X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mała86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:
    Witanko !
    Pomimo iż nie piszę to Was podglądam i przyznam szczerze ,że też troszęczkę się zraziłam ,bo jak znacie moją historie chciałabym naturalnie ,lecz pomimo tego Wciaż tu piszecie o inf może dlatego MojeMarzenie zrozumiała to tak jak ja .
    Generalnie rzecz biorąc rozumiem jej smutek jak lekarz takim tonem odpowiada pomimo że klinika na najwyższym poziomie i droga no ale nie oszukujmy się każdy jest człowiekiem i nie powinien tak Obrażać i dołować kobiety z naturalnym zajściem w ciążę .
    Może że to wątek in-vitro z niskim Amh
    a może ja założe
    Ciaża naturalna z niskim Amh? jak sądzicie ?

Dobry pomysł , załóż taki wątek 👍

Ari lubi tę wiadomość

Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Monalisar Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:
    Witanko !
    Pomimo iż nie piszę to Was podglądam i przyznam szczerze ,że też troszęczkę się zraziłam ,bo jak znacie moją historie chciałabym naturalnie ,lecz pomimo tego Wciaż tu piszecie o inf może dlatego MojeMarzenie zrozumiała to tak jak ja .
    Generalnie rzecz biorąc rozumiem jej smutek jak lekarz takim tonem odpowiada pomimo że klinika na najwyższym poziomie i droga no ale nie oszukujmy się każdy jest człowiekiem i nie powinien tak Obrażać i dołować kobiety z naturalnym zajściem w ciążę .
    a może ja założe
    Ale ja przecież mam obniżone amh i staram się naturalnie i absolutnie nie czuję się tutaj atakowana i namawiana na in vitro. Wręcz przeciwnie otrzymałam i nadal otrzymuję duże wsparcie bez względu na decyzje które podejmuję.

Mała86, MojeMarzenie, Esperanza Mia, Ari, amica, Chcę być mamą, Dżoana12, sisi lubią tę wiadomość

atdchdgexzsa3c7x.png

AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:
    Witanko !
    a może ja założe
    Nikt tu nie namawia na inf, przeciez my tez w przerwach od inf, staramy sie naturalnie. Ktos niedawno napisal, ze zaobserwowal, ze wiecej tu ciaz naturalnych niz z inf. Jak juz pisalam, podajemy wam liste wspomagaczy, ktore przydadza Wam sie do staran naturalnych, bo niestety nieskie amh to kiepska kondycja organizmu, ktora uniemozliwia zajscie w ciaze. Bez tych wspomagaczy, mozna sobie podchodzic do inf 500 razy i nic. Uwazam, ze moj sukces zawdzieczam calej tej liscie wspomagaczy, o ktorej lekarz nawet nic nie widzial... a dzis bylam w klinice nieplodnosci na posiew, przyjmowala mnie lekarka, ktora zajmuje sie inf. Spojrzala w moja karte inf i mowi ojej ciaza samoistna po tylu inf, jednak ten organizm ludzki jest nieodgadniony!
    Mam wraznie, ze Wy chciałybyście zajść w ciąże bez żadnego wysiłku z waszej strony, czyli bez supli diety itd bo kawy, paczkow, pizzy sobie nieodmowicie. Oczywiście życzę Wam tego, bo to tez pewnie możliwe, ale zwiększanie swoje szanse jeśli wybierzecie diete...

Ari, Mała86, Monalisar, Chcę być mamą, Dżoana12, sisi lubią tę wiadomość

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Ari Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Ale ja przecież mam obniżone amh i staram się naturalnie i absolutnie nie czuję się tutaj atakowana i namawiana na in vitro. Wręcz przeciwnie otrzymałam i nadal otrzymuję duże wsparcie bez względu na decyzje które podejmuję.
    Ja również teraz staram się naturalnie,pomimo tego ,że parę lat temu nie udawali się.Teraz pomimo tego,że 40 zbliża się wielkimi krokami ,wiem jak walczyć z niepłodnością moja i męża i będę to robić do menopauzy😉Gdybym nie miała dziecka,to pewnie jeszcze podjelabym się jednej próby IMSI, a potem na bank adopcja komorki.Bardziwj rygorystycznie trzymalabym się rowniez diety.Znam( może nie osobiscie) mnóstwo przypadków cudów,które lekarze wykluczyli.

Mała86, Skittles, Dżoana12 lubią tę wiadomość

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Dobry pomysł , załóż taki wątek 👍
    Chyba jest forum tutaj starania naturalne i tam przeszukaj,może jest o staraniach z niskim amh.Sama jestem ciekawa😉

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles Ja Was doskonale rozumiem lecz ja natomiast jak piszesz Merisie o pączku nie moge sie odmowic a moze inaczej nie potrafie jak kupuje dziecku jakos żal mi nie zjeść hehehe :P
    czy naleśnika z nutella
    OD dawna nie lubilam jeść zdrowo-wiem i to jest mój bład mam nauczkę ale teraz na starość mam to zmieniać? Uwierz mega cieżko ja tak nie potrafię jak Wy.
    Tym bardziej że ciąża z takim wynikiem nawet na Inf jest trudna i ciężka :D także naturalnie tez mega wyczyn i raczej nierealny tak ja uwazam.

• Ari Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Mała86 nie czuje sie urażona przez Was bo Wiem że chciałyście dla mnie dobrze lecz czuje iż To Wy czujecie się urażone przeze mnie dlatego Was przeprosiłam .
    Ja nie chce In Vitro i zdania nie zmienie a wyczułam że tu tylko do In Vitro dziewczyny Podchodzą
    Zauważ jedno Jesteś młodsza ja starsza
    Tobie z takim Wynikiem się nie udalo choć probowałaś tyle lat a mi Ma się udać ?-wątpie Szanse zerowe jak podkreślił lekarz Pieniadze wyrzucone w błoto .
    Leki suple itd Nie pomoglo Ci tyle czasu a myslisz ze mi pomoże od tak pstryk Nie kochana to tak nie działa .
    Nastepna sprawa lekarz z kliniki nieplodnosci powiedzial mi ze daje mi 100% gwarancji na Inv ze bedzie udane ?!
    rozumiesz 100% Czy on siebie slyszy czy tylko mi się wydaje ze nigdy nie ma 100% gwarancji Sama doskonale wiesz...
    Wiec jak mam rozumieć moja stymulacje jak mi mowi " dobraa dam juz te leki ale to pieniadze w błoto wyrzucone" Wiesz jak sie poczułam?Jakby mnie ktoś kopnoł i wyrzucił za drzwi z receptą a októra błagałam by ją dostać.
    Wy Wszystkie tu mnie podniosłyście wstałam podniosłam sie do Walki Kupilam suple a ktoś taki powie Ci tak a nie inaczej .
    Siadlo mi to na moja psyche i nie wyjdzie jestem za słaba psychicznie wciaz mam jego wyraz twarzy przed oczami jego cennik którym wprost rzucił jak odmowiłam Inv i podniósł głos " NIE TO NIE I TAK NIE ZAJDZIESZ NATURALNIE PO CO CI LEKI"
    Takze moje nadzieje moje marzenie zniklo do poziomu 000000 .

Wybaczcie ! jak Was urazilam Przepraszam!

Jednak każdej z Was tutaj pragne podziekować za cheć pomocy cheć wsparcia które mi dałyście i zycze Wam dzieciakow nie dwóch lecz nawet trzech Powodzenia :* ! <3
    Takich lekarzy się olewa, mi dr mówiła, że szanse mam poprostu mniejsze,no ale nie ,że nie mam zadnych( gdy miałam bardzo niskie amh).Troche już mnie zna i mówiła, ze największe szanse mam z adopcją zarodka,oczywiście uszanowala to,ze wybrałam inną drogę i jest skłonna do pomocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Ja również teraz staram się naturalnie,pomimo tego ,że parę lat temu nie udawali się.Teraz pomimo tego,że 40 zbliża się wielkimi krokami ,wiem jak walczyć z niepłodnością moja i męża i będę to robić do menopauzy😉Gdybym nie miała dziecka,to pewnie jeszcze podjelabym się jednej próby IMSI, a potem na bank adopcja komorki.Bardziwj rygorystycznie trzymalabym się rowniez diety.Znam( może nie osobiscie) mnóstwo przypadków cudów,które lekarze wykluczyli.

Widzisz słonce starsz sie naturalnie masz lepsze wyniki prowadzisz zdrową dietę i Wiele innych supli których ja na oczy nie widziałam i co z lepszymi wynikami się nie udaje + dieta i Suple
    a mi się ma udać jak mam gorsze jakos cieżko mi w to uwierzyć naprawde mega ciężko

• Ari Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Dziewczyny czy można przedawkowac wit d lub koenzym q10??? Od tygodnia mam urlop i zamiast lepiej spać być wypoczeta to ja mam wrażenie że coraz bardziej zmęczona jestem, sypiam źle jskby z otwartymi oczami, ciągle zmęczona jestem a tak naprawdę nic fiz nie robię.
    Wit D 2000 biorę i w przyszłym tygodniu ja zbadam, koenzym 600 dziennie
    Dr mnie pytała,czy po dhea moge spać?Ten suplement moze powodować taka mała nadpobudliwosc😉

• Ari Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Czyli DHEAs tak? To ja tez zły badałam :/
    Ja nie miałam badać żadnego podchodząc do procedury i biorąc 3 sztuki.

• Ari Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    no na monitoring mam isc napisal 8-12dc wiec musze isc dokladnie w 12 ? a jak pójde np w 10?
    Jezeli chcesz kontynuować leczenie,to idź 8 DC.Estradiol badając mniej więcej o tej samej godzinie.

• Skittles Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Widzisz słonce starsz sie naturalnie masz lepsze wyniki prowadzisz zdrową dietę i Wiele innych supli których ja na oczy nie widziałam i co z lepszymi wynikami się nie udaje + dieta i Suple
    a mi się ma udać jak mam gorsze jakos cieżko mi w to uwierzyć naprawde mega ciężko
    No to jak jesteś takiej słabej wiary to już nic na to nie poradzimy. Mi jeden lekarz tez nie dawał szans i co?
    Ale każdy organizm jest inny, ze komuś się nie udaje to nie znaczy, ze Tobie ma się nie udać. A co powiesz o przypadku Dany? Jej się akurat udało w wieku 42 lat dzięki suplom i diecie, do lekarzy nie chodziła.....

Monalisar, Mała86, Ari, sisi lubią tę wiadomość

07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Takich lekarzy się olewa, mi dr mówiła, że szanse mam poprostu mniejsze,no ale nie ,że nie mam zadnych( gdy miałam bardzo niskie amh).Troche już mnie zna i mówiła, ze największe szanse mam z adopcją zarodka,oczywiście uszanowala to,ze wybrałam inną drogę i jest skłonna do pomocy.

to zazdroszczę takiego lekarza :(
    A mnie jak lekarz zbił w dół to odechcialo mi sie wszystkiego :( Uwierz totalnie wszystkiego
    Gdybym wiedziała ze tu na górnym ślasku znajde lekarza co mnie zrozumie bym do niego poszla od razu .
    Wrócić chce do mego starego choc nie bylam do konca z niego zadowolona,,,no ale co mam zrobic isc do tego co mnie ochrzanił -ciężko.
    bylam tutaj juz moze w tym roku u 6gin kazdy swoje ja powiedział
    jeden ze jestem za stara na dziecko drugi ze nie mam szans itd

• Ari Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa78 wrote:
    Dziewczyny, szlag mnie trafić chce... Duphston na wywołanie okresu brać przez 10 dni, czy krócej 2 x 1? (ciąża wykluczona niestety).
    Ja miałam brać przez 10 dni,ale lepiej niech looknie na Ciebie lekarz.

• Skittles Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    No to jak jesteś takiej słabej wiary to już nic na to nie poradzimy. Mi jeden lekarz tez nie dawał szans i co?
    Ale każdy organizm jest inny, ze komuś się nie udaje to nie znaczy, ze Tobie ma się nie udać. A co powiesz o przypadku Dany? Jej się akurat udało w wieku 42 lat dzięki suplom i diecie, do lekarzy nie chodziła.....
    Można się tak licytować. Jak nie masz wiary i nie chcesz walczyć to i tak życzymy Ci, żeby Twoje marzenie się spełniło.

Monalisar, Chcę być mamą, sisi lubią tę wiadomość

11.2018 amh 0,86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Jezeli chcesz kontynuować leczenie,to idź 8 DC.Estradiol badając mniej więcej o tej samej godzinie.
    no a on mi zaznaczyl niby 8-12 i w koleczku zaznaczyl tą 12 . Wiec nie wiem kiedy ...
    Wiec przypuścmy jak pójde 8jak mowisz to potem co znowu mam isc 9,10 i az do 12? tak codziennie??

Estradiol kazal mi zrobic wczoraj czego nie zrobiłam nie wiem czy tez sie to robi w danym dniu cyklu nie raczyl mnie poinformować naprawde zraziłam sie do niego mega

• Ari Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Dzięki Ari, za tak szczegółową listę! Jest super!
    Niektórych rzeczy z niej nawet nie znam ze słyszenia, ale wszystko sobie już wpisałam w kajet i pogoogluję.
    Ty brałaś to wszystko na raz, czy w jakichś multi combo tabletkach?
    Myślę, że dieta jest kluczowa, trzeba wywalić cukier i skupić się na warzywach, owocach i orzechach.
    A zioła o.Sroki zamawiałaś już gotowe, czy sama sobie zmajstrowałaś?
    I pytanie mam co do MyoFolic ( symfolic,infolic itp). Ten kwas foliowy jest lepszy niż np. w suplemencie Pregna?
    A ten żel Androtop to na co jest?
    Wiele z powyższych suplementów dołączyłam po kolejnej porażce,wiedziałam wówczas, że muszę szukać informacji artykułów i pomóc sobie i mężowi,póki mamy jeszcze czas.Ten kw. filiowy brałam oprócz tego,że byl on tez w fertilcare. Androtop ( żel testosteron) na receptę stosowałam podczas stymulacji na poprawę jakości jajeczek.

MojeMarzenie, Fisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Tak czytalam ją ze jej sie udalo ale ona nie miala wyniku 0,05 lecz z jednym zerem wiec szanse sa 100krotnie wieksze:)

• Ari Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    U mnie to samo co u ciebie , czekam na okres już się spóźnia 5 dni, ciaza nie wchodzi w rachubę , wiec pewnie jak zwykle torbiel , lub niski progesteron .
    Czekam jeszcze dwa dni a jak nie to tez wezmę progesteron ale przez 5 dni tylko zazwyczaj działa.
    Szlak mnie trafia
    Poluje na dobry cykl, chciałam na początku cyklu zrobić badania żeby sprawdzić hormony i jeżeli jest Ok startuje ze stymulacja , naturalna lekko modyfikowana. No ale jak na razie plany poszły się paść jak zwykle.
    Mala ,jeszcze nie masz okresu??Moje torbiele nie opoznialy mi tak okresu.Jestes pewna,ze nie bylo jakiegoś skoku w bok😉(oczywiście w ramiona meza),albo owu sie przesunęła?No ,bo jak wiemy ta klinika ma w sobie moc cudotworstwa 😉

Mała86 lubi tę wiadomość

• Skittles Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    Tak czytalam ją ze jej sie udalo ale ona nie miala wyniku 0,05 lecz z jednym zerem wiec szanse sa 100krotnie wieksze:)
    To był wynik kiedy robiła inf, później już nie mierzyła.,,

11.2018 amh 0,86
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ