X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, całym sercem jestem z Tobą! Kciuki zaciśnięte!!

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka kciuki od rana :)

klamka lubi tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka mocne kciuki.

klamka lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka powodzenia.

klamka lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki, wiadomo!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety transfer zostaje bez zmian jeśli moje maleństwa dotrwają, chyba się zacznę modlić...w tej sprawie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy zrosty na jajnikach można jakoś leczyć, ale nie laparoskopowo? Czy są jakieś leki, zioła, cokolwiek?

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka wielkie kciuki &&&

Grosia czytalam ostatnio o czopkach distreptaza.
    Ale nie wiem na ile pomagaja.
    Poza tym laparoskopia przezpochwowa i usuwanie laserem, ktory nie narusza zdrowej tkanki jajnika i nie zmniejsza rezerwy jajnikowej. Poza tym dieta, dieta i jeszcze raz dieta, duzo substancji przeciwzapalnych jak kurkuma, curry,

klamka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Niezapominajka, my po tej próbie jeśli nie wyjdzie zrobimy przerwę, bo ja już wysiadłam psychicznie...chce w tym czasie zająć się trochę sobą, podleczyć się, iść na dietę, zrzucić to co nazbierałam przez ostatnie 3 lata leczenia i poczuć się choć trochę lepiej. Ze względu na zrosty nie mam co liczyć na naturalny cud więc chce też nad nimi popracować.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka &&& zaciskam. Grosia za Twoje maluchy też &&&. Jeśli by się niestety nie powiodło to proponuję zmienić klinikę. Przy małej liczbie zarodków głupotą jest czekanie do 5 doby ale mam nadzieję, że Ci się uda!!

Grosiaa, Bea77_2, Lukrecja lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Trzymam mocno kciuki klamka. Trzymaj się :-) będzie dobrze !!
    Chyba tez powinnam robic ivf w Grecji,bo kocham Grecję i nigdy nie mam tam stresów. Za tydzień będę już w Kalamacie,nawet wcześniej,bo w sobotę. Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:25

klamka lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Właśnie też do tej pory myślałam, że nie mam czasu na czekanie na cud i szybko wpadłam w wir in vitro jednego za drugim. A może po prostu choć na kilka miesięcy wyluzować i popróbować naturalnie. Kliniki mi w żaden sposób nie pomogły. Jeden jedyny raz kiedy zaszłam w ciążę to było zaraz po HSG w zeszłym roku. I nie było to w klinice robione. Teraz jeszcze Lewy mnie nastraszył, po jednym USG, że z takim endometrium to nawet nie mam szansy na ciążę z KD. A histero i histopatologia wykazały, że moje endometrium jest bardzo dobre. Oprócz stresu nic mi te kliniki nie dają. Zupełnie nic.
    Bea,próbować możesz ale patrz,ja tyle lat próbuje,żadnego cyklu nie opuściła i nic...Ja tam w takie cuda nie wierzę i mimo,ze innym sie zdarzają,mi się nie zdarza,a przy najmniej nie w obecnym składzie. Próbować zawsze można...

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Insta polubione ;) kurde te rzeczy są mega piękne!!! Juz chce je mieć i rożek i pościel i kocyk i kokon ....aaaaaaa ❤️
    Cześć
    Niestety byłam na monit dziś I niestety nic z tego nie będzie - w środę zakończę pewnie bo jest tylko 1 mały pęcherzyk więc nie reaguje na leczenie :(
    Jestem załamana ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja też miałam mieć jeden pęcherzyk, a w rezultacie było 8 z czego 3 dojrzałe...może mało, ale zawsze coś....jeśli oddadzą Ci pieniądze to pewno rezygnuj, a jeśli nie to może warto jeszcze powalczyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Ciasteczko ja też miałam mieć jeden pęcherzyk, a w rezultacie było 8 z czego 3 dojrzałe...może mało, ale zawsze coś....jeśli oddadzą Ci pieniądze to pewno rezygnuj, a jeśli nie to może warto jeszcze powalczyć?
    Jak to miałaś jeden, a pobrali więcej ?
    Mówił że endom ładnie mi rośnie - ale widział tylko 1 mały :(
    Ovitrelle mam wziąć w tą sob ..
    czy jeżeli nie widzi nic tzn że jednak tam oocyty są??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana - daliśmy sobie tylko jedna szanse i próbę (w dodatku fatalnie znoszę te hormony jestem na zwolnieniu) jeżeli się nje uda to nie będziemy próbować w nieskończoność.
    Sądziłam że beda jakieś widoczne - jajniki mnie bolą kłują i ciągną 2 dzień a tam tylko 1 mały ? Aż nie wierze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po zawodach, dzwonił embriolog jeden zarodek ma tylko 5 komórek wiec za mało jak na 3 dobę i raczej już nie odbije, drugi na chwilę obecną jest w miarę ok, ale wątpię żeby dotrwał do 5 dobry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Grosia- błagam -jak miałaś 1 ?
    Proszę - wyjaśnij - bo może jest cien szansy dla mnie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie, na obrazie usg był widoczny jeden, a w trakcie punkcji pobrali 8...nie wiem jak to możliwe. dr mówił ze mam zrosty na jajniku i dlatego obraz usg jest b słaby...sprawdź estradiol...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Normalnie, na obrazie usg był widoczny jeden, a w trakcie punkcji pobrali 8...nie wiem jak to możliwe. dr mówił ze mam zrosty na jajniku i dlatego obraz usg jest b słaby...sprawdź estradiol...
    Grosia - dziękuje za odp nie widziałam jeszcze Twojego smutnego wpisu -bardzo mi przykro, ale ten jeden jeszcze się rozwija -więc jest nadzieja ! Prawda ?

Co do mnie - jeżeli dalej będzie widoczny tylko 1 mam się godzić na punkcję ??
    A estradiol jak powinien wyglądać ? W 2 dzień po rozpoczęciu gonalu miałam 250. Teraz czekam na wynik

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ