IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Dziewczyny, ja z AMH od 0,6 do maks 0,8. Chociaz wartosc 0,44 tez widzialam w trakcie (ale to byl srodek cyklu - wiec na wlasnym przykladzie przekonalam sie, ze ma znaczenie by AMH badac w poczatkach cyklu). I dzis jestem po 3 procedurze a pierwszej w nowej klinice i mam pozytywna bete!!! 😃🍀🍀
To poczatek dopiero, z dusza na ramieniu sprawdzam przyrosty, ale mocno wierze, ze tym razem sie uda! Czego i Wam bardzo zycze! 🎁🍀
Aggggg, Meggie, Annulla01, karola, russty, Ja anka, emimor89, Cherry78 lubią tę wiadomość
-
Aggggg wrote:Dziewczyny stosowalyscie zamiast koenzymy Q10
Ubihinol 100 mg ?bo tak podczytuje że to chyba jest lepsze bardziej wchłaniane
I jeśli któraś stosowała hormon wzrostu jaki był jego koszt ?
1 ampulka HW to koszt 600zl (i to jest dobra cena) to na ile Ci starczy ampulka zalezy od zaleconej dawki i czasu jaki masz brac. -
nick nieaktualny
-
Aggggg wrote:Dziękuję a stosowali Ci w nowej klinice ten hormon właśnie ? Ja amh z przed pół roku 0.11 teraz po tak długiej suplementacji pewnie większe będę robiła w lutym mam dwie procedury nie udane
-
Cherry wrote:Czesc Dziewczyny, ja z AMH od 0,6 do maks 0,8. Chociaz wartosc 0,44 tez widzialam w trakcie (ale to byl srodek cyklu - wiec na wlasnym przykladzie przekonalam sie, ze ma znaczenie by AMH badac w poczatkach cyklu). I dzis jestem po 3 procedurze a pierwszej w nowej klinice i mam pozytywna bete!!! 😃🍀🍀
To poczatek dopiero, z dusza na ramieniu sprawdzam przyrosty, ale mocno wierze, ze tym razem sie uda! Czego i Wam bardzo zycze! 🎁🍀Cherry lubi tę wiadomość
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Cherry wrote:Tak 😊
Cherry lubi tę wiadomość
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Cherry wrote:Czesc Dziewczyny, ja z AMH od 0,6 do maks 0,8. Chociaz wartosc 0,44 tez widzialam w trakcie (ale to byl srodek cyklu - wiec na wlasnym przykladzie przekonalam sie, ze ma znaczenie by AMH badac w poczatkach cyklu). I dzis jestem po 3 procedurze a pierwszej w nowej klinice i mam pozytywna bete!!! 😃🍀🍀
To poczatek dopiero, z dusza na ramieniu sprawdzam przyrosty, ale mocno wierze, ze tym razem sie uda! Czego i Wam bardzo zycze! 🎁🍀Cherry lubi tę wiadomość
1. ICSI 3 komórki, 2 niedojrzałe, 1 zdegenerowana
---> brak zarodków
2. ICSI 7 komórek, 6 dojrzałych, 4 zapłodnione
---> 3 zarodki 4AA !!
2022 udany ET -
Cherry wrote:Tak 😊
Ja teraz od miesiąca mam HW i letrozole od 3-7 DC. W czwartek prawdopodobnie USG
Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia -
Anka_77 wrote:A jaką miałaś stymulacje? Co brałaś?
Ja teraz od miesiąca mam HW i letrozole od 3-7 DC. W czwartek prawdopodobnie USG
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
gonia729 wrote:Przepraszam ze tak się wcinam w wątek. Na letrozolu jesteś jako stymulacja do punkcji czy po prostu cykl monitorowany i sami działacie?Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia -
Liolia wrote:To trzymam kciuki żeby wszystko było zgodnie z planem✊✊✊
Synuś słodki, ma już 2 zęba i czasem jak ugryzie za palec, płakać chce się 🤪
Ja sama trochę barykam się ze swoim zdrowiem, bo mam okropne migreny i inne rzeczy jeszcze wychodzą, tak że tak 🤪
Liolia czy możesz przyjąć zaproszenie ode mnie? Chciałam podpytać jak zorganizowaliście wizytę u dr Agi po porodzie i o podchodzenie do starań o drugie bobostarania od 09.2018
ja - rocznik 86
ch. Hashimoto
po drodze próby stymulacji letrozolem bez skutku
10.2019 pierwszy raz torbiel endometrialna
03.2020 diagnoza Endometrioza IV st
08.2020 lap. endometriozy
11.2020 HSK polip endometrium
11.2020 AMH 0,1 FSH 22
02.2021 hormony b.z.
U męża plemniki wporzo
1. IVF 2.2021
primolut+HW
potem HW+gonapeptyl+recovelle, na koniec 2×mensinorm
3 pęcherzyki,2 kumulusy, 1 zarodek - transfer 2-dniowca 4A(6A?)
beta:10dpt-26, 12dpt-80, 14dpt-219, 19dpt-2335, 26dpt-11998, 29dpt-❤🙏🍀💚
-
Anka_77 u nas byl protokol krotki z Rekovelle i Mensinorm. Mam odczucia jednak, ze akurat w tej klinice dobor lekow i sposobu leczenia jest mocno indywidualny, dostosowany do danych wejsciowych pacjentki, wiec nie porownywalabym.
Powodzenia! 🍀russty, cliche lubią tę wiadomość
-
Anka_77 wrote:Na razie by monitorować cykl i poprawić jakość komórek jajowych. W czwartek podgląd by sprawdzić ile jest pęcherzyków antralnych.
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
To poczatek dopiero, z dusza na ramieniu sprawdzam przyrosty, ale mocno wierze, ze tym razem sie uda! Czego i Wam bardzo zycze! 🎁🍀
Gratulacje CherryCherry lubi tę wiadomość
-
Cherry wrote:Anka_77 u nas byl protokol krotki z Rekovelle i Mensinorm. Mam odczucia jednak, ze akurat w tej klinice dobor lekow i sposobu leczenia jest mocno indywidualny, dostosowany do danych wejsciowych pacjentki, wiec nie porownywalabym.
Powodzenia! 🍀
Gratulacje!!! ❤️❤️❤️
Czy możesz się podzielić czy leczysz się u dr czy prof i czy miałaś dodatkowe zalecenia, np. encorton?Cherry lubi tę wiadomość
-
cliche u dr i bardzo podoba nam sie to jak mysli na glos przy pacjencie, jak zachodzi wspolny proces decyzyjny, to jakie ma podejscie i jak juz jest podjeta decyzja co do dalszych krokow to jest jej bardzo pewna i ta pewnoscia zaraza pacjentow - nam takie podejscie bardzo odpowiada.
Tak, jestem z zaleceniami, popartymi badaniami, od immuno odnosnie encortonu, accofilu, heparyny i pani dr te zalecenia uwzglednila.
cliche, russty lubią tę wiadomość
-
Cherry wrote:cliche u dr i bardzo podoba nam sie to jak mysli na glos przy pacjencie, jak zachodzi wspolny proces decyzyjny, to jakie ma podejscie i jak juz jest podjeta decyzja co do dalszych krokow to jest jej bardzo pewna i ta pewnoscia zaraza pacjentow - nam takie podejscie bardzo odpowiada.
Tak, jestem z zaleceniami, popartymi badaniami, od immuno odnosnie encortonu, accofilu, heparyny i pani dr te zalecenia uwzglednila.
Tym wpisem tchnęłaś we mnie iskierkę nadziei Też leczę się w tej klinice u dr, jestem jeszcze przed pierwszym transferem.
Cieszę się, że wspomniałaś więcej o swoich zaleceniach. Wychodzi na to, że nic nie jest dodawane z automatu, tylko z rzeczywistych wskazańCherry lubi tę wiadomość