X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Hej! Gdzie zdecydowałaś się podejść do ivf? Korzystasz z jakiegoś specjalnego programu dla kobiet z niskim amh?

Nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania, bo sama jeszcze nie przeszłam procedury ivf, ale odpowiem na to co wiem <3 Wymazy wykonuje się między 10 a 20 dc. Ważne jest odczekanie ok 2-4 dni od krwawienia. Czas oczekiwania na wyniki jest różny i zależy od badania oraz laboratorium. Wszystko jest jednak podane na stronie Diagnostyki i wydaje mi się, że tam czeka się najkrócej 😊 Np. na biocenozę czekałam tylko 3 dni.

Dziękuję bardzo za odpowiedź 😊 To się nie załapiemy na sierpień ale wrzesień będzie nasz! ❤️
    Wybraliśmy gdańską Invicte. Mają swoje laboratorium, więc wszystkie badania od momentu zgłoszenia się do nich, robiliśmy tam. Raczej idzie im sprawnie i wszystko mają od razu w systemie.
    Czy jakiś specjalny program dla kobiet z niskim amh, to nic mi nie wiadomo 🤷‍♀️ jeszcze nie mam rozpisanej całej stymulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 16:44

• monester Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olail wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jestem troszkę zielona w temacie, więc proszę o wskazówki 😅
    Może opowiem najpierw coś o sobie, o nas.
    Mam 25 lat, od stycznia staram się z mężem o dziecko, wiem, że niedługo. Jednak niepokoił mnie wygląd moich miesiączek a konkretnie plamień przed i po. Zrobiłam badania, w tym amh, które w marcu wyszło 0.56 🫣 a od lekarza usłyszałam, że tylko in vitro. Wiadomo załamka ale nie na długo bo trzeba działać i to szybko. Po dwóch miesiącach suplementacji powtórka badania i tam amh 0.91, więc troszkę lepiej. W międzyczasie zbadał się też mąż i u niego słaba jakość i fragmentacja nasienia, więc mamy problem złożony. Niby nie jest tak najgorzej bo morfologia podskoczyła z 2% na 3%.U mnie owulacje własne, w usg widać po 9-10 pęcherzyków antralnych, co wskazuje na to,że nie jest tak źle. Jednak ciąży jak nie było, tak nie ma 🤷‍♀️ Podjęliśmy decyzję o in vitro, zrobiliśmy niezbędne badania genetyczne, nawet frax, który na szczęście wyszedł Oki, ale stresik był.
    Na ostatniej wizycie, która była w sobotę, dostaliśmy informację, że mamy dwie opcje: inseminacja lub in vitro. Za 1.5 tygodnia mamy wizytę, na której mamy mieć podjętą decyzję co dalej. Zdecydowaliśmy się na in vitro i już nie możemy się doczekać, przebieram nóżkami do tej wizyty, żeby już wszystko zaplanować 😊
    Mam klika pytań odnośnie badań, które jeszcze trzeba zrobić przed procedurą. Konkretnie chodzi mi o wymazy. Czy jest jakiś konkretny dzień cyklu, do którego trzeba je zrobić? Ile czeka się na wynik? Czy można zacząć stymulacje oczekując na wynik wymazu? Ciekawi mnie czy zaczniemy od sierpnia czy od września.
    Kolejna sprawa to jak przeszłyście stymulacje i punkcje? Zastanawiam się czy nie wziąć na ten czas urlopu, po punkcji na pewno jeden dzień na dojście do siebie bym chciała mieć, ale z drugiej strony w pracy nie ma czasu na ciągłe rozmyślanie i nakręcanie się 😅

Oczywiście mam się nie nastawiać, że wyjdzie za pierwszym razem i od razu mamy mieć kase na kolejną próbę, bo przy niskim amh jest trudniej.

Rozpisałam się, sorki.
    Miłego popołudnia 😊
    Ola
    Twój młody wiek i to że frax i kariotypy wyszły ok to już bardzo dużo i myślę że udą wam się w pierwszej próbie - czego oczywiście życzę. Wymazy najlepiej wg mnie wykonywać w klinice - 3 dni po ustaniu miesiączki i przede wszystkim po 3 dniach bez współżycia. Wyniki u mnie w klinice są szybko, ale jeśli wyjdzie jakaś bakteria to musza zrobić posiew więc będziesz czekać, położna z waszej kliniki na pewno doradzi co kiedy zrobić. Wszystkie badania powinny być już wykonane przezd rozpoczęciem stymulacji. Co do ulropu przy niskim amh nie jesteś zagrożona hiperstymulacja ale musisz być gotowa nawet na codziennie lub co 2 dni wizyty w klinice. W klinikach dają l4 na czas stymulacji, więc polecam wziąć, bo urlopu szkoda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Twój młody wiek i to że frax i kariotypy wyszły ok to już bardzo dużo i myślę że udą wam się w pierwszej próbie - czego oczywiście życzę. Wymazy najlepiej wg mnie wykonywać w klinice - 3 dni po ustaniu miesiączki i przede wszystkim po 3 dniach bez współżycia. Wyniki u mnie w klinice są szybko, ale jeśli wyjdzie jakaś bakteria to musza zrobić posiew więc będziesz czekać, położna z waszej kliniki na pewno doradzi co kiedy zrobić. Wszystkie badania powinny być już wykonane przezd rozpoczęciem stymulacji. Co do ulropu przy niskim amh nie jesteś zagrożona hiperstymulacja ale musisz być gotowa nawet na codziennie lub co 2 dni wizyty w klinice. W klinikach dają l4 na czas stymulacji, więc polecam wziąć, bo urlopu szkoda.

Dziękuję ❤️
    Chyba się pokuszę o l4. Mam pracę zmianową, każdy dzień wygląda inaczej, w której nie raz nie ma kiedy siku zrobić a co dopiero zrobić zastrzyk 😅

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olail wrote:
    Dziękuję ❤️
    Chyba się pokuszę o l4. Mam pracę zmianową, każdy dzień wygląda inaczej, w której nie raz nie ma kiedy siku zrobić a co dopiero zrobić zastrzyk 😅
    Zdecydowanie bierz l4, badania najlepiej zrób w klinice, tam wszystko wytłumaczą i na pewno zrobisz właściwe. Też myślę, że mimo niskiego amh masz dużą szansę na pozytywny wynik pierwszego podejścia. Embiolodzy z nasieniem robią cuda 😉, a twoich jajeczek może i niewiele, ale za to młode💪. Powodzenia i daj znać jak idzie. Jakbyś miała pytania to śmiało

olail, Evie lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo dziewczyny ❤️
    Na pewno się odezwę i to nie raz, to wszystko to czarna magia, robią cuda 😍 uwielbiam te forum, serio!

• Echo Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Jesteśmy na podobnym etapie. Za radą dziewczyn z forum wybrałam Reprofit, 21.08 mam pierwszą konsultację.

Hej! Ja też czekam na pierwszą konsultację w Reprofit w sierpniu 😊🍀 Bardzo chciałabym spróbować na własnych komórkach. Podobno mają tak samo dobrych embriologów co Eurofertil 🙏🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 22:10

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 09.2024 ✖ mezoterapia
    - 11.2024 ✖
    - 12.2024

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Kochana, czy dobrze widzę w Twojej stopce, że przy AMH 0,5 udało Ci się IVF na własnych komórkach? Czy mogę spytać gdzie podeszlas do procedury?

Miłego dnia dla wszystkich 😘❤️

Niestety nie na moich.
    Korzystaliśmy z KD- udało się za 1 razem 🥰 więc uważam, że diagnoza co do słabości moich komórek była trafna👍

Echo lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olail wrote:
    Dzięki bardzo dziewczyny ❤️
    Na pewno się odezwę i to nie raz, to wszystko to czarna magia, robią cuda 😍 uwielbiam te forum, serio!

Dziewczyny już napisały co i jak. Od siebie dodam, że jak (czego Wam bardzo życzę) po pierwszej stymulacji będziecie mieli kilka zarodków, to potem tylko transfery, bez stymulacji. Oczywiście zależy ile planujecie mieć dzieci 🤪

Same stymulacje przechodziłam bez większych dolegliwości. Najgorsze to kłucie i pamiętanie który lek kiedy (miałam poustawiane budziki z opisami).

Jeśli chodzi o badania, to popytaj w klinice. Powiedzą Ci co i jak i może uda Wam się przyjść na wizytę z wynikami.

Co do dofinansowania do leków, to są dwa kryteria: amh >0,7 lub fsh <15. Warto skorzystać, bo to kilka tys do przodu.

Powodzenia!!!

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Dziewczyny już napisały co i jak. Od siebie dodam, że jak (czego Wam bardzo życzę) po pierwszej stymulacji będziecie mieli kilka zarodków, to potem tylko transfery, bez stymulacji. Oczywiście zależy ile planujecie mieć dzieci 🤪

Same stymulacje przechodziłam bez większych dolegliwości. Najgorsze to kłucie i pamiętanie który lek kiedy (miałam poustawiane budziki z opisami).

Jeśli chodzi o badania, to popytaj w klinice. Powiedzą Ci co i jak i może uda Wam się przyjść na wizytę z wynikami.

Co do dofinansowania do leków, to są dwa kryteria: amh >0,7 lub fsh <15. Warto skorzystać, bo to kilka tys do przodu.

Powodzenia!!!

Dziękuję, że się dzielisz tym wszystkim <3 Dla mnie to wszystko jest nowe i jeszcze nie wiem czego się spodziewać.

Mam FSH poniżej 10. Czy to znaczy, że mogłabym się załapać na jakieś dofinansowanie? Gdzie mogłabym znaleźć więcej informacji? Nie interesowałam się tym tematem, bo wszyscy mówią tylko o AMH, a tutaj to oczywiste, że się nie łapię :(

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 09.2024 ✖ mezoterapia
    - 11.2024 ✖
    - 12.2024

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziękuję, że się dzielisz tym wszystkim <3 Dla mnie to wszystko jest nowe i jeszcze nie wiem czego się spodziewać.

Mam FSH poniżej 10. Czy to znaczy, że mogłabym się załapać na jakieś dofinansowanie? Gdzie mogłabym znaleźć więcej informacji? Nie interesowałam się tym tematem, bo wszyscy mówią tylko o AMH, a tutaj to oczywiste, że się nie łapię :(
    Dofinansowanie zależy od miasta, bo my właśnie na takie się łapiemy. 6000 się dostaje, akurat w moim mają dużo miejsc i dużo kasy 😅 amh jest istotne, fsh oraz wiek. My się łapiemy po drugim badaniu, więc tego pierwszego nie pokazuje 🤣 invicta powiedziała, że wezmą ten lepszy wynik i broń boże mam nie robić nowych.

Echo lubi tę wiadomość

• AleZoska Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, nie wiem, czy to wlasciwe miejsce, ale moze jestescie w stanie cos doradzic. od ok. 1,5 roku (z malymi przerwami) staramy sie z mezem o dziecko. ja mam 35 lat, maz 36. w trakcie staran wykonalismy bardzo rozlegla diagnostyke i niestety okazalo sie, ze zarowno po mojej jak i meza stronie sa spore problemy. u niego obnizone parametry nasienia (w ostatnim badaniu morfologia 1%, fragmentacja ponad 30%). ja z kolei mam endometrioze (1 st.), AMH juz tylko 0,68, ostatnio doszla nadczynnosc tarczycy (plus mniejsze problemy). niestety maz nie chce zgodzic sie na in vitro "klasyczne" tzn. z potencjalnym mrozeniem zarodkow. ja wiem, ze w naszej sytuacji, gdyby sie udalo wyhodowac choc jeden to byloby niezle, ale jak sie pewnie domyslacie ten temat jest niezwykle destrukcyjny dla naszej relacji, zdecydowalam o separacji. jestem w patowej sytuacji i po uregulowaniu tarczycy (biore juz leki) chcialabym sprobowac zamrozic cos z tych komorek, ktore mi zostaly (za rok moze okazac sie, ze ani meza, ani jajeczek juz nie mam). czy macie wiedze, taka praktyczna, czy jest sens mrozic komorki przy tak niskim amh i endometriozie? lekarz o mrozeniu do in vitro (pytal o to na wizycie moj maz) wypowiadal sie sceptycznie bo rozmraza sie ok. 80%, nie wchodzilismy w szczegoly. w mojej sytuacji moge jednak nie miec wyjscia, ale zastanawiam sie, czy nie pogorsze tym sprawy (przejde przez stymulacje, amh jeszcze spadnie, komorki jesli beda to nie uda sie ich zamrozic albo pozniej rozmrozic, nie wiem...). moze jestescie w stanie cos podpowiedziec?

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:08

Echo lubi tę wiadomość

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:08

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 lipca 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleZoska wrote:
    czesc, nie wiem, czy to wlasciwe miejsce, ale moze jestescie w stanie cos doradzic. od ok. 1,5 roku (z malymi przerwami) staramy sie z mezem o dziecko. ja mam 35 lat, maz 36. w trakcie staran wykonalismy bardzo rozlegla diagnostyke i niestety okazalo sie, ze zarowno po mojej jak i meza stronie sa spore problemy. u niego obnizone parametry nasienia (w ostatnim badaniu morfologia 1%, fragmentacja ponad 30%). ja z kolei mam endometrioze (1 st.), AMH juz tylko 0,68, ostatnio doszla nadczynnosc tarczycy (plus mniejsze problemy). niestety maz nie chce zgodzic sie na in vitro "klasyczne" tzn. z potencjalnym mrozeniem zarodkow. ja wiem, ze w naszej sytuacji, gdyby sie udalo wyhodowac choc jeden to byloby niezle, ale jak sie pewnie domyslacie ten temat jest niezwykle destrukcyjny dla naszej relacji, zdecydowalam o separacji. jestem w patowej sytuacji i po uregulowaniu tarczycy (biore juz leki) chcialabym sprobowac zamrozic cos z tych komorek, ktore mi zostaly (za rok moze okazac sie, ze ani meza, ani jajeczek juz nie mam). czy macie wiedze, taka praktyczna, czy jest sens mrozic komorki przy tak niskim amh i endometriozie? lekarz o mrozeniu do in vitro (pytal o to na wizycie moj maz) wypowiadal sie sceptycznie bo rozmraza sie ok. 80%, nie wchodzilismy w szczegoly. w mojej sytuacji moge jednak nie miec wyjscia, ale zastanawiam sie, czy nie pogorsze tym sprawy (przejde przez stymulacje, amh jeszcze spadnie, komorki jesli beda to nie uda sie ich zamrozic albo pozniej rozmrozic, nie wiem...). moze jestescie w stanie cos podpowiedziec?
    Uważam że bardzo dobry pomysł, aby zamrozić swoje komórki, jeśli lekarz jest sceptycznie nastawiony to idź do innego lub do innej kliniki. Nawet jeśli okaże się kiedyś, że komórki się nie rozmrozily, to przynajmniej będziesz wiedzieć że zrobiłaś wszystko co mogłaś.

age.png
  • AleZoska Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Dziewczyny, utwierdzilyscie mnie w przekonaniu, ze warto mrozic, lepszy rydz niz nic. do terapeuty ide w przyszlym tygodniu, zdaje sobie sprawe z tego, ze jestem w ciemnej du... i sama moge sobie nie poradzic. maz pewnie chetnie poszedlby ze mna, ale na razie musze od niego odpoczac. jakos to bedzie.

• Evie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może jest Ktoś na forum, komu udało się invitro w sytuacji, gdyby w cyklu pojawiała się tylko jedna komórka? Niestety mimo całej suplementacji, hormonu wzrostu nie chce się pojawić więcej niż jeden pęcherzyk …. A z takim wynikiem to możemy się bujać i kilka lat nawet …

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png

Wysłany: 27 lipca 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Dziewczyny, a może jest Ktoś na forum, komu udało się invitro w sytuacji, gdyby w cyklu pojawiała się tylko jedna komórka? Niestety mimo całej suplementacji, hormonu wzrostu nie chce się pojawić więcej niż jeden pęcherzyk …. A z takim wynikiem to możemy się bujać i kilka lat nawet …
    Słyszałam że z dwóch pęcherzyków były dwie komórki i z nich dwa zarodki. Pierwszy podany dał ciążę, koleżanka z tego forum niedawno urodziła. Drugi zarodek jest zamrożony. Szanse niewielkie, ale jednak są. Czy próbowałaś ministymulacji? Podobno przy niskim amh daje lepsze efekty.

age.png
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Ja nie dostawałam żadnego dofinansowania- to rzeczywiście jest zależne od miasta (zapytaj dr Google 😉 albo w klinice)- tylko refundację części leków. Dowiedziałam się o tym w swojej klinice. Lekarz zanim wypisał receptę obejrzał badania i powiedział, że się łapię.

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleZoska wrote:
    dzieki Dziewczyny, utwierdzilyscie mnie w przekonaniu, ze warto mrozic, lepszy rydz niz nic. do terapeuty ide w przyszlym tygodniu, zdaje sobie sprawe z tego, ze jestem w ciemnej du... i sama moge sobie nie poradzic. maz pewnie chetnie poszedlby ze mna, ale na razie musze od niego odpoczac. jakos to bedzie.

Popieram Przedmówczynie.
    Obojętnie co będzie dalej, komórki będą czekały.
    Powodzenia z kliniką i w relacjach z mężem. Oby się ułożyło jak najlepiej ☀️

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • Żyrafa Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które podchodziły do invitro w Warszawie. gdzie Wam się udało z niskim AMH i za którym razem i jakim protokołem? Jestem przed 3 procedura, ostatnia refundowana. Zastanawiam się nad zmiana kliniki. Poprzednie dwie w Oviklinice. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie wpisy i rady ❤️

👱‍♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
    👱‍♂️37, badania nasienia w normie
    1 ciąża biochemiczna - naturalna,

Oviklinika Warszawa
    -2 cykle stymulowane lametta, duphaston
    -10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
    -02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
    - 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
    - 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌
‹‹ 2443 2444 2445 2446 2447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ