Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • emimor89 Ekspertka
    Postów: 130 140

    Wysłany: 5 grudnia 2021, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    russty wrote:
    Dziewczyny w końcu zwolnił się kolejny brzuszek! w piątek 3.12 o 23:06 urodziłam 💪Rozalkę - nasz mały wielki cudzik 🐣. Waży 3760g i mierzy 56cm. Jestem zakochana w tej Kruszynce. Dziękuję za doping i trzymam kciuki za każdą z Was :*
    Gratuluję! Niech Rozalia rośnie zdrowa! ❤❤❤


    Kochane, we wtorek pierwszy skan. Bardzo czekałam na ten moment, a im bliżej, tym bardziej się boję, że coś będzie nie tak, że puste jajo... 🙈 zwariuję zaraz.

    russty lubi tę wiadomość

    :)
  • karola Ekspertka
    Postów: 240 124

    Wysłany: 6 grudnia 2021, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    russty wrote:
    Dziewczyny w końcu zwolnił się kolejny brzuszek! w piątek 3.12 o 23:06 urodziłam 💪Rozalkę - nasz mały wielki cudzik 🐣. Waży 3760g i mierzy 56cm. Jestem zakochana w tej Kruszynce. Dziękuję za doping i trzymam kciuki za każdą z Was :*

    Gratulacje russty ❤️

    russty lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

    JA: 33 lata
    NISKIE AMH: 0,8 ng/ml (13.10.2021) ❌
    Prolaktyna, tarczyca: OK ✅ Krótkie cykle, krótka faza lutealna

    ON: 39 lat
    Nasienie prawidłowe ✅ [morfologia 4%, fragmentacja DFI - 17%, MAR ujemny, HBA - w normie, Stres oksydacyjny - ok
  • karolcia35 Autorytet
    Postów: 4665 3881

    Wysłany: 6 grudnia 2021, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    russty wrote:
    Dziewczyny w końcu zwolnił się kolejny brzuszek! w piątek 3.12 o 23:06 urodziłam 💪Rozalkę - nasz mały wielki cudzik 🐣. Waży 3760g i mierzy 56cm. Jestem zakochana w tej Kruszynce. Dziękuję za doping i trzymam kciuki za każdą z Was :*
    Gratulacje 😍😍😍 niech malutka zdrowo rośnie 🍀

    russty lubi tę wiadomość

    AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • MartucHa Ekspertka
    Postów: 172 443

    Wysłany: 6 grudnia 2021, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    russty wrote:
    Dziewczyny w końcu zwolnił się kolejny brzuszek! w piątek 3.12 o 23:06 urodziłam 💪Rozalkę - nasz mały wielki cudzik 🐣. Waży 3760g i mierzy 56cm. Jestem zakochana w tej Kruszynce. Dziękuję za doping i trzymam kciuki za każdą z Was :*
    Fantastyczna wiadomość, gratulacje 🍾🥳 dużo zdrówka dla Was🥰

    russty lubi tę wiadomość

    Ona 91'
    Starania od 02.2017
    Niedrożny jajowód
    Amh 0,3 - 0,7
    05.2019 IMSI - 3 pęcherzyki, 2 zapłodnione, 1 podany w 3dobie, 1 przestał się rozwijać - brak efektów i ❄️😔
    03.2021 PICSI - krótki protokół, 17.03 punkcja - 3 pęcherzyki, transfer 22.03 - 2blastki
    7dpt bhcg 57,3
    10dpt bhcg 212,2
    12dpt bhcg 516,7
    18dpt bhcg 6593 - na usg widoczne dwa pęcherzyki
    28dpt w jednym pecherzyku ❤️, drugi puste jajo płodowe

    On 91'
    Teratozoospermia

    3i49mg7yr744q0ln.png
  • Meggie Przyjaciółka
    Postów: 110 121

    Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    russty wrote:
    Dziewczyny w końcu zwolnił się kolejny brzuszek! w piątek 3.12 o 23:06 urodziłam 💪Rozalkę - nasz mały wielki cudzik 🐣. Waży 3760g i mierzy 56cm. Jestem zakochana w tej Kruszynce. Dziękuję za doping i trzymam kciuki za każdą z Was :*
    Gratulacje Russty!! :) <3 dużo zdrówka dla Malutkiej i dla Ciebie :)

    russty lubi tę wiadomość

    Rocznik '88
    Starania od 2018
    Wykryta endomentrioza 1/2 st.
    10.2020 ICSI 3 oocyty, brak zarodków, słaba jakość komórek
    11.2021 Kriobank
  • arzu Autorytet
    Postów: 849 721

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    russty!!! gratki przeogromne!!! niech Dzidzia rośnie zdrowo!! i dużo momentów odpoczynku teraz dla MAMY!!!!

    russty lubi tę wiadomość

    ....
    wiek: 41, AMH: 0,49
    histeroskopia x3 (04.2020, 07.2020, 07.2021), polipowatość endometrium, niedoczynność tarczycy, insulinooporność,
    mutacja MTHFR A1298C: ukł.homozygotyczny,
    mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-1: ukł.homozygotyczny,
    niedobór wit. D3 i ferrytyny, anemia z niedoboru żelaza, niski kortyzol, helicobacter pylori, KIR AA, allo-mlr 5,3%, szczepienia limfocytami męża 07.2021, allo-mlr po szczepieniach 58,4%
    on: teratozoospermia
    1 IVF 08.2020 - Gyncentrum Ostrava, p.krótki, Gonal 450 j., 2 oocyty, 2 zarodki, brak transferu
    2 IVF 09-10.2020 - Kriobank, p.długi, primolut+testosteron+gonapeptyl+Menopur 375 j., 4 oocyty, 2 zarodki, transfer 5B i 7B :(
    3 IVF 12.2020-01.2021 - Kriobank, p.długi, primolut+hormon wzrostu+gonapeptyl+Mensinorm 300 j., 3 oocyty, 1 zarodek, transfer morulki :(
    4 IVF 03.2021 - Kriobank, s.lekka, letrozol+hormon wzrostu+testosteron+Mensinorm 300 j.+orgalutran, 3 oocyty, 1 zarodek, transfer 10A :(
  • emimor89 Ekspertka
    Postów: 130 140

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się podzielić z Wami swoją radością. Jestem po skanie. Wszystko dobrze, jest malutkie, bijące serduszko :) 😍

    Joana23, karolcia35, Annulla01, Mum2b, AGAaa, Meggie, russty, Gosiar1988, MartucHa, madzia28, karola, Cherry78, Karenka lubią tę wiadomość

    :)
  • Joana23 Autorytet
    Postów: 675 1592

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Chciałam się podzielić z Wami swoją radością. Jestem po skanie. Wszystko dobrze, jest malutkie, bijące serduszko :) 😍

    Cudowna wiadomość!! 🥰 Niech się wszystko pięknie dalej rozwija!

    emimor89 lubi tę wiadomość

    oar8lbetot8xgfe8.png
  • Marisza Przyjaciółka
    Postów: 63 30

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊. Czy ktoś z was robił IVA (In Vitro Activation)? Chciałabym dowiedzieć się ile to kosztuje i czy skuteczne?

  • karolcia35 Autorytet
    Postów: 4665 3881

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartucHa wrote:
    Fantastyczna wiadomość, gratulacje 🍾🥳 dużo zdrówka dla Was🥰
    Teraz Twoja kolej 😍

    AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Alicja27 Autorytet
    Postów: 363 188

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis mam 51dc okresu brak... Nigdy nie mialam tak długich cykli punkcje mialam początkiem października po niej miesiączka w terminie tetaz mi się tak wydłużyło czy to może mieć związek ze szczepieniem na covid? Druga dawke przyjęłam 3 dni przed punkcja. Miałam odpuścić narazie lekarzy a tu się okazuje ze chyba nie będzie wyjścia musze się wybrać

    Niskie Amh 1.1
    Kir Bx brak 2DS1 2DS5
    Mąż wszystko ok
    I procedura
    7.11.2020 punkcja 8 pecherzykow 3 komórki 1 zapłodniona
    10.11.2020 transfer, ciąża biochemiczna 😪
    02.2021 II PROCEDURA
    26.02 punkcja brak zarodkow
    07.2021 1 wizyta w Kriobanku
    09.2021 III procedura
    07.10 punkcja brak zarodkow 😪😪
  • Różowa_Pomarancza Autorytet
    Postów: 439 147

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja27 wrote:
    Dziewczyny dzis mam 51dc okresu brak... Nigdy nie mialam tak długich cykli punkcje mialam początkiem października po niej miesiączka w terminie tetaz mi się tak wydłużyło czy to może mieć związek ze szczepieniem na covid? Druga dawke przyjęłam 3 dni przed punkcja. Miałam odpuścić narazie lekarzy a tu się okazuje ze chyba nie będzie wyjścia musze się wybrać

    Tak istnieje taka możliwość, ze po szczepieniu. Mojej szwagierce okres się zatrzymał na 3.5 miesiąca po szczepieniu.

  • Alicja27 Autorytet
    Postów: 363 188

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_Pomarancza wrote:
    Tak istnieje taka możliwość, ze po szczepieniu. Mojej szwagierce okres się zatrzymał na 3.5 miesiąca po szczepieniu.
    Wywoływała luteina czy czekała jak przyjdzie miesiączka sama

    Niskie Amh 1.1
    Kir Bx brak 2DS1 2DS5
    Mąż wszystko ok
    I procedura
    7.11.2020 punkcja 8 pecherzykow 3 komórki 1 zapłodniona
    10.11.2020 transfer, ciąża biochemiczna 😪
    02.2021 II PROCEDURA
    26.02 punkcja brak zarodkow
    07.2021 1 wizyta w Kriobanku
    09.2021 III procedura
    07.10 punkcja brak zarodkow 😪😪
  • Różowa_Pomarancza Autorytet
    Postów: 439 147

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja27 wrote:
    Wywoływała luteina czy czekała jak przyjdzie miesiączka sama

    Ona nic nie robiła bo nie szykowała się do in vitro i olała temat, dostała okresu po takim czasie. Mnie się skrócił do 21dni i jak zrobiłam AMH to miała 0.1 (także zabiła mnie ta szczepionka) teraz powoli wraca ale to nic do tego co było przed szczepionka :( mam 30% tego co miałam

  • Estrella Autorytet
    Postów: 1325 1505

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja po wizycie. 26 mm dzieciaczka :) wg USG 9+2 czyli jakby dzień do tyłu przybył w stosunku do OM ale mam się nie martwić. Powiedziała że wszystko ok. Pobrała wymaz po leczeniu i powiedziała że mam przyjść za 4 tygodnie. Umówiłam się na 4.01 i wtedy wypisze mi l4 :) powoli mam schodzic z duphastonu.

    Alicja27, russty, Meggie, karolcia35, AGAaa, Jagn0, emimor89, CestLaVie, Joana23, Annulla01, karola, Cherry78, MamaMila lubią tę wiadomość

    EI8Xp1.png

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (11 dpo) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏✊
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏✊
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏✊💖
  • Różowa_Pomarancza Autorytet
    Postów: 439 147

    Wysłany: 7 grudnia 2021, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella wrote:
    Melduje się i ja po wizycie. 26 mm dzieciaczka :) wg USG 9+2 czyli jakby dzień do tyłu przybył w stosunku do OM ale mam się nie martwić. Powiedziała że wszystko ok. Pobrała wymaz po leczeniu i powiedziała że mam przyjść za 4 tygodnie. Umówiłam się na 4.01 i wtedy wypisze mi l4 :) powoli mam schodzic z duphastonu.

    Super :)

  • MartucHa Ekspertka
    Postów: 172 443

    Wysłany: 8 grudnia 2021, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj na świat przyszła moja malenka córeczka Ala❤️ poród 8,5h siłami natury, mała 10/10, 52cm i 2960g. Jestem przeszczesliwa - przekazuje swój brzuszek dalej 😉

    Estrella, Meggie, AGAaa, russty, Joana23, Alicja27, karolcia35, emimor89, Annulla01, Cherry78 lubią tę wiadomość

    Ona 91'
    Starania od 02.2017
    Niedrożny jajowód
    Amh 0,3 - 0,7
    05.2019 IMSI - 3 pęcherzyki, 2 zapłodnione, 1 podany w 3dobie, 1 przestał się rozwijać - brak efektów i ❄️😔
    03.2021 PICSI - krótki protokół, 17.03 punkcja - 3 pęcherzyki, transfer 22.03 - 2blastki
    7dpt bhcg 57,3
    10dpt bhcg 212,2
    12dpt bhcg 516,7
    18dpt bhcg 6593 - na usg widoczne dwa pęcherzyki
    28dpt w jednym pecherzyku ❤️, drugi puste jajo płodowe

    On 91'
    Teratozoospermia

    3i49mg7yr744q0ln.png
  • Estrella Autorytet
    Postów: 1325 1505

    Wysłany: 8 grudnia 2021, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartucHa wrote:
    Dziewczyny dzisiaj na świat przyszła moja malenka córeczka Ala❤️ poród 8,5h siłami natury, mała 10/10, 52cm i 2960g. Jestem przeszczesliwa - przekazuje swój brzuszek dalej 😉

    Gratulacje 🎉🎊 zdrówka dla Ciebie i malutkiej :)

    MartucHa lubi tę wiadomość

    EI8Xp1.png

    AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; nasienie - ok
    Ona i On: 33 lata
    12.05 start 1 IVF ICSI (Gonal F, Menopur)
    24.05 punkcja (3 komórki - 1 blastka 3.2.2.) transfer odroczony
    25.06 FET na cyklu naturalnym
    08.08 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
    brak ❄

    23.10 (11 dpo) - 30,79 mIU/ml cudzie trwaj ✊
    25.10 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    02.11 - na USG widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym 🙏✊
    12.11 - mamy ❤🙏✊
    25.11 - crl 1.42 cm (7+5), fhr 164 🙏✊
    7.12 - crl 2.6 cm (9+2), fhr 164 🙏✊
    30.12 - crl 6.9 cm (13+1), fhr 146 🙏✊💖
  • russty Ekspertka
    Postów: 155 352

    Wysłany: 9 grudnia 2021, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartucHa wrote:
    Dziewczyny dzisiaj na świat przyszła moja malenka córeczka Ala❤️ poród 8,5h siłami natury, mała 10/10, 52cm i 2960g. Jestem przeszczesliwa - przekazuje swój brzuszek dalej 😉
    Gratulacje Martucha! dużo zdrówka i pięknej drogi mlecznej ❤
    siła jest w nas 💪

    starania od 09.2018
    ja - rocznik 86
    ch. Hashimoto
    po drodze próby stymulacji letrozolem bez skutku
    10.2019 pierwszy raz torbiel endometrialna
    03.2020 diagnoza Endometrioza IV st
    08.2020 lap. endometriozy
    11.2020 HSK polip endometrium
    11.2020 AMH 0,1 FSH 22
    02.2021 hormony b.z.
    U męża plemniki wporzo ;)
    1. IVF 2.2021
    primolut+HW
    potem HW+gonapeptyl+recovelle, na koniec 2×mensinorm
    3 pęcherzyki,2 kumulusy, 1 zarodek - transfer 2-dniowca 4A(6A?)
    beta:10dpt-26, 12dpt-80, 14dpt-219, 19dpt-2335, 26dpt-11998, 29dpt-❤🙏🍀💚
    mhsvf71x5c2itezb.png
  • CestLaVie Autorytet
    Postów: 1780 923

    Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was miała badaną inhibinę przed stymulacja ??? U mnie ciekawa sytuacja, bo FSH waha się między 9 a 11 (czasem sztucznie niższe przez wysoki estradiol w 3dc pow 100!), amh koniec kwietnia 2,63, badanie AFC ok, a inhibina z tego cyklu- poziom nieoznaczalny jak po menopauzie??? Jak to możliwe??? Mam swoje owulacje, progesteron w ostatnim cyklu 19... załamka....próbka jechała 100km, pobrana w czwartek i zbadana w pon-wt dopiero... powtarzam w innym labo, który bada na miejscu...

    Boję się :( daje sobie czas do czerwca i potem chyba ivf...

    Pociesza mnie to, że widzę, że Wam się udaje, czy ivf czy nawet naturalnie :)

    a 32, on 32 - starania od maja 2020, główne od października 2020

    zwolenniczka holistycznego podejścia do zdrowia :)
    NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

    ja:
    * cykle regularne 24-29 dni, krótka f. lutealna 10-11 dni
    * hormony 3dc ok, fsh w górnej granicy
    *cienkie endometrium 6-7 mm :(
    * tsh 2,5-> 1,7 -> 1,2 <3 ft 3, ft 4 0.80 -> 1,02 :)
    * AMH 2,63 ng/ml, badanie AFC ok
    * kwiecień 2021 sonoHSG- lewy jajowód niedrożny
    * mutacja PAI-1, MTHFR - hetero
    * homocysteina 4,5, PT-INR - ok
    * problemy z ferrytyną i żelazem :(
    * Helikobakter Pyroli - leczenie ?
    * dieta, regularny ruch, suplementacja celowana


    on:
    * zmora - ruch postępowy ok. 10 % >32 %- po leczeniu CLO- ZERO efektów :(
    * morfo 1%
    * posiew nasienia ok
    * hormony ok
    * żylaki powróżka nasiennego 1 st (podobno bez znaczenia?)
    * zdrowy tryb życia od zawsze, suple, ruch

    walczę dalej ! <3
‹‹ 2301 2302 2303 2304 2305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ