IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Grosiaa fajnie ze są 2. Z tego co pisałaś wcześniej ze punkcja jest pod znakiem zapytania to trzeba się cieszyć ze są aż 2!
Ja bym się uparla nad podaniem w 3 dobie. Kto ci zabroni jeśli i tak płacisz za transfer.Lukrecja, Bea77_2, Kadetka lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Lukrecja wrote:Przy tak małej ilości komórek naciskalabym (gdyby chodziło o mnie) o podanie w 3 dobie.
A gync zamrożone 3 3 dniowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:04
Lukrecja, Bea77_2 lubią tę wiadomość
AMH 0,54
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
09.2018 crio
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Jak dla mnie lepsze minimalne szanse niż żadne.
Kadetka, Bea77_2, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
AMH 0,54
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
09.2018 crio
NK 16,5%
-
karolcia35 wrote:Jak dla mnie lepsze minimalne szanse niż żadne.
Tez jestem tego zdania.. niektórzy twoerdza, że blastocysty sa pewniejsze.. ale jesli zarodek w 3dobie nadaje sie do transferu to ma wieksze szanse na przetrwanie i dalszy rozwój w macicy niz na szkielku.. tak nam powiedzial embriolog..Lukrecja lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGrosiaa wrote:U nas w klinice transfery są w 5 dobie
Kochana, w mojej klinice było tak, że jeśli uzyskano 1-3 komórki to transferowali w 3 dobie, a jak powyżej 3 to w piątej dobie. Za pierwszym razem miałam 4 komórki, embriolodzy czekali do piątej dobry i w dniu wyznaczonego transferu miałam telefon, że zarodki się zatrzymały po 3 dobie i transfer się nie odbędzie.. Na Twoim miejscu próbowałbym się umówić na 3 dobę, co macica to macica..
Przy drugiej procedurze wyznaczyli nam w 3 dobie biorąc pod uwagę wcześniejszą procedurę. Finał smutny, ale to z powodu jakości komórek.. -
ciasteczko82 wrote:Cześć dziewczyny
może powinnam tu od razu przyjść - póki co pisałam na start styczeń 2018.
W skrócie - nasze 1 podejście -icsi
Próbowaliśmy 6 cykli naturalnie ale partner zaczął chemię i szybko zamroził tylko 1 słomkę nasienia;
jestem 5 dzień stymulacji. Krotki protokół z agonista.
Biorę gonapeptyl gonalf i mensinorm.
Punkcja ma być 25/06; transf 28...
U mnie czynnik - wiek i amh 0.9. Tarczyca zaleczona.
U niego było w miarę ok.
Genetycznie: kariotypy Ok/ tromb ok. Wirusologia Ok , prolaktyna i hormony idealnie, homoc Ok.
Jestem trochę załamana ...zle znoszę stymulację (wręcz bardzo zle).
Estradiol dzis 250..
Bardzo się stresuje stymulacja bo przy tym amh małe szanse na dobre jajka ?
Pozdrawiam
Cześć! Miałam podobnie, wiek 33, amh 0,85. Spalone podejścia do 3 insemek, potem nieudane in vitro, zle się stymulowałam, tylko dwa zarodki....po czym zaliczyłam dwie ciaze naturalne i mam dwóch synków - wniosek: Amh owszem niskie, komórek mało ale wystarczylo. U Ciebie tez cały czas jest szansa, ze będą dobrej jakości.
Dana721 lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Tylko się obawiam ze w Invikcie się nie zgodzą na podanie w 3 dobie, ale musisz pogadać z nimi. Ja się kiedyś zapytałam o 3 dobre to się lekarka na mnie wydarła i powiedziała ze nie maja takich praktyk.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
-
sylwia80 wrote:Tylko się obawiam ze w Invikcie się nie zgodzą na podanie w 3 dobie, ale musisz pogadać z nimi. Ja się kiedyś zapytałam o 3 dobre to się lekarka na mnie wydarła i powiedziała ze nie maja takich praktyk.
W Invikcie transferują w 5 dobie. Nie pozwalają na transfer 3 dniowców.
Sama chciałam w 3 to usłyszałam od lekarza że jak chcę sobie kupić nadzieję to mam w totka zagrać...tak , że tak to wygląda w tej klinice....
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Witam,
Jestem tu nowa, do tej pory nie udzielałam się na forum, ale podczytuje Was od jakiegoś czasu. Bardzo pilnie potrzebuję waszej opinii (bo wiem, że macie sporą wiedzę w temacie). W skrócie 39 lat, niskie amh - około 0,5, innych problemów na razie nie wykryto. Staram się od około 14 miesięcy od około pół roku z pomocą medyczną - ostatni cykl stymulacja letrozloem. Dziś jest 25 dzień cyklu i rano zrobiłam beta hcg (zalecenie od lekarza jest takie, że jeśli ciąża to nie odstawiać luteiny, którą przyjmuje - dziś powinien być ostatni dzień). I teraz najważniejsze - przed chwilą odebrałam wynik beta hcg - 8,9 mlU/ml i się zgubiłam według norm laboratorium oznacza to ciąże - ale wynik jest chyba bardzo niski. Najgorsze, że jutro z samego rana wylatuję na urlop i przez tydzień nie będę miała ani możliwości skontaktowania się z lekarzem ani powtórzenia badania. Sorki, ze tak się rozpisałam, ale nigdy nie byłam wcześniej w ciąży i nie wiem czy ten wynik oznacza ciążę biochemiczną i nic z tego nie będzie czy jeszcze jest jakaś szansa? Bd Wam bardzo wdzięczna za opinie bo z jednej strony się ucieszyłam z drugiej boje się i nie wiem co dalej robić. -
Witam,
Jestem tu nowa, do tej pory nie udzielałam się na forum, ale podczytuje Was od jakiegoś czasu. Bardzo pilnie potrzebuję waszej opinii (bo wiem, że macie sporą wiedzę w temacie). W skrócie 39 lat, niskie amh - około 0,5, innych problemów na razie nie wykryto. Staram się od około 14 miesięcy od około pół roku z pomocą medyczną - ostatni cykl stymulacja letrozloem. Dziś jest 25 dzień cyklu i rano zrobiłam beta hcg (zalecenie od lekarza jest takie, że jeśli ciąża to nie odstawiać luteiny, którą przyjmuje - dziś powinien być ostatni dzień). I teraz najważniejsze - przed chwilą odebrałam wynik beta hcg - 8,9 mlU/ml i się zgubiłam według norm laboratorium oznacza to ciąże - ale wynik jest chyba bardzo niski. Najgorsze, że jutro z samego rana wylatuję na urlop i przez tydzień nie będę miała ani możliwości skontaktowania się z lekarzem ani powtórzenia badania. Sorki, ze tak się rozpisałam, ale nigdy nie byłam wcześniej w ciąży i nie wiem czy ten wynik oznacza ciążę biochemiczną i nic z tego nie będzie czy jeszcze jest jakaś szansa? Bd Wam bardzo wdzięczna za opinie bo z jednej strony się ucieszyłam z drugiej boje się i nie wiem co dalej robić. -
Absolutnie nie odstawiaj teraz luteiny! Szkoda ze nie masz możliwości powtórzenia bety żeby sprawdzić czy przyrasta, bo niski wynik na starcie o niczym nie przesądza, w końcu każda beta startuje z minimalnego pułapu i zaczyna się podwajać.
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualny
-
Hej, w poznańskim Invimedzie lekarz zalecił mi KD. Mają tylko 23 dawczynie z Ukrainy na 5 oddziałów. Tylko jedna z O+.
W Intersono 90 z czego wybrałam 7. Mój partner nie chce widzieć zdjęć. Dzięki za wcześniejsze wpisy dziewczyn, które też nie chciałaby i za wszystkie wpisy o KD. Łatwiej mi go zrozumieć oraz samej oswajać się z tym trudnym tematem.
Czy któraś z Was robiła testy na nietolerancje pokarmowe? Czytałam, że może to być przyczyna niepowodzeń.klamka, Bea77_2 lubią tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Candela bierz dalej luteinę skoro masz zleconą. Jeśli to cykl naturalny to produkcję progesteronu powinno przejąć ciałko żółte.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, plan mam taki ze cały czas biorę luteinę, aa w środę (dzień spodziewanej @ zrobię test ciążowy i zobaczę co pokaże, wykrywa podobno od 25 mlU/ml i to będzie znak, czy przyrasta). Jeśli nic nie wykaże to znaczy ze biochemiczna. A za tydzień w niedziele zrobię kolejny raz beta HCG. myślicie, ze to dobry plan?, chyba i tak nic innego na teraz nie da się wymyślić. Martwię się tylko o lot samolotem (krótki około 3 godzin) czy to ewentualnie nie zaszkodzi. Trzymajcie kciuki proszę.
-
W Medarcie w Poznaniu też w piątej dobie mimo, że miałam po jednym zarodku w ostatnich dwóch procedurach. Tortura. W drugiej drugi zarodek odpadł w piątej dobie.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
nick nieaktualnyAlrauna1987 wrote:W Invikcie transferują w 5 dobie. Nie pozwalają na transfer 3 dniowców.
Sama chciałam w 3 to usłyszałam od lekarza że jak chcę sobie kupić nadzieję to mam w totka zagrać...tak , że tak to wygląda w tej klinice....Kaczorek zaczyna pomału przypominać Pulpecik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 22:22
Bea77_2, Dana721, never_lose_hope, mar2śka, Alberta, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
Nie wspominam Invicty dobrze. Niestety robilam tam 3 procedury.
Mnie tez czeka crio 3 dniowych babli jesli sie ładnie rozmroża i beda dzielic. Dwa zarodki 4b i 5b nie doszły do blastki. W 5 dobie były C wiec nawet nie morulka przypuszczam.
Niestety ivf to loteria. Nie ma zadnych zasad ani szablonow, wszystko to jedna wielka niewiadoma.Bea77_2, Dana721, karolcia35 lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.