X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Hope2022 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Bardzo mi przykro Hope. Wiem co czujesz. Najważniejsze że macie plan, jak powiedział mój mąż dziś - póki walczysz jest nadzieja.

Dziękuję kochana i trzymam kciuki też za Was, nie ma co odpuszczać 😘

happilyeverafter lubi tę wiadomość

AMH 0,61
    Niedrożny jajowód lewy, brak strzępków jajowodu w prawym.
    Endometrioza III/IV stopnia
    Maj 2022 pierwsze podejście do IVF
    3 zarodki 5AA 4AB 3AA ❄️❄️❄️
    Transfer odroczony
    Operacja 2 lipca EvaClinic - histeroskopia z usunięciem mięśniaka
    13.09.2022 FET 5AA - nieudany 😥
    2.11.2022 usunięcie obydwu jajowodów i miesniaków macicy
    2.12.2022 II FET 3AA - nieudany 😓
    30.12.2022 III FET 4AB - nieudany 😓
    25.01.23 histeroskopia UCZKIN
    Marzec 2023 II procedura IVF - 2 zarodki
    3.2023 świeży transfer - nieudany 🥺
    III procedura - 1 zarodek
    AMH 0,39
    08.2023, 09.2023, 11.2023 histeroskopie - prof.Ludwin
    Immunologia - zbyt wysoka ilość limfocytów, zakrzepica
    Accofil, prograf, intralipid, fraxiparina
    12.01.2024 V FET nieudany
    IV transfer nieudany
    25.09.2024 VII transfer udany mamy❤️
    Poronienie 9tc 💔
  • Hope2022 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Agaa- dziękuję ☺️

Hope- trzymam kciuki i pamiętaj, że czasem z lekarzami jest tak, że odpowiadają zdawkowo. Zrób sobie listę tego co chcesz wiedzieć i bez odpowiedzi nie wychodź. Mam nadzieję, że znajdą przyczynę i to taką, którą łatwo wyeliminować 👍

Tak, napisałam sobie już listę a mam spotkanie z lekarzem prowadzącym i tym, który będzie robił histero więc lista jest długa 😅

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

AMH 0,61
    Niedrożny jajowód lewy, brak strzępków jajowodu w prawym.
    Endometrioza III/IV stopnia
    Maj 2022 pierwsze podejście do IVF
    3 zarodki 5AA 4AB 3AA ❄️❄️❄️
    Transfer odroczony
    Operacja 2 lipca EvaClinic - histeroskopia z usunięciem mięśniaka
    13.09.2022 FET 5AA - nieudany 😥
    2.11.2022 usunięcie obydwu jajowodów i miesniaków macicy
    2.12.2022 II FET 3AA - nieudany 😓
    30.12.2022 III FET 4AB - nieudany 😓
    25.01.23 histeroskopia UCZKIN
    Marzec 2023 II procedura IVF - 2 zarodki
    3.2023 świeży transfer - nieudany 🥺
    III procedura - 1 zarodek
    AMH 0,39
    08.2023, 09.2023, 11.2023 histeroskopie - prof.Ludwin
    Immunologia - zbyt wysoka ilość limfocytów, zakrzepica
    Accofil, prograf, intralipid, fraxiparina
    12.01.2024 V FET nieudany
    IV transfer nieudany
    25.09.2024 VII transfer udany mamy❤️
    Poronienie 9tc 💔
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Hej Dziewczyny, ja tylko żeby się wyżalić, chyba? Z naszego najlepszego cyklu od roku, przy 6 pęcherzykach i aż 1 pobranej komórce nie mamy nic, nawet 1 zarodka. Nie zapłodnila się, nie mamy już nic nawet nadziei, tylko rachunek do zapłacenia na kilkanaście tysięcy. Jestem załamana i naprawdę nie wiem jak się podźwignąć z tego. To nasza 5 procedura ivf która jest całkowita klapą.
    Weszłam żeby zobaczyć co słychać a tu takie informacje😢 Bardzo mi przykro. Wiem ze najgorzej boli jak pojawia się nadzieja. Widziałam ze napisałaś o KD. Tez coraz bardziej się nad tym zastanawiam. Mam synka z invitro na swoich komórkach ale już wtedy było ciężko a miałam 3 lata mniej. Teraz 2 ciąże naturalne ale niestety obie poronienie. Prawda jest taka ze wiek robi swoje i komórki już nie dają rady. U mnie wyniki po każdej kolejnej punkcji były coraz gorsze a z obserwacji na forach widze ze i u innych w podobnej sytuacji raczej cudów nie ma. Coraz bardziej dochodzę do wniosku ze trzeba pomyśleć o innych rozwiązaniach. Na player leci program nauka czy cud. Dwie z pacjentek po wielu nieudanych próbach i poronieniach adoptowały komórkę i udało się przy pierwszym podejściu zajść w ciąże. Zostały szczęśliwymi mamami ❤️
    Ja myślalam o Czechach. A nie wiecie gdzie w Polsce można adoptować swierze komórki najlepiej od młodych zdrowych dawczyń ? I jak to wyglada organizacyjnie i finansowo ?

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2023, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Weszłam żeby zobaczyć co słychać a tu takie informacje😢 Bardzo mi przykro. Wiem ze najgorzej boli jak pojawia się nadzieja. Widziałam ze napisałaś o KD. Tez coraz bardziej się nad tym zastanawiam. Mam synka z invitro na swoich komórkach ale już wtedy było ciężko a miałam 3 lata mniej. Teraz 2 ciąże naturalne ale niestety obie poronienie. Prawda jest taka ze wiek robi swoje i komórki już nie dają rady. U mnie wyniki po każdej kolejnej punkcji były coraz gorsze a z obserwacji na forach widze ze i u innych w podobnej sytuacji raczej cudów nie ma. Coraz bardziej dochodzę do wniosku ze trzeba pomyśleć o innych rozwiązaniach. Na player leci program nauka czy cud. Dwie z pacjentek po wielu nieudanych próbach i poronieniach adoptowały komórkę i udało się przy pierwszym podejściu zajść w ciąże. Zostały szczęśliwymi mamami ❤️
    Ja myślalam o Czechach. A nie wiecie gdzie w Polsce można adoptować swierze komórki najlepiej od młodych zdrowych dawczyń ? I jak to wyglada organizacyjnie i finansowo ?
    Ja jestem powiedzmy na świeżo w temacie: w Bocianie są świeże komórki, w Gyncentrum, invicta albo to drugie na i ;) ale ale jedynie gyncentrum daje gwarancję blastocysty 1 sztuki. W Czechach masz gwarancję 2 blastocyst. Pojechaliśmy do Czech i mamy 5 blastek zamrożonych (w Eurofertil). Cena wyszła taniej niż w gyncentrum ale dosłownie o paręset złotych mniej. Z kolei inne kliniki były droższe a gwarancji nie dawały. Może coś się zmieniło w tej kwestii. Jedyne na co bym się nie pisała to hiszpański bank, u nas na wątku były udane transfery z ovobanku ale ostatnio na miesięcznym wątku były 2 przypadki gdzie nie było ani jednego zarodka do transferu. Gyncentrum ma swoją bazę dawczyn podobno a nie od pacjentek ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ale widziałam ten program, niesamowite, że z AK od razu udane !

• calistas1 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2023, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny,
    pracuję nad pracą badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.

https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6

• monester Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2023, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja jestem powiedzmy na świeżo w temacie: w Bocianie są świeże komórki, w Gyncentrum, invicta albo to drugie na i ;) ale ale jedynie gyncentrum daje gwarancję blastocysty 1 sztuki. W Czechach masz gwarancję 2 blastocyst. Pojechaliśmy do Czech i mamy 5 blastek zamrożonych (w Eurofertil). Cena wyszła taniej niż w gyncentrum ale dosłownie o paręset złotych mniej. Z kolei inne kliniki były droższe a gwarancji nie dawały. Może coś się zmieniło w tej kwestii. Jedyne na co bym się nie pisała to hiszpański bank, u nas na wątku były udane transfery z ovobanku ale ostatnio na miesięcznym wątku były 2 przypadki gdzie nie było ani jednego zarodka do transferu. Gyncentrum ma swoją bazę dawczyn podobno a nie od pacjentek ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ale widziałam ten program, niesamowite, że z AK od razu udane !
    Podbijamy wątek po tym spamie - i odpowiadam na Twoje pytanie. Cena w Eurofertil około 21 k. W gyncentrum było 21, 900 - to wszystko uwzględnia 1 transfer, mrożenie, hodowlę do blastki

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2023, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Podbijamy wątek po tym spamie - i odpowiadam na Twoje pytanie. Cena w Eurofertil około 21 k. W gyncentrum było 21, 900 - to wszystko uwzględnia 1 transfer, mrożenie, hodowlę do blastki
    Bardzo Ci dziękuje za wyczerpująca odpowiedz 😘 A Ty już adoptowalas komórkę czy się przymierzasz ?

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

Dziękuję Ci Kochana za słowa otuchy. Ja również chętnie się dowiem. To prawda trzeba myśleć o różnych możliwościach bo to wieczne próbowanie, czekanie może doprowadzić człowieka do obłędu. Zwłaszcza jak jest już jedno dzieciątko i wiecznie cierpi bi rodzice zalatani po klinikach, wiecznie zapłakana matka.

2020r. nasz Cud, nasze Życie 🤍 córeczka 💕🧸🧚‍♂️🩰
    2024r. kolejny Cud 👶 synek 💙🦁⚽

The true miracle is having faith no matter what👣✨🍀
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziękuję Ci Kochana za słowa otuchy. Ja również chętnie się dowiem. To prawda trzeba myśleć o różnych możliwościach bo to wieczne próbowanie, czekanie może doprowadzić człowieka do obłędu. Zwłaszcza jak jest już jedno dzieciątko i wiecznie cierpi bi rodzice zalatani po klinikach, wiecznie zapłakana matka.
    Skąd ja to znam. Tydzień temu przed zabiegiem w klinice jak się rozkleiłam lekarz powiedział mi ze musze się zmobilizować żeby moje dziecko na tym nie cierpiało. Robię co mogę bo wiem ze gdyby nie on byłabym w dużo gorszym stanie. Jak już ma się dziecko mam wrażenie ze te porażki mniej bolą ze teraz walczy się bardziej dla niego żeby miał rodzeństwo.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziękuję Ci za wsparcie ❤️ Tak rozważamy, na pewno sięgniemy po to jak przeniesiemy się już do Gamety i Docent Szymusik uzna że z moimi komórkami nie ma co się więcej łudzić. U nas jest o tyle ciężko że i tak już korzystamy z dawcy nasienia (z córeczką ale została nam już tylko 1 słomka i nie ma więcej tego dawcy) teraz jeszcze KD albo w ogóle AZ. Niezwykle trudne są to decyzje. Natomiast nie wiem czy kolejne porażki na własnych komórkach nie są jeszcze trudniejsze..

Jak Wam Kochana w domu? Przyzwyczajacie się powoli? Jak Emilka? Dobrze je, spi? Buziaki dla Was 😘

Tak, decyzja nie jest łatwa...
    Dopiero sukces wynagradza wszystko...

Mój sukces śpi właśnie w cyckiem w buzi (tak się śpi najlepiej 😂). W ciągu dnia jest super. W nocy gorzej- pierwsza noc była bardzo słaba (ciągle się budziła), dziś o niebo lepiej, a co będzie jutro..?

Hope2022 lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Bardzo Ci dziękuje za wyczerpująca odpowiedz 😘 A Ty już adoptowalas komórkę czy się przymierzasz ?
    Już na nas czekają zamrozone. Transfer za jakiś czas 😀

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Na pewno klinika z gwarancją jest lepsza.
    My mieliśmy komórki z banku w Hiszpanii, bo uparliśmy się, że chcemy kontynuować w Gamecie, a oni korzystają tylko z tego banku.
    U nas na KD od razu udane 😍

monester lubi tę wiadomość

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Na pewno klinika z gwarancją jest lepsza.
    My mieliśmy komórki z banku w Hiszpanii, bo uparliśmy się, że chcemy kontynuować w Gamecie, a oni korzystają tylko z tego banku.
    U nas na KD od razu udane 😍

Gdzie się leczyłaś?

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie troszke dobija kiedy czytam o tak wielu przypadkach gdzie kd bylo udane od razu, za 1 transferem. Takich przypadkow jest masa a mnie sie pierwszy transfer nie udal, byl biochem i mam gdzies z tylu glowy ze skoro sie wiekszosci udaje za pierwszym podejsciem to moze mnie sie juz nie udac. Jeszcze jak na zlosc nie moge probowac dalej bo walcze by miesiaczka wrocila 😞.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Mnie troszke dobija kiedy czytam o tak wielu przypadkach gdzie kd bylo udane od razu, za 1 transferem. Takich przypadkow jest masa a mnie sie pierwszy transfer nie udal, byl biochem i mam gdzies z tylu glowy ze skoro sie wiekszosci udaje za pierwszym podejsciem to moze mnie sie juz nie udac. Jeszcze jak na zlosc nie moge probowac dalej bo walcze by miesiaczka wrocila 😞.
    Ja za to nigdy nie czytałam, żeby mieć tyle zarodków co wy 🥰Mysza a co lekarze mówią na Twoją sytuację. ? Możesz teraz zacząć brać estrofem? Skoro Endo cienkie ? A jak ty się czujesz ? Masz objawy meno ?

• Annulllka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Wróciłam właśnie z kliniki. Na pokładzie zabrałam dwie trzydniowe kropeczki wysokiej klasy. Teraz pozostaje czekać i odpoczywać!

monester, Annulla01, Trinity_Nea, Nobi, Hope2022, Kasiek789 lubią tę wiadomość

34 lata
    AMH 0,2
    Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
    Endometrioza
    Brak owulacji
    Tylko lewy jajnik działa.

AMH 0.2 FSH 29
    5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰

Drugie podejście
    AMH 0,2
    Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
    12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
    Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok
  • monester Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulllka wrote:
    Cześć! Wróciłam właśnie z kliniki. Na pokładzie zabrałam dwie trzydniowe kropeczki wysokiej klasy. Teraz pozostaje czekać i odpoczywać!
    To teraz relaks i czekamy na testy 😀

Annulllka, Hope2022 lubią tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulllka życzę dużo spokoju i relaksu i czekamy na test 👍
    Trinity _nea przesyłam pozdrowienia dla Was, poradzicie sobie z nockami i będzie jeszcze lepiej 😘
    Mysza123 rozumiem, ja załamałam się po trzecim nieudanym transferze kd, beta ani razu nie drgnęła, ale może na mnie trafiła niekorzystna statystyka.
    Odnośnie ceny kd: w Bocianie świeże komórki 18tys za 6 szt (w tym koszt zapłodnienia i prowadzenia zarodków do 6doby). Dodatkowo mrozenie i przechowanie przez rok, u nas za 3 zarodki wyszło ok 1200 (nie pamiętam dokładnie). Każdy z transferów kosztował ok. 4-4,5tys (z lekami, ah, embrioglue, atosiban i intealipid).

Trinity_Nea, Annulllka lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta7 wrote:
    Gdzie się leczyłaś?

Po zmianie w Gamecie Gdynia

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:
    Mi powiedzial ze mam nic nie brac zadnych supli ze nie ma potrzeby pytalam o diete itd nic a nic tylko nie palic nie pic..z tym akurat to luz bo nie pale nie pije w ogole..ale zapyalam specjlanie na ost wizycie o to czy aby napewno nic nie brac ..pow ze nic mąż tez nic...moze podczas stymualcji cos bedzie trzeba zobaczymy ...ufam mu w koncu wie co robi a nie chce nic brac na zapas ..

Czy do tego menopuru i overlapu miałaś coś żeby nie pękły pęcherzyki orgalutran lub cetrotide?

‹‹ 2407 2408 2409 2410 2411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ