Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7160 10075

    Wysłany: 30 października 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margot wrote:
    A ananas po transferze też? Ja z IVF dopiero startuje w grudniu ale już zbieram informacje ;-)
    2 dni przed, w dniu transferu i 2-3 dni po :)

    Margot lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 775 396

    Wysłany: 30 października 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    🤢🤮A ja się tego tyle najadłam,a ciezko bylo sie przemoc, kilka miesiecy przekonywała siebie ,by spróbować...
    No bo jak się tego nie widzi to bardzo smakuje to fakt. Jak nie pracowałam tam to też rzarlam haha 😂 jak wieprzek. Jak już widziałam co robią to masakra. Kiedyś był artykuł w Mcdon w Włocławku sanepid znalazł w szejkach sperme możecie mi nie wierzyć ale tak było w necie gdzieś to pewnie znajdziecie Mc zamknęli heh śmieszne ale prawdziwe.
    Jaki morał
    Wypij szejka a znajdziesz w ciąże 😂

    ***musi być dobrze.***
    >07.2019 Niskie Amh :( 0,08
    >07.2019 wysokie fsh :( 22
    > 2019 stymulacja pierwsza od wrzesnia
    __________
    02.2020 fsh 7.
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 775 396

    Wysłany: 30 października 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    A przypomniałam sobie,ponoc dobre efekty dają napoje wysokobialkowe po transferze.Takie chyba podobne do tych,które pije się w czasie przyjmowania chemii oraz takie dla sportowców.
    Po transferze to fakt a po sexie naturalnym hahah też?

    ***musi być dobrze.***
    >07.2019 Niskie Amh :( 0,08
    >07.2019 wysokie fsh :( 22
    > 2019 stymulacja pierwsza od wrzesnia
    __________
    02.2020 fsh 7.
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Mimo wszystko uważaj na siebie,dwa razy ( przy dwóch procedurach),gdy byłam w pracy miałam plamienia z krwią,gdy byłam w domu,to nic takiego się nie działo.
    Będę uważać ale na wolne nie mam już szans bo wykorzystałam cały urlop 😞
    Na szczęście w pracy się za bardzo nie ruszam ani nie dźwigam

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Skittles Autorytet
    Postów: 1185 1485

    Wysłany: 30 października 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    No bo jak się tego nie widzi to bardzo smakuje to fakt. Jak nie pracowałam tam to też rzarlam haha 😂 jak wieprzek. Jak już widziałam co robią to masakra. Kiedyś był artykuł w Mcdon w Włocławku sanepid znalazł w szejkach sperme możecie mi nie wierzyć ale tak było w necie gdzieś to pewnie znajdziecie Mc zamknęli heh śmieszne ale prawdziwe.
    Jaki morał
    Wypij szejka a znajdziesz w ciąże 😂
    Ojej ...

    07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Maggi Autorytet
    Postów: 2761 3781

    Wysłany: 30 października 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Mimo wszystko uważaj na siebie,dwa razy ( przy dwóch procedurach),gdy byłam w pracy miałam plamienia z krwią,gdy byłam w domu,to nic takiego się nie działo.
    Możesz wziąć wolne, żeby się nie stresować i też aktywnie spędzać czas, na przykład chodzić sobie na spacery i się dotleniać. Siedzenie 8h lub więcej przed kompem nie spowoduje większego ruchu i żadnej z tego są korzyści w ogóle nie ma...a stres bywa...

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. heterozygotyczny, PAI-1 4G ukł. homozygotyczny
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start akupunktury, suplementów i innych czarów
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół z primingiem estrogenowym - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ i przygotowanie do ostatniej stymulacji
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna, koniec marzeń 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
  • sisi Autorytet
    Postów: 4011 3746

    Wysłany: 30 października 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Nospe mam a po co? Magnez jutro kupię bo nie mam
    Z pierwszą córką przez tydzień po transferze brałam 3x dziennie nospe i magnez żeby przeciwdziałać jakim kolwiek skurczom.

    Mała86 lubi tę wiadomość

    m3sxyx8dqmb310pu.png
    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
  • sisi Autorytet
    Postów: 4011 3746

    Wysłany: 30 października 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    A co z ta vit B ? Bo jak wiemy może być toksyczna sama nie wiem co robić
    Za tydzień będzie w Londynie ten mój polski lekarz to pójdę ale do tego czasu to nie wiem
    Na początku zarodek i tak jest chroniony więc ta wit B mu nie zaszkodzi.

    Maggi, Mała86, Ari lubią tę wiadomość

    m3sxyx8dqmb310pu.png
    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
  • Skittles Autorytet
    Postów: 1185 1485

    Wysłany: 30 października 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    No jak ja powiedziałam w tej klinice o mutacji to machnęli ręka i powiedzieli żebym się nie przejmowała bo natura zrobi swoje. Ale od tego mojego polskiego lekarza się nasłuchałam i teraz mam mętlik.
    Ja 3 miesiące temu miałam wysoka homeocysteine bo 9 ale zmieniłam wtedy na ten komplex duglasa co ty poleciłaś wiec mam nadzieje ze spadła.
    Trochę ciężko mi się robi tutaj badani krwi bo laboratorium jest godzinę drogi odemnie wiec muszę się zwolnić z pracy, a angielskich laboratorow nie ma 🤦🏻‍♀️
    Ale tobie się udało a nic specjalnego nie bierzesz wiec jest nadzieja :)
    Mala znalazlam taka opienie w necie na temat b complex Douglasa
    Najlepszy dostępny na rynku preparat dla osób z mutacjami MTHFR, błyskawicznie obniża homocysteinę, dostarczając organizmowi przetworzone już- zmetylowane formy witamin z grupy B- tj. kwasu foliowego i B12.
    Polecam jak najbardziej.
    Przed ciążą miałam zlecone przez lekarza 1 tabletkę dziennie, w ciąży 2 tabletki dziennie.

    Wydaje mi sie ze mozesz teraz brac ten produkt do bety lub do wizyty u tego polskiego lekarza... Czy bierzesz jeszcze inne wit b oprocz tego co jest w b-complex?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 21:31

    07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • sisi Autorytet
    Postów: 4011 3746

    Wysłany: 30 października 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Jaka dawka magnezu ?
    Ja brałam Magne B6 forte bodajże 56mg

    Mała86, Ari lubią tę wiadomość

    m3sxyx8dqmb310pu.png
    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
  • Maggi Autorytet
    Postów: 2761 3781

    Wysłany: 30 października 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy przy naturalnych staraniach też brać magnez w drugiej fazie cyklu?

    Wiek 40 lat, MTHFR 677C-T ukł. heterozygotyczny, PAI-1 4G ukł. homozygotyczny
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start akupunktury, suplementów i innych czarów
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół z primingiem estrogenowym - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ i przygotowanie do ostatniej stymulacji
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna, koniec marzeń 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
  • sisi Autorytet
    Postów: 4011 3746

    Wysłany: 30 października 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    A apropo zaleceń to jedyne co mi już powiedzieli przez telefon to żeby nie brać wolnego o się nie wylegiwać bo ważne jest żeby być w normalnym rytmie i się cały czas ruszać i nie polegiwać żeby krew dopływała do macicy
    To ja się czułam jak jajko i dużo polegiwałam ale oglądałam komedie żeby się nastawiać pozytywnie i sporo śmiać 😁

    MonikA_89!, Mała86, Maggi, Ari lubią tę wiadomość

    m3sxyx8dqmb310pu.png
    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
  • sisi Autorytet
    Postów: 4011 3746

    Wysłany: 30 października 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margot wrote:
    A ananas po transferze też? Ja z IVF dopiero startuje w grudniu ale już zbieram informacje ;-)
    Tak, przez około 5 dni i najważniejszy jest ten twardy środek.

    Ari, Margot lubią tę wiadomość

    m3sxyx8dqmb310pu.png
    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
  • sisi Autorytet
    Postów: 4011 3746

    Wysłany: 30 października 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    A czy przy naturalnych staraniach też brać magnez w drugiej fazie cyklu?
    Na pewno nie zaszkodzi, ja brałam razem z resztą supli

    Maggi lubi tę wiadomość

    m3sxyx8dqmb310pu.png
    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Możesz wziąć wolne, żeby się nie stresować i też aktywnie spędzać czas, na przykład chodzić sobie na spacery i się dotleniać. Siedzenie 8h lub więcej przed kompem nie spowoduje większego ruchu i żadnej z tego są korzyści w ogóle nie ma...a stres bywa...

    No już nie mogę wziąć wolnego bo nie mam a w Anglii nie ma l4 praktycznie No chyba ze jesteś w szpitalu. Nie siedzę przed kompem , jestem pielęgniarka dentystyczna wiec coś tam się ruszam
    Raczej się nie stresuje wiec Ok

    Maggi, sisi, Ari lubią tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Megii_81 Autorytet
    Postów: 783 1174

    Wysłany: 30 października 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Tak, przez około 5 dni i najważniejszy jest ten twardy środek.

    dobre z tym ananasem, a co innego jeść jak ananas szkodzi ? :(

    👶
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Mala znalazlam taka opienie w necie na temat b complex Douglasa
    Najlepszy dostępny na rynku preparat dla osób z mutacjami MTHFR, błyskawicznie obniża homocysteinę, dostarczając organizmowi przetworzone już- zmetylowane formy witamin z grupy B- tj. kwasu foliowego i B12.
    Polecam jak najbardziej.
    Przed ciążą miałam zlecone przez lekarza 1 tabletkę dziennie, w ciąży 2 tabletki dziennie.

    Wydaje mi sie ze mozesz teraz brac ten produkt do bety lub do wizyty u tego polskiego lekarza... Czy bierzesz jeszcze inne wit b oprocz tego co jest w b-complex?

    Dziękuje za odpowiedz
    Biorę a raczej brałam tez
    mio- inositol
    Pregna plan tam jest metylowany kwas foliowy 600
    Wit c
    B complex
    Vit vit D
    Koenzym
    Kwas omega
    Wit E
    Acard
    Mace
    Olej z wiesiołka
    Melatonina
    Zioła
    (Może o czymś zapomniałam)

    Ale teraz już zostałam tylko przy witaminach i pregna plan No i ten B complex i acard
    Odkąd zaczęłam stymulację, bo w ogóle w klinice powiedzieli żeby nic nie brać oprócz kwasu

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 1962 2817

    Wysłany: 30 października 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    To ja się czułam jak jajko i dużo polegiwałam ale oglądałam komedie żeby się nastawiać pozytywnie i sporo śmiać 😁
    Z chęcią bym tak zrobiła ale niestety nie mogę 😞

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 22:01

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • adriette Ekspertka
    Postów: 190 230

    Wysłany: 30 października 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Nie, acardu nie brałam w ogole... nigdy...
    Kurczę z ta mutacja jest tak, ze wielu lekarzy nie przywiązuje do niej większej wagi... z tego co pamietam, to lekarka mi powiedziała, wtedy kiedy mierzylam homocysteine w ciazy, ze jakby wyszla za wysoka wartosc to wtedy wprowadzilaby metyl wit b, ale homocysteina wyszla okej to zostalam tylko na prenatalu...
    a ten lekarz co mi przepisal oprocz prenatal, folik 5 mg, czyli zwykly kw foliowy to chyba mial w powazaniu moja mutacje... bo niby 50 % populacji ma te mutacje I zachodza w ciaze bez przyjmowania met formy kw foliowego. Dla mnie problemem byla wysoka homocysteina przed ciaza, bo czytalam, ze z taka moga byc kiepskie komorki I zarodki moga sie nie przyjac ...
    ale dodatkowo nie bralam met formy wit b i jakos sie udalo ... nawet z tym folikiem 5 mg ...
    Ja mam mutację MTHFR i gin mi powiedział, że w ciazy właśnie ten kwas foliowy 5mg będzie trzeba brać i że kwasu foliowego nigdy za wiele, bo wydała się z moczem.

    Mała86, Ari lubią tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • adriette Ekspertka
    Postów: 190 230

    Wysłany: 30 października 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Skittels możesz mi jeszcze raz napisać co lekarz kazał ci brać a co nie w ciąży w związku z ta mutacja MTHFR
    Bo nie wiem co robić a od nich się nie dowiem bo w ogóle nie biorą tego pod uwagę, jak na pierwszej wizycie powiedziałam zemam ta mutacje to tylko machnęli na to ręka .
    Brać vit B ? Acard? No ten metylowany kwas foliowy to chyba na pewno
    Acard zalecany jest przy mutacji PAI.

    Mała86 lubi tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego