Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 28 września 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Najlepiej zrobić bete , bo testy czasem nie wychodzą.✊✊✊


    Zamówiłam tego Donga ;-)
    wiec jak okres sie skończy (nie moze byc nawet plamienia)? to zaczac brać po 1tabletce rano ?
    Mozna mieszac to z innymi suplami?
    widze iż on zawiera witaminę E, A, B12 .
    A ja te witaminy biore np E wartosc 400mg
    B12 tez
    bcomlex tez
    jedynie A nie biore
    nie bedzie to za duzo?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 22:09

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 28 września 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Zamówiłam tego Donga ;-)
    wiec jak okres sie skończy (nie moze byc nawet plamienia)? to zaczac brać po 1tabletce rano ?
    Mozna mieszac to z innymi suplami?
    widze iż on zawiera witaminę E, A, B12 .
    A ja te witaminy biore np E wartosc 400mg
    B12 tez
    bcomlex tez
    jedynie A nie biore
    nie bedzie to za duzo?
    Ja biorę te wszystkie co Ty

    Niezwykła lubi tę wiadomość

  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 28 września 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Tak...i jeszcze te produkty mleczne mnie zastanawiają...
    Mój organizm zaczął sam domagać się produktów mlecznych takich jak np.twarog.Ten mogę jeść, kupuję ekologiczny,lub ze Strzalkowa.Po mleku i produktach gorszej jakosci puchne.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 28 września 2019, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Zamówiłam tego Donga ;-)
    wiec jak okres sie skończy (nie moze byc nawet plamienia)? to zaczac brać po 1tabletce rano ?
    Mozna mieszac to z innymi suplami?
    widze iż on zawiera witaminę E, A, B12 .
    A ja te witaminy biore np E wartosc 400mg
    B12 tez
    bcomlex tez
    jedynie A nie biore
    nie bedzie to za duzo?
    Tak, na początek 1 tabletka.Po miesiącu możesz zwiększyć. Mozesz brać z innymi suplementami.Jesli pogrzebierz w tym wątku,to znajdziesz więcej info na jego temat.Pare stron wczesniej je wkleilam .

    Niezwykła lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • KalinaP Przyjaciółka
    Postów: 97 148

    Wysłany: 28 września 2019, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    He he znać znam ale wolałam misia koralgola hihi albo pankracy pamiętasz go hah
    Dziewczyny, Pankracy odwiedził mnie w przedszkolu, pamiętam jak dziś!!!
    Powaga :)
    Co do wieku... mój mąż mówi że wyglądam teraz jak nastolatka przez trądzik po DHEA 🤪😂🤪
    Czuję się też o dekadę młodziej, także myślę po 40 to wspaniały czas na dzieciaki.

    Ari, Niezwykła, Zocha, MEGI 123, Maggi, sisi lubią tę wiadomość

  • Zocha Autorytet
    Postów: 1148 1705

    Wysłany: 28 września 2019, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalinaP wrote:
    Dziewczyny, Pankracy odwiedził mnie w przedszkolu, pamiętam jak dziś!!!
    Powaga :)
    Co do wieku... mój mąż mówi że wyglądam teraz jak nastolatka przez trądzik po DHEA 🤪😂🤪
    Czuję się też o dekadę młodziej, także myślę po 40 to wspaniały czas na dzieciaki.
    Oj tak, też uważam że biologia nie nadąża za fajnymi babkami po 40. Ale my damy radę! Bo jak nie my to kto?

    Ari, KalinaP, MEGI 123, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    ufnip2.png
    29.03.21 transfer
    Beta-9dpt.318; 11dpt. 850; 13dpt.-2175; 21dpt 9357; 28dpt.-7,5mm człowieka ❤
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 28 września 2019, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalinaP wrote:
    Dziewczyny, Pankracy odwiedził mnie w przedszkolu, pamiętam jak dziś!!!
    Powaga :)
    Co do wieku... mój mąż mówi że wyglądam teraz jak nastolatka przez trądzik po DHEA 🤪😂🤪
    Czuję się też o dekadę młodziej, także myślę po 40 to wspaniały czas na dzieciaki.
    No mnie niestety nie chciał odwiedzic,wiec podziwiałam go przez szklany ekran telewizora🙂.U mnie jest zawsze na opak,po zmiejszeniu z 3 tabletek do jednej zaczęłam mieć problem z cera😉

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 29 września 2019, 00:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Ja biorę te wszystkie co Ty
    Tylko te co wymienilam bo ja jeszcze mam inne dhae q10 i takie tam.. A donga bierzesz?

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 29 września 2019, 00:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalinaP wrote:
    Dziewczyny, Pankracy odwiedził mnie w przedszkolu, pamiętam jak dziś!!!
    Powaga :)
    Co do wieku... mój mąż mówi że wyglądam teraz jak nastolatka przez trądzik po DHEA 🤪😂🤪
    Czuję się też o dekadę młodziej, także myślę po 40 to wspaniały czas na dzieciaki.
    Tak to były piękne czasy z pankracym :)

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • happilyeverafter Autorytet
    Postów: 1689 1519

    Wysłany: 29 września 2019, 01:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Zamówiłam tego Donga ;-)
    wiec jak okres sie skończy (nie moze byc nawet plamienia)? to zaczac brać po 1tabletce rano ?
    Mozna mieszac to z innymi suplami?
    widze iż on zawiera witaminę E, A, B12 .
    A ja te witaminy biore np E wartosc 400mg
    B12 tez
    bcomlex tez
    jedynie A nie biore
    nie bedzie to za duzo?

    Dziewczyny, to kiedy brać donga? Ktoś tu pisał wcześniej że do owulacji więc ja czekam na okres i miałam brac. Hmm ktoś wie kiedy? Będę wdzięczna za info.

    Ja nie wierzę w cuda, ja na nich polegam ☘️
    ~ Yogi Bhajan

    2020r. 3400g cudu 56cm miłości, witaj na świecie córeńko 🤍💕🐝

    Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko się skończyło.
    To właśnie będzie początek 🍀
    ~ Louis L'Amour

    The true miracle is having faith no matter what 👣
    klz99vvjueiwzyfd.png
  • happilyeverafter Autorytet
    Postów: 1689 1519

    Wysłany: 29 września 2019, 01:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny, to kiedy brać donga? Ktoś tu pisał wcześniej że do owulacji więc ja czekam na okres i miałam brac. Hmm ktoś wie kiedy? Będę wdzięczna za info.

    Aha wybaczcie, doczytałem w internecie już ze trzeba brać od zakończenia miesiączki do owulacji 😉

    Ja nie wierzę w cuda, ja na nich polegam ☘️
    ~ Yogi Bhajan

    2020r. 3400g cudu 56cm miłości, witaj na świecie córeńko 🤍💕🐝

    Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko się skończyło.
    To właśnie będzie początek 🍀
    ~ Louis L'Amour

    The true miracle is having faith no matter what 👣
    klz99vvjueiwzyfd.png
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 29 września 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wczoraj przy okazji rozmowy, jak zeszło na dzieci, mimochodem powiedziałam, że raczej się ich nie doczekamy (od dawna tak mówiłam, za co mój mnie łajał i mówił, że mam złe podejście i myślę PESYMISTYCZNIE), a wczoraj przyznał mi rację... Zdziwiłam się taką zmianą, a on na to, że zmienił zdanie, bo jest REALISTĄ i już pogodził się z tym, że raczej dzieci mieć nie będziemy, bo szansa jest minimalna...

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 29 września 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Wiecie co, wczoraj przy okazji rozmowy, jak zeszło na dzieci, mimochodem powiedziałam, że raczej się ich nie doczekamy (od dawna tak mówiłam, za co mój mnie łajał i mówił, że mam złe podejście i myślę PESYMISTYCZNIE), a wczoraj przyznał mi rację... Zdziwiłam się taką zmianą, a on na to, że zmienił zdanie, bo jest REALISTĄ i już pogodził się z tym, że raczej dzieci mieć nie będziemy, bo szansa jest minimalna...
    Wiadomo, jak się długo nie udaje to przychodzą chwilę zwątpienia. Też tak miewam, bo wiek i niska rezerwa powodują , że czuję się presję uciekajacego czasu, ale staram się "nie smęcic", bo mój partner jest optymistą, nie narzeka nigdy, więc nie chcę psuć nastroju i uczę się nie pokazywać po sobie, jak duży wpływ wywołują na mnie te ciążowe starania. Choć nie jest łatwo, trzeba walczyć. Ja cały czas mam nadzieję.

    Maggi, Ari, MEGI 123, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 29 września 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    adriette wrote:
    Wiadomo, jak się długo nie udaje to przychodzą chwilę zwątpienia. Też tak miewam, bo wiek i niska rezerwa powodują , że czuję się presję uciekajacego czasu, ale staram się "nie smęcic", bo mój partner jest optymistą, nie narzeka nigdy, więc nie chcę psuć nastroju i uczę się nie pokazywać po sobie, jak duży wpływ wywołują na mnie te ciążowe starania. Choć nie jest łatwo, trzeba walczyć. Ja cały czas mam nadzieję.
    U mnie sytuacja jest idiotyczna...z jednej strony nie wierzę w powodzenie, a z drugiej mam nadzieję... rozdwojenie jaźni murowane 😱

    adriette, Nadzieja90, Ari, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 29 września 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Wiecie co, wczoraj przy okazji rozmowy, jak zeszło na dzieci, mimochodem powiedziałam, że raczej się ich nie doczekamy (od dawna tak mówiłam, za co mój mnie łajał i mówił, że mam złe podejście i myślę PESYMISTYCZNIE), a wczoraj przyznał mi rację... Zdziwiłam się taką zmianą, a on na to, że zmienił zdanie, bo jest REALISTĄ i już pogodził się z tym, że raczej dzieci mieć nie będziemy, bo szansa jest minimalna...
    Maggi, mam do Ciebie pytanko, bo widzę, że masz mutację Pai i MTHFR.Czy robiłaś jakieś dodatkowe badania, bo mi gin zlecil ich trochę i w zależności od wyniku wprowadzi leczenie. I chciałam zapytać czy też robiłaś coś i jakie masz zalecenia w związku z mutacjami. U mnie na razie wyszło bialko c i s ponizej normy.

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 29 września 2019, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    U mnie sytuacja jest idiotyczna...z jednej strony nie wierzę w powodzenie, a z drugiej mam nadzieję... rozdwojenie jaźni murowane 😱
    Ja mam dokładnie tak samo. W ciągu roku przypakowalam 10 kg, bo zajadalam te rozterki słodyczami. Mój partner nie widzi problemu, on uważa że się uda i koniec. No i rzeczywiście się udało w 14 cyklu, ale w 8 tygodniu ciaza obumarla. I po tej ciąży, która była wielkim szokiem dla mnie, zmieniłam nieco podejście. Teraz myślę, że trzeba wierzyć, bo życie naprawdę może zaskoczyć i teraz chce być przygotowana. Robię co mogę, żeby się udało i potem żeby utrzymać ta ciążę.Dodam, że staram się naturalnie choć mam 40 lat i niskie amh. Wierzę w to, że trzeba trafić na odpowiedni cykl.

    Ari, MEGI 123, Maggi lubią tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2028 2956

    Wysłany: 29 września 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    U mnie sytuacja jest idiotyczna...z jednej strony nie wierzę w powodzenie, a z drugiej mam nadzieję... rozdwojenie jaźni murowane 😱

    Ja mam dokładnie tak samo , boje się zacząć stymulację No wiem ze szanse są minimalne i raczej się nie uda , a z drugiej strony co miesiąc robię kilkanasxie testów bo myśle ze wydarzył się cud.
    Niby wiem ze nie mam szans a i tak w to wierze🤔 sama czasem nie wiem co myśle
    I mój mąż tez mówi jak twój czasem

    Maggi, Ari, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 29 września 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,skąd ja znam to uczucie...Moj maz moze nie mówić tego na głos, ale ja wiem,ze on już raczej nie wierzy w powodzenie.No ,a ja niby wiem ,ze szanse marne,ale walczę dalej,bo cudów jest naprawdę dużo ostatnio w moim otoczeniu.Wiec,nie poddawać się dziewczynki,tylko do boju!Moze odpusccoe na chwile,by zrobić tylko coś dla siebie,a potem ze zdwojoną siłą do dzieła, a raczej do roboty🥰

    MEGI 123, Maggi, Mała86, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 29 września 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Aha wybaczcie, doczytałem w internecie już ze trzeba brać od zakończenia miesiączki do owulacji 😉
    I tak,jak pisałam wczesniej-po zakończonym plemieniu.Najlepiej popić mlekiem np.roslinnym.

    happilyeverafter lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 29 września 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    U mnie sytuacja jest idiotyczna...z jednej strony nie wierzę w powodzenie, a z drugiej mam nadzieję... rozdwojenie jaźni murowane 😱
    Myślę że wszystkie tak mamy na końcu schizofrenii się nabawimy, więc wniosek jeden- należy się przestawić tylko na pozytywne myślenie :)

    Maggi, Niezwykła lubią tę wiadomość

‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego