X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili do mnie z kliniki odnośnie wyników Harmony. Chyba wspominałam, że nie chcieliśmy znać płci...oczywiście i tym razem życie zdecydowało za nas :P Pani radosnym głosem oznajmiła, że mamy zdrową dziewczynkę...także tego... córeczka <3
    Nie byłam gotowa na tą informację ...never jak ochłonę to się odezwę :P

Lil_m, Lukrecja, Grosiaa, Magdala, sylwia80, kayama, never_lose_hope, Dana721, eM80, Muchacha, karolcia35 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka to możesz już myśleć na imieniem :) gratulacje!

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Mar2śka to możesz już myśleć na imieniem :) gratulacje!
    Akurat co do dziewczynki mamy kilka pomysłów co do których jesteśmy zgodni, gorzej było z chłopcem ale już samo się rozwiązało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:50

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiesci.
    Ciesze sie okrutnie. I na endometrium bezzapalne i na pobrane jajka i na dobrana kd!
    Trzymam kciuki mocno.

Ja sie troche wyciszam. Psychicznie ;-)
    Jade na suplach i zdrowej diecie. Pora roku temu sprzyja oraz wysyp truskawek, malin, jagod...pycha

Bea ile dni Ty juz bierzesz orgametril? Bo moze dociagnij do 10 dni i wtedy bedzie @ z odstawienia. Ja bym tak zrobila.

<3

never_lose_hope, Bea77_2 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • kayama Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea Ty na pewno wiesz, albo ktoś :), czy w Polsce można zrealizować recepty na leki zza granicy? Chodzi mi o recepty z Ukrainy. Czy gin w kraju musi mi to przepisać na polską receptę??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:44

Bea77_2 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Moja torbiel zeszła :) trzymała się 2 miesiące, chyba ostatni zastrzyk z gonapeptylu ją dobił. Także Mimila spokojnie, Twoja też pewnie zlezie.
    To fajnie,może i moja zejdzie ale boje sie,że będą następne,tak jak teraz,bo tym dwie,jedn a po drugiej.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka, cudna wiadomość!! Możesz troszkę odetchnąć!!

Zauważyłyście, że robi się pozytywnie? Bea czysty wynik histero, u mnie coraz bliżej znalezienia anioła, Grosia po punkcji, Lip_m pozbyła się torbieli, klamka za chwilę zabiera zarodki, niech ta dobra passa trwa!!!!
    Sylwia, jak Twoje Endo? :)

Grosia, dziękuję za miłe słowa :) Przewiduję zniżki dla dziewczyn z ovu, za dużo razem przeszłyśmy i mam do Was ogromny sentyment :) :)

mar2śka, Lukrecja, klamka, Lil_m, Dana721, eM80, Bea77_2, Grosiaa, karolcia35, sylvuś lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Bea Ty na pewno wiesz, albo ktoś :), czy w Polsce można zrealizować recepty na leki zza granicy? Chodzi mi o recepty z Ukrainy. Czy gin w kraju musi mi to przepisać na polską receptę??

Mozna, jezeli recepta pochodzi z kraju w Unii Europejskiej.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    To fajnie,może i moja zejdzie ale boje sie,że będą następne,tak jak teraz,bo tym dwie,jedn a po drugiej.
    U mnie był jeszcze jeden pęcherzyk, który rósł i nie pękł po zastrzyku, ale zaczął się zmniejszać i po tygodniu się wchłonął.

Never oby tak dalej, trzeba wreszcie zacząć dobrą passę!!!

• AniaT Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam prośbę o pomoc, przepraszam, że tak wpadam i nagle o coś tam pytam, ale jestem w pracy i nie mam możliwości siedzenia tu i pisania.
    Odebrałam dzisiaj wynik DHEAs i mam 232,5 a norma podana na badaniu u mnie to 60,9 - 337. Czy uważacie, że powinnam brać w takim razie DHEA???
    Ostatni raz brałam w styczniu. Co radzicie?? Będę wdzięczna za Wasze opinie.
    Dziękuję <3

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Mar2śka, cudna wiadomość!! Możesz troszkę odetchnąć!!

Zauważyłyście, że robi się pozytywnie? Bea czysty wynik histero, u mnie coraz bliżej znalezienia anioła, Grosia po punkcji, Lip_m pozbyła się torbieli, klamka za chwilę zabiera zarodki, niech ta dobra passa trwa!!!!
    Sylwia, jak Twoje Endo? :)

Grosia, dziękuję za miłe słowa :) Przewiduję zniżki dla dziewczyn z ovu, za dużo razem przeszłyśmy i mam do Was ogromny sentyment :) :)

Never, psuje Wam w wątku dobra passę. U mnie transfer odwołany, endo nie urosło. Nikt nie wie dlaczego leki na mnie nie zadziałały.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Z tym trzeba bardzo uważać. Kliniki lubią transfery na cyklu sztucznym bo tak im wygodnie, nie muszą robić kilku wizyt monitoringu. Niestety na lekach do cyklu sztucznego estradiol wywala w kosmos, a to powoduje podwyższoną kurczliwość macicy, która "wypluwa" zarodek uniemożliwiając implantację. Przed transferem na cyklu sztucznym badajcie poziom estradiolu i jak będzie ponad 1000 to kwestionujcie zasadność wykonania transferu. Poczytajcie o tym!

Powiem Ci Bea, że jestem pod wrażeniem
    Masz zajebistą wiedzę. Skądy Ty to wszystko wiesz?

picgifs-clapping-9013410.gif

AniaT lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, przykro mi :( Co dalej? Odstawiasz leki, czekasz na @ i od nowa ruszacie??

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dziewczynki mam prośbę o pomoc, przepraszam, że tak wpadam i nagle o coś tam pytam, ale jestem w pracy i nie mam możliwości siedzenia tu i pisania.
    Odebrałam dzisiaj wynik DHEAs i mam 232,5 a norma podana na badaniu u mnie to 60,9 - 337. Czy uważacie, że powinnam brać w takim razie DHEA???
    Ostatni raz brałam w styczniu. Co radzicie?? Będę wdzięczna za Wasze opinie.
    Dziękuję <3
    Ania, ja miałam wynik 275 i lekarka powiedziała, żeby nie suplementować.

AniaT lubi tę wiadomość

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Powiem Ci Bea, że jestem pod wrażeniem
    Masz zajebistą wiedzę. Skądy Ty to wszystko wiesz?

picgifs-clapping-9013410.gif

I jeszcze jedna ciekawostka z dnia wczorajszego, nie dawał mi spokoju mój wywalony w kosmos estradiol i zadzwoniłam do dr Z z Novum i powiedział ze nie jest przeszkoda przed crio.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Sylwia, przykro mi :( Co dalej? Odstawiasz leki, czekasz na @ i od nowa ruszacie??

Schodzę z estrofemu i włączył mi od wczoraj luteinę na 10 dni a później @. Zaproponował crio na cyklu naturalnym lekko stymulowanym bo moja owu ostatnio szwankuje i mam skąpe @.

• scania Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to było ale dzisiaj już jajnik mnie nie boli. Przydałoby się USG do domowego użytku ;-).

Alberta lubi tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 20:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 20:04

• kayama Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja realizowałam receptę z Czech w UK. Nie było problemu ale apteka kazała mi dostarczyć oryginały recept. Akceptowali też recepty przesłane w mailu, w formacie pdf pod warunkiem że były przesłane do apteki bezpośrednio przez klinikę. Ode mnie nie akceptowali skanów.

Dzięki, Czechy są w Unii, a Ukraina nie :( Chyba będzie problem, czekam na odp. ze Lwowa.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ