X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisza wrote:
    Zgadzam się, że trzeba poczekać. Mam 33 lata. Rosły 2 pęcherzyka 1 komórka w ogóle nie nadawało się do zapłodnienia, odrazu wyrzucili, druga komórka się nie zapłodniła
    I tak świetny wynik, mi nie urosło nic, ani jeden pęcherzyk. Gdzie robiłaś? Ja w Invicta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 21:44

• Marisza Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    I tak świetny wynik, mi nie urosło nic, ani jeden pęcherzyk. Gdzie robiłaś? Ja w Invicta
    Robiłam w Gameta Kielce

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Żydzi,mój lekarz byl na szkoleniu w Tel Avivie,wlasnie wrocil,rozmawial o tym z nimi wiedząc,że ja to robilam.
    No to teraz rozumiem. Myślałam, że źle przeczytałam. Określenie "Żydki" nie brzmi najlepiej.

niezapominajka2017, karolcia35, Bea77_2 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    No to teraz rozumiem. Myślałam, że źle przeczytałam. Określenie "Żydki" nie brzmi najlepiej.
    Powiedziałam dokladnie słowa mojego lekarza,on tak mówi,ja to zacytowałem.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila pikuś w sensie ze zrobiłaś mezo dałaś niemało kasy. Potrzeba czasu żeby zadziałało, to raczej nie tak ze w kolejnym cyklu będziesz miała piękne pęcherzyki i będzie cudownie. Torbiele się wchlona a potem zobaczysz jakie będą efekty.

Lukrecja lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny, Invicta głosi że istnieją najnowsze badania wg, których Inofem, a konkretnie zawarty w nim mio-inozytol, jest szkodliwy dla komórek jajowych. Wbrew wcześniejszemu przekonaniu o jego pozytywnym wpływie na jakość jajek.

Słyszałyście coś o tym? Ja to przyjmuję za poradą endokrynolog w nOvum.

Tez to kiedyś słyszałam od dr Niedbały z Invicty.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • podczytuje Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jestem po nieudanych trzech transferach. Moje AMH w grudniu 2015 - 1,32.
    Aktualnie boje się z myślami co zrobić... Chce jeszcze spróbować. Po miesiączce zamierzam wybrać się na badanie AMH i powtórzyć od tego będzie zależało wiele. Mam aktualnie 28 lat rocznikowo. Obawiam się, że będę musiała skorzystać z KD bo zapewnie procedura moja bez refundacji leków wyniesie mnie blisko tyle ile z KD. Czy któraś z Was korzystała z KD od dawczyni nie leczącej się lub korzystającej z IVF? Ciężko mi o tym wszytskim myśleć bo miałam 4 zarodki 2 x 4AA wiec dobrej jakości (1 x cb i 1 x beta negatywna) i 2 x 2BB ( cb). Obawiam się że chyba problem jeszcze tkwi w czymś innym ale teraz na właśnie komórki może być już za późno.

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób amh w 2-3 dc. A nie po @.
    Może immunologia szwankuje skoro cb miałaś?

Bea wkrótce się okaże że tony suplementów które bierzemy nam szkodzą ;(

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuje wrote:
    Hej dziewczyny
    Jestem po nieudanych trzech transferach. Moje AMH w grudniu 2015 - 1,32.
    Aktualnie boje się z myślami co zrobić... Chce jeszcze spróbować. Po miesiączce zamierzam wybrać się na badanie AMH i powtórzyć od tego będzie zależało wiele. Mam aktualnie 28 lat rocznikowo. Obawiam się, że będę musiała skorzystać z KD bo zapewnie procedura moja bez refundacji leków wyniesie mnie blisko tyle ile z KD. Czy któraś z Was korzystała z KD od dawczyni nie leczącej się lub korzystającej z IVF? Ciężko mi o tym wszytskim myśleć bo miałam 4 zarodki 2 x 4AA wiec dobrej jakości (1 x cb i 1 x beta negatywna) i 2 x 2BB ( cb). Obawiam się że chyba problem jeszcze tkwi w czymś innym ale teraz na właśnie komórki może być już za późno.
    Chyba trochę za wcześnie żeby rozmyślać o kd. Powinnaś pogłębić diagnostykę. Zarodki dobre, prawie za każdym razem coś się dzieje ale jest przeszkoda w immunologii albo w endometrium. Miałaś histeroskopię? Gdzie się teraz leczysz?

Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • podczytuje Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Chyba trochę za wcześnie żeby rozmyślać o kd. Powinnaś pogłębić diagnostykę. Zarodki dobre, prawie za każdym razem coś się dzieje ale jest przeszkoda w immunologii albo w endometrium. Miałaś histeroskopię? Gdzie się teraz leczysz?
    Właśnie nie miałam histerodkopii,bo lekarza do którego chodził twierdził że nie widzi takiej potrzeby aktualnie a że jak trzeci transfer nie wyjdzie to wtedy jak coś to zleci ale już nie miałam po co wracać bo przy ostatnim et podano mi dwa zarodki. Muszę zacząć procedurę od nowa ale obawiam się o moje AMH. Leczę się w Salve Łódź ale teraz zmieniam lekarza na innego może on coś zaproponuje i pogłębi diagnostykę. U genetyka wszytsko ok u immunologa dostałam leki immunosupresyjne które brałam ale nie wyszło nic poważnego jak stwierdził brakuje małego pstryczka. Ogólnie dawałam szansę tamtemu lekarzowi ale jego czas się skończył bo to wszytsko takie po omacku widze

• podczytuje Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:

Po miesiączce w sensie takim chodzi mi o 2-3 DC narazie czekam na @ po kolejnym transferze cb. Nie wiem tylko czy nie odczekać jednego pełnego cyklu czy już teraz zrobić bo leki odstawiłam 4 dni temu i nadal czekam na @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, okresu dalej nie mam :(
    Zawsze cykl regularny 27-28 dni, a teraz 38 dni i okresu ani widu ani słychu. Testy ciążowe negatywne.
    Wiem, ża za wcześnie na wyrokowanie, ale wkręcam sobie początki menopauzy :/ 30 lat, ja pier**lę..
    AMH rok temu 0.53, więcej nie badałam.. Po drodze 2 procedury IVF więc mogło polecieć..

Testy ciążowe negatywne..

Jestem załamana :( Czekam do końca tygodnia i zapisuję się do gina.. Niestety do zwykłego gina, bo do kliniki mam za daleko i nie wiem czy jest sens..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 11:19

• eM80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:

Bea wkrótce się okaże że tony suplementów które bierzemy nam szkodzą ;(

Mi nic nie kazali brać poza kwasem foliowym, pytałam swoich 3 lekarzy i tu akurat byli zgodni , nie brać nic, zdrowo się odżywiać, uprawiać sport, no chyba ze ktoś ma jakieś niedobory które w badaniach wyszły.

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem..
    Ale leki od początku cyklu trzeba brać, przygotowujące do transferu, a na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie określić kiedy cykl się rozpocznie :(
    Oby to było jednorazowe opóźnienie, kurcze nie jestem przygotowana na menopauzę :( :(
    Choć powinnam, wyniki były jednoznaczne :(

Jakie badania hormonów powinnam zrobić przed wizytą u lekarza żeby miał jak najjaśniejsze spojrzenie?? :( Jakie hormony potwierdzają menopauzę? :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Dziewczyny, okresu dalej nie mam :(
    Zawsze cykl regularny 27-28 dni, a teraz 38 dni i okresu ani widu ani słychu. Testy ciążowe negatywne.
    Wiem, ża za wcześnie na wyrokowanie, ale wkręcam sobie początki menopauzy :/ 30 lat, ja pier**lę..
    AMH rok temu 0.53, więcej nie badałam.. Po drodze 2 procedury IVF więc mogło polecieć..

Testy ciążowe negatywne..

Jestem załamana :( Czekam do końca tygodnia i zapisuję się do gina.. Niestety do zwykłego gina, bo do kliniki mam za daleko i nie wiem czy jest sens..
    A robiłaś betę z krwi? Tak żeby mieć 100 procentową pewność?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam jeszcze, nie ma chyba sensu - niedrożne jajowody, niskie AMH, słaba jakość komórek, a poza tym brak seksu w okresie okołoowulacyjnym. To byłby cud nad cudy, uwierzyłabym w niemożliwe..
    Nawet gdyby to była pozamaciczna to wyszłaby podobno w sikańcach
    A i objawów zero, ani na ciążę ani na okres..

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatni cykl to 39 dni, z reguły 28-30, tez nie wiem co mi się ostatnio dzieje, ponadto skapy i krótki i wczoraj 8 dc i endo tylko 5,5 mm, załamka. Jestem na estrofemie od 2 dc. Nie wiem czy się w ogóle crio odbędzie.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, też masz niskie AMH? Zawsze miałaś cienkie endometrium?
    Co lekarz na taki pomiar endo?? Podnieśli dawkę leku? Pewnie czeka mnie to samo :( :( Mówiłaś o wydłużeniu cyklu? Co lekarz na to??

Zawsze miałam cienkie endo i skąpe, krótkie miesiączki, ale teraz to nie wiem co się dzieje. Tzn. mogę się domyślać, ale nie dopuszczam do siebie tej myśli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 11:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Nie robiłam jeszcze, nie ma chyba sensu - niedrożne jajowody, niskie AMH, słaba jakość komórek, a poza tym brak seksu w okresie okołoowulacyjnym. To byłby cud nad cudy, uwierzyłabym w niemożliwe..
    Nawet gdyby to była pozamaciczna to wyszłaby podobno w sikańcach
    A i objawów zero, ani na ciążę ani na okres..
    Ja bym zrobiła jednak, dla jasności:) różne cuda się zdazaja. Mam nadzieję że to tylko wydłużenie cyklu przypadkowe, przy mk kim AMH (0.21-0.14) to w ogóle nie powinnam miesiaczkowac, a przed ciąża miałam okres jak w zegarku. Nie ma chyba jakiejś odgornej normy hormonów od której znika okres, to bardzo indywidualne.

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never, u mnie wyszedł POF głównie na podstawie wysokiego fsh (96), podwyższonego LH i praktycznie nieoznaczalnego estradiolu.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ