X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • meerici Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety stymulacja przerwana. Nic nie ruszyło 😕 przerwa na 3 miesiące, będzie koksowanie komórek.
    Czy Wy badacie przed każdą stymulacją FSH? Ja tego nigdy nie robiłam, może to błąd.
    Trzymam kciuki oby u Was lepiej rosło 🤞

• Annulllka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    U mnie niestety stymulacja przerwana. Nic nie ruszyło 😕 przerwa na 3 miesiące, będzie koksowanie komórek.
    Czy Wy badacie przed każdą stymulacją FSH? Ja tego nigdy nie robiłam, może to błąd.
    U mnie w skutecznej jedynej doprowadzonej stymulacji do końca była zasada że przed wizytą dwie godziny wcześniej maks na krew się szło i nadało FSH, LH, estradiol i prog. Na tej podstawie lekarz ustawiał stymulację i to do mnie bardziej przemawia, ponieważ każdy cykl jest inny i te wartości się wahają. W pierwszej klinice ustawiali pod AMH które badało się raz na pół roku (czyli sześć cyklów, potencjalnie każdy był inny , AMH, FSH się wahają a oni przez ten czas brali pod uwagę tylko jeden wynik). Więc tak, zasada w klinice gdzie się udało że co cykl stymulowany te badania były robione. Wizyta u lekarza 2h później i miał już wyniki na blacie. Wiedział czy stymulować czy nie i jak

34 lata
    AMH 0,2
    Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
    Endometrioza
    Brak owulacji
    Tylko lewy jajnik działa.

AMH 0.2 FSH 29
    5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰

Drugie podejście
    AMH 0,2
    Endometrioza i adenomioza pogarszającą się po CC.
    12.2024 -pierwsza stymulacja i cuda -działają oba jajniki
    Punkcja-> 5 komórek z 5 pęcherzyków-> 1 tylko ok
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    A jakie masz fsh? I amh?Mi lekarz każe przed każdą wizyta?

• Helloworld1 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Przeszłam już przez clo (bez efektów, miałam tylko po nim zaburzenia widzenia z takich ciekawostek), lametta, menopur, puregon i tylko po gonalu ruszyło. Były niskie dawki, były też wysokie, był dual stim. Ogranizm już się chyba przyzwyczaił, nie wiem co jeszcze można byłoby podać, co zmienić😕 jestem w angeliusie u dr MP więc uważam, że lepiej nie da się trafić. Zanim pojawiło się dofinansowanie myśleliśmy też o Czechach, byliśmy nawet na jednej konsultacji w Reprofit, ale nie zaproponowano nam nic innego niż to co robi ze mną aktualnie pani Doktor więc wydaje mi się że nie ma to sensu. W jakiej dawce miałaś ten menopur? I rozumiem że przed przed punkcją widoczny był tylko jeden pęcherzyk a pobrano dwie komórki tak?

Niestety dawek dokładnie nie pamiętam, ale były z tych niskich. Lekarz nie chciał nie niepotrzebnie zapychać hormonami, bo warunki wyjściowe nie dawały nadziei na wysokie liczby komórek.
    Jeden pęcherzyk był widoczny na usg, a ostatecznie dwie komórki. Ale jeden zarodek padł niestety.

👄 niskie AMH,podwyższone FSH
    Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
    Rozpoznanie: 06.23
    I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
    II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
    🤰dwie kreski: 27.12.23
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    To nie wiesz jakie masz fsh?
    Czym koksujesz komórki?

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri86 wrote:
    Stoję właśnie przed decyzją czy iść w tą podwójna stymulacje. Mam endometrioze i niskie amh. Mogę wiedzieć gdzie słyszałaś że dobre efekty daje ta podwójna stymulacja? Byłabym bardzo wdzięczna!

Na forum i jakiś artykuł też czytałam, ale niestety już nie pamiętam gdzie...
    Uważam, że warto spróbować👍

Dziewczyny, przy niskim AMH naprawdę rzadko jest duża ilość pęcherzyków. Nie rozumiem, dlaczego lekarze przerywają stymulację przy 4,3 a nawet 2 pęcherzykach. Przecież każda stymulacja może obniżyć rezerwę...

Annulllka lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • alauda Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:

Dziewczyny, przy niskim AMH naprawdę rzadko jest duża ilość pęcherzyków. Nie rozumiem, dlaczego lekarze przerywają stymulację przy 4,3 a nawet 2 pęcherzykach. Przecież każda stymulacja może obniżyć rezerwę...

Ja też się dziwię. Przy pierwszej stymulacji miałam 4 pęcherzyki i tylko jedną komórkę nadającą się do zaplodnienia (-> 1 zarodek). Przy ostatniej stymulacji również 4 pęcherzyki, w trzech były komórki, z których mam trzy zarodki. Jak byłam wniebowzięta jak okazało się, że rosną aż 4 pęcherzyki i lekarz nigdy nie wspomniał o przerwaniu stymulacji.
    Powiedział że przy dwóch zastanawialibyśmy się co dalej ale 3+ to już niezły wynik.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    08/24 FET 3BB ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    12/24 FET 3AB ❌
    01/24 FET 3AB ❌
  • Nickki Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Chciałam do Was dołączyć. Zaczynam tracić wiarę w to czy z moim niskim AMH kiedykolwiek się uda zajść w ciążę.. Zwłaszcza po ostatnim nieudanym transferze jakoś totalnie się podłamałam.

Ja: 29 lat
    Mąż: 33 lata
    Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

07.2024 Rozpoczęcie leczenia w Angelius

I Procedura Invitro (krótki protokół)
    11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET
    01.25 8tc puste jajo
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickki wrote:
    Cześć dziewczyny,

Chciałam do Was dołączyć. Zaczynam tracić wiarę w to czy z moim niskim AMH kiedykolwiek się uda zajść w ciążę.. Zwłaszcza po ostatnim nieudanym transferze jakoś totalnie się podłamałam.

Dalej nie masz skrajnie niskiego i z tego co widzę to ładny wynik punkcji. Ja bym nalegała na zapłodnienie wszystkich pobranych komórek, nie tylko 6. Lekarz może o tym zdecydować.

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- wszystkie ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Nie pamiętam czy pisałam kiedykolwiek na tym wątku akurat na ovufriend, ale też chciałabym do Was dołaczyć (podczytuję Was regularnie) ;) Moja historia w stopce.

30 listopada idę na pierwszą wizytę w klinice invimed w Poznaniu. Zobaczymy co mi powiedzą. Zapewne będę Wam dawać update'y.

Od sierpnia staramy się o rodzeństwo dla synka - mieliśmy tylko 3 cs - jeden od razu po laparoskopii gdzie potwierdzono endometriozę i usunięto torbiel, potem drugi we wrześniu i trzeci w październiku. 3 cykl skończył się tak, że zrobiła się torbiel gładkościenna (czynnościowa) i okres zatrzymał się i dopiero teraz będziemy zaczynać 4 cykl starań naturalnych (i pewnie ostatni, bo raczej invimed dalej pokieruje inaczej). Dostałam lek proverę na wchłoniecie torbieli.

Co do starań - zawsze się zabezpieczaliśmy bo mam cukrzycę typu 1 i nie mogę ot tak - mieć "wpadki". Więc ja nawet nie wiem jak jest z tą moją płodnością - o synka staraliśmy się 7 miesięcy, ale to było 5/6 lat temu. Przez całe 14 lat odkąd jesteśmy razem z mężem nie było ANI JEDNEGO miesiąca na zasadzie "a zobaczymy, lecimy na spontanie". Zawsze "planowe poczęcie" przez tą cholerną cukrzycę. Więc w sumie za mną 7cs + 3cs , a co przede mną - zobaczymy ;)

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb
    7cs - naturals - ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    (5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
    Przed nami 7cs ! (z lamettą)

FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️33 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia

Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, metformina, tardyferon (plus dieta prawie-bezglutenowa)

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickki - a będziesz podchodzić do drugiego transferu (tego mrożonego zarodka) ?
    Masz jakies choroby np. hashimoto, endometriozę itd. ?

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    5cs - cb
    7cs - naturals - ⏸️

lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy

Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, metformina, tardyferon (plus dieta prawie-bezglutenowa)

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Nickki Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Nickki - a będziesz podchodzić do drugiego transferu (tego mrożonego zarodka) ?
    Masz jakies choroby np. hashimoto, endometriozę itd. ?

Nasz lekarz prowadzący powiedział nam, że nie ma na co czekać i w połowie grudnia mamy podejść do transferu z mrożonym zarodkiem. Na ten moment czekam na okres, w poniedziałek odstawiłam wszystkie leki i na razie cisza.

Mam niedoczynność tarczycy, miałam sprawdzoną drożność jajowodów, wszystko wyszło ok. Przez 2 lata zanim trafiłam do Angelius do DR.GM leczyłam się u swojego ginekologa gdzie postawiono mi błędną diagnozę: policystyczne jajniki, przez praktycznie 2 lata byłam na stymulacji różnymi lekami, clostilbegyt,lamette. DR. GM powiedział mi, że na pewno nie mam policystycznych jajników..

Razem z mężem w tym roku robiliśmy kariotypy, wszystko ok. Mi dodatkowo lekarz zalecił badanie złamanego chromosu X, żeby sprawdzić czy to niskie AMH nie jest spowodowane przez tą chorobę genetyczną ale na szczęście wyszło dobrze.

Ja: 29 lat
    Mąż: 33 lata
    Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

07.2024 Rozpoczęcie leczenia w Angelius

I Procedura Invitro (krótki protokół)
    11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET
    01.25 8tc puste jajo
  • Helloworld1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:

Dobrze napisane! Ja miałam jeden pęcherzyk- lekarz nawet nie wspomniał o przerwaniu stymulacji. Tak naprawdę to ja o tym myślałam. Przy niskim AMH nie ma szans na wiele pęcherzyków. Ktoś tu napisał też, że przy FSH 30 nie stymuluje się- ja takie miałam, lekarz dobrał protokół pod FSH i AMH. Nie należy skreślać pacjentek, ważne żeby jasno przekazać, czego można się spodziewać.

👄 niskie AMH,podwyższone FSH
    Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
    Rozpoznanie: 06.23
    I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
    II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
    🤰dwie kreski: 27.12.23
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloworld1 - a jakie masz AMH ?

Ja aż się boję badać ponownie (badałam w sierpniu 2024, gdy miałam niską wit. D i próbki były wiezione, ale czy to miało wpływ to nie mam pojęcia. Od tego czasu biorę wit. d3 i q10-ubichinol zeby poprawiać ich jakość)

Widzę, że 27.12.23 miałaś dwie kreski - udało się - wszystko zakończyło się szczęśliwie ;) ?

5cs - cb
    7cs - naturals - ⏸️

"Pięknie żyjesz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Annulllka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickki wrote:
    Cześć dziewczyny,

Jeśli masz na myśli swoje AMH ze stopki i wyniki stymulacji (pęcherzyki, zarodki) to Twój wynik nie jest zły . Nie trać nadziei🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 18:26

34 lata
    AMH 0,2
    Endometrioza
    Brak owulacji

AMH 0.2 FSH 29

Drugie podejście
    AMH 0,2
  • Annulllka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloworld1 wrote:
    Dobrze napisane! Ja miałam jeden pęcherzyk- lekarz nawet nie wspomniał o przerwaniu stymulacji. Tak naprawdę to ja o tym myślałam. Przy niskim AMH nie ma szans na wiele pęcherzyków. Ktoś tu napisał też, że przy FSH 30 nie stymuluje się- ja takie miałam, lekarz dobrał protokół pod FSH i AMH. Nie należy skreślać pacjentek, ważne żeby jasno przekazać, czego można się spodziewać.
    Ja pisałam. I moja udana stymulacja dająca ciążę była przy FSH 29. Jestem analitykiem więc czy 29 czy 30 to to samo bo trzyma się w granicach błędu statystycznego. Równie dobrze skoro cyfry mówiły co innego a obraz USG co innego to mogło też dojść do błędu w oznaczeniu parametru w lab. Stąd np u sciebie przy FSH 30 też coś wyszło. Ogólnie lekarz powiedział że się nie stymuluje przy FSH 30 dlatego że przy takiej wartości i wyższej najprawdopodobniej nie otrzyma się żadnej odpowiedzi od jajników. I to jest zrozumiałe bo tu działa sprzężenie zwrotne przysadka-jajnik. Jesli w jajniku nie ma za dużo tkanki, która pracuje to nie działa na przysadkę ale również i na wzrost endometrium (to jajniki wydzielają estrogeny, które powodują jego wzrost). Przy mojej sytuacji właśnie takie zastrzeżenie dał lekarz- spróbujemy ale jeśli nie będzie odpowiedzi to przerywamy. Była odpowiedź więc stymulacja była kontynuowana. I slusznie

34 lata
    AMH 0,2
    Endometrioza
    Brak owulacji

AMH 0.2 FSH 29

Drugie podejście
    AMH 0,2
  • alauda Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Helloworld1 - a jakie masz AMH ?

Ja aż się boję badać ponownie (badałam w sierpniu 2024, gdy miałam niską wit. D i próbki były wiezione, ale czy to miało wpływ to nie mam pojęcia. Od tego czasu biorę wit. d3 i q10-ubichinol zeby poprawiać ich jakość)

Widzę, że 27.12.23 miałaś dwie kreski - udało się - wszystko zakończyło się szczęśliwie ;) ?

Wydaje mi się, że skoro próbki były wiezione, to mogło to trochę zaniżyć Twój wynik.
    Ja jakiś rok temu badałam amh na własną rękę w Synevo. Wynosiło wtedy 0,45. Badałam ponownie w klinice (badają próbki na miejscu) w połowie tego roku i było 0,73. Różnicy wielkiej nie ma ale zawsze coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 19:53

10.2021 -👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    08/24 FET 3BB ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    12/24 FET 3AB ❌
    01/24 FET 3AB ❌
  • Mel85 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To napiszę co u nas.
    W piątek miałam.punkcje nr 5.
    Czwarta była 6 tygodni wcześniej.
    Pobrano 9 pęcherzyków. Dojrzalych 7.
    Zaplodnilo się 5.

Trzecia doba dalej 5.

Dziś piąta doba telefon, że dwa zarodki zdegradowaly. Dwa 5.1.1 udało się z nich pobrać materiał genetyczny i zamrożono.
    Jeden jeszcze walczy do jutra.

Przy 4. punkcji był jeden zarodek - niestety nieprawidłowy genetycznie.
    Teraz czekanie na wyniki badań i ciągły stres.
    Jedynie co mogę dodać że moje komórki nie były tak zle jak ostatnio, czyli 6 tyg temu.
    Może zmiana lekarstw, może suplementy chociaż chyba za krótko. Moze każdy cykl jest inny.
    Nie wiem... Ostatnio miałam zaledwie 5 pęcherzyków, teraz 9.

Amh szatańskie 0,666

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 20:36

BladaMaria, Trinity_Nea, gocha04 lubią tę wiadomość

Ja 39 l.
    Mąż 41 l.
    Czynnik męski
    Niskie amh
    Kariotypy ☑️
    Ivf I - 04.23 jedna blastocysta z 5 doby poronienie samoistne 5/6tc 💔
    Ivf II - 09.23
    brak zarodków do transferu 💔
    Zmiana kliniki
    Ivf III - 11.23
    Trzy ❄️❄️❄️
    Transfer I 01.24- 8 tc 💔
    Transfer II 05.24 - beta 0
    Tranafer III 06.24 - beta 0

Ivf IV - 09.2024
    Jeden ❄️ 4.1.1 nieprawidłowy genetycznie

Ivf V - 11.2024
    ❄️❄️ 5.1.1. materiał gen. pobrany prawidłowy ✔️
    Transfer nr 5 15.01.25 ...?
  • Madziula89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel85 wrote:
    To napiszę co u nas.
    W piątek miałam.punkcje nr 5.
    Czwarta była 6 tygodni wcześniej.
    Pobrano 9 pęcherzyków. Dojrzalych 7.
    Zaplodnilo się 5.

Trzecia doba dalej 5.

Dziś piąta doba telefon, że dwa zarodki zdegradowaly. Dwa 5.1.1 udało się z nich pobrać materiał genetyczny i zamrożono.
    Jeden jeszcze walczy do jutra.

Przy 4. punkcji był jeden zarodek - niestety nieprawidłowy genetycznie.
    Teraz czekanie na wyniki badań i ciągły stres.
    Jedynie co mogę dodać że moje komórki nie były tak zle jak ostatnio, czyli 6 tyg temu.
    Może zmiana lekarstw, może suplementy chociaż chyba za krótko. Moze każdy cykl jest inny.
    Nie wiem... Ostatnio miałam zaledwie 5 pęcherzyków, teraz 9.

Amh szatańskie 0,666
    Poprosze o informację jakie suple przyjmowałaś? Trzymam kciuki. I jaka klinika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 20:39

Mel85, Ewela1986 lubią tę wiadomość

Amh 0.3 fsh 12.5
    Kariotyp 👍
    Wit d 4000, c, e, b complex
    Kwas foliowy
    Q10 400
    Inofem
    Melatonina
    Biosteron
    Zdrowa dieta, bmi 👍

"Nigdy nie rezygnuj z czegoś, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień"
    W. Churchill
  • Mel85 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wit D biorę od dawna i to dawki 4000. Q10 400 g od dawna. Teraz po wrześniowej punkcji i info o słabych nawet bardzo słaby moich komórkach dołączyłam kwas liponowy i NAC. Biorę też Wit B12 metylowana i kwas foliowy.
    Wątpię żeby to coś dalo po czterech tygodniach stosowania, może bardziej zmiana lekarstw przez Doka.
    Ps. Wysłałam zaproszenie dla grona przyjaciólek :)

Annulllka lubi tę wiadomość

Ja 39 l.
    Mąż 41 l.
    Czynnik męski
    Niskie amh
    Kariotypy ☑️
    Ivf I - 04.23 jedna blastocysta z 5 doby poronienie samoistne 5/6tc 💔
    Ivf II - 09.23
    brak zarodków do transferu 💔
    Zmiana kliniki
    Ivf III - 11.23
    Trzy ❄️❄️❄️
    Transfer I 01.24- 8 tc 💔
    Transfer II 05.24 - beta 0
    Tranafer III 06.24 - beta 0

Ivf IV - 09.2024
    Jeden ❄️ 4.1.1 nieprawidłowy genetycznie

Ivf V - 11.2024
    ❄️❄️ 5.1.1. materiał gen. pobrany prawidłowy ✔️
    Transfer nr 5 15.01.25 ...?
‹‹ 2467 2468 2469 2470 2471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ