X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila, nigdy nie jest tak, że jest 100% pewności, że nie będzie skutków ubocznych! Nawet jak bierzesz apap czy nospe.

Marisza a co z amh??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 19:22

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Marisza Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m, amh chcę zbadać później, nie sądzę że tak szybko się zmieniło

• Mimila Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Mimila, nigdy nie jest tak, że jest 100% pewności, że nie będzie skutków ubocznych! Nawet jak bierzesz apap czy nospe.

Marisza a co z amh??
    Ale on robił ponad 800 zabiegów i nie było skutków ubocznych,to ja znowu jestem wyjątkiem?Nie sądzę...Mowil mi,ze albi pomoże alno nie ale nie ma żadnych skutków. Napiszę teraz do Greka.Zapytam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 19:46

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie Paliga mówiła ze z obecnych badań to tylko terapia testosteronem daje efekty,ale stosowana ok 3 miesięcy. Ta mezo tez jest obiecująca ale problemem są re probowki, żeby dobrze wypreparowali osocze. Żadne q10, hgh, melatonina nie działają.
    Ja tez juz wiem ze kliniki to biznes. Gdyby ślepo słuchać lekarzy to mogliby nas zwodzic latami, trzeba samemu drazyc, sprawdzać zadawać różne nawet niewygodne pytania. Upierać się nieraz przy swoim zdaniu. Mam wrażenie ze wchodząc do gabinetu lekarz mimo iż ma przed oczami kartotekę to pytał mnie z czym przychodzę i to ja musiałam przypominać jakie były ustalenia.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila myślę że torbiele to pikuś jeśli chodzi o mezo. W kolejnym cyklu zejdą z pomocą leków lub nie. Mi lekarka w angeliusie powiedziała ze mogę zrobić, raczej nie zaszkodzi a może pomóc. Sami mają się w Grecji szkolić.

AMH 0,54
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    No,wlasnie,Bea. Mnie to właśnie martwi jesli chodzi o aż,bo może genetycznego potomstwa moze byc tysiące,a świat jedt naprawdę mały Ale ten sam problem maja pary korzystające tylko z dawstwa nasienia.
    Oglądaliście był taki program ze w stanach dzieci zorganizowały spotkanie ze swoim biologicznym ojcem. Było ich ze 200 a nie wszyscy przecież wiedzieli że ojcem jest dawca.

AMH 0,54
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    NK 16,5%
  • Marisza Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ktoś wie coś na temat Aktywacja tkanki jajnikowej ( in Vitro Activation) prosze napiszcie. Czy ta metoda jest skuteczna? Ile kosztuje? Może jest kontakt z dziewczynami które już spróbowały IVA?

Mimila lubi tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Mi lekarka w angeliusie powiedziała ze mogę zrobić, raczej nie zaszkodzi a może pomóc. Sami mają się w Grecji szkolić.
    Mi też to mówiła.
    Mimila ja do ubiegłego roku nigdy nie miałam torbieli (lub o tym nie wiem) a od kilku lat bardzo monitoruję swoje cykle. Dopiero w ubiegłym roku zaczęły się robić. Lekarka mi mówiła że torbiele czynnościowe nie są niczym nienormalnym w okresie przedmenopauzalnym.

Mimila lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisza wrote:
    Jesli ktoś wie coś na temat Aktywacja tkanki jajnikowej ( in Vitro Activation) prosze napiszcie. Czy ta metoda jest skuteczna? Ile kosztuje? Może jest kontakt z dziewczynami które już spróbowały IVA?
    Ja wiem,robią ja u nas,w Krakowie,w mojej klinice;kosztuje ponad 20 tys,ok 24 i na 32 pacjentki sa do tej pory 2 ciaze,także to też w powijakach,a duze koszty...Mój lekarz mowil,ze to dla kobiet po menopauzie,które nie mają juz owulacji.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Mi też to mówiła.
    Mimila ja do ubiegłego roku nigdy nie miałam torbieli (lub o tym nie wiem) a od kilku lat bardzo monitoruję swoje cykle. Dopiero w ubiegłym roku zaczęły się robić. Lekarka mi mówiła że torbiele czynnościowe nie są niczym nienormalnym w okresie przedmenopauzalnym.
    Ale ja nie jestem w okresie przed menopauza od 2 cykli,tylko o duzo dluzej;a robia mi sie ewidentnie po mezoterapii.I zeby bylo jasne,monitoruje każdy cykl.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Oglądaliście był taki program ze w stanach dzieci zorganizowały spotkanie ze swoim biologicznym ojcem. Było ich ze 200 a nie wszyscy przecież wiedzieli że ojcem jest dawca.
    Masakra!Nie oglądałam tego!A jak go znaleźli?Przecież to jest anonimowe...

• Marisza Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Ja wiem,robią ja u nas,w Krakowie,w mojej klinice;kosztuje ponad 20 tys,ok 24 i na 32 pacjentki sa do tej pory 2 ciaze,także to też w powijakach,a duze koszty...Mój lekarz mowil,ze to dla kobiet po menopauzie,które nie mają juz owulacji.
    Mimila, dziękuję za informację

Mimila lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Mimila myślę że torbiele to pikuś jeśli chodzi o mezo. W kolejnym cyklu zejdą z pomocą leków lub nie. Mi lekarka w angeliusie powiedziała ze mogę zrobić, raczej nie zaszkodzi a może pomóc. Sami mają się w Grecji szkolić.
    Uważasz,ze torbiele to pikus?Poważnie?Ja niestety tak nie sądzę,mialam ivf robic w lipcu,a mi to wszystko opozni,muszę czekać aż organizm dojdzie do siebie.Dla mnie to nie jest pikuś jesli beda sie robic jedna po drugiej,ja nigdy torbieli nie mialam. Może być tez problem ze stymulacja. A w Ageliiusie juz zaczynają mezo?I beda się szkolić w Grecji?Mój lekarz dzis mowil;że Zydki to przetestowali i się wycofali,bo nie dawało rezultatów. I mowil;ze oni przoduja w ivf.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisza wrote:
    Postanowiłam spróbować mezo żeby nie mieć wyrzutów sumienia, że nic nie zrobiłam. Teraz nawet nie wiem co jeszcze moge zrobić żeby udało się na własnych komórkach
    Nie martw się, podobno na efekty mezoterapii trzeba u niektórych poczekać trochę dłużej. Ile masz lat? Jakie były efekty stymulacji do IVF w styczniu?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja corka dobila moj kiepski dzień mówiąc mi o tym co dziś miala na lekcji religii.Chlopczyk w książce chcial bardzo rower i modlił się o niego Ale nie dostał co i siostra im mowila,ze widocznie Pan Bóg uwazal;ze rower nie jest mu potrzebny do szczęścia i do życia.Corka odniosła to do siebie,ze tyle lat modli się o młodsze rodzebstwo i Pan Bóg jej nie wysluchuje,dlaczego Pan Bóg uwaza,ze jej rodzenstwo nie jest potrzebne...Miala lat w oczach,już jej łzy lecialy;a mi prawie tez,ból w sercu...Teraz może zrozumiecie dlaczego tak bardzo walczę o dziecko mimo ,że mam już jedno,wlasnie dla niego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisza wrote:
    Jako jedyne w Polsce robi to " Macierzyństwo w Krakowie, pisałam do nich w ubiegłym roku i wstępnie się kwalifikowalam. Leczą ta metoda młode pacjentki z POF, nieprawdą jest że trzeba mieć "menopauze" i brak miesiaczek, ja mimo bardzo niskiego AMH (0,14) cały czas regularnie miesiaczkuje i się bym wstępnie "zalapala" do leczenia, które jest niestety jeszcze w fazie eksperymentalnej. Zrezygnowalam wtedy, gdyż zdecydowałam sie na ivf z KD. Nie wykluczam że po mezoterapii jeśli okaże się nieskuteczna spróbuje metody IVA, ale to na spokojnie za jakieś 2 lata jak troszkę córeczka podrośnie i będziemy starać się o rodzeństwo :)

• Mimila Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Jako jedyne w Polsce robi to " Macierzyństwo w Krakowie, pisałam do nich w ubiegłym roku i wstępnie się kwalifikowalam. Leczą ta metoda młode pacjentki z POF, nieprawdą jest że trzeba mieć "menopauze" i brak miesiaczek, ja mimo bardzo niskiego AMH (0,14) cały czas regularnie miesiaczkuje i się bym wstępnie "zalapala" do leczenia, które jest niestety jeszcze w fazie eksperymentalnej. Zrezygnowalam wtedy, gdyż zdecydowałam sie na ivf z KD. Nie wykluczam że po mezoterapii jeśli okaże się nieskuteczna spróbuje metody IVA, ale to na spokojnie za jakieś 2 lata jak troszkę córeczka podrośnie i będziemy starać się o rodzeństwo :)
    Ja sie lecze właśnie w Macierzyństwo i mój lekarz to robi,tak mi mowil,rozmawiałam z nim o tym,generalnie nie polecał,bo na 32 próby sa 2 ciaze i mowil mimo kobietach po menopauzie lub takich co już nie mają owulacji.Koszt jest bardzo drogi,efekty poki co marne.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Uważasz,ze torbiele to pikus?Poważnie?Ja niestety tak nie sądzę,mialam ivf robic w lipcu,a mi to wszystko opozni,muszę czekać aż organizm dojdzie do siebie.Dla mnie to nie jest pikuś jesli beda sie robic jedna po drugiej,ja nigdy torbieli nie mialam. Może być tez problem ze stymulacja. A w Ageliiusie juz zaczynają mezo?I beda się szkolić w Grecji?Mój lekarz dzis mowil;że Zydki to przetestowali i się wycofali,bo nie dawało rezultatów. I mowil;ze oni przoduja w ivf.
    Kto przetestował?

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Kto przetestował?
    Żydzi,mój lekarz byl na szkoleniu w Tel Avivie,wlasnie wrocil,rozmawial o tym z nimi wiedząc,że ja to robilam.

• Marisza Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Nie martw się, podobno na efekty mezoterapii trzeba u niektórych poczekać trochę dłużej. Ile masz lat? Jakie były efekty stymulacji do IVF w styczniu?
    Zgadzam się, że trzeba poczekać. Mam 33 lata. Rosły 2 pęcherzyka 1 komórka w ogóle nie nadawało się do zapłodnienia, odrazu wyrzucili, druga komórka się nie zapłodniła

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ