamy możliwości z KD.

Jednak zdecydowaliśmy się komercyjnie podejść do KD

Jakoś nie mogę się przekonać do AZ .A skoro mamy jakieś wątpliwości to znak że ta droga nie jest dla nas

Ona 38 AMH- 0,352☹️
    On 43 słabe nasienie

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    DZIEWCZYNKA 🥰
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g

18.08- beta 0 😔

Wysłany: 7 sierpnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża się zatrzymała, YS wchłonął, odstawiam leki.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Przykro mi ,trzymaj się 🫂
    Dużo siły

Ona 38 AMH- 0,352☹️
    On 43 słabe nasienie

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    DZIEWCZYNKA 🥰
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g

18.08- beta 0 😔
  • Olamonola Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jodła, Pyśś, przykro mi bardzo, ślę dobre moce dla Was, oby następny się udał.

Pyśś, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

45l

Immunologia nieznana.

Kariotyp OK

2025 czekam na cud

22.05 pierwszy tranfer

26.05 7,9 BHCG prog 22,8
    29.05 82 bHCG prog 15
    2.06 523 Bhcg prog 19
    5.06 1805 Bhcg prog 22
    11.06 14700 bhcg prog 20

21dpt jest 🫀

13+3 schodzę z hormonów

preg.png
  • Tola22 Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Ogromnie mi przykro. Najgorzej jak obudzi się w sercu nadzieja, a potem wszystko przepada. Też to przeżyłam w tym miesiącu. Przytulam Cię mocno 🫂

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Przykro mi😭

• Pyśś Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Jodełko kochana, przytulam. Przykro mi.

Ona 41
    On 42

I IVF 01.2025
    BL5.3.3 - Beta 0

II IVF 05.2025
    0 zarodków

III IVF 07.2025
    BL5.2.2 - CB
    BL5.2.3 - Beta 0

IV IVF 02.2026
    0 zarodków

I IVF z KD 02.2026
    0 zarodków

CD138 - ujemne
    homocysteina 7,84
    TSH - 1,75
    Kwas foliowy 15,50
    Witamina D - 66,30
    Witamina B12 - 381
    Glukoza- 83,2
    Insulina - 12,8

II IVF z KD 06.2026
    5 zarodków

• Pyśś Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, trzymam kciuki za jutro, mocno trzymam.
    Daj znać jak wyniki ci wyszyły.

Ona 41
    On 42

I IVF 01.2025
    BL5.3.3 - Beta 0

II IVF 05.2025
    0 zarodków

III IVF 07.2025
    BL5.2.2 - CB
    BL5.2.3 - Beta 0

IV IVF 02.2026
    0 zarodków

I IVF z KD 02.2026
    0 zarodków

CD138 - ujemne
    homocysteina 7,84
    TSH - 1,75
    Kwas foliowy 15,50
    Witamina D - 66,30
    Witamina B12 - 381
    Glukoza- 83,2
    Insulina - 12,8

II IVF z KD 06.2026
    5 zarodków

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła, Pyśś - przykro mi bardzo dziewczyny :-(

age.png
  • Pyśś Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam ogromną prośbę do Was które mają wiedzę na temat immunologii. Jestem na etapie szukania lekarza.
    Znani lekarze są bardzo oblegani i ciężko dostać się do nich w miarę szybko, mówię tu o Panu Paśnik i Litmanowicz.
    Czy możecie polecić lekarza immunologa w Warszawie,
    Do którego dostanę się szybciej ?
    Dodatkowo zrobiłam sobie plan, czy ktoś chciałby mnie poprawić jeśli jest zły, lub bez sensu ? Wiadomo chcę iść do lekarza już z badaniami.

🟢 PONIEDZIAŁEK PO POŁUDNIU (10.08)
    * DLA MNIE
    * Badanie KIR
    * Badanie HLA-C
    * Trombofilia wrodzona (Nadkrzepliwość – panel rozszerzony 6 mutacji)
    * DLA MĘŻA:
    * Badanie HLA-C

🔵 ZA 3 TYGODNIE (bo teraz biorę Encorton)
    * DLA MNIE
    * Test immunoblot ANA/ENA blot (Przeciwciała)
    * Profil cytokinowy (Th1 / Th2)
    * Immunofenotyp – komórki NK / subpopulacje limfocytów
    * Pakiet Hashimoto (anty-TPO, anty-TG )

🟢 początek WRZEŚNIA – U GINEKOLOGA (Biopsja w 21–24. dniu nowego cyklu)
    * Z WYCINKA ENDOMETRIUM:
    * Ocena macicznych komórek uNK
    * Powtórka CD138 (Kontrola bo w styczniu wynik ujemny )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 07:23

Olamonola, Angelles lubią tę wiadomość

Ona 41
    On 42

I IVF 01.2025
    BL5.3.3 - Beta 0

II IVF 05.2025
    0 zarodków

III IVF 07.2025
    BL5.2.2 - CB
    BL5.2.3 - Beta 0

IV IVF 02.2026
    0 zarodków

I IVF z KD 02.2026
    0 zarodków

CD138 - ujemne
    homocysteina 7,84
    TSH - 1,75
    Kwas foliowy 15,50
    Witamina D - 66,30
    Witamina B12 - 381
    Glukoza- 83,2
    Insulina - 12,8

II IVF z KD 06.2026
    5 zarodków

‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ