X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Tak dokładnie to prawda. Tego nie wiem lecz też kochana jest z tym wielkie ryzyko wystąpienia poronienia. A ja poronienie przeszłam strasznie do dziś ciężko się pogodzić. Właśnie jem paczusie z córką chcesz jednego 😘👍
    Ja przeszłam dwa, pewnie przez słabe komórki ale chce probowac dalej, moze trafie na ta odpowiednia , tylko ze mam 29 lat i zero dzieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Ja przeszłam dwa, pewnie przez słabe komórki ale chce probowac dalej, moze trafie na ta odpowiednia , tylko ze mam 29 lat i zero dzieci
    Tak rozumiem cię doskonale i to jest niesprawiedliwe bo jedno chcą a nie mogą a drudzy maja i biją czy zabijają :( przykre.. Ale życzę Ci skarbie tego byś miała upragnionego dzidziusia trzymam mocno kciuki! Ja się tej lametty boję jak ognia hahah 😂 przy inv i kd by mnie wywieźli do grobu prędzej heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 08:48

• amica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ostatnio o Dhea pytała Was MojeMarzenie a ja właśnie szykuje się do badań zanim zacznę suplementacje i chciałabym się upewnić że powinnam zrobić badanie po prostu Dhea (dehydroepiandrosteron) a nie DHEA-s (siarczan dehydroepiandrosteronu).

MojeMarzenie lubi tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Cześć Dziewczyny, ostatnio o Dhea pytała Was MojeMarzenie a ja właśnie szykuje się do badań zanim zacznę suplementacje i chciałabym się upewnić że powinnam zrobić badanie po prostu Dhea (dehydroepiandrosteron) a nie DHEA-s (siarczan dehydroepiandrosteronu).
    O widzisz to tak jak mi lekarz mówił miał rację z dhea to inny hormon a tu mi mówiono że to te dhea aż zadzwoniłam do lekarza mojego teraz co kiedyś chodziłam lekarz miał rację to totalnie inny hormon niż dhea co wyście pisały wiec Tak jak mi mówił nie warto czytać neta bo raka wykryja hahah to ten siarczan co to za hormon?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 09:14

• Mała86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia12345 wrote:
    Cześć dziewczyny miałam dzisiaj konsultacje z dr P i dowiedziałam się jasności powiedział ze przy niskiej rezerwie bardzo często ciąża kończy się poronieniem ponieważ są wady genetyczne i na to nie ma lekarstwa jedynie ivitro i przebadać zarodki ?? Masakra mam dość wszystkiego nie wiem od czego mam zacząć pomuszcie muszę mieć klinikę pomocy jeszcze jedno mój moz nie może lecieć do Polski jak ja to mam wszystko ogarnąć ??
    Bunia może zrob rozeznanie i spróbuj znaleźć sobie jakaś dobra klinikę inv na miejscu, taka która bada zarodki także, myśle ze dużo pomogło by ci ICSI zamiast inv. Mi w mojej klinice jak się spytałam czemu chcą robić ICSI zamiast inv chociaż mamy dobre plemniki to powiedziała ze bardzo ważne pzy niskiej rezerwie jest wybranie idealnego plemnika, bo jajeczka już są słabsze i częściej dochodzi do poronień. Myśle ze gdybys miała dobra klinikę na miejscu odeszło by ci mnóstwo stresu z tym gdzie jak kiedy , z cała organizacja. Ja tak mam , ciężko mi jeździć do polsko mąż tez zapracowany i latanie po różnych miejscach bardziej mnie stresowało niż cała procedura.

Dżoana12 lubi tę wiadomość

Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Mała86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Bunia może zrob rozeznanie i spróbuj znaleźć sobie jakaś dobra klinikę inv na miejscu, taka która bada zarodki także, myśle ze dużo pomogło by ci ICSI zamiast inv. Mi w mojej klinice jak się spytałam czemu chcą robić ICSI zamiast inv chociaż mamy dobre plemniki to powiedziała ze bardzo ważne pzy niskiej rezerwie jest wybranie idealnego plemnika, bo jajeczka już są słabsze i częściej dochodzi do poronień. Myśle ze gdybys miała dobra klinikę na miejscu odeszło by ci mnóstwo stresu z tym gdzie jak kiedy , z cała organizacja. Ja tak mam , ciężko mi jeździć do polsko mąż tez zapracowany i latanie po różnych miejscach bardziej mnie stresowało niż cała procedura.

A jeszcze jedno w nocy o tobie myślałam i coś mi się przypomniało. Ja się nie znam na poronieniami ale czytałam taki artykuł na BBC ostatnio o poronieniami i pisali o takiej chorobie Chronic Histiocytic Intervillositis (CHI), ze coś było z macica ze jak rośnie płód to macica odrzuca, maja na to jakieś proste lekarstwo dziewczyny tam pisały ze po wielu poronieniami z tym lekiem donosiły . Może warto spróbować zbadać ?
    Lekarz która to odgrywa nazywa się Quenby

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • amica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Marzenie nie wiem czym się różnią te hormony, z tego co wyczytałam to jak się robi Dhea to jest on niestabilny, w sensie zależy od pory dnia i trzeba go robić między 2 a 5 dc a DHEAs nie ma znaczenia. Jedno i drugie są mimo wszystko bardzo podobne ale nie wiem właśnie które trzeba zrobić...

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Moje Marzenie nie wiem czym się różnią te hormony, z tego co wyczytałam to jak się robi Dhea to jest on niestabilny, w sensie zależy od pory dnia i trzeba go robić między 2 a 5 dc a DHEAs nie ma znaczenia. Jedno i drugie są mimo wszystko bardzo podobne ale nie wiem właśnie które trzeba zrobić...
    Mi lekarz kazal robic siarczan dhea.

amica lubi tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    widzisz to jednak ten lekarz mi dobrze tlumaczył iż to inny hormon i ze moge go brac teraz sie w to w tajemniczyłam dzwoniac tez do mojego lekarza tego starego gin i to samo mówił ... że moge brac bo mam zaniżony a ten zupelnie jest od czgeo innego i byc tu mądrym hehe

Takze ja serce mam za słaba psyche do tego Nawet jakbym chciala nie umiem nie czuje sie na silach moze wiek to robi sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:

Ja tez jestem z tego glupia tak czy siak ide do lekarza ale innego dopytam dokladnie o to bo mnie to zaczyna męczyć .. I Wejde tam z mężem bo co dwie glowy to nie jedna ja moge cos zapomnieć..

Ale bardzo Ci dziekuje za słuszną Uwagę z tym Dhea bo czasem czlowiek sie moze w tym wszystkim pogubić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 09:52

• Mała86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:

Czyli DHEAs tak? To ja tez zły badałam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 11:15

chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
  • MEGI 123 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można przedawkowac wit d lub koenzym q10??? Od tygodnia mam urlop i zamiast lepiej spać być wypoczeta to ja mam wrażenie że coraz bardziej zmęczona jestem, sypiam źle jskby z otwartymi oczami, ciągle zmęczona jestem a tak naprawdę nic fiz nie robię.
    Wit D 2000 biorę i w przyszłym tygodniu ja zbadam, koenzym 600 dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Czyli DHEAs tak? To ja tez zły brałam :/
    No zły badany ale lekarz mnie skierował na to badanie pod innym względem bo to nie poziom dhea jak mi wczoraj tłumaczył lecz ja upieralam się przy swoim bo mówiłam mu ze koleżanki /Wy/ tak mowilyscie hah i mam zawyzone a on ze nie ze to zupełnie co innego że mam brać wyszły jaja bo mi mówił to Panią leczą koleżanki czy ja hahahaha ale olać to 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Dziewczyny czy można przedawkowac wit d lub koenzym q10??? Od tygodnia mam urlop i zamiast lepiej spać być wypoczeta to ja mam wrażenie że coraz bardziej zmęczona jestem, sypiam źle jskby z otwartymi oczami, ciągle zmęczona jestem a tak naprawdę nic fiz nie robię.
    Mi lekarz mówił że Q10 nie da się przedawkowac to zwykły suplement i mam brać ten 60mg także ja jakbym już miała walczyć wolałabym słuchać go heh i jedna na dzień. Jeśli chodzi o d sądzę że nie przedawkowalas w tak krótkim czasie zmierz po miesiącu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 10:08

MEGI 123 lubi tę wiadomość

• Monalisar Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Mi lekarz mówił że Q10 nie da się przedawkowac to zwykły suplement i mam brać ten 60mg także ja jakbym już miała walczyć wolałabym słuchać go heh i jedna na dzień. Jeśli chodzi o d sądzę że nie przedawkowalas w tak krótkim czasie zmierz po miesiącu
    Moja ginekolog przy moim amh kazala brać koenzym max 200 mg dziennie a dhea nie brać wogole.Podobno dhea należy brać przy amh poniżej 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 10:26

MojeMarzenie, MEGI 123 lubią tę wiadomość

atdchdgexzsa3c7x.png

AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • amica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Skittles!
    No to lista uaktualniona :)

Z tego co widzę to w marcu w zeszłym roku miałam DHEA-S na poziomie 279.8 przy normie 25.9-460.2 także chyba tragedii nie było ale trochę posuplementowac można by było. Pewnie tylko niezbyt duża dawkę.

• Skittles Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    widzisz to jednak ten lekarz mi dobrze tlumaczył iż to inny hormon i ze moge go brac teraz sie w to w tajemniczyłam dzwoniac tez do mojego lekarza tego starego gin i to samo mówił ... że moge brac bo mam zaniżony a ten zupelnie jest od czgeo innego i byc tu mądrym hehe

Takze ja serce mam za słaba psyche do tego Nawet jakbym chciala nie umiem nie czuje sie na silach moze wiek to robi sama nie wiem
    Mi lekarz kazal badac siarczan dhea i na tej podstawie okreslal czy mam brac DHEA. Jak mialam za duzy ten siarczan to powiedzial aby nie brac DHEA.

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Dżoana12 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    hej,
    może wychodzi z Ciebie stres po prostu. Mi kiedyś psycholog powiedziała, że na ironię losu jak się wyciszamy relaksujemy, może nas dopaść stres ten co był zagłuszany przez adrenalinę w chwili działania...
    Na noc melatonina i relaksująca muzyka. Będzie dobrze :)

Alicja38, MEGI 123, Ari lubią tę wiadomość

f2wli09kdwzw3u6b.png

2/01/2020 transfer 2 zarodków
    15/01 bhcg 580,12 :) 17/01 bhcg 1546,10 😊
    5/02 jest serducho
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Moja ginekolog przy moim amh kazala brać koenzym max 200 mg dziennie a dhea nie brać wogole.Podobno dhea należy brać przy amh poniżej 1.
    Widzisz kochana to ja juz naprawde nie wiem każdy mówi co innego :( moj znowu mi mowi ze 60mg ale i tak mi nie pomoga hehe
    Wynik dhea wyszedl mi tutaj jak pisalam ponad norme wiec doradzano mi z enie brac tego co wczesniej doradozno by kupic kupilam 100 poszla od tak i lezy bo nie brac ..
    i byc tu madrym
    teraz sie okazalo ze Dhea to inny chormon niz poziom dhea nic z tego nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Mi lekarz kazal badac siarczan dhea i na tej podstawie okreslal czy mam brac DHEA. Jak mialam za duzy ten siarczan to powiedzial aby nie brac DHEA.

nie wiem mycha ja sie w tym pogubiłam :(
    Kazdy mówi co innego kazdy lekarz co innego kazda kobieta co innego - Napewno kazda by Chciala dla mnie dla Nas dobrze jak i lekarz
    a ja już totalnie zglupiałam
    Dzis na badanie tez nie poszłam .

‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ