X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Po wizycie ..Do końca raczej z wizyty nie byłam zadowolona Wszystko musialam od lekarza wyciagac inaczej bym sie nic nie dowiedziała.
    Sprawdził Wyniki i mówi ze Wszystkie ok.
    Nawet nie skomentowal mojego FSH ktore jest ponad norme 22 ;/
    zobaczyl tylko Amh i mowi no niski szanse praktycznie zerowe 1setna procenta na naturalne zajscie.
    zadał Pytanie jak Bardzo Chce byc w ciąży
    Odpowiedziałam ze bardzo chce ....
    Odpowiedz prosta in vitro tylko i wylacznie lub KD .
    Mowie że nie chce inf i kd z racji tego ze moj wiek
    powiedzial Wiek w niczym nie przeszkadza ale powodzenie będzie napewno..
    Wiec mowie ze jesli bym nie miala dzieci bym sie zdecydowala mam dwójkę wystarczy chce sprobować naturalnie i czy mi w tym pomoże mowi ze tak ale koszt dość wysoki i raczej żadna z kobiet nie godzi sie na to tylko od razu inf lub Kd wciaz tylko to i to...
    pytalam o monitoring mowi mozna zrobic lecz to strata pani pieniedzy ;/ Spooooko ..
    Mowilam czy moge wlaczyc witaminy o ktorych Mi Wspominalyscie mowi tak lecz to tez strata pieniedzy ...One pani nie pomogą :/ :( Ahhhhhhhhh!
    jedynie co mi dal
    PregnaPlus 1x dziennie
    oraz Lametta 2,5mg Dawkowanie 3tabletki od 2-6dnia cyklu przez 5dni
    Tabletki rano brac 3.

i Co dalej nie wiem nic wiecej nie mowil zrobił badanie USG
    Jest pecherzyk ktory za 2/3dni pęknie i zacznie sie owu.
    kontrola usg w 8-12dc
    dzis badanie Estradiiol

cala reszta wynikow zaznaczył tak > ;-) ze sa ok
    jedynie
    FSH jest ;-(
    Estradiol ;-(
    DhEa-S04 429,00 tez mam ;-(

czego nie rozumiem to tego ze pytalam o DHEA czy moge brac witaminy o ktorych mówiłyście mowi ze tak ze te badanie to inny hormon a nie DHEA o ktorym mowie -NIEROZUMIE nic ! totalnie nic

Nic z tego nie wiem-do mam zrobić :(

i mam pytanie do Was czy On tak serio czy po prostu d.. a nie lekarz?

dodał też bo zapytalam czy sa takie kobiety jak ja co chca naturalnie i im sie udało
    Mowil -ZE NIE MA! kazda od razu decyduje sie na KD i Inf
    bo nie ma na to wogole szans by byc w ciazy :(

Tak Jak Wam mówiłam ze Szanse zerowe.
    MOwil ze leki moze mi dac-bo sie uparłam al dodal ze oje piniadze sa wywalone w błoto bo one i tak mi nie pomoga :(

Prosze Napiszcie mi kochane jak to widzicie jak z Was kazda to widzi bo mam dość Walki Ostatnio mnie podbudowałyście zaczełam Walke a tu taka kapa :(
    prosze doradźcie cos
    Walczyc czy serio tych leków nie kupowac bo pieniadze wywalone?

Bede wdzieczna za każda cenna wskazówkę

Dodam ze bylam w takim dołku ze badania ktore zlecil Estradiol-nie zrobilam-zapomnialam chcialam wyjsc i poryczeć ucieknac stamtad jak najdalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 10:48

• Dżoana12 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Jestem Po wizycie ..Do końca raczej z wizyty nie byłam zadowolona Wszystko musialam od lekarza wyciagac inaczej bym sie nic nie dowiedziała.
    zobaczyl tylko Amh i mowi no niski szanse praktycznie zerowe 1setna procenta na naturalne zajscie.
    Wiec mowie ze jesli bym nie miala dzieci bym sie zdecydowala mam dwójkę wystarczy chce sprobować naturalnie i czy mi w tym pomoże mowi ze tak ale koszt dość wysoki i raczej żadna z kobiet nie godzi sie na to tylko od razu inf lub Kd wciaz tylko to i to...
    pytalam o monitoring mowi mozna zrobic lecz to strata pani pieniedzy ;/ Spooooko ..
    Mowilam czy moge wlaczyc witaminy o ktorych Mi Wspominalyscie mowi tak lecz to tez strata pieniedzy ...One pani nie pomogą :/ :( Ahhhhhhhhh!
    jedynie co mi dal
    PregnaPlus 1x dziennie
    Tabletki rano brac 3.

kontrola usg w 8-12dc
    dzis badanie Estradiiol

jedynie
    FSH jest ;-(
    Estradiol ;-(

czego nie rozumiem to tego ze pytalam o DHEA czy moge brac witaminy o ktorych mówiłyście mowi ze tak ze te badanie to inny hormon a nie DHEA o ktorym mowie -NIEROZUMIE nic ! totalnie nic

dodał też bo zapytalam czy sa takie kobiety jak ja co chca naturalnie i im sie udało

MOwil ze leki moze mi dac-bo sie uparłam al dodal ze oje piniadze sa wywalone w błoto bo one i tak mi nie pomoga :(

Prosze Napiszcie mi kochane jak to widzicie jak z Was kazda to widzi bo mam dość Walki Ostatnio mnie podbudowałyście zaczełam Walke a tu taka kapa :(
    prosze doradźcie cos

Dodam ze bylam w takim dołku ze badania ktore zlecil Estradiol-nie zrobilam-zapomnialam chcialam wyjsc i poryczeć ucieknac stamtad jak najdalej
    Kochana na spokojnie...
    Tak jak pisała Ari żaden lekarz nie jest bogiem. Patrząc na wyniki nic innego powiedzieć nie mógł..
    Skoro masz pęcherzyk do pęknięcia to jest super, ja długo nic nie miałam..
    Dał Tobie tabsy no i ja bym je brała wg rozpiski. Myślę, że powinnaś spróbować.
    Koszty są żadne w porównaniu do stymulacji do ivf.

Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 11:57

MojeMarzenie lubi tę wiadomość

f2wli09kdwzw3u6b.png

2/01/2020 transfer 2 zarodków
    15/01 bhcg 580,12 :) 17/01 bhcg 1546,10 😊
    5/02 jest serducho
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    jedynie co mi dal
    PregnaPlus 1x dziennie
    Tabletki rano brac 3.

kontrola usg w 8-12dc
    dzis badanie Estradiiol

jedynie
    FSH jest ;-(
    Estradiol ;-(

prosze doradźcie cos

On Tobie powiedział ze in vitro czy tylko in vitro z kd? Musisz probowac nikt nie da gwarancji

• Maja25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana12 wrote:
    Kochana na spokojnie...
    Tak jak pisała Ari on nie jest bogiem.
    Skoro masz pęcherzyk do pęknięcia to jest super, ja długo nic nie miałam..
    Dał Tobie tabsy no i ja bym je brała wg rozpiski. Myślę, że powinnaś spróbować.
    Koszty są żadne w porównaniu do stymulacji do ivf.

Trzymam kciuki :)
    Też tak uważam. Zrób z 3 cykle i zobaczysz czy jest efekt. Ja jakbym była rok temu mądrzejsza też bym podeszła do lekkiej stymulacji. Wcześniej byłam też 5 dni na clo i kiepski efekt z 1 pęcherzyki em. Natomiast jeśli u Ciebie jest jeden dojrzały teraz to dobrze, bo u mnie kiepsko bylo

Dżoana12, MojeMarzenie lubią tę wiadomość

Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Esperanza Mia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    jedynie co mi dal
    PregnaPlus 1x dziennie
    Tabletki rano brac 3.

kontrola usg w 8-12dc
    dzis badanie Estradiiol

jedynie
    FSH jest ;-(
    Estradiol ;-(

prosze doradźcie cos

Spróbuj tej stymulacji nie zaszkodzi. Sama próbowałam w ten sposób. Dopiero jak nie wyjdzie pomyślisz o ivf.
    Myślę ze z 3 cyklami powinnaś spróbować i dac szanse. Trzymam kciuki.

age.png
    age.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    21.03.2022 transfer 2AA
    5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
    7.06.22 prenetralne, synek
    18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
    22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
    30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
    12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA
    6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
    19.06.2020 pierwsze ruchy💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 gene 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Dziewczyny A ja gdzies wyczytalam ze powinnam Być jakoś przygotowana do Lametty ,że to szkoda Ostatnich jajeczek...i ze jest potrzebny mądry plan i po co na daremnie je marnować wiec nie rozumiem na jakiej zasadzie to działa.
    Dał mi lek ok ..
    Skutki uboczne? -nie wiem !
    będe brac i co a jak bede potrzebowac luteiny np czy czegos jak Okaże sie że zajdę mam wrazenie ze rozmowa z nim była dziwna i oziebła jak odmowilam inv na ktore nigdy sie nie zgodze jak już wiecie dlaczego-bo pisałam zostane z dwójką dzieciaków starczy.
    Lecz on nakrcał mnie tylko na inv jak odmowiłam NIE I KONIEC rozmowa sie nie kleiła na odwal się dal mi lek dodajac -ale to pani i tak nic nie pomoze
    Witaminki suple tez nic nie pomoga po co to pani ..Ah
    zdolowal mnie
    nie wiem czy to brac czy olac sprawe czy sie starać nie wiem nic
    Pecherzyk jest owszem ale czy dojrzaly? nie wiem nic nie wspominał
    Naprawde sie nie znam dlatego prosze Was o pomoc bo nie wiem

Bo jak weźzne lamette a nie wezne potem duphaston to mogę zmarnować ciąże bo mam malo progesrteronu..-czego mi tez nie powiedzial
    moze dopiero mi powie na monitoringu na ktory mam isc w 12dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 12:19

• Skittles Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Ok Dziewczyny A ja gdzies wyczytalam ze powinnam Być jakoś przygotowana do Lametty ,że to szkoda Ostatnich jajeczek...i ze jest potrzebny mądry plan i po co na daremnie je marnować wiec nie rozumiem na jakiej zasadzie to działa.
    Dał mi lek ok ..
    będe brac i co a jak bede potrzebowac luteiny np czy czegos jak Okaże sie że zajdę mam wrazenie ze rozmowa z nim była dziwna i oziebła jak odmowilam inv na ktore nigdy sie nie zgodze jak już wiecie dlaczego-bo pisałam zostane z dwójką dzieciaków starczy.
    Lecz on nakrcał mnie tylko na inv jak odmowiłam NIE I KONIEC rozmowa sie nie kleiła na odwal się dal mi lek dodajac -ale to pani i tak nic nie pomoze
    zdolowal mnie

Bo jak weźzne lamette a nie wezne potem duphaston to mogę zmarnować ciąże bo mam malo progesrteronu..-czego mi tez nie powiedzial
    Takie jest ogólne nastawienie lekarzy, którzy są zwykłymi ginekologami. W klinice niepłodności tez nie spotkasz się mega optymistycznym podejściem, u nas są male szanse, bo jest niskie amh. Z takim niskim amh to i tak masz super wynik, jeśli jest jeden pęcherzyk, który dojrzewa. Z takim amh to często nie ma żadnych pecherzykow na usg. Dopiero lekarze dają leki, żeby coś się pojawiło lub urosło, a wtedy i tak nic nie wychodzi...
    Witaminki i suple pomagają i mówiłyśmy Ci o tym, bo nam pomogły, każdemu do innego stopnia, bo każdy organizm jest inny. Lekarze nawet od inf nie znają się na suplach o w nie nie wierzą. Ja swojemu nawet nic nie mówiłam co łykam.... jak spytałam o aku to powiedział, ze mogę iść ale machnął rękę, jakby i tak uważał, ze nic nie pomoże.
    Co do lametty znajdź ulotkę w internecie i przeczytaj o skutkach ubocznych. Większość kobiet poddających się inf łyka po kilka razy duze dawki hormonów, które maja negatywne skutki uboczne.

Dżoana12 lubi tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Dał mi lek ok ..
    zdolowal mnie

Próbować naturalnie możesz... Jasne. Obież plan działania i do przodu. Nie zrażaj się tym co mówi lekarz. Weż pod uwagę to, że na czymś opiera te swoje wywody...

Ale... Powiem Ci tak... Po drugim dziecku nie zabezpieczałam się wogóle. A to już 10 lat. Byłam młodsza i moje wyniki były pewnie lepsze... podeszłam do 6 inseminacji (te 7 lat temu), po drodze torbiele endometrialne, zabiegi ich sunięcia (to mi zniszczyło tak jajniki) no i w tym roku dwie procedury in vitro... I chodz raz miałam jedną komórkę, jedną blastocystę (to był na prawdę mega sukces) to do ciąży nie doszło... Strasznie nad tym ubolewam, bo dotarło do mnie to, jaką szczęściarą była, że wogóle doszło do transferu ...

Ja przed in vitro broniłam się przez te wszystkie lata. Nie mogłam się przełamać również... Ale cóż. Czas nieubłaganie leci. I ani się nie czuję ani nie wyglądam na starszą panią ;) jak to określiłaś, to natury nie oszukam. I gdyby nie to, że dzieci już mam, zdecydowała bym się na KD.

A dzisiaj... Ehhh, też mam cholernego doła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 12:59

Dżoana12 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Takie jest ogólne nastawienie lekarzy, którzy są zwykłymi ginekologami. W klinice niepłodności tez nie spotkasz się mega optymistycznym podejściem, u nas są male szanse, bo jest niskie amh. Z takim niskim amh to i tak masz super wynik, jeśli jest jeden pęcherzyk, który dojrzewa. Z takim amh to często nie ma żadnych pecherzykow na usg. Dopiero lekarze dają leki, żeby coś się pojawiło lub urosło, a wtedy i tak nic nie wychodzi...
    Witaminki i suple pomagają i mówiłyśmy Ci o tym, bo nam pomogły, każdemu do innego stopnia, bo każdy organizm jest inny. Lekarze nawet od inf nie znają się na suplach o w nie nie wierzą. Ja swojemu nawet nic nie mówiłam co łykam.... jak spytałam o aku to powiedział, ze mogę iść ale machnął rękę, jakby i tak uważał, ze nic nie pomoże.
    Co do lametty znajdź ulotkę w internecie i przeczytaj o skutkach ubocznych. Większość kobiet poddających się inf łyka po kilka razy duze dawki hormonów, które maja negatywne skutki uboczne.

Witaj Tak lecz to Klinika niepłodności a nie zwykly lekarz i dlatego jak pisalam wyzej od razu inv i Nara..
    Dzis mialam pęcherzyk owszem.
    co do Suple mam je kupione co mowilyscie i biore i chce brac lecz po zapytaniu go mowil NIC MI JUZ NIE POMOZE!
    Nastepna sprawa z tym DhEa-S04 429,00
    Wspominalam mu czy moge te wit brac mowi ze tak bo to zupelnie inne badanie inny hormon wiec nie rozumiem jaki niby zawyżony a moge brac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    On Tobie powiedział ze in vitro czy tylko in vitro z kd? Musisz probowac nikt nie da gwarancji

Powiedzial mi invitro Ewentualnie z komórka dawczyni ... ze kazda kobieta z takim Amh od razu to bierze i dziwi sie czemu ja nie chce wiec mu powiedzialam dlaczego ... I jak sie dowiedzial ze nie chce brnąć dalej w to i płacic za inv i cala reszte procedur to zaczoł mnie olewac i byle bym juz wyszla wyczulam takie zlekceważenie mej osoby i te ciagle jego odpowiedzi
    Juz mi nic nie pomoze nic nic nic.
    Nie odniosl sie wogole do mego pecherzyka co mam po prostu powiedzial jest i tyle

• Skittles Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Witaj Tak lecz to Klinika niepłodności a nie zwykly lekarz i dlatego jak pisalam wyzej od razu inv i Nara..
    Dzis mialam pęcherzyk owszem.
    co do Suple mam je kupione co mowilyscie i biore i chce brac lecz po zapytaniu go mowil NIC MI JUZ NIE POMOZE!
    Nastepna sprawa z tym DhEa-S04 429,00
    Wspominalam mu czy moge te wit brac mowi ze tak bo to zupelnie inne badanie inny hormon wiec nie rozumiem jaki niby zawyżony a moge brac?
    Co do DHEA to ja na prośbę lekarza mierzyłam dhea so4 i na tej podstawie lekarz okeslal czy mam je brać. A to lekarz w Wawie do którego wizyta starowa kosztuje teraz 800 zł, wiec chyba wie co mówi :). Dhea nawet jak masz podwyższony poziom to możesz brać mniejsza dawkę. Miałam koleżankę która tez miała podwyższona wartość, nie brała tydzień dhea i jej spadło do dolnej granicy... poczytaj sobie o dhea i niskim amh, jest wiele publikacji, które mówią, ze dhea pomaga zajść w ciąże przy niskim amh.
    A może skonsultuj się tez z innym lekarzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 13:12

07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Też tak uważam. Zrób z 3 cykle i zobaczysz czy jest efekt. Ja jakbym była rok temu mądrzejsza też bym podeszła do lekkiej stymulacji. Wcześniej byłam też 5 dni na clo i kiepski efekt z 1 pęcherzyki em. Natomiast jeśli u Ciebie jest jeden dojrzały teraz to dobrze, bo u mnie kiepsko bylo

Owszem zrobie lecz zaczynam sie zastanawiać po tej całej rozmowie z nim czy ma to sens czy nie zaszkodze swojemu organizmowi tymi lekami i wiele innych.
    Czy Pecherzyk jest owszem ........a czy dojrzaly czy nie -nie wiem bo juz nie raczyl mnie poinformowac jesli bym nie zapytala czy jest pecherzyk nawet by nie powiedział Taki nie za miły był ..

• Skittles Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Powiedzial mi invitro Ewentualnie z komórka dawczyni ... ze kazda kobieta z takim Amh od razu to bierze i dziwi sie czemu ja nie chce wiec mu powiedzialam dlaczego ... I jak sie dowiedzial ze nie chce brnąć dalej w to i płacic za inv i cala reszte procedur to zaczoł mnie olewac i byle bym juz wyszla wyczulam takie zlekceważenie mej osoby i te ciagle jego odpowiedzi
    Juz mi nic nie pomoze nic nic nic.
    Nie odniosl sie wogole do mego pecherzyka co mam po prostu powiedzial jest i tyle
    No niestety oni są nastawieni na inf i kasę, wiec takie podejście to można powiedzieć standard.... oni są od inf i takimi metodami się posiłkują... a może idź do zwykłego gina, który robi lekka stumulacje do podejść naturalnych?

11.2018 amh 0,86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa78 wrote:
    Próbować naturalnie możesz... Jasne. Obież plan działania i do przodu. Nie zrażaj się tym co mówi lekarz. Weż pod uwagę to, że na czymś opiera te swoje wywody...

Ale... Powiem Ci tak... Po drugim dziecku nie zabezpieczałam się wogóle. A to już 10 lat. Byłam młodsza i moje wyniki były pewnie lepsze... podeszłam do 6 inseminacji (te 7 lat temu), po drodze torbiele endometrialne, zabiegi ich sunięcia (to mi zniszczyło tak jajniki) no i w tym roku dwie procedury in vitro... I chodz raz miałam jedną komórkę, jedną blastocystę (to był na prawdę mega sukces) to do ciąży nie doszło... Strasznie nad tym ubolewam, bo dotarło do mnie to, jaką szczęściarą była, że wogóle doszło do transferu ...

Ja przed in vitro broniłam się przez te wszystkie lata. Nie mogłam się przełamać również... Ale cóż. Czas nieubłaganie leci. I ani się nie czuję ani nie wyglądam na starszą panią ;) jak to określiłaś, to natury nie oszukam. I gdyby nie to, że dzieci już mam, zdecydowała bym się na KD.

A dzisiaj... Ehhh, też mam cholernego doła...

Tak doskonale Cie rozumiem Lecz ja nie jestem az tak nakrecona ze musze miec dziecko chocbym na głowie stawała to nie tak .Mam Syna i córkę jak to mówią Parkę i To mi wystarczy.
    Nie zdecyduje sie na KD i inv nie czuje sie na siłach i to nie dla mnie po prostu u mnie to w 100% odpada i zdania nie zmienie :)
    Jesli sie nie uda do końca roku wiec daruje sobie Walkę .
    Dlatego wiem iż macie z tym wieksze doświadczenie niż ja bo nigdy sie w to nie wtajemniczalam nie wiedzialam nawet co to "stymulacja" ha ha śmieszne ale prawdziwe i nawet do konca nie wiem na czym Ona polega Jedni mowia ze mi to pogroszy starania naturalne inni ze bede miec skutki uboczne (czego sie najbardziej boje) i witaminki mam lecz nie wykupilam LAMETTY i nie wiem czy wykupię -bo sie boje to brac strach jest u mnie wiekszy lęk i wiele innych
    Komorki slabsze nie ma co ukrywac i nawet jak np zajde w ciaze moge poronic bo komorka słaba .Ja sie z tym pogodziłam i nawet dzis w dniu dzisiejszym jestem w stanie sie poddac a z drugiej strony mi ktos podpowiada ze juz tak daleko doszlam chociaz ta lekka stymulacje .
    I wciaz nie wiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Co do DHEA to ja na prośbę lekarza mierzyłam dhea so4 i na tej podstawie lekarz okeslal czy mam je brać. A to lekarz w Wawie do którego wizyta starowa kosztuje teraz 800 zł, wiec chyba wie co mówi :). Dhea nawet jak masz podwyższony poziom to możesz brać mniejsza dawkę. Miałam koleżankę która tez miała podwyższona wartość, nie brała tydzień dhea i jej spadło do dolnej granicy... poczytaj sobie o dhea i niskim amh, jest wiele publikacji, które mówią, ze dhea pomaga zajść w ciąże przy niskim amh.
    A może skonsultuj się tez z innym lekarzem?

Tak lecz przeczytalam że jak za Wysokie DHEA to też źle wiem że to owo pomaga lecz przy tym wyniku tez zaznaczyl dlugopisem buzke smutna " ;-( " <wlasnie taka jak przy AMH .
    gdy zapytalam czy moge brac mowi ze owo tak ze to jest inny hormon badany a nie poziom Dhea wiec sama nie wiem.
    Co do lekarza myslalam wlasnie by sie do mojego zwyklego udac co prowadził mi ciąże i bylam zadowolona z niego ..Chcialam sie juz zapisać bo lepiej mi sie z nim rozmawia a zmienilam bo on znowu nie chcial mnie dac na badania tylko ze mam sie starac co bedzie to bedzie..
    Moze jedna dziewczyny zmienic ? juz nawet do niego dzownilam ale jest na urlopie mam dzownic w 2polowie wrzesnia lecz wtedy bede juz miec okres i mam zaczac leczenie Lametta a chcialam to skonsultowac z mym lekarzem czy wogole warto.

Dodam ze nigdy w zyciu nie bralam Dhea wiec skad taka zawyżona wartość?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 13:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    No niestety oni są nastawieni na inf i kasę, wiec takie podejście to można powiedzieć standard.... oni są od inf i takimi metodami się posiłkują... a może idź do zwykłego gina, który robi lekka stumulacje do podejść naturalnych?

tak chce kochan zrobić. Z badaniami wrocic do mojego .
    jak juz wspominalam dzownilam do mego ma urlop .
    Wiec nie wiem czy wlaaczyc ta lamette i isc juz na monitoring do mego czy poczekac na wizyte do mego i wstrzymac sie miesiac z Lametta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dalej czekam na miesiączke... Szlag mnie trafia... Miałam duphston w domu zaczełam go brać...

Aaa i mój progesteron wynosi 0.226 ng/ml - O co chodzi? Czemu taki niski? Cykl bezoowulacyjny?

• Skittles Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    tak chce kochan zrobić. Z badaniami wrocic do mojego .
    jak juz wspominalam dzownilam do mego ma urlop .
    Wiec nie wiem czy wlaaczyc ta lamette i isc juz na monitoring do mego czy poczekac na wizyte do mego i wstrzymac sie miesiac z Lametta?
    Do starań naturalnych od swojego gina tez możesz dostać clo lub lamette, bez tych słabych lekow zostaje Ci tylko natura.

11.2018 amh 0,86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Do starań naturalnych od swojego gina tez możesz dostać clo lub lamette, bez tych słabych lekow zostaje Ci tylko natura.
    ok to chyba tak zrobię przepiszę sie do mojego lekarza i w miedzy czasie Weznę Lamette i co ma być to będzie bede sie starac jeść zdrowo jak mowiłyście i brac Witaminki napewno mi nie zaszkodzą a jakoś pomogą :)
    Tylko sie zastanawiam nad tym
    Dhea
    Jak sądzicie właczyć ten lek o mniejszej Wartości czy zaczekac i spytac lekarza mojego ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa78 wrote:
    Dziewczyny dalej czekam na miesiączke... Szlag mnie trafia... Miałam duphston w domu zaczełam go brać...

Aaa i mój progesteron wynosi 0.226 ng/ml - O co chodzi? Czemu taki niski? Cykl bezoowulacyjny?
    Właśnie sama nie wiem jak się odnieść do progesteronu bo mój 7,52 w 22dc więc też nie wiem jak się do tego odnieść że owu nie było?

‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ