IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJoa78 wrote:Witajcie... Znów wieki mnie nie było, chodz ciągle w wolnej chwili podczytuje. Witamciepło wszystkie nowe kobitki...
Ari - śledziłam Twoje ostarnie IMSI - bardzo mi przykro, że znów się nie udało. Szczerze, to wierzyłam w szczęśliwy finał
A u mnie bez większych zmian. Czas zapierdziela, a ja ciagle w tym samym miejscu. Dwa podejścia do In Vitro, w tym jedno zupełnie nie doszlo do skutku bo pęcherzyk był pusty... Później cykle mi oszalały, bo pęcherzyki już w 8 dc były ogromne... No i w końcu kiedy się unormowało, po mniej więcej 3 cyklach, to wypadł wyjazd wakacyjny i teraz znów muszę robić badania bo są po terminie. Szlag by to trafił...
A puki co czekam na okres który mi się spóźnia. Dzisiaj 30 dc, co u mnie się to nigdy nie zdaża bez powodu. Gdy się opóźniała, to była to torbiel, albo ciąża... Niestety wczoraj beta <1.2 i test też negatywny. Byłam u gina, zrobił usg, jajniki na szczęście czyste, endometrium 16 mm... Kazał zrobić test i czekać.
Ale, co może opóźniać mi okres? Cykle zwykle 26 dni. Czy zmiana strefy klimatycznej miała by aż taki wpływ? Okres dostałam na wakacjach, wróciłam, zaczął sie normalny cykl i czekałam na miesiączke... No i czekam dalej.
Jakie badania zrobić hormonalne żeby sprawdzić czy wszystko ok? Co radzicie? Mam nadzieję, że to nie menopauza Głowę daję, że czułam owulację w 12-14 dniu cyklu...
Ps. wiecie co, tak po śledzeniu tego wątku, stwerdzam, że wiecej tu ciąż naturalnych niż po in vitro. To strasznie dołujące zważywszy na fakt jakie pieniądze wydajemy.
Witaj milo Cie poznać u Ciebie jaki byl poziom AMH ? moj mega niski bo w wartości setnej ..
Też zauwazylam ze tu wiele ciąż naturalnych lecz caly czas sie zastanawiam czy Warto walczyć Czy jest sens przy mej Wartości ah -
nick nieaktualnyMojeMarzenie wrote:Witaj milo Cie poznać u Ciebie jaki byl poziom AMH ?
Moje AMH? Ehhh, 0,18, oraz druga wartość - badanie robiłam po in vitro, gdzie wpakowano we mnie spore dawki leków to 0,17... Mam 41 lat niestety, ale też i dwójkę dzieci.
A Ty w jakim wieku jesteś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 12:18
-
Nadzieja90 wrote:Skittles dolaczam sie do prosby o ten jadlospis, Moge zapytac ile masz lat?
Poza tym dziewczyny z akademii organizuja bezplatne webinary, na ktorych podaje wskazowki jak sie zywic I jakie produkty na co dzialaja I co jesc. Swojego we wszystkich uczestniczylam, mozna odsluchac do 48h po webinarze. Naprawde warto!07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualnyJoa78 wrote:Moje AMH? Ehhh, 0,18, oraz druga wartość - badanie robiłam po in vitro, gdzie wpakowano we mnie spore dawki leków to 0,17... Mam 41 lat niestety, ale też i dwójkę dzieci.
A Ty w jakim wieku jesteś?
Skittles podpowiedz mi słońce prosze Wiesiołek był na Owu prawda by ja poprawic ? I oprocz tego co jeszcze bo go kupilam
Dodam ze 22dc mialam Progesteron 7,25 lekarz mówił ze niby spoko a gdzieś wyczytałam że niby to brak owulacji wiec jak ja mam to rozumiec? -
nick nieaktualnySkittles wrote:Dziewczyny ja Wam trabie o akademii plodnosci od dluzszego czasu a Wy nawet nie wejdziecie na ich strone. Tam jest prezent za darmo i mozna pobrac jadlospis plodnosci na 7 dni! Ja akurat znaczynalam zima diete i wtedy akademia wydala diete zimowa, wiadomo zima troche inaczej trzeba sie odzywiac, wiec wtedy ja zakupialam w promocyjnej cenie 79 zl.
Poza tym dziewczyny z akademii organizuja bezplatne webinary, na ktorych podaje wskazowki jak sie zywic I jakie produkty na co dzialaja I co jesc. Swojego we wszystkich uczestniczylam, mozna odsluchac do 48h po webinarze. Naprawde warto!
https://akademia-plodnosci.shoplo.com/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 12:40
-
MojeMarzenie wrote:Ooo mega Cię podziwiam! Bardzo bym chciała byś mnie zaraził takim zapelem i walka jaka miałaś i masz Ty!! Ja jestem już starsza mam 41l jak już pisałam mam dzieci staram się waszymi wskazówkami podkręcić mój organizm lecz ciężko mi to wychodzi brak chęci motywacji i strasznego doła złapałam bo myślę dlaczego ja.. Przecież mogę zapewnić dziecku byt szczęście i miłość no ale.. w poniedziałek mam lekarza obawiam się iść jak mi odmówi np clo czy zastrzyk czy cokolwiek może tak być a nie musi. Sądzisz że całkowicie zrezygnować z nabiału? A mleko migdałowe np? Zwykle też nie. Mogłabyś zdradzić jak wyglądała u Ciebie dieta w jeden dzień jadlass regularnie czy jak to wyglądało?
MojeMarzenie, Mała86, Dżoana12 lubią tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
nick nieaktualnyMojeMarzenie wrote:Tez jestem ten sam rocznik co Ty 78 ... a jakie masz FSH ? też mam dwójkę dzieci lecz widzisz jest jak jest nie wiem czy ma to sens Wszystko ale nie chce sie poddać choc psycha poddpowiada co innego ..
Bierzesz jakies witaminki? Wyslalam Ci zaproszenie mam pytanie
Skittles podpowiedz mi słońce prosze Wiesiołek był na Owu prawda by ja poprawic ? I oprocz tego co jeszcze bo go kupilam
Dodam ze 22dc mialam Progesteron 7,25 lekarz mówił ze niby spoko a gdzieś wyczytałam że niby to brak owulacji wiec jak ja mam to rozumiec? -
Ari wrote:Skopiowalam wcześniej koktajle ,które podawała Skittles ( trochę modyfikuje,daje np.ziarna konopii,sezamu,jagody goi):koktail:150g borówki/jeżyny, szklanka mleka migdałowego, 2 łyżki płatków migd, 1 łyżka siemienia lnianego, 1 łyżka zarodków pszennych, dodałabym także przyprawy, chyba będą pasować: cynamon, goździki - zblendowac
2 koktail: malinowe late: 150 g malin, 1/2 łyżeczki kurkumy, szczypta pieprzu, 2 łyżki siemienia lnianego, liście mięty, szklanka napoju migdałowego, 2 łyżki płatków gryczanych. - trzeba zblendowac
jeszcze kurkumowe latte w necie np według Anny Lewandowskiej - tez polecane przez akademie plodnosci. Anna L tez podaje sporo przepisów na koktajle i wiele z nich zawiera mace.MojeMarzenie, Maggi lubią tę wiadomość
11.2018 amh 0,86
MojeMarzenie wrote:własnie tam bylam kilka dni temu skarbie i nie zauwazylam:( pisalam do nich ale też zero odpowiedzi
https://akademia-plodnosci.shoplo.com/MojeMarzenie lubi tę wiadomość
11.2018 amh 0,86
nick nieaktualnySkittles wrote:Tez sie zastanawialam dlaczego ja, dowiedzialam sie o niskim amh w wieku 36 lat. To nie jest normalny stan dla tego wieku, przeplakalam wiele dni. Tylko jak czytalam, ze niektorym sie udaje, byla to dla mnie motywacja do dzialania, na akademii plodnosci tez jest wiele historii podawanych, ze sie udalo po diecie w przypadkach, kiedy wiele inf bylo porazka I po wieloletnich staraniach. To mnie napedzalo do dzialania. I tak jak powiedzialam, to byla walka o pierwsze dziecko. Nie wiem czy bylabym tak zdeterminowana jakbym juz posiadala dzieci... na str akademii plodnosci jest dieta za darmo na 7 dni. Mleko Migdalowe to nie nabial, to jest napoj Migdalowy, w ktorych masz soki z przecisnietego Migdala. Jesli lekarz Ci odmowi takiej stymulacji clo, idz do innego. Poki jest szansa trzeba walczyc. Ale lekarze faktycznie sa bardzo speptycznie nastawieni do takich przypadow jak nasze...
Tak rozumiem Cie doskonale bo tez płaczę wręcz ryczę jak małe dziecko jestem nie do zycia od czasu poznania Wyniku czuję się jednym słowem do d.... wszystko mnie drażni i denerwuje czasem mam mysli po co ja jestem jak już nic nie moge .. Ty jednak mialaś wieksze od mojego AMH czytalam rowniez wiele histori zakończonych powodzeniem lecz napewno nie przy tej Wartości jaką mam ja...
Takie Wartości setne nigdy nie widziałam a jak już są to ciąży brak .. No chyba że sie myle i Ty widziałaś przy tej Wartosci Ciążę.
Kupilam jak Wspominalyscie orzechy brazy. i wiele innych ale wciaz zadaje sie pytanie czy Warto !? w koncu nie male pieniadze to kosztuje ..czy ma to sens ..Nie chce sie poddac choć inaczej mi rozum podpowiada
moze Wy bedziecie potrafić mnie jakoś zmotywować bo ja z dnia na dzień odpadam z siłMerisa lubi tę wiadomość
-
MojeMarzenie wrote:Tak rozumiem Cie doskonale bo tez płaczę wręcz ryczę jak małe dziecko jestem nie do zycia od czasu poznania Wyniku czuję się jednym słowem do d.... wszystko mnie drażni i denerwuje czasem mam mysli po co ja jestem jak już nic nie moge .. Ty jednak mialaś wieksze od mojego AMH czytalam rowniez wiele histori zakończonych powodzeniem lecz napewno nie przy tej Wartości jaką mam ja...
Takie Wartości setne nigdy nie widziałam a jak już są to ciąży brak .. No chyba że sie myle i Ty widziałaś przy tej Wartosci Ciążę.
Kupilam jak Wspominalyscie orzechy brazy. i wiele innych ale wciaz zadaje sie pytanie czy Warto !? w koncu nie male pieniadze to kosztuje ..czy ma to sens ..Nie chce sie poddac choć inaczej mi rozum podpowiada
moze Wy bedziecie potrafić mnie jakoś zmotywować bo ja z dnia na dzień odpadam z siłMojeMarzenie, Esperanza Mia, Skittles, Maggi, Merisa, Dżoana12 lubią tę wiadomość
AMH X 2018 - 0,75
AMH IV 2019 - 0,43
MTHFR A1298C - u.hetero.
PAI-1 - u.homo.
obniżone białka c i s
antykoagulant toczniowy +
ANA1 +
V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
XI 2019 lametta+pregnyl -
MojeMarzenie wrote:Tak rozumiem Cie doskonale bo tez płaczę wręcz ryczę jak małe dziecko jestem nie do zycia od czasu poznania Wyniku czuję się jednym słowem do d.... wszystko mnie drażni i denerwuje czasem mam mysli po co ja jestem jak już nic nie moge .. Ty jednak mialaś wieksze od mojego AMH czytalam rowniez wiele histori zakończonych powodzeniem lecz napewno nie przy tej Wartości jaką mam ja...
moze Wy bedziecie potrafić mnie jakoś zmotywować bo ja z dnia na dzień odpadam z siłWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 13:35
MojeMarzenie, MEGI 123, Merisa lubią tę wiadomość
11.2018 amh 0,86
nick nieaktualnyadriette wrote:Nie poddawaj się, warto zawalczyć o marzenia nawet jeżeli sie nie uda. Przynajmniej będziesz pewna, że zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy. Wiadomo, trzeba wydać pieniądze, ale to tylko pieniądze. Można je zarobić. Pomyśl, że to inwestycja w Twoje zdrowie, bo nawet gdyby się nie udalo, to będziesz lepiej się czuła dzięki zdrowemu odżywianiu, dłużej zachowasz młodość i energię. A może jednak i osiągniesz ten najważniejszy cel, czego życzę nam wszystkim.
Owszem tak wydałam kasę na to Wszystko nie żaluje ale mysle czy ma sens...
Moim zdaniem u Mnie wkrada sie powoli Menopauza niestety ale tak jest raczej okres regularny ale krótki zazwyczaj zaczyna sie plamieniem 3/4dni potem okres trwa maxymalnie 2/3dni w 3cim dniu juz sa tylko plamienia ktore tez trwaja okolo 2/3dni .
Nie wiem jakie Wy macie okresy Ale niby mówia jak jest okres jest nadzieja.
W 22dc mialam Progestreron 7,25
Wiec raczej brak owu tak?Czy sie myle jak sadzicie?
Natomiast Ten Wiesiołek to na owu działą czy cos jeszcze jest na poprawe owu? -
nick nieaktualnySkittles wrote:Pisałam tutaj już o przypadku z akademii plodnosci, dziewczyna amh 0,02, dzięki diecie i suplom podniosło się do 0,6 i zaszła w ciąże przez inf. Drugi przykład, dziewczyna amh 0,04, prowadzona przez dr Kuczynska, dzieki aku, diecie, akupresurze, ziołach, amh 0.1 i zaszła w ciąże dzięki inf. Dziewczyny były co prawda młodsze, ale one mogły mieć tez słabe jajeczka jak w wieku 40 lat.
Tak owszem czytałam .
Lecz raczej w moim wieku na Inf się nie zdecyduje to moje Marzenie by zajść naturalnie jak się nie uda odpuszczę bo mam już jak to się mówi parkę Córke&Synka
lecz zastanawia mnie jedno czy przy mej Wartości ma to sens na natural bo wiem że lekarz powie NIE NIE NIE!
tego sie mogę spodziewać na 100%
lecz napewno nie spotkalam sie na naturalne zajśćie z tym wynikiem bo o inf slyszałam czytałamMerisa lubi tę wiadomość
-
MojeMarzenie wrote:Owszem tak wydałam kasę na to Wszystko nie żaluje ale mysle czy ma sens...
Moim zdaniem u Mnie wkrada sie powoli Menopauza niestety ale tak jest raczej okres regularny ale krótki zazwyczaj zaczyna sie plamieniem 3/4dni potem okres trwa maxymalnie 2/3dni w 3cim dniu juz sa tylko plamienia ktore tez trwaja okolo 2/3dni .
Natomiast Ten Wiesiołek to na owu działą czy cos jeszcze jest na poprawe owu?
W owulacja nikt Ci nie potwierdzi, musisz iść do lekarza, który spr na usg. Tak to można sobie gdybać. Zacznij pic ziółka, aby sobie ustawić te hormony jak trzeba. Ja byłam pewna, ze nie mam owu, nie czułam za bardzo jajników, płodny śluz miałam rzadko.Merisa lubi tę wiadomość
11.2018 amh 0,86
MojeMarzenie wrote:Tak owszem czytałam .
Lecz raczej w moim wieku na Inf się nie zdecyduje to moje Marzenie by zajść naturalnie jak się nie uda odpuszczę bo mam już jak to się mówi parkę Córke&Synka
lecz zastanawia mnie jedno czy przy mej Wartości ma to sens na natural bo wiem że lekarz powie NIE NIE NIE!
tego sie mogę spodziewać na 100%
lecz napewno nie spotkalam sie na naturalne zajśćie z tym wynikiem bo o inf slyszałam czytałamMojeMarzenie lubi tę wiadomość
11.2018 amh 0,86
nick nieaktualnyMam jeszcze do Was pytanie czy KOENZYM Q10 nie ma możliwosci przedawkowania?
Bo tam pisze ze koniecznie przed braniem mam sie skonsultować z lekarzem... Fakt juz go kupiłam ten co Poleciła Ari no ale teraz myśle czy nie zaszkodze sobie bo DHEA mam mega wysokie nie moge brac moze poczekac do wizyty i zapytac? -
nick nieaktualnySkittles wrote:Wiesiołek na śluz płodny, na regulacje hormonów także. Na wyregulowanie tych hormonów możesz pic zioła ojca sroki mieszanka nr 3. Tez miałam okres, który dokładnie trwał 3 dni. Pocieszyłam?
W owulacja nikt Ci nie potwierdzi, musisz iść do lekarza, który spr na usg. Tak to można sobie gdybać. Zacznij pic ziółka, aby sobie ustawić te hormony jak trzeba. Ja byłam pewna, ze nie mam owu, nie czułam za bardzo jajników, płodny śluz miałam rzadko.
O ziółek jeszcze nie kupiłam lecz mam zamiar w tygodniu iść do ziel. i to skompletować Moge to pić codziennie rozumiem wieczorem czy tylko tez do owu jak Wiesiolek? -
MojeMarzenie wrote:O ziółek jeszcze nie kupiłam lecz mam zamiar w tygodniu iść do ziel. i to skompletować Moge to pić codziennie rozumiem wieczorem czy tylko tez do owu jak Wiesiolek?
MojeMarzenie lubi tę wiadomość
11.2018 amh 0,86
MojeMarzenie wrote:Owszem tak wydałam kasę na to Wszystko nie żaluje ale mysle czy ma sens...
Natomiast Ten Wiesiołek to na owu działą czy cos jeszcze jest na poprawe owu?
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020