X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Annulllka Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloworld1 wrote:
    Dobrze napisane! Ja miałam jeden pęcherzyk- lekarz nawet nie wspomniał o przerwaniu stymulacji. Tak naprawdę to ja o tym myślałam. Przy niskim AMH nie ma szans na wiele pęcherzyków. Ktoś tu napisał też, że przy FSH 30 nie stymuluje się- ja takie miałam, lekarz dobrał protokół pod FSH i AMH. Nie należy skreślać pacjentek, ważne żeby jasno przekazać, czego można się spodziewać.
    Ja pisałam. I moja udana stymulacja dająca ciążę była przy FSH 29. Jestem analitykiem więc czy 29 czy 30 to to samo bo trzyma się w granicach błędu statystycznego. Równie dobrze skoro cyfry mówiły co innego a obraz USG co innego to mogło też dojść do błędu w oznaczeniu parametru w lab. Stąd np u sciebie przy FSH 30 też coś wyszło. Ogólnie lekarz powiedział że się nie stymuluje przy FSH 30 dlatego że przy takiej wartości i wyższej najprawdopodobniej nie otrzyma się żadnej odpowiedzi od jajników. I to jest zrozumiałe bo tu działa sprzężenie zwrotne przysadka-jajnik. Jesli w jajniku nie ma za dużo tkanki, która pracuje to nie działa na przysadkę ale również i na wzrost endometrium (to jajniki wydzielają estrogeny, które powodują jego wzrost). Przy mojej sytuacji właśnie takie zastrzeżenie dał lekarz- spróbujemy ale jeśli nie będzie odpowiedzi to przerywamy. Była odpowiedź więc stymulacja była kontynuowana. I slusznie

33 lata
    AMH 0,2
    Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
    Endometrioza
    Brak owulacji
    Dwie próby stymulacji (07 i 09.2022) zakończone przedwcześnie.
    Propozycja AK
    Zmiana kliniki i lekarza
    Działa prawy jajnik!
    Trzecia stymulacja (01.2023)🤞🏻FSH 29
    Punkcja->2 dojrzałe komórki-> 2 zarodki wysokiej klasy (cl 8.1 i cl 7.1) -> transfer świeży w 3 dobie 🤞🏻
    10 dpt- || kreski oraz beta 60 🥹
    12 dpt - beta: 132, prog: 26
    14 dpt - beta: 327, prog: 28
    17 dpt - beta: 1054, prog: 29
    5t 1d - jest jeden pęcherzyk ciążowy 😊
    6t 5d - CRL 6,2 mm i jest❤️
    8t 6d - plamienie ☹️ CRL 21 mm, ❤️ Bije
    10t 4d - CRL 3,5 cm
    12t 1d - prenatalne ok, CRL 5,8 cm, dziewczynka? Pierwsze ujęcie 3D
    19t 2d - 332 g, dziewczynka?
    21t 2d - połówkowe ok, 399 g, dziewczynka! 💖Kolejne ujecie 3D
    25t 0d - 712g
    29t 1d -usg III trymestru -ok, 1660 g
    31t 0d - 1780 g
    34t 4d - 2400 g
    Planowany termin porodu: 8.10.2023

5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰
  • alauda Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Helloworld1 - a jakie masz AMH ?

Ja aż się boję badać ponownie (badałam w sierpniu 2024, gdy miałam niską wit. D i próbki były wiezione, ale czy to miało wpływ to nie mam pojęcia. Od tego czasu biorę wit. d3 i q10-ubichinol zeby poprawiać ich jakość)

Widzę, że 27.12.23 miałaś dwie kreski - udało się - wszystko zakończyło się szczęśliwie ;) ?

Wydaje mi się, że skoro próbki były wiezione, to mogło to trochę zaniżyć Twój wynik.
    Ja jakiś rok temu badałam amh na własną rękę w Synevo. Wynosiło wtedy 0,45. Badałam ponownie w klinice (badają próbki na miejscu) w połowie tego roku i było 0,73. Różnicy wielkiej nie ma ale zawsze coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 19:53

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Mel85 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To napiszę co u nas.
    W piątek miałam.punkcje nr 5.
    Czwarta była 6 tygodni wcześniej.
    Pobrano 9 pęcherzyków. Dojrzalych 7.
    Zaplodnilo się 5.

Trzecia doba dalej 5.

Dziś piąta doba telefon, że dwa zarodki zdegradowaly. Dwa 5.1.1 udało się z nich pobrać materiał genetyczny i zamrożono.
    Jeden jeszcze walczy do jutra.

Przy 4. punkcji był jeden zarodek - niestety nieprawidłowy genetycznie.
    Teraz czekanie na wyniki badań i ciągły stres.
    Jedynie co mogę dodać że moje komórki nie były tak zle jak ostatnio, czyli 6 tyg temu.
    Może zmiana lekarstw, może suplementy chociaż chyba za krótko. Moze każdy cykl jest inny.
    Nie wiem... Ostatnio miałam zaledwie 5 pęcherzyków, teraz 9.

Amh szatańskie 0,666

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 20:36

BladaMaria, Trinity_Nea, gocha04 lubią tę wiadomość

Ja 39 l.
    Mąż 41 l.
    Czynnik męski
    Kariotypy ☑️
    Ivf I - 04.23 jedna blastocysta z 5 doby poronienie samoistne 5/6tc 💔
    Ivf II - 09.23
    brak zarodków do transferu 💔
    Zmiana kliniki
    Ivf III - 11.23
    Trzy ❄️❄️❄️
    Transfer I 01.24- 8 tc 💔
    Transfer II 05.24 - beta 0
    Tranafer III 06.24 - beta 0

Ivf IV - 09.2024
    Jeden ❄️ 4.1.1 nieprawidłowy genetycznie

Ivf V - 11.2024
    ❄️❄️ 5.1.1. Czekamy na wyniki badań genetycznych
  • Madziula89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel85 wrote:
    To napiszę co u nas.
    Zaplodnilo się 5.

Trzecia doba dalej 5.

Dziś piąta doba telefon, że dwa zarodki zdegradowaly. Dwa 5.1.1 udało się z nich pobrać materiał genetyczny i zamrożono.

Jedynie co mogę dodać że moje komórki nie były tak zle jak ostatnio, czyli 6 tyg temu.
    Może zmiana lekarstw, może suplementy chociaż chyba za krótko. Moze każdy cykl jest inny.

Amh szatańskie 0,666
    Poprosze o informację jakie suple przyjmowałaś? Trzymam kciuki. I jaka klinika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 20:39

Mel85, Ewela1986 lubią tę wiadomość

Amh 0.3 fsh 12.5
    Kariotyp 👍
    Wit d 4000, c, e, b complex
    Kwas foliowy
    Q10 400
    Inofem
    Melatonina
    Biosteron
    Zdrowa dieta, bmi 👍

"Nigdy nie rezygnuj z czegoś, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień"
    W. Churchill
  • Mel85 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wit D biorę od dawna i to dawki 4000. Q10 400 g od dawna. Teraz po wrześniowej punkcji i info o słabych nawet bardzo słaby moich komórkach dołączyłam kwas liponowy i NAC. Biorę też Wit B12 metylowana i kwas foliowy.
    Wątpię żeby to coś dalo po czterech tygodniach stosowania, może bardziej zmiana lekarstw przez Doka.
    Ps. Wysłałam zaproszenie dla grona przyjaciólek :)

Annulllka lubi tę wiadomość

Ja 39 l.
    Mąż 41 l.
    Czynnik męski
    Kariotypy ☑️
    Ivf II - 09.23
    Zmiana kliniki
    Ivf III - 11.23
    Trzy ❄️❄️❄️
    Transfer I 01.24- 8 tc 💔

Ivf IV - 09.2024

Ivf V - 11.2024
  • Madziula89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel85 wrote:
    Wit D biorę od dawna i to dawki 4000. Q10 400 g od dawna. Teraz po wrześniowej punkcji i info o słabych nawet bardzo słaby moich komórkach dołączyłam kwas liponowy i NAC. Biorę też Wit B12 metylowana i kwas foliowy.
    Wątpię żeby to coś dalo po czterech tygodniach stosowania, może bardziej zmiana lekarstw przez Doka.
    Ps. Wysłałam zaproszenie dla grona przyjaciólek :)
    Zaakceptowałam. Wit d tez biorę 4000 i poziom mam powyżej 70😁 q10 taka sama dawkę biorę.i masę innych supli🙉

Amh 0.3 fsh 12.5
    Kariotyp 👍
    Wit d 4000, c, e, b complex
    Kwas foliowy
    Q10 400
    Inofem
    Melatonina
    Biosteron
    Zdrowa dieta, bmi 👍

"Nigdy nie rezygnuj z czegoś, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień"
    W. Churchill
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel85 wrote:
    To napiszę co u nas.
    Zaplodnilo się 5.

Trzecia doba dalej 5.

Amh szatańskie 0,666
    Jak szybko są wyniki badań genetycznych zarodków?

Cari09 lubi tę wiadomość

• Mel85 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama81 wrote:
    Jak szybko są wyniki badań genetycznych zarodków?

Ostatnio u nas było ok 2 tygodni, ane to zależy od kliniki :)

Ja 39 l.
    Mąż 41 l.
    Czynnik męski
    Kariotypy ☑️
    Ivf II - 09.23
    Zmiana kliniki
    Ivf III - 11.23
    Trzy ❄️❄️❄️
    Transfer I 01.24- 8 tc 💔

Ivf IV - 09.2024

Ivf V - 11.2024
  • Helloworld1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Helloworld1 - a jakie masz AMH ?

Ja aż się boję badać ponownie (badałam w sierpniu 2024, gdy miałam niską wit. D i próbki były wiezione, ale czy to miało wpływ to nie mam pojęcia. Od tego czasu biorę wit. d3 i q10-ubichinol zeby poprawiać ich jakość)

Widzę, że 27.12.23 miałaś dwie kreski - udało się - wszystko zakończyło się szczęśliwie ;) ?

Ja miałam AMH tragiczne, a nawet nie powinnam używać słowa „miałam” 😅 robiłam 3 pomiary w odstępach miesięcznych: 0,07-0,03 i ostatni wynik <0,01. Udało mi się zakończyć leczenie sukcesem, córeczka kończy zaraz 3 miesiące.

Annulllka, Trinity_Nea, gocha04, sylstaa lubią tę wiadomość

👄 niskie AMH,podwyższone FSH
    Diagnoza: nieadekwatna do wieku rezerwa jajnikowa, początki endometriozy
    Rozpoznanie: 06.23
    I procedura: 08.23, puste pęcherzyki
    II procedura: 11.23, 2 dojrzałe komórki, jeden zarodek 3 dniowy, transfer 12.23
    🤰dwie kreski: 27.12.23
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloworld1 wrote:
    Ja miałam AMH tragiczne, a nawet nie powinnam używać słowa „miałam” 😅 robiłam 3 pomiary w odstępach miesięcznych: 0,07-0,03 i ostatni wynik <0,01. Udało mi się zakończyć leczenie sukcesem, córeczka kończy zaraz 3 miesiące.

o wow ! A to ile procedur IVF miałaś ? tylko dwie tak jak w stopce ? Mega gratuluję <3 Zobaczymy co mi powiedzą w invimedzie 30 listopada.

A z innej beczki kochane - myślicie, żeby zbadać sobie poziom DHEA ? Nigdy tego nie robiłam, a czytałam że jeśli jest niski to też AMH może wychodzić niższe (że niby maskuje prawidłowy wynik).

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    Przed nami 5cs ! (grudzień 2024 - 4dc FSH 5,4 LH 4,9 ; oba jajowody drożne)
    👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)

Wysłany: 21 listopada, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    o wow ! A to ile procedur IVF miałaś ? tylko dwie tak jak w stopce ? Mega gratuluję <3 Zobaczymy co mi powiedzą w invimedzie 30 listopada.

A z innej beczki kochane - myślicie, żeby zbadać sobie poziom DHEA ? Nigdy tego nie robiłam, a czytałam że jeśli jest niski to też AMH może wychodzić niższe (że niby maskuje prawidłowy wynik).

Tak. Miałam dwie ministymulacje, jedna totalna porażka, druga zakończona jednym zarodkiem do transferu.
    dHEA badałam na zlecenie endokrynologa, przy okazji usg tarczycy kazal zrobić, wyszło ponad normę :) więc nie wiem, czy ma to związek.

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

• Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :) moje amh na początku września wynosiło 1,04. Trzy dni temu robiłam jeszcze raz, bo dostaliśmy się do programu in vitro ( parter z azoospermia). I teraz wyszło 0,68 czy to możliwe żeby po niespełna 3 miesiacach tak spadło ? Jestem przerażona bo nie dość ze jesteśmy przed punkcja i szukaniem plemniczkow to do tego moje amh coraz niższe :(

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 21 listopada, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloworld1 wrote:
    Tak. Miałam dwie ministymulacje, jedna totalna porażka, druga zakończona jednym zarodkiem do transferu.
    dHEA badałam na zlecenie endokrynologa, przy okazji usg tarczycy kazal zrobić, wyszło ponad normę :) więc nie wiem, czy ma to związek.
    a podczas rozpoczynania stymulacji ile mialas pecherzykow antralnych ?

• Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przerwę i o dziwo po 2 punkcjach miesiąc po miesiącu doczekałam się i dziś mam pik LH, więc jutro owulacja 🤞 nie nastawiam się, ale i tak wykorzystujemy szansę.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
  • Valletta Ekspertka

Wysłany: 21 listopada, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulllka wrote:
    Ja pisałam. I moja udana stymulacja dająca ciążę była przy FSH 29. Jestem analitykiem więc czy 29 czy 30 to to samo bo trzyma się w granicach błędu statystycznego. Równie dobrze skoro cyfry mówiły co innego a obraz USG co innego to mogło też dojść do błędu w oznaczeniu parametru w lab. Stąd np u sciebie przy FSH 30 też coś wyszło. Ogólnie lekarz powiedział że się nie stymuluje przy FSH 30 dlatego że przy takiej wartości i wyższej najprawdopodobniej nie otrzyma się żadnej odpowiedzi od jajników. I to jest zrozumiałe bo tu działa sprzężenie zwrotne przysadka-jajnik. Jesli w jajniku nie ma za dużo tkanki, która pracuje to nie działa na przysadkę ale również i na wzrost endometrium (to jajniki wydzielają estrogeny, które powodują jego wzrost). Przy mojej sytuacji właśnie takie zastrzeżenie dał lekarz- spróbujemy ale jeśli nie będzie odpowiedzi to przerywamy. Była odpowiedź więc stymulacja była kontynuowana. I slusznie

Kochana czytam Twoją stopkę i podobna historia jak u mnie.. Endo na pokładzie, słabe amh, propozycja AK.. Obecnie kończę 2 procedurą i z 4komórek na razie tylko rokuje 1 zarodek i proponują 3 dniowca na transfer jutro..
    A jak u Ciebie to wyglądało, w jakiej klinice miałaś transfer i jak argumentowali 3 dniowca, ze nie czekali do 5 doby ?:)

👩 89'
    endometrioza IVst, niedoczynność tarczycy, niskie AMH - 0,90
    2021 - 2023 II operacja endo
    KIR BX
    🧔‍♂️ 90'
    zdrowy jak 🐟
    Kariotypy ✅

Start Invitro - Lipiec 2023
    - długi protokół, 7 komórek, tylko jeden ☃️, przebadany
    transfer 5.03.2024
    2dpt prog. 22
    6dpt prog 20, beta HCG 7,3
    8dpt prog 24, beta HCG 31,3 - CB 💔

X 2024 - start II procedura, długi protokół

Wysłany: 21 listopada, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    a podczas rozpoczynania stymulacji ile mialas pecherzykow antralnych ?[/QUOTE

Nie wiem niestety, nie przypominam sobie zeby lekarz mnie o tym informował. na pierwszej wizycie w klinice podczas USG mialam chyba dwa albo jeden. Przed transferem (miałam odroczony) też jeden pęcherzyk.

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Cześć wam :) moje amh na początku września wynosiło 1,04. Trzy dni temu robiłam jeszcze raz, bo dostaliśmy się do programu in vitro ( parter z azoospermia). I teraz wyszło 0,68 czy to możliwe żeby po niespełna 3 miesiacach tak spadło ? Jestem przerażona bo nie dość ze jesteśmy przed punkcja i szukaniem plemniczkow to do tego moje amh coraz niższe :(

Dla mnie to badanie AMH to wątpliwa sprawa - teoretycznie to nie jest ilość jajeczek, a hormonu produkowanego przez jajeczka. A robiłaś w tym samym labo czy innym ? I czy dzień cyklu był mniej więcej ten sam ? Najlepiej robić w 3-4 dc.

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    Przed nami 5cs ! (grudzień 2024 - 4dc FSH 5,4 LH 4,9 ; oba jajowody drożne)
    👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Dla mnie to badanie AMH to wątpliwa sprawa - teoretycznie to nie jest ilość jajeczek, a hormonu produkowanego przez jajeczka. A robiłaś w tym samym labo czy innym ? I czy dzień cyklu był mniej więcej ten sam ? Najlepiej robić w 3-4 dc.
    1 badanie robiłam w Diagnostyce 2 badanie w klinice ale oni też oddają do Diagnostyki. 1 było w 9 dc a drugie w 26 dc. Więc mam nadzieję że tylko o to chodzi. Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj w alabie, gdzie laboratorium mają na miejscu i nie przewożą próbek. Ale może masz racje, żeby wykonać w początkowym okresie cyklu. Ja wariuje, bo nie dość że ta azoospermia to jeszcze to.

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Mel85 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloworld1 wrote:
    A mogę zapytać ile masz lat i czy zlecaliscie badania genetyczne?
    U mnie wiek 39 mamy dwa zarodki w badaniach, niby piękna klasa ale klasa nic nie mówi czy zarodek genetycznie prawidłowy.
    Mam takiego stresa, że znów nieprawidłowe wyjdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 14:24

Ja 39 l.
    Mąż 41 l.
    Czynnik męski
    Kariotypy ☑️
    Ivf II - 09.23
    Zmiana kliniki
    Ivf III - 11.23
    Trzy ❄️❄️❄️
    Transfer I 01.24- 8 tc 💔

Ivf IV - 09.2024

Ivf V - 11.2024

Wysłany: 21 listopada, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel85 wrote:
    A mogę zapytać ile masz lat i czy zlecaliscie badania genetyczne?
    U mnie wiek 39 mamy dwa zarodki w badaniach, niby piękna klasa ale klasa nic nie mówi czy zarodek genetycznie prawidłowy.
    Mam takiego stresa, że znów nieprawidłowe wyjdą.
    Do procedury przystępowałam mając skończone 34. Nie badaliśmy zarodków. W mojej klinice w ogóle nie badają. Zaufałam lekarzowi. Nie robiliśmy też badań genetycznych sobie.
    U mnie game changerem było wg lekarza to, że mam 8 latka poczętego naturalnie. I że mój organizm w ciąży już był, to rokowało pozytywnie.

Mel85, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

‹‹ 2468 2469 2470 2471 2472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ