IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Lil_m wrote:Może to efekt dhea, skoro Magdala pisze o podniesionym testosteronie?Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Idę do mojego lekarza w piątek Ale do tego czasu chyba zwariuje.Nie wiem czy cysta i skad by się wzięła,bo nie mam do nich tendencji Ale też nie mam pojęcia skąd taki wysoki estradiol w 3dc.
-
Mimila nawet jeśli zrobiła się torbiel to nie jest jeszcze nic strasznego. Weźmiesz Duphaston w drugiej fazie i powinna się wchłonąć. Miałaś zabieg chyba równo z owulacją (pisałaś że miesiączkę miałaś dwa tygodnie po zabiegu). Może to torbiel ciałka żółtego. Nie denerwuj się.
Bea77 lubi tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
nick nieaktualnyMagdala wrote:Niskie LH moze byc zwiazane z niedoczynnoscia tarczycy lub podniesionym poziomem testosteronu. Tak mowia internety.
Zawsze tak mialas?
W koncercie zyczen poprosze zeby w koncu przestaly wylazic mi kudly!
Spadek FSH po mezo jest fantastyczny.
Ja biore suple (przerzucilam sie teraz na antyoksydanty, utrzymuje q10 i D3), ale tak bardziej z przyzwyczajenia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiśka, w wyniku mam napisane tak:
"Kariotyp żeński prawidłowy, uwaga: w kariotypie obecny rzadki polimorficzny, dziedziczny wariant chromosomu 9 z powiększonym regionem heterochromatyny ramion długich, bez wpływu na fenotyp"
Wg genetyk, z którą miałam konsultację oznacza to, że ramiona pękają i w odrastającej części nie ma materiału genetycznego, choć nie jestem pewna czy dobrze to zapamiętałam.
Do tego lekarz w mojej klinice, po zobaczeniu wyników pokiwał głową i przyznał, że często widzi tą 'wadę' u par z niepowodzeniami. I chociaż nie ma na to żadnych naukowych dowodów to jego doświadczenia wskazują, że to może być problem.
Podejdziemy do KD to się okaże..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 11:02
-
gosiaczek1281 wrote:Mezo robilas w Invicta GdańskStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
A mój estradiol dzisiaj 399 - okazuje się, że w obu jajnikach po pęcherzyku ok.14mm oraz na 99% jeszcze jeden już pękł. Normalnie szaleństwo;)
Lukrecja, never_lose_hope, niezapominajka2017, karolcia35, Dana721 lubią tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualnyMiśka, a miałaś jakąś konsultację poza kliniką? Z genetykiem?
Ja też się naczytałam o tym chromosomie 9, o chorobach dzieci, zespole Downa, autyźmie, poronieniach i w głębi serca bałam się trochę tych swoich komórek jajowych. Pokładam nadzieję w zdrowej dawczyni choć wiem, że to i tak nie daje gwarancji i wiele może się wydarzyć.
Miśka w jakiej klinice się leczysz? Masz już za sobą jakieś procedury?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLukrecja, ja tego nie robiłam, bo genetyk mówiła, że skoro i tak podchodzimy do KD to nie ma sensu. Przynajmniej tak ją zrozumiałam..
Powiedziała, że jeśli na własnych komórkach bym podchodziła to przy niskim AMH chłopczyk mógłby mieć tą chorobę, u dziewczynek nie. Tak więc skoro zapadła decyzja o KD to nie chcę się tyrać kolejnym badaniem
A czemu pytasz??
Jak Twoja córeczka?? Doszłaś już do siebie?
Miśka, idź na konsultację i znajdź dobrą klinikę, to najważniejsze Dobry lekarz oceni Wasze szanse, nie z takimi wynikami były ciąże.. Działaj, szkoda czasu..
Z jakiego jesteś miasta? Może któraś z nas poleci Ci sprawdzoną klinikę.. W jakim wieku jesteście??Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 12:53
-
nick nieaktualnyNo to w podobnym wieku jesteśmy i wiem jak bolą te wyniki Genetyk nazwała nasze pokolenie dziećmi Czarnobyla...
Niestety z Poznaniem nie miałam styczności, zahaczyłam o kliniki w Gdyni, Łodzi i Białymstoku, teraz stanęło na Warszawie.
Zajrzyj na ogólny wątek IVF, jest tam dużo więcej dziewczyn, na pewno znajdziesz kogoś z Poznania.. Ale z doświadczenia wiemy, że warto wybrać się gdzieś dalej, prawie każda z nas pokonuje wiele kilometrów do dobrych klinik..
Powodzenia w poszukiwaniach, odezwij się czasem, forum to ogromna pomoc w naszych problemach. I kopalnia wiedzy!Miśka06 lubi tę wiadomość
-
Kitty.Noir wrote:I to wszystko po mezo?! Czy cos teraz bierzesz? Ale ci zazdroszcze...Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Mimila wrote:Co to jest joga hormonalna?
https://youtu.be/uHGOFvicyG0
Oraz może być też ten: https://youtu.be/1v-Yd2CLEVA
Podobno określone ćwiczenia działają trochę jak masaż dla narządów wewnętrznych, pobudzając je do odpowiedniej pracy. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mnie te ćwiczenia i prowadząca bardzo podeszły i ćwiczę w miarę regularnie od ok. 2 miesięcy. Na pewno nie zaszkodzi, a można się trochę zrelaksować i rozciągnąć
Tutaj jeszcze do poczytania: http://www.studiojogi.pl/content/pytania-o-hormonyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:11
Mimila lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S