X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Dżoana12 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Tak doskonale Cie rozumiem Lecz ja nie jestem az tak nakrecona ze musze miec dziecko chocbym na głowie stawała to nie tak .Mam Syna i córkę jak to mówią Parkę i To mi wystarczy.
    Nie zdecyduje sie na KD i inv nie czuje sie na siłach i to nie dla mnie po prostu u mnie to w 100% odpada i zdania nie zmienie :)
    Jesli sie nie uda do końca roku wiec daruje sobie Walkę .
    Dlatego wiem iż macie z tym wieksze doświadczenie niż ja bo nigdy sie w to nie wtajemniczalam nie wiedzialam nawet co to "stymulacja" ha ha śmieszne ale prawdziwe i nawet do konca nie wiem na czym Ona polega Jedni mowia ze mi to pogroszy starania naturalne inni ze bede miec skutki uboczne (czego sie najbardziej boje) i witaminki mam lecz nie wykupilam LAMETTY i nie wiem czy wykupię -bo sie boje to brac strach jest u mnie wiekszy lęk i wiele innych
    Komorki slabsze nie ma co ukrywac i nawet jak np zajde w ciaze moge poronic bo komorka słaba .Ja sie z tym pogodziłam i nawet dzis w dniu dzisiejszym jestem w stanie sie poddac a z drugiej strony mi ktos podpowiada ze juz tak daleko doszlam chociaz ta lekka stymulacje .
    I wciaz nie wiem..
    Myślę, że powinnaś ochłonąć, kumulacja takich informacji..bardzo ciężko to wszystko poukładać. Daj sobie chwilę na spokojne przemyślenie.
    Ja też potrzebowałam czasu i paru lekarzy po drodze na dorośnięcie do pewnych decyzji.
    W Twoim przypadku wiemy, że nie chcesz ivf . A każdy lekarz przy takich wynikach będzie widział tylko jedną drogę, będzie machał na suplementy i inne, bo wg jego książek droga jest jedna.
    Możesz próbować naturalnie, bo dopóki masz macicę i jajniki, to jest możliwość. Możesz spróbować tej lekkiej stymulacji, te leki są na pewno bezpieczne i mało inwazyjne.
    Cokolwiek zrobisz zrób to zgodnie z sobą.
    Mam znajomą ma 26 lat menopauzę i amh 0,1, nikt nie potrafi jej odpowiedzieć dlaczego tak się stało.
    Też potrzebowała czasu, aby zaakceptować ten stan i przejść do działania.

Jakąkolwiek podejmiesz decyzję jesteśmy z Tobą :)

f2wli09kdwzw3u6b.png

2/01/2020 transfer 2 zarodków
    15/01 bhcg 580,12 :) 17/01 bhcg 1546,10 😊
    5/02 jest serducho
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    ok to chyba tak zrobię przepiszę sie do mojego lekarza i w miedzy czasie Weznę Lamette i co ma być to będzie bede sie starac jeść zdrowo jak mowiłyście i brac Witaminki napewno mi nie zaszkodzą a jakoś pomogą :)
    Tylko sie zastanawiam nad tym
    Dhea
    Jak sądzicie właczyć ten lek o mniejszej Wartości czy zaczekac i spytac lekarza mojego ?
    zaczekaj i spytaj swojego lekarza o dhea.

MojeMarzenie lubi tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Dziewczyny! Przepraszam, że tak się Wam wcinam w konwersację.
    Piszę, bo pewnie macie spore doświadczenie i wiedzę: jak można nieco podnieść AMH lub poprawić jakość komórek? Lekami, suplami, dietą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana12 wrote:
    Myślę, że powinnaś ochłonąć, kumulacja takich informacji..bardzo ciężko to wszystko poukładać. Daj sobie chwilę na spokojne przemyślenie.
    Ja też potrzebowałam czasu i paru lekarzy po drodze na dorośnięcie do pewnych decyzji.
    W Twoim przypadku wiemy, że nie chcesz ivf . A każdy lekarz przy takich wynikach będzie widział tylko jedną drogę, będzie machał na suplementy i inne, bo wg jego książek droga jest jedna.
    Możesz próbować naturalnie, bo dopóki masz macicę i jajniki, to jest możliwość. Możesz spróbować tej lekkiej stymulacji, te leki są na pewno bezpieczne i mało inwazyjne.
    Cokolwiek zrobisz zrób to zgodnie z sobą.
    Mam znajomą ma 26 lat menopauzę i amh 0,1, nikt nie potrafi jej odpowiedzieć dlaczego tak się stało.
    Też potrzebowała czasu, aby zaakceptować ten stan i przejść do działania.

Jakąkolwiek podejmiesz decyzję jesteśmy z Tobą :)

Bardzo Wam Dziekuje za zrozumienie jesteście tutaj Najlepsze potraficie zrozumieć i pozytywnie doradzić.
    Piszesz ze lekka stymulacja Wiesz jak wpisalam LAmetta w google wyskoczylo mi ze to na raka to sie przerazilam i zaczynam Myslec ze moze mi to zaszkodzic -Bardzo sie boje tego leku :(

Joa78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Bardzo Wam Dziekuje za zrozumienie jesteście tutaj Najlepsze potraficie zrozumieć i pozytywnie doradzić.
    Piszesz ze lekka stymulacja Wiesz jak wpisalam LAmetta w google wyskoczylo mi ze to na raka to sie przerazilam i zaczynam Myslec ze moze mi to zaszkodzic -Bardzo sie boje tego leku :(

Kochana, ja miałam już dwa cykle na Lamettcie. Pytałam się lekarza, czy to nie jest jakiś koktajl z hormonów, a on powiedział, że ciąża jest dużo gorsza dla organizmu ;)
    Mi po niej nic nie było, a przynajmniej pęcherzyki rosły, jak na zwykłym monitoringu miałam koło 10mm w okolicy owulacji, to po Lamettcie były 22mm. Zatem coś pomagają, tylko mi jeszcze się nie udało :)
    Nie bój się ich, spróbuj!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Kochana, ja miałam już dwa cykle na Lamettcie. Pytałam się lekarza, czy to nie jest jakiś koktajl z hormonów, a on powiedział, że ciąża jest dużo gorsza dla organizmu ;)
    Mi po niej nic nie było, a przynajmniej pęcherzyki rosły, jak na zwykłym monitoringu miałam koło 10mm w okolicy owulacji, to po Lamettcie były 22mm. Zatem coś pomagają, tylko mi jeszcze się nie udało :)
    Nie bój się ich, spróbuj!
    Hejka dziękuję za informację ale jak przeczytałam co o nich pisze się przerazilam.. To wyczytałam kopiuje
    (Ponieważ lek Lametta jest zalecany dla kobiet w okresie po menopauzie, ostrzeżenia dla kobiet w ciąży
    i karmiących piersią najprawdopodobniej nie będą dotyczyły tych pacjentek.
    Jednakże, jeśli pacjentka jest w wieku okołomenopauzalnym lub weszła w okres przekwitania w ostatnim czasie, lekarz powinien omówić z nią konieczność stosowania skutecznych metod kontroli urodzeń, ponieważ potencjalnie może zajść w ciążę.)

Ty jednak masz dużo większe szanse bo Amh dużo większe niż moje ale dziękuję kochana za opinie o tym leku :*
    Jak zaczęłaś brać lek i po ile tabletek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 15:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Cześć, Dziewczyny! Przepraszam, że tak się Wam wcinam w konwersację.
    Piszę, bo pewnie macie spore doświadczenie i wiedzę: jak można nieco podnieść AMH lub poprawić jakość komórek? Lekami, suplami, dietą?
    Kochana dieta Wit &d3 koenzym Q10 dhea Wit b i takie tam zapewne Ci kobiety tu doradza są najlepsze i bardzo pomocne

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Hejka dziękuję za informację ale jak przeczytałam co o nich pisze się przerazilam.. To wyczytałam kopiuje
    (Ponieważ lek Lametta jest zalecany dla kobiet w okresie po menopauzie, ostrzeżenia dla kobiet w ciąży
    Jednakże, jeśli pacjentka jest w wieku okołomenopauzalnym lub weszła w okres przekwitania w ostatnim czasie, lekarz powinien omówić z nią konieczność stosowania skutecznych metod kontroli urodzeń, ponieważ potencjalnie może zajść w ciążę.)

Ty jednak masz dużo większe szanse bo Amh dużo większe niż moje ale dziękuję kochana za opinie o tym leku :*

kochana, lametta to cukierki... Serio, nie panikuj ;) Gonadotropiny to już poważny arsenał ,ale nie clostibeghyt czy lametta.

I stosując te leki musisz być pod kontrolą (monitoring cyklu) bo inaczej to sie mija z celem.

MojeMarzenie, Mała86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa78 wrote:
    kochana, lametta to cukierki... Serio, nie panikuj ;) Gonadotropiny to już poważny arsenał ,ale nie clostibeghyt czy lametta.

I stosując te leki musisz być pod kontrolą (monitoring cyklu) bo inaczej to sie mija z celem.
    OK spróbuję może się uda tak mam już zlecony monitoring w 12 dc ale też czytałam że niektóre osoby mają ten lek plus Ovitrelle a ja nic innego nie dostalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:

Mi lekarz kazał brać od 4 dnia cyklu do 8, przez 5 dni, po 2 tabletki dziennie: rano i wieczorem. Potem monitoring koło 10~13 dnia cyklu, żeby ocenić pęcherzyki. Po ocenie dostawałam zastrzyk Ovitrelle, aby pęcherzyk mógł pęknąć. Lekarz wszystko wyjaśni. Po Lamettcie nie mam żadnych objawów, nie ma co się bać. Przed rozpoczęciem stymulacji, bałam się nawet brać apap przeciwbólowy. A te leki są przepisane przez lekarza, trzeba mu zaufać i spróbować :)
    Nie ma reguły, kto ma większe, kto nie, bo staramy się od ponad roku i nic. W tym cyklu stymulacja była, wszystko jak w zegarku, zdrowe jedzenie, etc. i nic nie pomogło. Muszę chyba poszerzyć diagnostykę lub zwiększyć może suplementy.

MojeMarzenie, Alicja38 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    OK spróbuję może się uda tak mam już zlecony monitoring w 12 dc ale też czytałam że niektóre osoby mają ten lek plus Ovitrelle a ja nic innego nie dostalam

Dostaniesz receptę na Ovitrelle właśnie na wizycie monitoringującej, w tym 12dc. Tam lekarz oceni, czy i kiedy powinnaś zrobić zastrzyk. Wszystko zależy od wielkości pęcherzyka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 15:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Kochana dieta Wit &d3 koenzym Q10 dhea Wit b i takie tam zapewne Ci kobiety tu doradza są najlepsze i bardzo pomocne

Witaminki biorę:
    D3: 4000j
    Wit C: 1000mg
    koenzym Q10: brałam 100mg, ale zwiększyłam do 200mg
    Wit B: biorę zawartą w Pregna Start (B6: 1.4mg, B12: 2.5mg)
    DHEA: nie biorę, ale mam kupione. Boję się brać, bez sprawdzenia jaki mam jej poziom, w przyszły weekend zrobię badania.
    Co myślicie o tych dawkach?
    Czy DHEA brać bez wyników i jaką dawkę?

Dzięki za pomoc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Dostaniesz receptę na Ovitrelle właśnie na wizycie monitoringującej, w tym 12dc. Tam lekarz oceni, czy i kiedy powinnaś zrobić zastrzyk. Wszystko zależy od wielkości pęcherzyka :)
    A rozumiem dziękuję za informację więc spróbuję

Fisia lubi tę wiadomość

• Ari Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    A rozumiem dziękuję za informację więc spróbuję
    Mojemarzenie,ostrzegałam Cie ,ze mozesz trafić na niewłaściwego lekarza.Te tabletki to w sumie cały rok brałam z przerwa,a po tem ogromne dawki hormonów.Moja p.dr zawsze ostrzegała mnie przed lekami,które mogłyby zaszkodzić.Kategorycznie odmówiła np.hormonu wzrostu, na cyklu naturalnym do in vitro nie chciała przepisać na poczatku jednego leku,bo skutkiem ubocznym mógłby być ból głowy.Sa lekarze,którzy przy niskim amh starają się pomóc często metodą prób. Mój lekarz np. kazał zacząć od suplementów dla mnie i męża i badania.Wez lamette,idź do niego już na ten monitoring,bo szkoda pecherzyka.W następnym cyklu możesz np.nie mieć żadnego.Gdyby się nie udało,to na następny cykl poszukaj lekarza,który bedzie chciał Ci pomóc.

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Witaminki biorę:
    D3: 4000j
    Wit C: 1000mg
    koenzym Q10: brałam 100mg, ale zwiększyłam do 200mg
    Wit B: biorę zawartą w Pregna Start (B6: 1.4mg, B12: 2.5mg)
    DHEA: nie biorę, ale mam kupione. Boję się brać, bez sprawdzenia jaki mam jej poziom, w przyszły weekend zrobię badania.
    Co myślicie o tych dawkach?
    Czy DHEA brać bez wyników i jaką dawkę?

Dzięki za pomoc :)
    Zbadaj poziom Wit d, jeśli jest niski,to może zanikać wynik.Wit d tylko firmy vigantoletten 1000( nie inne 2000itp)i Łukasz np.4 sztuki.Dhea 3 sztuki,jeśli podchodzisz do stymulacji,jeśli naturalne starania,to zaczynasz od 1 sztuki,symfolic( inofolic ,myofolic) 2 sztuki.Te suplementy są na podniesienie amh.

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę jajeczek:mogę o czymś zapomnieć.Wit d 4×1000( ale tylko lek ,a nie suplement )tu masz w dobrej cenie https://www.aptekagemini.pl/vigantoletten-1000j-m-90-tabletek.html .I nie kupuj tych z innymi wartościami,bo to już suplement.Dr kazała brać 2000,ale po roku suplementacji wynik był na minimalnym poziomie wystarczającym i miałam zwiększyć do 4000.Kolejne,to wiesiolek 6 sztuk ,tylko do owulacji( teraz kupuje ten,bo maz tez ma łykać i trochę drogo wychodziło https://www.aptekagemini.pl/wiesiolek-apteo-500mg-120-kapsulek.html),po obu olej lnianyWit.e 400,resveratrol, ahvaganda,maca,Wit.c w proszku z wodą i z sokiem z granatami,dhea×3( wcześniej Eliot,potem swansona),koenzym q10×6(zmieniłam na tańszą formę,bo ponoć każda się wchlania),MyoFolic ( symfolic,infolic itp)×2,jagody goi( Max 20 sztuk i tu najważniejsze w czasie stymulacji na pęcherzyki,by rosly),zelazo i najlepiej z Wit c,ale nie łączyć z b i magnezem,fertilcare,magnez,zioła o.srojki( na noc),algi,mleczko pszczele( ja piłam pierzge),SHATAVARI,niacyna2×100,nac( glutation),Ala,
    Larginina,lcarnityna.cynk,selen.No i ostatnie odkrycie,gdy dr kazała mi szukać naturalnych zamienników hormonu wzrostu,to woda kokosowa,która ma mnóstwo cennych właściwości.Podczas stymulacji zel androtop( na recepte).Pewnie jeszcze o czymś zapomnialam😉Efekty ponoć po 3msc,ale myślę,że każdy czas jest dobry.Moze zaczynaj stopniowo.Wazna jest odpowiednia dieta np.avokado,owoce morza,makrela,orzechy,jagody,maliny,morele suszone bez siarki,slonecznik itp.( przy stymulacji najwazniejsze).

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Mojemarzenie,ostrzegałam Cie ,ze mozesz trafić na niewłaściwego lekarza.Te tabletki to w sumie cały rok brałam z przerwa,a po tem ogromne dawki hormonów.Moja p.dr zawsze ostrzegała mnie przed lekami,które mogłyby zaszkodzić.Kategorycznie odmówiła np.hormonu wzrostu, na cyklu naturalnym do in vitro nie chciała przepisać na poczatku jednego leku,bo skutkiem ubocznym mógłby być ból głowy.Sa lekarze,którzy przy niskim amh starają się pomóc często metodą prób. Mój lekarz np. kazał zacząć od suplementów dla mnie i męża i badania.Wez lamette,idź do niego już na ten monitoring,bo szkoda pecherzyka.W następnym cyklu możesz np.nie mieć żadnego.Gdyby się nie udało,to na następny cykl poszukaj lekarza,który bedzie chciał Ci pomóc.
    Hejka Ari czekałam na Ciebie :) i na Twoja opinie w kwestii tego co mnie spotkało z lekarzem :( wizyta trwała dosłownie 5-8min namawiał mnie na inv a jak odmówiłam to totalnie mnie olał :( pecherzyk jest a skąd mam wiedzieć czy nie jest słaby itd tak samo jak pisałam wyżej o dhea twierdzi że mam spoko i mam brać dhea a mam ponad normę i być tu mądrym powoli serce się poddaję i zadaje pytanie ma to sens :? (

• Ari Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Hejka Ari czekałam na Ciebie :) i na Twoja opinie w kwestii tego co mnie spotkało z lekarzem :( wizyta trwała dosłownie 5-8min namawiał mnie na inv a jak odmówiłam to totalnie mnie olał :( pecherzyk jest a skąd mam wiedzieć czy nie jest słaby itd tak samo jak pisałam wyżej o dhea twierdzi że mam spoko i mam brać dhea a mam ponad normę i być tu mądrym powoli serce się poddaję i zadaje pytanie ma to sens :? (
    To jakiś lekarz z invicty?Jesli uda Ci się znaleźć na ten cykl kogoś normalnego,to przejdź do niego,jeśli, nie to zostań tylko na ten cykl.Przypomnij o zastrzyku na pekniecie i potem dufastonie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    To jakiś lekarz z invicty?Jesli uda Ci się znaleźć na ten cykl kogoś normalnego,to przejdź do niego,jeśli, nie to zostań tylko na ten cykl.Przypomnij o zastrzyku na pekniecie i potem dufastonie.
    Skarbie To lekarz z clinic niepłodności prywatny Opinie owo ma dobre no ale widzisz nie wysłuchał mnie i nie zrozumiał tak jak Wy mnie wyczulam jakby tylko kasa się liczyła dla niego zaraz. Mi z cennikiem wyskoczył :/ mówię że nie chce ze chce próbować naturalnie to mnie olał i nara wizytę płatna bo z NFZ nie lecze się nie ufam na NFZ nie wiem co myśleć co z tym dhea nic mi nie wyjaśnił tylko że sznas brak wogole to skąd pecherzyk przy tak niskim Amh dziwne.

Wogóle zastanawiam się też nad jednym Nic mi nie mówił o FSh ze wysokie -nie ma mozliwosci by to jakoś zbić czymś ? czy tez progesteron za niski..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 18:16

• Ari Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Skarbie To lekarz z clinic niepłodności prywatny Opinie owo ma dobre no ale widzisz nie wysłuchał mnie i nie zrozumiał tak jak Wy mnie wyczulam jakby tylko kasa się liczyła dla niego zaraz. Mi z cennikiem wyskoczył :/ mówię że nie chce ze chce próbować naturalnie to mnie olał i nara wizytę płatna bo z NFZ nie lecze się nie ufam na NFZ nie wiem co myśleć co z tym dhea nic mi nie wyjaśnił tylko że sznas brak wogole to skąd pecherzyk przy tak niskim Amh dziwne.

Wogóle zastanawiam się też nad jednym Nic mi nie mówił o FSh ze wysokie -nie ma mozliwosci by to jakoś zbić czymś ? czy tez progesteron za niski..
    Wydaje mi się beznadziejny ten lekarz,no ale monitor mu wystarczy,by sprawdzić, kiedy masz dokładnie owulacje,wiec ten miesiąc się z nim przemęcz.Dwoch lekarzy mi mówiła, ze te amh ,to nie do końca wiarygodne badanie.Natomiast fsh jest zmienne w jednym miesiącu takie,w innym inne Obnizyc pięknie mozesz ziołami sroki.

MojeMarzenie, Dżoana12 lubią tę wiadomość

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ