IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Próbowałam się udzielać na wątku Kafeterii o KD ale spadam stamtąd. Nie odpowiada mi kultura rozmowy. Niektóre dziewczyny myślą stereotypami, że jak dawczyni z Ukrainy to "pijąca i paląca blachara". Z całym szacunkiem ale takie głupie stereotypowe myślenie to nie mój poziom. I straszenie Czarnobylem. Ciekawe czy myślą, że gdzie indziej to Ukrainiki i Białorusinki nie oddają jajek....
Bo w Pl nie ma blachar
Żenada dobrze, że uciekłaś
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Bea pytalas o moją ciążę.
Dziękuję wszystko dobrze. Mamy serduszko, mdłości,pawie i bolące cycki. Przeszkadza im nawet powietrze.
27.06 mam kolejną wizytę.Lukrecja, Dana721, niezapominajka2017, Kadetka, mar2śka, Bea77_2, Muchacha, karolcia35, Alberta, sylwia80, never_lose_hope, Magdala lubią tę wiadomość
-
Candela ja po transferze w poniedziałek w sobotę miałam betę ponad 9. W niedzielę poleciałam na szkolenie. Pytałam lekarki przed transferem i mówiła aby się nie przejmować i lecieć. Niestety po powrocie beta wynosiła już tylko ponad 2 i skończyło się ciążą biochemiczną.
Cztery lata temu leciałam na szkolenie do Paryża. Jakoś dziwnie się tam czułam. Dzień po powrocie miałam robić badanie FSH (miał to być 2 dzień cyklu) bo podchodziliśmy do kolejnej procedury. Miesiączki jednak nie było w dzień mojego powrotu i udało mi się kupić test na lotnisku. Zrobiłam go w samolocie. Synek ma teraz ponad 3 lata (miałam wtedy 38 lat i AMH 0,21 badane rok wcześniej). Jak ma się udać to się uda i przelot nie ma znaczenia.
Trzymam kciuki aby twój test pokazał dwie grube krechy.Dana721, Lukrecja, Kadetka, Bea77_2, 4me, Alberta, sylwia80, karolcia35, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Bea, First Egg Bank w jakiej klinice Ci zaproponowali? Tam chyba trzeba się zalogować, żeby mieć dostęp do katalogu dawczyń?
Ja chyba podejdę do ostatniej próby na moich komórkach. Także w N. A ponieważ jedyny raz gdy zaszłam w ciążę to było wtedy gdy wcześniej zrobiłam biopsję endo i wyszedł stan zapalny, i potem to wyleczyłam antybiotykiem, to teraz chcę to powtórzyć. Jednocześnie będę ogarniać plan B czyli KD. Tylko że jeszcze nie wiem w jakiej klinice, może Bocian.
Nie mam czasu na dalsze czekanie na cud. Choć to i tak uznam za cud gdy w ten czy inny sposób kiedyś się uda.Dana721 lubi tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
Mi właśnie jedyny raz kiedy udało się zajść w ciążę to w Novum, naturalnie nigdy. Przerwę też już miałam od stycznia więc wystarczy. Spróbuję ostatni raz na własnych komórkach, a potem zobaczymy.
Jeśli nie wyjdzie nic dziwnego po drodze to w lipcu będzie stymulacja. Rok temu była szczęśliwa, choć na krótko. Zobaczymy jak tym razem. Jeśli nie wyjdzie to też będę wiedzieć, że to nie ten kierunek.Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość
3 ivf - brak zarodków
Bea77_2 wrote:Właśnie też do tej pory myślałam, że nie mam czasu na czekanie na cud i szybko wpadłam w wir in vitro jednego za drugim. A może po prostu choć na kilka miesięcy wyluzować i popróbować naturalnie. Kliniki mi w żaden sposób nie pomogły. Jeden jedyny raz kiedy zaszłam w ciążę to było zaraz po HSG w zeszłym roku. I nie było to w klinice robione. Teraz jeszcze Lewy mnie nastraszył, po jednym USG, że z takim endometrium to nawet nie mam szansy na ciążę z KD. A histero i histopatologia wykazały, że moje endometrium jest bardzo dobre. Oprócz stresu nic mi te kliniki nie dają. Zupełnie nic.
Bea myślę, że to bardzo dobry kierunek.. Skoro medycznie nie ma przeciwwskazań, a jedynym "problemem" jest wiek.. warto spróbować naturalnie.. cieszyć się swoją bliskością.. jeśli ktoś ma wybór "czekac na cud" tak jak ja np.. bo jak inaczje mozna nazwać stworzeniem czegos z niczego.. to naturalne starania są złudzeniem. . Ale w Twoim przypadku może byc tak jak u dziewczyn o których wspominałaś! I tego Ci życzęBea77_2, Lukrecja, Dana721, 4me lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Muchacha wrote:Bea, First Egg Bank w jakiej klinice Ci zaproponowali? Tam chyba trzeba się zalogować, żeby mieć dostęp do katalogu dawczyń?
Ja chyba podejdę do ostatniej próby na moich komórkach. Także w N. A ponieważ jedyny raz gdy zaszłam w ciążę to było wtedy gdy wcześniej zrobiłam biopsję endo i wyszedł stan zapalny, i potem to wyleczyłam antybiotykiem, to teraz chcę to powtórzyć. Jednocześnie będę ogarniać plan B czyli KD. Tylko że jeszcze nie wiem w jakiej klinice, może Bocian.
Nie mam czasu na dalsze czekanie na cud. Choć to i tak uznam za cud gdy w ten czy inny sposób kiedyś się uda.
Biopsje endo tez będziesz robić w Novum ? Pytam bo o tym tez myśle. Wiesz może czy każdy lekarz robi czy trzeba się zapisać do konkretnego, jak to u Ciebie wcześniej wyglądało ?
Będę wdzięczna za podpowiedz.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Dziewczyny byłam wczoraj na podglądzie u dr Paligi. Jest polipy 7 mm. Zrobiłam wymaz jak będzie ok to mam za tydzień histeroskopie. Przy okazji zrobi biopsję endometrium i spr czy mam jakieś zapalenie czy nie. Tak mi się wydaje ze wiele dziewczyn to ma a objawów raczej nie odczuwa. Jak juz sprawdzać to wszystko. Od wyników potem zależy kiedy transfer
Bea77_2, mar2śka lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
sylwia80 wrote:Biopsje endo tez będziesz robić w Novum ? Pytam bo o tym tez myśle. Wiesz może czy każdy lekarz robi czy trzeba się zapisać do konkretnego, jak to u Ciebie wcześniej wyglądało ?
Będę wdzięczna za podpowiedz.
Tak w Novum. Poprzednim razem także tam. Na moje własne życzenie, bo wcześniej coś o tym czytałam i wyszedł stan zapalny. Ja robiłam to u swojej lekarki, i podejrzewam, że u każdego lekarza można, bo to proste i krótkie badanie. Wydaje mi się, że jak się zapisywałam to zaznaczyłam, że na wizycie będzie też biopsja endo z badanie histo-chem albo jakoś tak.sylwia80 lubi tę wiadomość
3 ivf - brak zarodków
Aha, i to trzeba zrobić w pierwszej połowie cyklu, po @ a przed owulacją. Czyli nie tak jak klasyczny scratching, który robi się w 2. połowie cyklu. Ale mi lekarka powiedziała, że mimo że w 1. połowie, to też przy okazji ma takie działanie jak scratching w 2. połowie. Oczywiście jeśli nie wyjdzie zapalenie, bo jeśli wyjdzie to d... blada i 2 tygodnie leczenia antybiotykiem.
Aha i na wynik czeka się 2 tygodnie. Więc jak ktoś ma krótkie cykle to warto jakoś pokombinować żeby na wizytę startową przed stymulacją w kolejnym cyklu był już ten wynik.sylwia80 lubi tę wiadomość
3 ivf - brak zarodków
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Klamka powodzenia! Dobre nastawienie to droga do sukcesu
klamka lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualnyklamka wrote:Dziewczyny, jutro mam transfer. Tutaj w Salonikach jest tak cudownie, a bałam się, że będę mega zestresowana a tu ni idzie się denerwować. Polecam na zszargane nerwy. Trzymajcie kciuki. O 12.00 zaczynamy
klamka lubi tę wiadomość
-
Klamka powodzenia. W takich okolicznościach przyrody to musi się udać
klamka lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Klamka,powodzenia, trzymam kciuki!!!
klamka lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)