IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGrosia, mój lekarz mówił, że menopur obojętnie o jakiej porze (byle codziennie o tej samej a gonapeptyl koniecznie rano. Nie wiem czemu tak, ale grzecznie słuchałam
Dziewczyny, podpowiedzcie coś. Mamy wyniki ogólnego badania nasienia, liczebność 32mln/ml (norma powyżej 15mln/ml), w całym ejakulacie 198,8mln (norma powyżej 39mln), morfologia 4%. I to co mnie zmartwiło - 71% plemników z brakiem ruchliwości. Czy ma to znaczenie przy IVF? Wybiorą chyba do zapłodnienia te najbardziej ruchliwe, nie?
Dziwi mnie ich liczebność, jeszcze rok temu było 12mln/ml, a w całym ejakulacie 59,82mln. Mąż od roku się nie suplementuje, nie schudł, nie jest bardziej aktywny, czas wstrzemięźliwośvi do badania bardzo podobny, za pierwszym razem 3dni, a teraz 3,5dnia.. Zgłupiałam jak zobaczyłam tak znaczną poprawę.. Może to jakiś błąd?!
Czekamy jeszcze na fragmentację..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 20:06
Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość
-
Bea klasa 5.2.3 czyli średni. Przy trzcecim pozytywnym na chwile ivf klasa podobna. Co do braku implantacji zarodków cóż wyjaśnień specjalnych nie było. Nie najlepszego klasa zarodków, moje niskie amh. Poza tym ze tak się zdarza i statystyki
Usunięte jajowody. Amh 0,78
2016r. I ivf Białystok nieudane
2016r. II ivf Białystok nieudane
2017 III Invicta Gdańsk udalo się na 9 tyg,
2018 IV in vitro z Pgd Invicta Gdańsk transfer 1 zdrowego zarodka, nie udalo się beta 0
Sierpien 2018 V podejscie -
Pytam o przecwskazania, ponieważ mam problemy z kręgosłupem i od wczoraj jestem na zastrzykach: olfen. Nie wiem czy nie przelozyc tej mezoUsunięte jajowody. Amh 0,78
2018 IV in vitro z Pgd Invicta Gdańsk transfer 1 zdrowego zarodka, nie udalo się beta 0
nick nieaktualnynever_lose_hope wrote:Grosia, mój lekarz mówił, że menopur obojętnie o jakiej porze (byle codziennie o tej samej a gonapeptyl koniecznie rano. Nie wiem czemu tak, ale grzecznie słuchałam
Dziewczyny, podpowiedzcie coś. Mamy wyniki ogólnego badania nasienia, liczebność 32mln/ml (norma powyżej 15mln/ml), w całym ejakulacie 198,8mln (norma powyżej 39mln), morfologia 4%. I to co mnie zmartwiło - 71% plemników z brakiem ruchliwości. Czy ma to znaczenie przy IVF? Wybiorą chyba do zapłodnienia te najbardziej ruchliwe, nie?
Dziwi mnie ich liczebność, jeszcze rok temu było 12mln/ml, a w całym ejakulacie 59,82mln. Mąż od roku się nie suplementuje, nie schudł, nie jest bardziej aktywny, czas wstrzemięźliwośvi do badania bardzo podobny, za pierwszym razem 3dni, a teraz 3,5dnia.. Zgłupiałam jak zobaczyłam tak znaczną poprawę.. Może to jakiś błąd?!
Czekamy jeszcze na fragmentację..never_lose_hope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosiaczek1281 wrote:Bea klasa 5.2.3 czyli średni. Przy trzcecim pozytywnym na chwile ivf klasa podobna. Co do braku implantacji zarodków cóż wyjaśnień specjalnych nie było. Nie najlepszego klasa zarodków, moje niskie amh. Poza tym ze tak się zdarza i statystyki
Dana721 lubi tę wiadomość
-
Bea77 wrote:Brałam 5mg zawsze tuż przed snem, niecały miesiąc i podczas całej stymulacji aż do punkcji.
Ja namiętnie na YouTube oglądam filmiki dr Aimee, która ma klinikę in vitro w USA i skończyła Harvard. Z tych jej filmów bardzo dużo się nauczyłam (ona na YouTube funkcjonuje jako "Egg Whisperer" czyli zaklinaczka jajeczek). Ona tam też mówi, że wszystkie kobiety czterdziestoletnie dostają u niej HGH i melatoninę niejako z automatu, jako część protokołu do stymulacji. Zachwala też bardzo ubichinol i parę innych rzeczy. Warto jej posłuchać. Melatonina jest bardzo silnym antyoksydantem dlatego wpływa pozytywnie na starsze jajeczka, podobnie jak ubichinol.Bea77 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Dziewczyny,co dawalyscie swoim partnerom na poprawę nasienia i czy pomogło?Polubiłam się w tym,bo dawałem mojemu mezowi Fertilmen plus Ale kilka osob na innym forum pisało,ze po nim bardzo się popsuł wyniki i jak skończył brac 1 miesiąc to kupiłam my Androvit Plus.Teraz dziewczyny pisza o jakimś Prosperm i inn6cu.Kompletnie juz nie wiem co mu dawać.A nasienie ma kiepskie. Poradzcie,proszę.Moze takie pytanie juz bylo Ale nie wiem gdzie go odszukać.
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
gosiaczek1281 wrote:Czesc. Podczytuje Was od dłuższego czasu. Jestem po 4 procedurach. Dwie w Białymstoku, Dwie ostatnie Invicta Gdańsk. Trzecie ivf beta pozytywna, poronienie w 9 tyg. Czwarte ivf z pgs 7 zarodków, jeden prawidłowy, beta 0. Amh aktualne 0,68. Zdecydowałam się mezo. Zaniemówiłam we wtorek. Moje pytanie do dziewczyn, które są po zabiegu. Jakie miałyśłcie zalecenia przed mezo? Jakies przecwskazania Co do innym leków?Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualnyMimila wrote:Bea,czy Czesi wiedzieli o tym,ze brałaś sama jej czy to było w tajemnicy?
Ja stwierdziłam że mam to wszystko w nosie i robię swoje. Do tej pory jak się slepo słuchałam lekarzy ze wszystkim to na dobre mi to nigdy nie wyszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 21:30
Mimila, Dana721 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Teraz doczytałam,nie przyznalas im sie. A ten Twój jej jesy dostępny w Polsce czy ma inna nazwę?Możesz mi.podac jaki ubichinol brałaś I w jakiej dawce?Co on w ogóle daje?
Ubichinol to też antyoksydant. Polecany żeby dłużej zachować młodość. To po prostu bardziej przyswajalna forma koenzymu Q10 który jak wiesz w kosmetyce dodaje się do kremów odmładzających.Dana721 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Dziewczyny,co dawalyscie swoim partnerom na poprawę nasienia i czy pomogło?Polubiłam się w tym,bo dawałem mojemu mezowi Fertilmen plus Ale kilka osob na innym forum pisało,ze po nim bardzo się popsuł wyniki i jak skończył brac 1 miesiąc to kupiłam my Androvit Plus.Teraz dziewczyny pisza o jakimś Prosperm i inn6cu.Kompletnie juz nie wiem co mu dawać.A nasienie ma kiepskie. Poradzcie,proszę.Moze takie pytanie juz bylo Ale nie wiem gdzie go odszukać.
Dana721 lubi tę wiadomość
-
Miotla, Lil dziekuje za odpowiedzi. Mezo mam w Invicta Gdańsk, dr StencelUsunięte jajowody. Amh 0,78
Mimila przepraszam za "przeinaczenie"
Mimila lubi tę wiadomość
Usunięte jajowody. Amh 0,78
Sierpien 2018 V podejscie