Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Margot Autorytet
    Postów: 747 801

    Wysłany: 30 października 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    W Anglii chodzą takie ploty wśród ivf-owców ze po transferze trzeba zjeść frytki z mcdonalds bo niby w tym tłuszczu i soli jest coś takiego co przylepia zarodek do macicy . Najpierw się z tego dość długo śmiałyśmy a potem któraś spróbowała i jakoś tak poszło ze wszyscy to stosują 🤷🏻‍♀️🤪
    A skarpety i rosół? 😁

    3jgxrjjgzy0s1crp.png

    33 lata
    I ciąża naturalna - Maja ur. 05/2015 <3
    od 12/2017 - starania o 2 dziecko
    03/2019 - Gameta Gdynia
    04/2019 - jajowody drożne
    05/2019 - AMH 0,713 ;(
    05-07/2019 - Stymulacje Aromkiem :(
    08-10/2019 4x IUI - nieudane :(
    01/2020 IVF długi protokól; punkcja ( 11 kumulusów, 7 MII, 6 zapłodnionych, 0 zarodków :( )
    02/2020 - AMH 0,456 :(
    03/2020 - cud II kreski! 13dpo bhcg 141 mIU/ml; 15dpo bhcg 304 mIU/ml; 18dpo 1279 mIU/ml; 24dpo 11630 mIU/ml; 🥰
    30/03 jest <3

    Czekam na spełnienie marzeń o dużej rodzinie ...
  • Margot Autorytet
    Postów: 747 801

    Wysłany: 30 października 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Próbowałaś orkiszowy,albo kukurydziany ekologiczny?
    A nie, poszukam dzięki :-)

    3jgxrjjgzy0s1crp.png

    33 lata
    I ciąża naturalna - Maja ur. 05/2015 <3
    od 12/2017 - starania o 2 dziecko
    03/2019 - Gameta Gdynia
    04/2019 - jajowody drożne
    05/2019 - AMH 0,713 ;(
    05-07/2019 - Stymulacje Aromkiem :(
    08-10/2019 4x IUI - nieudane :(
    01/2020 IVF długi protokól; punkcja ( 11 kumulusów, 7 MII, 6 zapłodnionych, 0 zarodków :( )
    02/2020 - AMH 0,456 :(
    03/2020 - cud II kreski! 13dpo bhcg 141 mIU/ml; 15dpo bhcg 304 mIU/ml; 18dpo 1279 mIU/ml; 24dpo 11630 mIU/ml; 🥰
    30/03 jest <3

    Czekam na spełnienie marzeń o dużej rodzinie ...
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margot wrote:
    A skarpety i rosół? 😁

    Skarpetki to tez angielska sprawa mówi się żeby w dniu transferu mieć zielone skarpetki w jajka w niektórych klinikach takie dają a jak nie to można kupić online 😂

    A rosół to już bardziej po polsku na rozgrzanie No i dobry na wszystko :) już się gotuje ;)

    Ari, MEGI 123, Margot, Niezwykła, Maggi, Megii_81 lubią tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Na pewno masz relanium?Raz ,gdy pomyliłam i wzięłam relanium zamiast metypredu,to byłam tak przytulna,ze myślałam,ze nie pamiętałam szczegółów wizyty😉

    Tak relanium i to ten najmocniejszy kiedyś przepisała mi lekarka w Polsce bo bardzo boje się latać a latam dość często No i wzięłam 4 i i tak musiałam żalić standardowo jack Daniela forte bo nie pomogło . Za to leciała wtedy ze mną moja mama i wzięła jedna i była jak naćpana 🤷🏻‍♀️

    Ari lubi tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 30 października 2019, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Skarpetki to tez angielska sprawa mówi się żeby w dniu transferu mieć zielone skarpetki w jajka w niektórych klinikach takie dają a jak nie to można kupić online 😂

    A rosół to już bardziej po polsku na rozgrzanie No i dobry na wszystko :) już się gotuje ;)
    Musisz na co najmniej 14 dni ciepłe posiłki,najlepiej zupki.Wiec duży gar szykuj😁

    Maggi lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittels możesz mi jeszcze raz napisać co lekarz kazał ci brać a co nie w ciąży w związku z ta mutacja MTHFR
    Bo nie wiem co robić a od nich się nie dowiem bo w ogóle nie biorą tego pod uwagę, jak na pierwszej wizycie powiedziałam zemam ta mutacje to tylko machnęli na to ręka .
    Brać vit B ? Acard? No ten metylowany kwas foliowy to chyba na pewno

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 30 października 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Tak relanium i to ten najmocniejszy kiedyś przepisała mi lekarka w Polsce bo bardzo boje się latać a latam dość często No i wzięłam 4 i i tak musiałam żalić standardowo jack Daniela forte bo nie pomogło . Za to leciała wtedy ze mną moja mama i wzięła jedna i była jak naćpana 🤷🏻‍♀️
    No dokładnie u mnie takie objawy,jak u Twojej mamy.Szkoda,ze nie działa na Ciebie,bo mi to pomogło przetrwac( przespac)choć parę dni.A nosze masz?No i magnez.

    Mała86 lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 30 października 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    A po co te frytki o co w tym chodzi z tymi frytasami
    Ten tłuszcz z nich niby ułatwia zagniezdzenie :)

    Niezwykła lubi tę wiadomość

  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Musisz na co najmniej 14 dni ciepłe posiłki,najlepiej zupki.Wiec duży gar szykuj😁

    Oj największy nastawiłam :)

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    No dokładnie u mnie takie objawy,jak u Twojej mamy.Szkoda,ze nie działa na Ciebie,bo mi to pomogło przetrwac( przespac)choć parę dni.A nosze masz?No i magnez.

    Nospe mam a po co? Magnez jutro kupię bo nie mam

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 30 października 2019, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Skittels możesz mi jeszcze raz napisać co lekarz kazał ci brać a co nie w ciąży w związku z ta mutacja MTHFR
    Bo nie wiem co robić a od nich się nie dowiem bo w ogóle nie biorą tego pod uwagę, jak na pierwszej wizycie powiedziałam zemam ta mutacje to tylko machnęli na to ręka .
    Brać vit B ? Acard? No ten metylowany kwas foliowy to chyba na pewno
    Acard obowiazkowo musialam brac,pomimo tego,ze jeszcze heparyne mialam.Ponoc nie szkodzi,a może pomóc.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI 123 wrote:
    Ten tłuszcz z nich niby ułatwia zagniezdzenie :)

    A ty jadłaś ?

    Ari lubi tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 30 października 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Nospe mam a po co? Magnez jutro kupię bo nie mam
    Dziala rozkurczowe,przeciwdziała skurczom.Kup forte,weź już przed transferem ,magnez też.

    Mała86 lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Acard obowiazkowo musialam brac,pomimo tego,ze jeszcze heparyne mialam.Ponoc nie szkodzi,a może pomóc.

    A co z ta vit B ? Bo jak wiemy może być toksyczna sama nie wiem co robić
    Za tydzień będzie w Londynie ten mój polski lekarz to pójdę ale do tego czasu to nie wiem

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 30 października 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    A ty jadłaś ?
    A właśnie?Tylko ja się opychalam tym tluszczykiem?☺️

    Mała86 lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka dawka magnezu ?

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Chcę być mamą Autorytet
    Postów: 751 1001

    Wysłany: 30 października 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    A wiec dzwonili
    Mamy piękny embrion pierwszej jakości , ma 4 komórki
    Jutro o 3 zabieramy kropka do domu 😍

    Niech cud trwa 🙏🙏🙏🙏🙏
    😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

    Super.❤❤❤❤❤
    Silny bohater.
    Trzymam nadal kciuki

    Mała86, Ari lubią tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

    Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.


    Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

    Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 30 października 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    A co z ta vit B ? Bo jak wiemy może być toksyczna sama nie wiem co robić
    Za tydzień będzie w Londynie ten mój polski lekarz to pójdę ale do tego czasu to nie wiem
    Od czasu,gdy tu któraś z dziewczyn pisała,że działała na nią toksyczne i utrudniała w zaciazeniu,gdzieś tam jeszcze natknęłam się na podobne opinie i juz zażywałam tylko w formie fertilcare, bez dodatkowej dawki.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 30 października 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Jaka dawka magnezu ?
    Nie pamiętam teraz ,były jakieś większe. Moze Skittles i Sisi wiedza?

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Od czasu,gdy tu któraś z dziewczyn pisała,że działała na nią toksyczne i utrudniała w zaciazeniu,gdzieś tam jeszcze natknęłam się na podobne opinie i juz zażywałam tylko w formie fertilcare, bez dodatkowej dawki.

    Ale ty chyba nie masz tej mutacji co?
    Może napisze maila do tego lekarza polskiego

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego