IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea co do histero zależy co tam grzebią. Jak tylko diagnostyczna (w sensie tylko oglądanie), to nie ma znaczenia. Przy usuwaniu polipa kazali mi odczekać ze dwa cykle, coby się zagoiło.
Dana721, Bea77 lubią tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
AmVormittag wrote:Bea co do histero zależy co tam grzebią. Jak tylko diagnostyczna (w sensie tylko oglądanie), to nie ma znaczenia. Przy usuwaniu polipa kazali mi odczekać ze dwa cykle, coby się zagoiło.
Dana721, Bea77 lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
AmVormittag wrote:Dziewczyny, fakt, jak już jest ta upragniona ciąża to strach jest cały czas, tylko zmienia się jego przyczyna najpierw czy beta przyrasta, czy będzie pęcherzyk, czy będzie serduszko, jak wyjdą prenatalne, kiedy poczuję ruchy, jak będzie z porodem itd itd. Pocieszę Was po porodzie to nie mija! Czy na pewno zdrowe? Dlaczego płacze? Kolki? Zęby? Zielone kupy??? Czemu tak mało je? I tak bez końca. Ale ma to swój wyjątkowy urok, to wieczne zatroskanie matki. Wiecie, że Wam tego życzę :-*
Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Myślę, że kluczowe są doświadczenia sprzed ciąży. Jeśli ciąże poprzedziła, często wieloletnia, niepłodność i / lub straty, to nie ma co ukrywać, kładzie się to cieniem na przezywaniu tych 9 mcy. Ale jest tez wielka radość, ja czułam tez ogromną wdzięczność do losu. I dziecko wszystko wynagradza.
Bea77, karolcia35, Magdala, Dana721 lubią tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Bea77 wrote:A dlaczego najlepiej w cyklu przed. Czy efekt histeroskopii nie utrzymuje się więcej niż miesiąc?
a czemu masz miec bea histeroskopie ?
ja miałam endo zawsze kolo 15 do 17 czasem, czyli grube, ,miesiac po histeroskopi wróciło znów do tej wartosci 15.Dana721, Bea77 lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Bea77 wrote:Dziś zamrożone zostały 3 blastocysty podobno świetnej jakości (nie wiem dokładnie jaka klasa) i będą poddane testom PGS. Reszta zarodków zatrzymała się w rozwoju.
Tak wygląda, że to nasz najlepszy wynik jak do tej pory bo przy pierwszym podejściu mieliśmy zamrożonych 4, ale tylko jedna z nich w piątej dobie i wszystkie były raczej średniej jakości. Trzymajcie kciuki. Teraz mamy miesiąc czekania na wyniki PGS.
Fantastyczny wynik!
Cos jednak u Ciebie podzialalo. A moze wszystko razem. Zmiana kliniki, protokolu i hgh. To troche dowod, ze nie warto zawsze wierzyc slepo lekarzowi. Zazdroszcze efektu.
So far so good!Dana721, Bea77 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdala wrote:Fantastyczny wynik!
Cos jednak u Ciebie podzialalo. A moze wszystko razem. Zmiana kliniki, protokolu i hgh. To troche dowod, ze nie warto zawsze wierzyc slepo lekarzowi. Zazdroszcze efektu.
So far so good!
No ale trzeba czekać na genetykę bo bez tego dalej nie pojedziemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 15:18
Dana721 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Bea,jaką dawke melatoniny brałaś i jak długo?Kto Ci mowil,ze ona wpływa na jakość komórek?Bralas na noc?
Ja namiętnie na YouTube oglądam filmiki dr Aimee, która ma klinikę in vitro w USA i skończyła Harvard. Z tych jej filmów bardzo dużo się nauczyłam (ona na YouTube funkcjonuje jako "Egg Whisperer" czyli zaklinaczka jajeczek). Ona tam też mówi, że wszystkie kobiety czterdziestoletnie dostają u niej HGH i melatoninę niejako z automatu, jako część protokołu do stymulacji. Zachwala też bardzo ubichinol i parę innych rzeczy. Warto jej posłuchać. Melatonina jest bardzo silnym antyoksydantem dlatego wpływa pozytywnie na starsze jajeczka, podobnie jak ubichinol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 17:27
-
nick nieaktualnyJa generalnie cały czas czytałam bloga dr Geoffrey Sher i oglądałam na YouTube filmy Egg Whisperer. Czyli moją totalną inspiracją były doświadczenia uznanych lekarzy amerykańskich. Jak trafiłam do czeskiej kliniki to im powiedziałam jaki protokół chcę w zarysie no i oni mi taki ułożyli. Jedyne do czego im się nie przyznałam to, że na własną rękę wzięłam HGH. Nie miałam po HGH żadnych skutków ubocznych.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZuza6 wrote:Bea77 mam pytanie jaka dawkę i kiedy podczas procedury brałaś HGH?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 19:34
-
nick nieaktualnyGrosiaa wrote:Kurka rurka...mi wypadnie pierwszy zastrzyk dziś wieczorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 19:38
Grosiaa, Dana721 lubią tę wiadomość
-
Czesc. Podczytuje Was od dłuższego czasu. Jestem po 4 procedurach. Dwie w Białymstoku, Dwie ostatnie Invicta Gdańsk. Trzecie ivf beta pozytywna, poronienie w 9 tyg. Czwarte ivf z pgs 7 zarodków, jeden prawidłowy, beta 0. Amh aktualne 0,68. Zdecydowałam się mezo. Zaniemówiłam we wtorek. Moje pytanie do dziewczyn, które są po zabiegu. Jakie miałyśłcie zalecenia przed mezo? Jakies przecwskazania Co do innym leków?
Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość
Usunięte jajowody. Amh 0,78
2016r. I ivf Białystok nieudane
2016r. II ivf Białystok nieudane
2017 III Invicta Gdańsk udalo się na 9 tyg,
2018 IV in vitro z Pgd Invicta Gdańsk transfer 1 zdrowego zarodka, nie udalo się beta 0
Sierpien 2018 V podejscie -
Sorry za błędy. Mezo mam we wtorek 17.04Usunięte jajowody. Amh 0,78
2016r. I ivf Białystok nieudane
2016r. II ivf Białystok nieudane
2017 III Invicta Gdańsk udalo się na 9 tyg,
2018 IV in vitro z Pgd Invicta Gdańsk transfer 1 zdrowego zarodka, nie udalo się beta 0
Sierpien 2018 V podejscie -
nick nieaktualnygosiaczek1281 wrote:Czesc. Podczytuje Was od dłuższego czasu. Jestem po 4 procedurach. Dwie w Białymstoku, Dwie ostatnie Invicta Gdańsk. Trzecie ivf beta pozytywna, poronienie w 9 tyg. Czwarte ivf z pgs 7 zarodków, jeden prawidłowy, beta 0. Amh aktualne 0,68. Zdecydowałam się mezo. Zaniemówiłam we wtorek. Moje pytanie do dziewczyn, które są po zabiegu. Jakie miałyśłcie zalecenia przed mezo? Jakies przecwskazania Co do innym leków?