IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
scania wrote:Ja tak mam. Przy owulacji boli dół brzucha, który przechodzi zupełnie następnego dnia. Czasem jeszcze boli potem jajnik, ale tak też może być przez rosnące ciałko żółte.
Dzięki wielkie. U mnie dzisiaj bez tabletki przeciwbólowej się chyba nie obędzie boli jak cholera. -
nick nieaktualnyKolejny podgląd w poniedziałek, to moje drugie podejście w Invicta....zapisałam się już do innej kliniki na wizyte w lipcu i trzecie podejście będę chciała zrobić tam . Z przykrością muszę potwierdzić ze Bea ma racje co do Invicta....
kolejny podglad w poniedziałek, dawkę mam maksymalna 300.... wcześniej przez pierwsze trzy dni też miałam 300 potem 225 i teraz znowu 300 ....Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:Potwierdzam. Wszystko rusza potem. Ja też zawsze w panikę wpadałam na pierwszej kontroli. Te przyrosty estradiolu są skokowe.
ja przy poprzednim protokole miałam estradiol ponad 500 w 7 ds. a teraz tylko 100, sam dr J dał wybór albo przerwać stymulacje bo marnie to widzi albo ciągnąć dalej...bo może coś się uda...dlatego bardzo się zmartwiłam skoro sam zaproponował przerwanie jako jedna z opcji....pocieszam się tylko ze oni nie maja doświadczenia w leczeniu osób z niskim amh, może u nas tak jest ze często rusz później...sama nie wiem co mam myśleć, po wczorajszej wizycie jestem załamana... -
nick nieaktualny
-
Ja mam AMH 1,3 i ostanio ze stymulacją mam to samo co na naturalnym... 1 komórkę... na razie nie myslimy o dawstwie w ogole... jesli to AZ wchodziłoby w grę kiedyś tam w przyszlości, a na razie robimy cykle naturalne w Novum...
nawet z 1 komorki moze byc ciążaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:55
Bea77_2, Lukrecja, karolcia35 lubią tę wiadomość
2020
2023 -
U mnie wygląda na to, że cykl był bezowulacyjny. Niby pęcherzyk rósł, ale progesteron w 19dc 0.05 strasznie niski, nie brałam teraz luteiny ani dupka i widać od razu efekt, wynik fatalny i od 3 dni plemienia. Ale z pozytywów, estradiol spada i jest w normie dla drugiej fazy, więc będę mogła wziąć letrozolRocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
sylwia80 wrote:Dzięki wielkie.
Problemy ze snem i bol głowy już mam. Z nerwów, intralipid, steryd, leczenie kanałowe zęba, na szczęście zakończone. Mam wrażenie ze moje problemy nigdy się nie skończą i jestem skazana na porażkę.
Czeka mnie jeszcze clexane i Accofil to będę się czuła jeszcze lepiej z pewnością. I jakie miałaś ostatecznie endo i dawkę viagrę ? Pan w aptece wczoraj dziwnie na mnie spoglądał, nawet na opakowaniu mi dawkowanie przepisał z recepty:)))
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Dzięki za opowiedz. Ja mam jedna tabletkę podzielić na 4 części i tak sobie aplikować 4 razy dziennie przez 4 dni. Intralipid już wzięłam, drugi w dzień transferu, steryd tez biorę, a Accofil mam na 5 dni przed transferem.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Ja jestem po operacji jajnikow, oba sa pocięte j pewnie to obnizylo mk rezerwe. W 2016 mialam pierwsza stymulacje i byly tylko 4 komorki... nastepnym razem 3 a potem brak reakcji. AMH i FSh wciaz na podobnym poziomie... mam niestyty troche nadwagi, ale tez moze byc ze zwyczajnie moj organizm nie reaguje juz sztuczne gonadotropiny.. wlasnie skonczylam 34 lata2020
2023 -
klamka wrote:Dziewczyny, bylam u gina zbadac endometrium. Dzisiaj endo bardzo ladnie wygladalo, mialo 1 cm. W poniedzialek mam miec nowe zalecenia jesli chodzi o leki... ale transfer miedzy 18-20 czerwca. Czy to endo dalej rosnie, jesli nie zwiekszam dawki estrofemu, czy teraz juz tak zostanie? Bo nie do konca rozumiem. Myslalam, ze jesli teraz jest juz 1cm, to starczy, i zaczynamy podawac progesteron, i po 5 dniach mozna robic transfer... no ale zle sobie to wyliczylam
Bea77_2, klamka lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
V 2018 mezoterapia -
Ajka wrote:Ja mam AMH 1,3 i ostanio ze stymulacją mam to samo co na naturalnym... 1 komórkę... na razie nie myslimy o dawstwie w ogole... jesli to AZ wchodziłoby w grę kiedyś tam w przyszlości, a na razie robimy cykle naturalne w Novum...
nawet z 1 komorki moze byc ciąża
Gdyby jeszcze to wzzysyko tyle nie kosztowało to można próbować do woli póki są komórki.Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwia80 ja nie miałam recepty na oryginalną viagrę i bez recepty można kupić tylko preparaty z dawką do 25mg sildenafilu i takie kupiłam. Ty pewnie masz 100mg dlatego dzielisz na 4.Jeden jajnik od 2001
V 2018 mezoterapia -
scania wrote:Sylwia80 ja nie miałam recepty na oryginalną viagrę i bez recepty można kupić tylko preparaty z dawką do 25mg sildenafilu i takie kupiłam. Ty pewnie masz 100mg dlatego dzielisz na 4.
Dokładnie tak jak piszesz, mam 100 mg i dziele.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
karolcia35 wrote:Mimila pikuś w sensie ze zrobiłaś mezo dałaś niemało kasy. Potrzeba czasu żeby zadziałało, to raczej nie tak ze w kolejnym cyklu będziesz miała piękne pęcherzyki i będzie cudownie. Torbiele się wchlona a potem zobaczysz jakie będą efekty.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Dziewczyny, mam prośbę o pomoc bo mam problem z badaniami, które mi zleciła klinika we Lwowie. Kazali mi zrobić m.in. IgG i IgM chlamydia, cytomegalia, różyczka i toksoplazmoza, wszystko z krwi. Moja przychodnia na osiedlu nie wie o co chodzi Zawsze pobieram tam badania, oni wysyłają do Diagnostyki. Pytają mnie czy chlamydia ma być pneumonia czy tracheomatis (o matko!) i w jakich klasach te wszystkie badania bo oni mają z 10. Lwów nic innego nie wyjaśnia.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Ja będę podchodzić na Ukrainie...jeśli w ogóle mnie dopuszczą ze względu na moje endo. Napierw ostatnia stymulacja na własnych komórkach w nOvum a jak to nie wyjdzie to pewnie KD i pewnie na Ukrainie.
Opowiem co i jak jeśli dojdę do tego etapu.
Ciekawa jestem jak tam Kayama. Ona się przygotowuje do KD zdaje się w lipcu, jeśli nic się nie zmieniło w planach.
Bea żyję )) A tak sobie na spokojnie wszystko załatwiam, trochę odpoczywam bo mam mniej pracy. Nie wiem czy ten lipiec wypali z różnych względów. A Ty kiedy planujesz podejść na swoich komórkach w Novum?Bea77_2 lubi tę wiadomość