X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Ja tak mam. Przy owulacji boli dół brzucha, który przechodzi zupełnie następnego dnia. Czasem jeszcze boli potem jajnik, ale tak też może być przez rosnące ciałko żółte.

Dzięki wielkie. U mnie dzisiaj bez tabletki przeciwbólowej się chyba nie obędzie :( boli jak cholera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny podgląd w poniedziałek, to moje drugie podejście w Invicta....zapisałam się już do innej kliniki na wizyte w lipcu i trzecie podejście będę chciała zrobić tam . Z przykrością muszę potwierdzić ze Bea ma racje co do Invicta....
    kolejny podglad w poniedziałek, dawkę mam maksymalna 300.... wcześniej przez pierwsze trzy dni też miałam 300 potem 225 i teraz znowu 300 ....

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Potwierdzam. Wszystko rusza potem. Ja też zawsze w panikę wpadałam na pierwszej kontroli. Te przyrosty estradiolu są skokowe.

ja przy poprzednim protokole miałam estradiol ponad 500 w 7 ds. a teraz tylko 100, sam dr J dał wybór albo przerwać stymulacje bo marnie to widzi albo ciągnąć dalej...bo może coś się uda...dlatego bardzo się zmartwiłam skoro sam zaproponował przerwanie jako jedna z opcji....pocieszam się tylko ze oni nie maja doświadczenia w leczeniu osób z niskim amh, może u nas tak jest ze często rusz później...sama nie wiem co mam myśleć, po wczorajszej wizycie jestem załamana...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cudownie że do Was napisałam wracają mi powoli chęci do życia, siedzę i płacze non stop od wczoraj...Dziękuję Wam bardzo <3

klamka, Bea77_2 lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AMH 1,3 i ostanio ze stymulacją mam to samo co na naturalnym... 1 komórkę... na razie nie myslimy o dawstwie w ogole... jesli to AZ wchodziłoby w grę kiedyś tam w przyszlości, a na razie robimy cykle naturalne w Novum...

nawet z 1 komorki moze byc ciąża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:55

Bea77_2, Lukrecja, karolcia35 lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygląda na to, że cykl był bezowulacyjny. Niby pęcherzyk rósł, ale progesteron w 19dc 0.05 :/ strasznie niski, nie brałam teraz luteiny ani dupka i widać od razu efekt, wynik fatalny i od 3 dni plemienia. Ale z pozytywów, estradiol spada i jest w normie dla drugiej fazy, więc będę mogła wziąć letrozol :)

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • scania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Dzięki wielkie.
    Problemy ze snem i bol głowy już mam. Z nerwów, intralipid, steryd, leczenie kanałowe zęba, na szczęście zakończone. Mam wrażenie ze moje problemy nigdy się nie skończą i jestem skazana na porażkę.
    Czeka mnie jeszcze clexane i Accofil to będę się czuła jeszcze lepiej z pewnością. I jakie miałaś ostatecznie endo i dawkę viagrę ? Pan w aptece wczoraj dziwnie na mnie spoglądał, nawet na opakowaniu mi dawkowanie przepisał z recepty:)))
    Ja miałam mieć robione globulki dopochwowe z estrofemu i viagry, ale na szybko nigdzie nie mogli mi zrobić (w piątek wieczorem dostałam zlecenie), więc kupiłam to co było i aplikowałam do pochwy 3xdziennie (to muszę sprawdzić) po tabletce viagry i estrofemu. To był mega stres, bo moja lekarka była na urlopie a lekarz miał w rozpisce, że może mi podać accofil jak endo przekroczy 7,5mm. Odpisała mi na smsa aby lekarz wypisał mi receptę na globulki. Wypisał ale nie wpisał ile i apteka by mi tego nie wydała. Miałam czas do poniedziałku na podkręcenie endo, bo inaczej by przerwał przygotowanie do transferu (to trwało już blisko 20 dni - endo słabo rosło). W poniedziałek miało lekko ponad 7mm ale już tym razem podał mi accofil (chyba moje lekarka do niego pisała). Transfer miałam w kolejny poniedziałek (blastocysta) i nawet pierwsza beta była dodatnia ale skończyło się ciążą biochemiczną. Też brałam Clexane ale większą dawkę: 0,6, bo mam wysokie przeciwciała antykardiolipinowe. Miałam dwa wlewy intralipidu.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opowiedz. Ja mam jedna tabletkę podzielić na 4 części i tak sobie aplikować 4 razy dziennie przez 4 dni. Intralipid już wzięłam, drugi w dzień transferu, steryd tez biorę, a Accofil mam na 5 dni przed transferem.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:31

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po operacji jajnikow, oba sa pocięte j pewnie to obnizylo mk rezerwe. W 2016 mialam pierwsza stymulacje i byly tylko 4 komorki... nastepnym razem 3 a potem brak reakcji. AMH i FSh wciaz na podobnym poziomie... mam niestyty troche nadwagi, ale tez moze byc ze zwyczajnie moj organizm nie reaguje juz sztuczne gonadotropiny.. wlasnie skonczylam 34 lata

2020 :)
    2023 :)
  • scania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, bylam u gina zbadac endometrium. Dzisiaj endo bardzo ladnie wygladalo, mialo 1 cm. W poniedzialek mam miec nowe zalecenia jesli chodzi o leki... ale transfer miedzy 18-20 czerwca. Czy to endo dalej rosnie, jesli nie zwiekszam dawki estrofemu, czy teraz juz tak zostanie? Bo nie do konca rozumiem. Myslalam, ze jesli teraz jest juz 1cm, to starczy, i zaczynamy podawac progesteron, i po 5 dniach mozna robic transfer... no ale zle sobie to wyliczylam :)
    1cm to już bardzo ładne. Wydaje mi się, że takie powinno wystarczyć. Trochę dziwne. Myślę tak jak ty, że właściwie już można by zaczynać progesteron i transfer w przyszłym tygodniu.

Bea77_2, klamka lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja mam AMH 1,3 i ostanio ze stymulacją mam to samo co na naturalnym... 1 komórkę... na razie nie myslimy o dawstwie w ogole... jesli to AZ wchodziłoby w grę kiedyś tam w przyszlości, a na razie robimy cykle naturalne w Novum...

nawet z 1 komorki moze byc ciąża

Gdyby jeszcze to wzzysyko tyle nie kosztowało to można próbować do woli póki są komórki.

Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:31

sylwia80, Bea77_2, Lukrecja, eM80, karolcia35, never_lose_hope, Kitty.Noir lubią tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia80 ja nie miałam recepty na oryginalną viagrę i bez recepty można kupić tylko preparaty z dawką do 25mg sildenafilu i takie kupiłam. Ty pewnie masz 100mg dlatego dzielisz na 4.

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Sylwia80 ja nie miałam recepty na oryginalną viagrę i bez recepty można kupić tylko preparaty z dawką do 25mg sildenafilu i takie kupiłam. Ty pewnie masz 100mg dlatego dzielisz na 4.

Dokładnie tak jak piszesz, mam 100 mg i dziele.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Mimila pikuś w sensie ze zrobiłaś mezo dałaś niemało kasy. Potrzeba czasu żeby zadziałało, to raczej nie tak ze w kolejnym cyklu będziesz miała piękne pęcherzyki i będzie cudownie. Torbiele się wchlona a potem zobaczysz jakie będą efekty.
    Kochana,obyś miala racje,ze sie wchlona,ja się boję,ze na następny cykl powstaną nowe i tak w kółko...

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prośbę o pomoc bo mam problem z badaniami, które mi zleciła klinika we Lwowie. Kazali mi zrobić m.in. IgG i IgM chlamydia, cytomegalia, różyczka i toksoplazmoza, wszystko z krwi. Moja przychodnia na osiedlu nie wie o co chodzi :) Zawsze pobieram tam badania, oni wysyłają do Diagnostyki. Pytają mnie czy chlamydia ma być pneumonia czy tracheomatis (o matko!) i w jakich klasach te wszystkie badania bo oni mają z 10. Lwów nic innego nie wyjaśnia.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:31

kayama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:31

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja będę podchodzić na Ukrainie...jeśli w ogóle mnie dopuszczą ze względu na moje endo. Napierw ostatnia stymulacja na własnych komórkach w nOvum a jak to nie wyjdzie to pewnie KD i pewnie na Ukrainie.

Opowiem co i jak jeśli dojdę do tego etapu.

Ciekawa jestem jak tam Kayama. Ona się przygotowuje do KD zdaje się w lipcu, jeśli nic się nie zmieniło w planach.

Bea żyję ;))) A tak sobie na spokojnie wszystko załatwiam, trochę odpoczywam bo mam mniej pracy. Nie wiem czy ten lipiec wypali z różnych względów. A Ty kiedy planujesz podejść na swoich komórkach w Novum?

Bea77_2 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ