X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, całym sercem jestem z Tobą! Kciuki zaciśnięte!!

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka kciuki od rana :)

klamka lubi tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka mocne kciuki.

klamka lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka powodzenia.

klamka lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki, wiadomo!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety transfer zostaje bez zmian jeśli moje maleństwa dotrwają, chyba się zacznę modlić...w tej sprawie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy zrosty na jajnikach można jakoś leczyć, ale nie laparoskopowo? Czy są jakieś leki, zioła, cokolwiek?

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka wielkie kciuki &&&

Grosia czytalam ostatnio o czopkach distreptaza.
    Ale nie wiem na ile pomagaja.
    Poza tym laparoskopia przezpochwowa i usuwanie laserem, ktory nie narusza zdrowej tkanki jajnika i nie zmniejsza rezerwy jajnikowej. Poza tym dieta, dieta i jeszcze raz dieta, duzo substancji przeciwzapalnych jak kurkuma, curry,

klamka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Niezapominajka, my po tej próbie jeśli nie wyjdzie zrobimy przerwę, bo ja już wysiadłam psychicznie...chce w tym czasie zająć się trochę sobą, podleczyć się, iść na dietę, zrzucić to co nazbierałam przez ostatnie 3 lata leczenia i poczuć się choć trochę lepiej. Ze względu na zrosty nie mam co liczyć na naturalny cud więc chce też nad nimi popracować.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka &&& zaciskam. Grosia za Twoje maluchy też &&&. Jeśli by się niestety nie powiodło to proponuję zmienić klinikę. Przy małej liczbie zarodków głupotą jest czekanie do 5 doby ale mam nadzieję, że Ci się uda!!

Grosiaa, Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Trzymam mocno kciuki klamka. Trzymaj się :-) będzie dobrze !!
    Chyba tez powinnam robic ivf w Grecji,bo kocham Grecję i nigdy nie mam tam stresów. Za tydzień będę już w Kalamacie,nawet wcześniej,bo w sobotę. Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:25

klamka lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Właśnie też do tej pory myślałam, że nie mam czasu na czekanie na cud i szybko wpadłam w wir in vitro jednego za drugim. A może po prostu choć na kilka miesięcy wyluzować i popróbować naturalnie. Kliniki mi w żaden sposób nie pomogły. Jeden jedyny raz kiedy zaszłam w ciążę to było zaraz po HSG w zeszłym roku. I nie było to w klinice robione. Teraz jeszcze Lewy mnie nastraszył, po jednym USG, że z takim endometrium to nawet nie mam szansy na ciążę z KD. A histero i histopatologia wykazały, że moje endometrium jest bardzo dobre. Oprócz stresu nic mi te kliniki nie dają. Zupełnie nic.
    Bea,próbować możesz ale patrz,ja tyle lat próbuje,żadnego cyklu nie opuściła i nic...Ja tam w takie cuda nie wierzę i mimo,ze innym sie zdarzają,mi się nie zdarza,a przy najmniej nie w obecnym składzie. Próbować zawsze można...

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Insta polubione ;) kurde te rzeczy są mega piękne!!! Juz chce je mieć i rożek i pościel i kocyk i kokon ....aaaaaaa ❤️
    Cześć
    Niestety byłam na monit dziś I niestety nic z tego nie będzie - w środę zakończę pewnie bo jest tylko 1 mały pęcherzyk więc nie reaguje na leczenie :(
    Jestem załamana ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja też miałam mieć jeden pęcherzyk, a w rezultacie było 8 z czego 3 dojrzałe...może mało, ale zawsze coś....jeśli oddadzą Ci pieniądze to pewno rezygnuj, a jeśli nie to może warto jeszcze powalczyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Ciasteczko ja też miałam mieć jeden pęcherzyk, a w rezultacie było 8 z czego 3 dojrzałe...może mało, ale zawsze coś....jeśli oddadzą Ci pieniądze to pewno rezygnuj, a jeśli nie to może warto jeszcze powalczyć?
    Jak to miałaś jeden, a pobrali więcej ?
    Mówił że endom ładnie mi rośnie - ale widział tylko 1 mały :(
    Ovitrelle mam wziąć w tą sob ..
    czy jeżeli nie widzi nic tzn że jednak tam oocyty są??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana - daliśmy sobie tylko jedna szanse i próbę (w dodatku fatalnie znoszę te hormony jestem na zwolnieniu) jeżeli się nje uda to nie będziemy próbować w nieskończoność.
    Sądziłam że beda jakieś widoczne - jajniki mnie bolą kłują i ciągną 2 dzień a tam tylko 1 mały ? Aż nie wierze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po zawodach, dzwonił embriolog jeden zarodek ma tylko 5 komórek wiec za mało jak na 3 dobę i raczej już nie odbije, drugi na chwilę obecną jest w miarę ok, ale wątpię żeby dotrwał do 5 dobry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Grosia- błagam -jak miałaś 1 ?
    Proszę - wyjaśnij - bo może jest cien szansy dla mnie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie, na obrazie usg był widoczny jeden, a w trakcie punkcji pobrali 8...nie wiem jak to możliwe. dr mówił ze mam zrosty na jajniku i dlatego obraz usg jest b słaby...sprawdź estradiol...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Normalnie, na obrazie usg był widoczny jeden, a w trakcie punkcji pobrali 8...nie wiem jak to możliwe. dr mówił ze mam zrosty na jajniku i dlatego obraz usg jest b słaby...sprawdź estradiol...
    Grosia - dziękuje za odp nie widziałam jeszcze Twojego smutnego wpisu -bardzo mi przykro, ale ten jeden jeszcze się rozwija -więc jest nadzieja ! Prawda ?

Co do mnie - jeżeli dalej będzie widoczny tylko 1 mam się godzić na punkcję ??
    A estradiol jak powinien wyglądać ? W 2 dzień po rozpoczęciu gonalu miałam 250. Teraz czekam na wynik

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ