IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
MojeMarzenie wrote:Tak dokładnie to prawda. Tego nie wiem lecz też kochana jest z tym wielkie ryzyko wystąpienia poronienia. A ja poronienie przeszłam strasznie do dziś ciężko się pogodzić. Właśnie jem paczusie z córką chcesz jednego 😘👍
-
nick nieaktualnyNadzieja90 wrote:Ja przeszłam dwa, pewnie przez słabe komórki ale chce probowac dalej, moze trafie na ta odpowiednia , tylko ze mam 29 lat i zero dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 08:48
-
Cześć Dziewczyny, ostatnio o Dhea pytała Was MojeMarzenie a ja właśnie szykuje się do badań zanim zacznę suplementacje i chciałabym się upewnić że powinnam zrobić badanie po prostu Dhea (dehydroepiandrosteron) a nie DHEA-s (siarczan dehydroepiandrosteronu).
MojeMarzenie lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
nick nieaktualnyamica wrote:Cześć Dziewczyny, ostatnio o Dhea pytała Was MojeMarzenie a ja właśnie szykuje się do badań zanim zacznę suplementacje i chciałabym się upewnić że powinnam zrobić badanie po prostu Dhea (dehydroepiandrosteron) a nie DHEA-s (siarczan dehydroepiandrosteronu).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 09:14
-
Bunia12345 wrote:Cześć dziewczyny miałam dzisiaj konsultacje z dr P i dowiedziałam się jasności powiedział ze przy niskiej rezerwie bardzo często ciąża kończy się poronieniem ponieważ są wady genetyczne i na to nie ma lekarstwa jedynie ivitro i przebadać zarodki ?? Masakra mam dość wszystkiego nie wiem od czego mam zacząć pomuszcie muszę mieć klinikę pomocy jeszcze jedno mój moz nie może lecieć do Polski jak ja to mam wszystko ogarnąć ??
Dżoana12 lubi tę wiadomość
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
Mała86 wrote:Bunia może zrob rozeznanie i spróbuj znaleźć sobie jakaś dobra klinikę inv na miejscu, taka która bada zarodki także, myśle ze dużo pomogło by ci ICSI zamiast inv. Mi w mojej klinice jak się spytałam czemu chcą robić ICSI zamiast inv chociaż mamy dobre plemniki to powiedziała ze bardzo ważne pzy niskiej rezerwie jest wybranie idealnego plemnika, bo jajeczka już są słabsze i częściej dochodzi do poronień. Myśle ze gdybys miała dobra klinikę na miejscu odeszło by ci mnóstwo stresu z tym gdzie jak kiedy , z cała organizacja. Ja tak mam , ciężko mi jeździć do polsko mąż tez zapracowany i latanie po różnych miejscach bardziej mnie stresowało niż cała procedura.
A jeszcze jedno w nocy o tobie myślałam i coś mi się przypomniało. Ja się nie znam na poronieniami ale czytałam taki artykuł na BBC ostatnio o poronieniami i pisali o takiej chorobie Chronic Histiocytic Intervillositis (CHI), ze coś było z macica ze jak rośnie płód to macica odrzuca, maja na to jakieś proste lekarstwo dziewczyny tam pisały ze po wielu poronieniami z tym lekiem donosiły . Może warto spróbować zbadać ?
Lekarz która to odgrywa nazywa się QuenbyLaparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
Moje Marzenie nie wiem czym się różnią te hormony, z tego co wyczytałam to jak się robi Dhea to jest on niestabilny, w sensie zależy od pory dnia i trzeba go robić między 2 a 5 dc a DHEAs nie ma znaczenia. Jedno i drugie są mimo wszystko bardzo podobne ale nie wiem właśnie które trzeba zrobić..."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
-
amica wrote:Moje Marzenie nie wiem czym się różnią te hormony, z tego co wyczytałam to jak się robi Dhea to jest on niestabilny, w sensie zależy od pory dnia i trzeba go robić między 2 a 5 dc a DHEAs nie ma znaczenia. Jedno i drugie są mimo wszystko bardzo podobne ale nie wiem właśnie które trzeba zrobić...
amica lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
nick nieaktualnySkittles wrote:Mi lekarz kazal robic siarczan dhea.
Takze ja serce mam za słaba psyche do tego Nawet jakbym chciala nie umiem nie czuje sie na silach moze wiek to robi sama nie wiem -
nick nieaktualnyamica wrote:Moje Marzenie nie wiem czym się różnią te hormony, z tego co wyczytałam to jak się robi Dhea to jest on niestabilny, w sensie zależy od pory dnia i trzeba go robić między 2 a 5 dc a DHEAs nie ma znaczenia. Jedno i drugie są mimo wszystko bardzo podobne ale nie wiem właśnie które trzeba zrobić...
Ja tez jestem z tego glupia tak czy siak ide do lekarza ale innego dopytam dokladnie o to bo mnie to zaczyna męczyć .. I Wejde tam z mężem bo co dwie glowy to nie jedna ja moge cos zapomnieć..
Ale bardzo Ci dziekuje za słuszną Uwagę z tym Dhea bo czasem czlowiek sie moze w tym wszystkim pogubićWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 09:52
-
Skittles wrote:Mi lekarz kazal robic siarczan dhea.
Czyli DHEAs tak? To ja tez zły badałamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 11:15
MojeMarzenie lubi tę wiadomość
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
Dziewczyny czy można przedawkowac wit d lub koenzym q10??? Od tygodnia mam urlop i zamiast lepiej spać być wypoczeta to ja mam wrażenie że coraz bardziej zmęczona jestem, sypiam źle jskby z otwartymi oczami, ciągle zmęczona jestem a tak naprawdę nic fiz nie robię.
Wit D 2000 biorę i w przyszłym tygodniu ja zbadam, koenzym 600 dziennie -
nick nieaktualnyMała86 wrote:Czyli DHEAs tak? To ja tez zły brałam
-
nick nieaktualnyMEGI 123 wrote:Dziewczyny czy można przedawkowac wit d lub koenzym q10??? Od tygodnia mam urlop i zamiast lepiej spać być wypoczeta to ja mam wrażenie że coraz bardziej zmęczona jestem, sypiam źle jskby z otwartymi oczami, ciągle zmęczona jestem a tak naprawdę nic fiz nie robię.
Wit D 2000 biorę i w przyszłym tygodniu ja zbadam, koenzym 600 dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 10:08
MEGI 123 lubi tę wiadomość
-
MojeMarzenie wrote:Mi lekarz mówił że Q10 nie da się przedawkowac to zwykły suplement i mam brać ten 60mg także ja jakbym już miała walczyć wolałabym słuchać go heh i jedna na dzień. Jeśli chodzi o d sądzę że nie przedawkowalas w tak krótkim czasie zmierz po miesiącu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 10:26
MojeMarzenie, MEGI 123 lubią tę wiadomość
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
Dzięki Skittles!
No to lista uaktualniona
Z tego co widzę to w marcu w zeszłym roku miałam DHEA-S na poziomie 279.8 przy normie 25.9-460.2 także chyba tragedii nie było ale trochę posuplementowac można by było. Pewnie tylko niezbyt duża dawkę.MojeMarzenie lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
MojeMarzenie wrote:widzisz to jednak ten lekarz mi dobrze tlumaczył iż to inny hormon i ze moge go brac teraz sie w to w tajemniczyłam dzwoniac tez do mojego lekarza tego starego gin i to samo mówił ... że moge brac bo mam zaniżony a ten zupelnie jest od czgeo innego i byc tu mądrym hehe
Takze ja serce mam za słaba psyche do tego Nawet jakbym chciala nie umiem nie czuje sie na silach moze wiek to robi sama nie wiemMojeMarzenie lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
MEGI 123 wrote:Dziewczyny czy można przedawkowac wit d lub koenzym q10??? Od tygodnia mam urlop i zamiast lepiej spać być wypoczeta to ja mam wrażenie że coraz bardziej zmęczona jestem, sypiam źle jskby z otwartymi oczami, ciągle zmęczona jestem a tak naprawdę nic fiz nie robię.
Wit D 2000 biorę i w przyszłym tygodniu ja zbadam, koenzym 600 dziennie
może wychodzi z Ciebie stres po prostu. Mi kiedyś psycholog powiedziała, że na ironię losu jak się wyciszamy relaksujemy, może nas dopaść stres ten co był zagłuszany przez adrenalinę w chwili działania...
Na noc melatonina i relaksująca muzyka. Będzie dobrzeAlicja38, MEGI 123, Ari lubią tę wiadomość
2/01/2020 transfer 2 zarodków
15/01 bhcg 580,12 17/01 bhcg 1546,10 😊
5/02 jest serducho -
nick nieaktualnyMonalisar wrote:Moja ginekolog przy moim amh kazala brać koenzym max 200 mg dziennie a dhea nie brać wogole.Podobno dhea należy brać przy amh poniżej 1.
Wynik dhea wyszedl mi tutaj jak pisalam ponad norme wiec doradzano mi z enie brac tego co wczesniej doradozno by kupic kupilam 100 poszla od tak i lezy bo nie brac ..
i byc tu madrym
teraz sie okazalo ze Dhea to inny chormon niz poziom dhea nic z tego nie wiem -
nick nieaktualnySkittles wrote:Mi lekarz kazal badac siarczan dhea i na tej podstawie okreslal czy mam brac DHEA. Jak mialam za duzy ten siarczan to powiedzial aby nie brac DHEA.
nie wiem mycha ja sie w tym pogubiłam
Kazdy mówi co innego kazdy lekarz co innego kazda kobieta co innego - Napewno kazda by Chciala dla mnie dla Nas dobrze jak i lekarz
a ja już totalnie zglupiałam
Dzis na badanie tez nie poszłam .