IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Ja jestem powiedzmy na świeżo w temacie: w Bocianie są świeże komórki, w Gyncentrum, invicta albo to drugie na i
ale ale jedynie gyncentrum daje gwarancję blastocysty 1 sztuki. W Czechach masz gwarancję 2 blastocyst. Pojechaliśmy do Czech i mamy 5 blastek zamrożonych (w Eurofertil). Cena wyszła taniej niż w gyncentrum ale dosłownie o paręset złotych mniej. Z kolei inne kliniki były droższe a gwarancji nie dawały. Może coś się zmieniło w tej kwestii. Jedyne na co bym się nie pisała to hiszpański bank, u nas na wątku były udane transfery z ovobanku ale ostatnio na miesięcznym wątku były 2 przypadki gdzie nie było ani jednego zarodka do transferu. Gyncentrum ma swoją bazę dawczyn podobno a nie od pacjentek ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ale widziałam ten program, niesamowite, że z AK od razu udane !
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Podbijamy wątek po tym spamie - i odpowiadam na Twoje pytanie. Cena w Eurofertil około 21 k. W gyncentrum było 21, 900 - to wszystko uwzględnia 1 transfer, mrożenie, hodowlę do blastki
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
gonia729 wrote:Weszłam żeby zobaczyć co słychać a tu takie informacje😢 Bardzo mi przykro. Wiem ze najgorzej boli jak pojawia się nadzieja. Widziałam ze napisałaś o KD. Tez coraz bardziej się nad tym zastanawiam. Mam synka z invitro na swoich komórkach ale już wtedy było ciężko a miałam 3 lata mniej. Teraz 2 ciąże naturalne ale niestety obie poronienie. Prawda jest taka ze wiek robi swoje i komórki już nie dają rady. U mnie wyniki po każdej kolejnej punkcji były coraz gorsze a z obserwacji na forach widze ze i u innych w podobnej sytuacji raczej cudów nie ma. Coraz bardziej dochodzę do wniosku ze trzeba pomyśleć o innych rozwiązaniach. Na player leci program nauka czy cud. Dwie z pacjentek po wielu nieudanych próbach i poronieniach adoptowały komórkę i udało się przy pierwszym podejściu zajść w ciąże. Zostały szczęśliwymi mamami ❤️
Ja myślalam o Czechach. A nie wiecie gdzie w Polsce można adoptować swierze komórki najlepiej od młodych zdrowych dawczyń ? I jak to wyglada organizacyjnie i finansowo ?
Dziękuję Ci Kochana za słowa otuchy. Ja również chętnie się dowiem. To prawda trzeba myśleć o różnych możliwościach bo to wieczne próbowanie, czekanie może doprowadzić człowieka do obłędu. Zwłaszcza jak jest już jedno dzieciątko i wiecznie cierpi bi rodzice zalatani po klinikach, wiecznie zapłakana matka.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
happilyeverafter wrote:Dziękuję Ci Kochana za słowa otuchy. Ja również chętnie się dowiem. To prawda trzeba myśleć o różnych możliwościach bo to wieczne próbowanie, czekanie może doprowadzić człowieka do obłędu. Zwłaszcza jak jest już jedno dzieciątko i wiecznie cierpi bi rodzice zalatani po klinikach, wiecznie zapłakana matka.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Dziękuję Ci za wsparcie ❤️ Tak rozważamy, na pewno sięgniemy po to jak przeniesiemy się już do Gamety i Docent Szymusik uzna że z moimi komórkami nie ma co się więcej łudzić. U nas jest o tyle ciężko że i tak już korzystamy z dawcy nasienia (z córeczką ale została nam już tylko 1 słomka i nie ma więcej tego dawcy) teraz jeszcze KD albo w ogóle AZ. Niezwykle trudne są to decyzje. Natomiast nie wiem czy kolejne porażki na własnych komórkach nie są jeszcze trudniejsze..
Jak Wam Kochana w domu? Przyzwyczajacie się powoli? Jak Emilka? Dobrze je, spi? Buziaki dla Was 😘
Tak, decyzja nie jest łatwa...
Dopiero sukces wynagradza wszystko...
Mój sukces śpi właśnie w cyckiem w buzi (tak się śpi najlepiej 😂). W ciągu dnia jest super. W nocy gorzej- pierwsza noc była bardzo słaba (ciągle się budziła), dziś o niebo lepiej, a co będzie jutro..?Hope2022 lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
monester wrote:Ja jestem powiedzmy na świeżo w temacie: w Bocianie są świeże komórki, w Gyncentrum, invicta albo to drugie na i
ale ale jedynie gyncentrum daje gwarancję blastocysty 1 sztuki. W Czechach masz gwarancję 2 blastocyst. Pojechaliśmy do Czech i mamy 5 blastek zamrożonych (w Eurofertil). Cena wyszła taniej niż w gyncentrum ale dosłownie o paręset złotych mniej. Z kolei inne kliniki były droższe a gwarancji nie dawały. Może coś się zmieniło w tej kwestii. Jedyne na co bym się nie pisała to hiszpański bank, u nas na wątku były udane transfery z ovobanku ale ostatnio na miesięcznym wątku były 2 przypadki gdzie nie było ani jednego zarodka do transferu. Gyncentrum ma swoją bazę dawczyn podobno a nie od pacjentek ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ale widziałam ten program, niesamowite, że z AK od razu udane !
Na pewno klinika z gwarancją jest lepsza.
My mieliśmy komórki z banku w Hiszpanii, bo uparliśmy się, że chcemy kontynuować w Gamecie, a oni korzystają tylko z tego banku.
U nas na KD od razu udane 😍monester lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
nick nieaktualny
-
Mnie troszke dobija kiedy czytam o tak wielu przypadkach gdzie kd bylo udane od razu, za 1 transferem. Takich przypadkow jest masa a mnie sie pierwszy transfer nie udal, byl biochem i mam gdzies z tylu glowy ze skoro sie wiekszosci udaje za pierwszym podejsciem to moze mnie sie juz nie udac. Jeszcze jak na zlosc nie moge probowac dalej bo walcze by miesiaczka wrocila 😞.
-
Mysza123 wrote:Mnie troszke dobija kiedy czytam o tak wielu przypadkach gdzie kd bylo udane od razu, za 1 transferem. Takich przypadkow jest masa a mnie sie pierwszy transfer nie udal, byl biochem i mam gdzies z tylu glowy ze skoro sie wiekszosci udaje za pierwszym podejsciem to moze mnie sie juz nie udac. Jeszcze jak na zlosc nie moge probowac dalej bo walcze by miesiaczka wrocila 😞.
-
Cześć! Wróciłam właśnie z kliniki. Na pokładzie zabrałam dwie trzydniowe kropeczki wysokiej klasy. Teraz pozostaje czekać i odpoczywać!
monester, Annulla01, Trinity_Nea, Nobi, Hope2022, Kasiek789 lubią tę wiadomość
34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
AMH 0.2 FSH 29
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok -
Annulllka życzę dużo spokoju i relaksu i czekamy na test 👍
Trinity _nea przesyłam pozdrowienia dla Was, poradzicie sobie z nockami i będzie jeszcze lepiej 😘
Mysza123 rozumiem, ja załamałam się po trzecim nieudanym transferze kd, beta ani razu nie drgnęła, ale może na mnie trafiła niekorzystna statystyka.
Odnośnie ceny kd: w Bocianie świeże komórki 18tys za 6 szt (w tym koszt zapłodnienia i prowadzenia zarodków do 6doby). Dodatkowo mrozenie i przechowanie przez rok, u nas za 3 zarodki wyszło ok 1200 (nie pamiętam dokładnie). Każdy z transferów kosztował ok. 4-4,5tys (z lekami, ah, embrioglue, atosiban i intealipid).Trinity_Nea, Annulllka lubią tę wiadomość
-
Edyta7 wrote:Gdzie się leczyłaś?
Po zmianie w Gamecie Gdynia"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
nick nieaktualnySylwia8782 wrote:Mi powiedzial ze mam nic nie brac zadnych supli ze nie ma potrzeby pytalam o diete itd nic a nic tylko nie palic nie pic..z tym akurat to luz bo nie pale nie pije w ogole..ale zapyalam specjlanie na ost wizycie o to czy aby napewno nic nie brac ..pow ze nic mąż tez nic...moze podczas stymualcji cos bedzie trzeba zobaczymy ...ufam mu w koncu wie co robi a nie chce nic brac na zapas ..
Czy do tego menopuru i overlapu miałaś coś żeby nie pękły pęcherzyki orgalutran lub cetrotide? -
monester wrote:Ja za to nigdy nie czytałam, żeby mieć tyle zarodków co wy 🥰Mysza a co lekarze mówią na Twoją sytuację. ? Możesz teraz zacząć brać estrofem? Skoro Endo cienkie ? A jak ty się czujesz ? Masz objawy meno ?
Zawsze mialam przerosty endo, albo ladne po 11/12 mm, wszystko sie popsulo po zastrzyku z diphereline ktory dostalam zeby zgrac cykl moj i dawczyni do swiezego transferu. Do transferu bez problemu mialam piekne endo na estrofemie, az uwazalismy zeby nie przeroslo, ale po biochemie, po odstawieniu lekow przyszlo krwawienie i miesiaczki juz wiecej nie bylo. Wszystko stoi zablokowane i nie moge isc dalej. Strasznie to meczace bo nie dosc ze moja endometrioza to jeszcze teraz to mi na glowie siedzi. Zaczelam brac anty bo tak lekarze kazali i zobaczymy ale jakos tak nie wiem. Zalamke mam. -
Mysza123 wrote:Zawsze mialam przerosty endo, albo ladne po 11/12 mm, wszystko sie popsulo po zastrzyku z diphereline ktory dostalam zeby zgrac cykl moj i dawczyni do swiezego transferu. Do transferu bez problemu mialam piekne endo na estrofemie, az uwazalismy zeby nie przeroslo, ale po biochemie, po odstawieniu lekow przyszlo krwawienie i miesiaczki juz wiecej nie bylo. Wszystko stoi zablokowane i nie moge isc dalej. Strasznie to meczace bo nie dosc ze moja endometrioza to jeszcze teraz to mi na glowie siedzi. Zaczelam brac anty bo tak lekarze kazali i zobaczymy ale jakos tak nie wiem. Zalamke mam.
Niefajnie (delikatnie ujmując...).
Mam nadzieję, że po anty coś ruszy. Trzymam kciuki"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
Witam Was wszystkie, proszę o podpowiedź. Mój problem to baaaaardzo niskie AMH, poza tym wszystko cacy, u męża rewelacyjnie. Trzy lata temu przy równie żenującym AMH zaszłam w ciążę, urodziłam synka, od razu zaczęliśmy starania niestety licho…
Z uwagi na to ze udało się z ta pierwsza ciąża NATURALNIE moja lekarka daje nam nadzieje i póki co próbujemy naturalnie przy lekkiej stymulacji. Od pół roku wcinam suple na poprawę jakości komórek, pierwsza stymulacja puregonem 150 dała 3 pecherzyki, wszystkie pękły, ale ciąży brak.
Aktualnie jestem w trakcie drugiej stymulacji, dziś 12 dc a tu zonk na usg bo ciemno, żadnych pęcherzyków . Moja pani doktor na urlopie, a lekarz zastępujący pozostawia do mojej dezycji czy przerywany tę stymulację czy próbujemy jeszcze kilka dni puregonem i kontrolne usg. Jak myślicie ? Jaka jest szansa ze coś zacznie rosnąć ?🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
meerici wrote:Witam Was wszystkie, proszę o podpowiedź. Mój problem to baaaaardzo niskie AMH, poza tym wszystko cacy, u męża rewelacyjnie. Trzy lata temu przy równie żenującym AMH zaszłam w ciążę, urodziłam synka, od razu zaczęliśmy starania niestety licho…
Z uwagi na to ze udało się z ta pierwsza ciąża NATURALNIE moja lekarka daje nam nadzieje i póki co próbujemy naturalnie przy lekkiej stymulacji. Od pół roku wcinam suple na poprawę jakości komórek, pierwsza stymulacja puregonem 150 dała 3 pecherzyki, wszystkie pękły, ale ciąży brak.
Aktualnie jestem w trakcie drugiej stymulacji, dziś 12 dc a tu zonk na usg bo ciemno, żadnych pęcherzyków . Moja pani doktor na urlopie, a lekarz zastępujący pozostawia do mojej dezycji czy przerywany tę stymulację czy próbujemy jeszcze kilka dni puregonem i kontrolne usg. Jak myślicie ? Jaka jest szansa ze coś zacznie rosnąć ?
Wlasnie się przekonałam. W grudniu FSH 14, w styczniu 29 i marne szanse ze coś się wystymuluje a jednak dało radę.
Z tego co piszesz to próby są na naturalnym cyklu. W 12 dc to już powinno coś być. Piszesz ze bierzesz 150 J. Ja gdy brałam tylko tyle to niby miałam dwa pecherzyki (a tak naprawdę to ja tam cały czas 1 widziałam). Stymulacja była przerwana. Z tym ze u mnie to była stymulacja do in vitro.
Teraz miałam dawkę ponad 300 i coś ruszyło. Ale za każdym cyklem miałam badane FSH w 2 dc , aby tez lekarz wiedział co robic. Nie wiem czy u Ciebie były badania tuż przed stymulacją? Bo moze trzeba by zwiększyć dawkę (jesli FSH byłoby słabew tym 2 dc) lub zmodyfikować ją w trakcie stymulacji na podstawie tego co widać na usg oraz poziomu estradiolu, LH i progesteronu?34 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Tylko lewy jajnik działa.
AMH 0.2 FSH 29
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
Drugie podejście
AMH 0,2
Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok -
Annulllka wrote:Hmmm… cykl cyklowi nierówny o czym
Wlasnie się przekonałam. W grudniu FSH 14, w styczniu 29 i marne szanse ze coś się wystymuluje a jednak dało radę.
Z tego co piszesz to próby są na naturalnym cyklu. W 12 dc to już powinno coś być. Piszesz ze bierzesz 150 J. Ja gdy brałam tylko tyle to niby miałam dwa pecherzyki (a tak naprawdę to ja tam cały czas 1 widziałam). Stymulacja była przerwana. Z tym ze u mnie to była stymulacja do in vitro.
Teraz miałam dawkę ponad 300 i coś ruszyło. Ale za każdym cyklem miałam badane FSH w 2 dc , aby tez lekarz wiedział co robic. Nie wiem czy u Ciebie były badania tuż przed stymulacją? Bo moze trzeba by zwiększyć dawkę (jesli FSH byłoby słabew tym 2 dc) lub zmodyfikować ją w trakcie stymulacji na podstawie tego co widać na usg oraz poziomu estradiolu, LH i progesteronu?
Nie badałam FSH w żadnym cyklu stymulowanym. Nawet nie wiedziałam ze należałoby robić, dzięki 👍
Tak, na cyklu naturalnym.
Najgorsze jest to ze to była wizyta nie u mojego lekarza i miałam wrażenie ze badanie zrobione na odpieprz, lekarz generalnie zdziwiony ze nie walimy prosto w in vitro. Wszystko rozumiem, ale nie zna mojej historii, moich badań 😕
Mimo wszystko chyba spróbuje jeszcze kilka dni z tym puregonem i po weekendzie ponowne usg dla upewnienia się. Wkurzyłam sie bo ta pierwsza stymulacja była książkowa. Z owulacjami naturalnymi tez nie mam problemów, nie raz potwierdzone na monitorze, po razy pierwszy zobaczyłam dziś czarny ekran i zupełna pustkę 😕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 19:31
Annulllka lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?