IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAri wrote:Wydaje mi się beznadziejny ten lekarz,no ale monitor mu wystarczy,by sprawdzić, kiedy masz dokładnie owulacje,wiec ten miesiąc się z nim przemęcz.Dwoch lekarzy mi mówiła, ze te amh ,to nie do końca wiarygodne badanie.Natomiast fsh jest zmienne w jednym miesiącu takie,w innym inne Obnizyc pięknie mozesz ziołami sroki.
-
Uważam że próbować naturalnie zawsze warto!Wdrożyć suplementację, jogę, akupunkture, ćwiczenia,dietę .Nie mówię że wszystko na raz ,bo tak też się nie da,ale powoli i stopniowo.Ja jestem zmotywowana bardzo i nawet nie dopuszczam myśli że ma się nie udać,a lekarka nawet przy moim amh mówiła że mam marne szanse na naturalną ciążę.Walcze o pierwsze dziecko w tym wieku i nie poddam się,mój partner ma 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa, ale nie wyobrażamy sobie żebyśmy nie mieli chociaż 1 wspólnego.Zreszta nawet nie podejmuje kalkulacji czy się uda czy nie,czy się opłaca czy też nie.Dieta to same korzyści dla organizmu oraz ruch,od 3 lat zmienilam cała filozofię jedzenia po wizycie u dietetyka i pozbyłam się łącznie 13 kg,zeszłam do wagi 58 kg.Suplementy także są korzystne, choćby witaminy i Koenzym na cerę i włosy. Z akupunktury także miałam skorzystać ,ale zaszłam w ciążę w maju,wprawdzie obumarła,miałam chwilę zwątpienia ale nie odpuszczę tematu ciąży i dziecka,czego i Wam wszystkim wątpiącym życzę 😘
Skittles, Ari, karolcia35, MojeMarzenie, Alicja38, Chcę być mamą, Nadzieja90, Dżoana12, Fisia, sisi lubią tę wiadomość
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
MojeMarzenie wrote:Oo zioła myślę pomoga bo jak Fsh 22 to stracę ciąże nawet jakbym zaszła.. Więc mogę już je pić czy od kiedy zaczac
Ari, MojeMarzenie lubią tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Skittles wrote:Powinno sie zaczac od poczatku cyklu.
MojeMarzenie lubi tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
nick nieaktualnyMonalisar wrote:Uważam że próbować naturalnie zawsze warto!Wdrożyć suplementację, jogę, akupunkture, ćwiczenia,dietę .Nie mówię że wszystko na raz ,bo tak też się nie da,ale powoli i stopniowo.Ja jestem zmotywowana bardzo i nawet nie dopuszczam myśli że ma się nie udać,a lekarka nawet przy moim amh mówiła że mam marne szanse na naturalną ciążę.Walcze o pierwsze dziecko w tym wieku i nie poddam się,mój partner ma 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa, ale nie wyobrażamy sobie żebyśmy nie mieli chociaż 1 wspólnego.Zreszta nawet nie podejmuje kalkulacji czy się uda czy nie,czy się opłaca czy też nie.Dieta to same korzyści dla organizmu oraz ruch,od 3 lat zmienilam cała filozofię jedzenia po wizycie u dietetyka i pozbyłam się łącznie 13 kg,zeszłam do wagi 58 kg.Suplementy także są korzystne, choćby witaminy i Koenzym na cerę i włosy. Z akupunktury także miałam skorzystać ,ale zaszłam w ciążę w maju,wprawdzie obumarła,miałam chwilę zwątpienia ale nie odpuszczę tematu ciąży i dziecka,czego i Wam wszystkim wątpiącym życzę 😘
dokladnie tak i tego sie bede trzymac !
Dziekuje Wam dziewczyny za pomoc postanowilam dalej Walczyc pomimo lekarza ktory mnie zniechecil zmienie lekarza i tyle wezne ta Lamette i zastanawiam sie czy na monitoring juz nie wrocic do mojego lekarza jednak powiem Wam ufam mu i on mnie zna na wylot bo leczyl mnie dlugoMonalisar, Ari lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkittles Arii ok tak zrobie od nastepnego miesiaca
nie wiem co ja bym bez Was dziewczyyny zrobiła Wszystkie tutaj tak przyjaźnie nastawione wysluchaja pomogą a w realnym świecie albo Cie obgadają albo kopna w d.....
Ciesze sie Ze Was poznalam!
Bez Was bym nie dała rady przez to przejsc by WalczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 21:52
Ari lubi tę wiadomość
-
Nadzieja90 wrote:Ari co u Ciebie? Odpoczywasz ?
MojeMarzenie, Nadzieja90 lubią tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
MojeMarzenie wrote:dokladnie tak i tego sie bede trzymac !
Dziekuje Wam dziewczyny za pomoc postanowilam dalej Walczyc pomimo lekarza ktory mnie zniechecil zmienie lekarza i tyle wezne ta Lamette i zastanawiam sie czy na monitoring juz nie wrocic do mojego lekarza jednak powiem Wam ufam mu i on mnie zna na wylot bo leczyl mnie dlugo"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
MojeMarzenie wrote:Skittles Arii ok tak zrobie od nastepnego miesiaca
nie wiem co ja bym bez Was dziewczyyny zrobiła Wszystkie tutaj tak przyjaźnie nastawione wysluchaja pomogą a w realnym świecie albo Cie obgadają albo kopna w d.....
Ciesze sie Ze Was poznalam!
Bez Was bym nie dała rady przez to przejsc by WalczyćMojeMarzenie lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny miałam dzisiaj konsultacje z dr P i dowiedziałam się jasności powiedział ze przy niskiej rezerwie bardzo często ciąża kończy się poronieniem ponieważ są wady genetyczne i na to nie ma lekarstwa jedynie ivitro i przebadać zarodki ?? Masakra mam dość wszystkiego nie wiem od czego mam zacząć pomuszcie muszę mieć klinikę pomocy jeszcze jedno mój moz nie może lecieć do Polski jak ja to mam wszystko ogarnąć ??
-
nick nieaktualnyBunia12345 wrote:Cześć dziewczyny miałam dzisiaj konsultacje z dr P i dowiedziałam się jasności powiedział ze przy niskiej rezerwie bardzo często ciąża kończy się poronieniem ponieważ są wady genetyczne i na to nie ma lekarstwa jedynie ivitro i przebadać zarodki ?? Masakra mam dość wszystkiego nie wiem od czego mam zacząć pomuszcie muszę mieć klinikę pomocy jeszcze jedno mój moz nie może lecieć do Polski jak ja to mam wszystko ogarnąć ??
-
nick nieaktualnyNadzieja90 wrote:Z badaniem zarodków jest problem przy naszej rezerwie, czasami nie ma co transferować a co dopiero badać...
-
MojeMarzenie wrote:No tak ja się dziwię że mi pokazało pecherzyki przy rezerwie praktycznie zerowej ale z dnia na dzień oswajam się z tą myślą i z dnia na dzień czuje ze wiecej procent jestem na zrezygnowanie miałam dziś jechać na badanie nie jechałam nie chce mi się 🤣 także czuje ze do okresu całkowicie zrezygnuje nawet lametty nie wykupuje. Sądzę że lekarz ma rację że szkoda tylko mej kasy bo tak się nie uda. Miłego dnia uciekam z małą na zakupy po jakieś pączki bo mamy ochotę do kawusi ♥️
MojeMarzenie, Dżoana12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadzieja90 wrote:Moze akurat uda sie bez leków masz dzieci a nie wiesz jakie wcześniej mialas amh- moze tez takie niskie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 08:45