X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Ja tak mam. Przy owulacji boli dół brzucha, który przechodzi zupełnie następnego dnia. Czasem jeszcze boli potem jajnik, ale tak też może być przez rosnące ciałko żółte.

Dzięki wielkie. U mnie dzisiaj bez tabletki przeciwbólowej się chyba nie obędzie :( boli jak cholera.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny podgląd w poniedziałek, to moje drugie podejście w Invicta....zapisałam się już do innej kliniki na wizyte w lipcu i trzecie podejście będę chciała zrobić tam . Z przykrością muszę potwierdzić ze Bea ma racje co do Invicta....
    kolejny podglad w poniedziałek, dawkę mam maksymalna 300.... wcześniej przez pierwsze trzy dni też miałam 300 potem 225 i teraz znowu 300 ....

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Potwierdzam. Wszystko rusza potem. Ja też zawsze w panikę wpadałam na pierwszej kontroli. Te przyrosty estradiolu są skokowe.

ja przy poprzednim protokole miałam estradiol ponad 500 w 7 ds. a teraz tylko 100, sam dr J dał wybór albo przerwać stymulacje bo marnie to widzi albo ciągnąć dalej...bo może coś się uda...dlatego bardzo się zmartwiłam skoro sam zaproponował przerwanie jako jedna z opcji....pocieszam się tylko ze oni nie maja doświadczenia w leczeniu osób z niskim amh, może u nas tak jest ze często rusz później...sama nie wiem co mam myśleć, po wczorajszej wizycie jestem załamana...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cudownie że do Was napisałam wracają mi powoli chęci do życia, siedzę i płacze non stop od wczoraj...Dziękuję Wam bardzo <3

klamka, Bea77_2 lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AMH 1,3 i ostanio ze stymulacją mam to samo co na naturalnym... 1 komórkę... na razie nie myslimy o dawstwie w ogole... jesli to AZ wchodziłoby w grę kiedyś tam w przyszlości, a na razie robimy cykle naturalne w Novum...

nawet z 1 komorki moze byc ciąża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:55

Bea77_2, Lukrecja, karolcia35 lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygląda na to, że cykl był bezowulacyjny. Niby pęcherzyk rósł, ale progesteron w 19dc 0.05 :/ strasznie niski, nie brałam teraz luteiny ani dupka i widać od razu efekt, wynik fatalny i od 3 dni plemienia. Ale z pozytywów, estradiol spada i jest w normie dla drugiej fazy, więc będę mogła wziąć letrozol :)

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • scania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Dzięki wielkie.
    Problemy ze snem i bol głowy już mam. Z nerwów, intralipid, steryd, leczenie kanałowe zęba, na szczęście zakończone. Mam wrażenie ze moje problemy nigdy się nie skończą i jestem skazana na porażkę.
    Czeka mnie jeszcze clexane i Accofil to będę się czuła jeszcze lepiej z pewnością. I jakie miałaś ostatecznie endo i dawkę viagrę ? Pan w aptece wczoraj dziwnie na mnie spoglądał, nawet na opakowaniu mi dawkowanie przepisał z recepty:)))
    Ja miałam mieć robione globulki dopochwowe z estrofemu i viagry, ale na szybko nigdzie nie mogli mi zrobić (w piątek wieczorem dostałam zlecenie), więc kupiłam to co było i aplikowałam do pochwy 3xdziennie (to muszę sprawdzić) po tabletce viagry i estrofemu. To był mega stres, bo moja lekarka była na urlopie a lekarz miał w rozpisce, że może mi podać accofil jak endo przekroczy 7,5mm. Odpisała mi na smsa aby lekarz wypisał mi receptę na globulki. Wypisał ale nie wpisał ile i apteka by mi tego nie wydała. Miałam czas do poniedziałku na podkręcenie endo, bo inaczej by przerwał przygotowanie do transferu (to trwało już blisko 20 dni - endo słabo rosło). W poniedziałek miało lekko ponad 7mm ale już tym razem podał mi accofil (chyba moje lekarka do niego pisała). Transfer miałam w kolejny poniedziałek (blastocysta) i nawet pierwsza beta była dodatnia ale skończyło się ciążą biochemiczną. Też brałam Clexane ale większą dawkę: 0,6, bo mam wysokie przeciwciała antykardiolipinowe. Miałam dwa wlewy intralipidu.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opowiedz. Ja mam jedna tabletkę podzielić na 4 części i tak sobie aplikować 4 razy dziennie przez 4 dni. Intralipid już wzięłam, drugi w dzień transferu, steryd tez biorę, a Accofil mam na 5 dni przed transferem.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:31

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po operacji jajnikow, oba sa pocięte j pewnie to obnizylo mk rezerwe. W 2016 mialam pierwsza stymulacje i byly tylko 4 komorki... nastepnym razem 3 a potem brak reakcji. AMH i FSh wciaz na podobnym poziomie... mam niestyty troche nadwagi, ale tez moze byc ze zwyczajnie moj organizm nie reaguje juz sztuczne gonadotropiny.. wlasnie skonczylam 34 lata

2020 :)
    2023 :)
  • scania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, bylam u gina zbadac endometrium. Dzisiaj endo bardzo ladnie wygladalo, mialo 1 cm. W poniedzialek mam miec nowe zalecenia jesli chodzi o leki... ale transfer miedzy 18-20 czerwca. Czy to endo dalej rosnie, jesli nie zwiekszam dawki estrofemu, czy teraz juz tak zostanie? Bo nie do konca rozumiem. Myslalam, ze jesli teraz jest juz 1cm, to starczy, i zaczynamy podawac progesteron, i po 5 dniach mozna robic transfer... no ale zle sobie to wyliczylam :)
    1cm to już bardzo ładne. Wydaje mi się, że takie powinno wystarczyć. Trochę dziwne. Myślę tak jak ty, że właściwie już można by zaczynać progesteron i transfer w przyszłym tygodniu.

Bea77_2, klamka lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja mam AMH 1,3 i ostanio ze stymulacją mam to samo co na naturalnym... 1 komórkę... na razie nie myslimy o dawstwie w ogole... jesli to AZ wchodziłoby w grę kiedyś tam w przyszlości, a na razie robimy cykle naturalne w Novum...

nawet z 1 komorki moze byc ciąża

Gdyby jeszcze to wzzysyko tyle nie kosztowało to można próbować do woli póki są komórki.

Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:31

sylwia80, Bea77_2, Lukrecja, eM80, karolcia35, never_lose_hope, Kitty.Noir lubią tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia80 ja nie miałam recepty na oryginalną viagrę i bez recepty można kupić tylko preparaty z dawką do 25mg sildenafilu i takie kupiłam. Ty pewnie masz 100mg dlatego dzielisz na 4.

Jeden jajnik od 2001
    V 2018 mezoterapia
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Sylwia80 ja nie miałam recepty na oryginalną viagrę i bez recepty można kupić tylko preparaty z dawką do 25mg sildenafilu i takie kupiłam. Ty pewnie masz 100mg dlatego dzielisz na 4.

Dokładnie tak jak piszesz, mam 100 mg i dziele.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Mimila pikuś w sensie ze zrobiłaś mezo dałaś niemało kasy. Potrzeba czasu żeby zadziałało, to raczej nie tak ze w kolejnym cyklu będziesz miała piękne pęcherzyki i będzie cudownie. Torbiele się wchlona a potem zobaczysz jakie będą efekty.
    Kochana,obyś miala racje,ze sie wchlona,ja się boję,ze na następny cykl powstaną nowe i tak w kółko...

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prośbę o pomoc bo mam problem z badaniami, które mi zleciła klinika we Lwowie. Kazali mi zrobić m.in. IgG i IgM chlamydia, cytomegalia, różyczka i toksoplazmoza, wszystko z krwi. Moja przychodnia na osiedlu nie wie o co chodzi :) Zawsze pobieram tam badania, oni wysyłają do Diagnostyki. Pytają mnie czy chlamydia ma być pneumonia czy tracheomatis (o matko!) i w jakich klasach te wszystkie badania bo oni mają z 10. Lwów nic innego nie wyjaśnia.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:31

kayama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:31

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja będę podchodzić na Ukrainie...jeśli w ogóle mnie dopuszczą ze względu na moje endo. Napierw ostatnia stymulacja na własnych komórkach w nOvum a jak to nie wyjdzie to pewnie KD i pewnie na Ukrainie.

Opowiem co i jak jeśli dojdę do tego etapu.

Ciekawa jestem jak tam Kayama. Ona się przygotowuje do KD zdaje się w lipcu, jeśli nic się nie zmieniło w planach.

Bea żyję ;))) A tak sobie na spokojnie wszystko załatwiam, trochę odpoczywam bo mam mniej pracy. Nie wiem czy ten lipiec wypali z różnych względów. A Ty kiedy planujesz podejść na swoich komórkach w Novum?

Bea77_2 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ