IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarisza wrote:Zgadzam się, że trzeba poczekać. Mam 33 lata. Rosły 2 pęcherzyka 1 komórka w ogóle nie nadawało się do zapłodnienia, odrazu wyrzucili, druga komórka się nie zapłodniła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 21:44
-
Mimila wrote:Żydzi,mój lekarz byl na szkoleniu w Tel Avivie,wlasnie wrocil,rozmawial o tym z nimi wiedząc,że ja to robilam.
niezapominajka2017, karolcia35, Bea77_2 lubią tę wiadomość
-
Mimila pikuś w sensie ze zrobiłaś mezo dałaś niemało kasy. Potrzeba czasu żeby zadziałało, to raczej nie tak ze w kolejnym cyklu będziesz miała piękne pęcherzyki i będzie cudownie. Torbiele się wchlona a potem zobaczysz jakie będą efekty.
Lukrecja lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Bea77_2 wrote:Dziewczyny, Invicta głosi że istnieją najnowsze badania wg, których Inofem, a konkretnie zawarty w nim mio-inozytol, jest szkodliwy dla komórek jajowych. Wbrew wcześniejszemu przekonaniu o jego pozytywnym wpływie na jakość jajek.
Słyszałyście coś o tym? Ja to przyjmuję za poradą endokrynolog w nOvum.
Tez to kiedyś słyszałam od dr Niedbały z Invicty.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Hej dziewczyny
Jestem po nieudanych trzech transferach. Moje AMH w grudniu 2015 - 1,32.
Aktualnie boje się z myślami co zrobić... Chce jeszcze spróbować. Po miesiączce zamierzam wybrać się na badanie AMH i powtórzyć od tego będzie zależało wiele. Mam aktualnie 28 lat rocznikowo. Obawiam się, że będę musiała skorzystać z KD bo zapewnie procedura moja bez refundacji leków wyniesie mnie blisko tyle ile z KD. Czy któraś z Was korzystała z KD od dawczyni nie leczącej się lub korzystającej z IVF? Ciężko mi o tym wszytskim myśleć bo miałam 4 zarodki 2 x 4AA wiec dobrej jakości (1 x cb i 1 x beta negatywna) i 2 x 2BB ( cb). Obawiam się że chyba problem jeszcze tkwi w czymś innym ale teraz na właśnie komórki może być już za późno. -
Zrób amh w 2-3 dc. A nie po @.
Może immunologia szwankuje skoro cb miałaś?
Bea wkrótce się okaże że tony suplementów które bierzemy nam szkodzą ;(AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
podczytuje wrote:Hej dziewczyny
Jestem po nieudanych trzech transferach. Moje AMH w grudniu 2015 - 1,32.
Aktualnie boje się z myślami co zrobić... Chce jeszcze spróbować. Po miesiączce zamierzam wybrać się na badanie AMH i powtórzyć od tego będzie zależało wiele. Mam aktualnie 28 lat rocznikowo. Obawiam się, że będę musiała skorzystać z KD bo zapewnie procedura moja bez refundacji leków wyniesie mnie blisko tyle ile z KD. Czy któraś z Was korzystała z KD od dawczyni nie leczącej się lub korzystającej z IVF? Ciężko mi o tym wszytskim myśleć bo miałam 4 zarodki 2 x 4AA wiec dobrej jakości (1 x cb i 1 x beta negatywna) i 2 x 2BB ( cb). Obawiam się że chyba problem jeszcze tkwi w czymś innym ale teraz na właśnie komórki może być już za późno.Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Chyba trochę za wcześnie żeby rozmyślać o kd. Powinnaś pogłębić diagnostykę. Zarodki dobre, prawie za każdym razem coś się dzieje ale jest przeszkoda w immunologii albo w endometrium. Miałaś histeroskopię? Gdzie się teraz leczysz?
-
karolcia35 wrote:Zrób amh w 2-3 dc. A nie po @.
Po miesiączce w sensie takim chodzi mi o 2-3 DC narazie czekam na @ po kolejnym transferze cb. Nie wiem tylko czy nie odczekać jednego pełnego cyklu czy już teraz zrobić bo leki odstawiłam 4 dni temu i nadal czekam na @. -
nick nieaktualnyDziewczyny, okresu dalej nie mam
Zawsze cykl regularny 27-28 dni, a teraz 38 dni i okresu ani widu ani słychu. Testy ciążowe negatywne.
Wiem, ża za wcześnie na wyrokowanie, ale wkręcam sobie początki menopauzy 30 lat, ja pier**lę..
AMH rok temu 0.53, więcej nie badałam.. Po drodze 2 procedury IVF więc mogło polecieć..
Testy ciążowe negatywne..
Jestem załamana Czekam do końca tygodnia i zapisuję się do gina.. Niestety do zwykłego gina, bo do kliniki mam za daleko i nie wiem czy jest sens..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 11:19
-
karolcia35 wrote:Zrób amh w 2-3 dc. A nie po @.
Bea wkrótce się okaże że tony suplementów które bierzemy nam szkodzą ;(
Mi nic nie kazali brać poza kwasem foliowym, pytałam swoich 3 lekarzy i tu akurat byli zgodni , nie brać nic, zdrowo się odżywiać, uprawiać sport, no chyba ze ktoś ma jakieś niedobory które w badaniach wyszły.38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
nick nieaktualnyNie wiem..
Ale leki od początku cyklu trzeba brać, przygotowujące do transferu, a na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie określić kiedy cykl się rozpocznie
Oby to było jednorazowe opóźnienie, kurcze nie jestem przygotowana na menopauzę
Choć powinnam, wyniki były jednoznaczne
Jakie badania hormonów powinnam zrobić przed wizytą u lekarza żeby miał jak najjaśniejsze spojrzenie?? Jakie hormony potwierdzają menopauzę? -
nick nieaktualnynever_lose_hope wrote:Dziewczyny, okresu dalej nie mam
Zawsze cykl regularny 27-28 dni, a teraz 38 dni i okresu ani widu ani słychu. Testy ciążowe negatywne.
Wiem, ża za wcześnie na wyrokowanie, ale wkręcam sobie początki menopauzy 30 lat, ja pier**lę..
AMH rok temu 0.53, więcej nie badałam.. Po drodze 2 procedury IVF więc mogło polecieć..
Testy ciążowe negatywne..
Jestem załamana Czekam do końca tygodnia i zapisuję się do gina.. Niestety do zwykłego gina, bo do kliniki mam za daleko i nie wiem czy jest sens.. -
nick nieaktualnyNie robiłam jeszcze, nie ma chyba sensu - niedrożne jajowody, niskie AMH, słaba jakość komórek, a poza tym brak seksu w okresie okołoowulacyjnym. To byłby cud nad cudy, uwierzyłabym w niemożliwe..
Nawet gdyby to była pozamaciczna to wyszłaby podobno w sikańcach
A i objawów zero, ani na ciążę ani na okres.. -
Mój ostatni cykl to 39 dni, z reguły 28-30, tez nie wiem co mi się ostatnio dzieje, ponadto skapy i krótki i wczoraj 8 dc i endo tylko 5,5 mm, załamka. Jestem na estrofemie od 2 dc. Nie wiem czy się w ogóle crio odbędzie.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
-
nick nieaktualnySylwia, też masz niskie AMH? Zawsze miałaś cienkie endometrium?
Co lekarz na taki pomiar endo?? Podnieśli dawkę leku? Pewnie czeka mnie to samo Mówiłaś o wydłużeniu cyklu? Co lekarz na to??
Zawsze miałam cienkie endo i skąpe, krótkie miesiączki, ale teraz to nie wiem co się dzieje. Tzn. mogę się domyślać, ale nie dopuszczam do siebie tej myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 11:57
-
nick nieaktualnynever_lose_hope wrote:Nie robiłam jeszcze, nie ma chyba sensu - niedrożne jajowody, niskie AMH, słaba jakość komórek, a poza tym brak seksu w okresie okołoowulacyjnym. To byłby cud nad cudy, uwierzyłabym w niemożliwe..
Nawet gdyby to była pozamaciczna to wyszłaby podobno w sikańcach
A i objawów zero, ani na ciążę ani na okres.. -
Never, u mnie wyszedł POF głównie na podstawie wysokiego fsh (96), podwyższonego LH i praktycznie nieoznaczalnego estradiolu.Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S