X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Zaczynalam u Torz pozniej Obuchowska w koncu Staroslawska a i Zygler sie trafila oraz jedna wizyta u Zamory ktory strasznie sie skrzywil widzsc moje amh i problemy.

Alrauna a jakie masz zdanie o Obuchowskiej? Mi ja polecili do przygotowania do KD i idę do niej w przyszłym tygodniu...

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie są normy estradiolu? Ja badałam i miałam 136 na początku cyklu. To dobrze czy źle?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że dam znać :) Na razie wysłałam im wszystkie wyniki badań. Chcą jeszcze usg endometrium z 10 dc. Potem dostanę plan przygotowania.
    Trochę mam obawy takiego planu od lekarza, który mnie na oczy nie widział... Pewnie dobrze było by pogadać na skype ale boję się, że polegnę na angielskim :-/

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • scania Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po mezo, jestem około tygodnia po owulacji (bardzo prawdopodobne, że była choć nie sprawdzałam czy pęcherzyk pękł) i boli mnie jajnik (kłucie, pulsowanie). Trochę się martwię, bo to zaczyna być uciążliwe. Możliwe, że niestety dorobiłam się torbieli. Mija właśnie miesiąc od zabiegu i za około tydzień powinnam mieć miesiączkę. Czy was też bolało.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pamiętam. Teraz raz mnie mega mocno bolał ten jajnik, przy którym mam torbiel, taki ostry ból kilka godzin.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, wynik jest prawidłowy. Miałam taki za drugim razem po leczeniu antybiotykiem. Za pierwszy było stwierdzone wprost, że jest stan zapalny.
    Dzwoniłas do Novum czy masz nadal brać Orgametril? Nie bardzo widzę sens w tej sytuacji.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Alrauna a jakie masz zdanie o Obuchowskiej? Mi ja polecili do przygotowania do KD i idę do niej w przyszłym tygodniu...

Kochana za wiele Ci nie pomoge. Zaden lekarz do gustu mi nie przypadl. Wizyty byly szybkie, bez omawiania, wdawania sie w szczegoly. Pamietam jak od Torzowej przed transferem dostalam opieprzanke bo za malo chcialo mi sie siku...zawsze mialam pelny pecherz i nic to nie dalo a w Gyn poszlam z pustym i byla ciaza tylko ze na krotko...Na poczatku przygody z ivf bylam optymistka ale im dluzej walcze tym czesciej dopada mnie zwatpienie i brak nadzieji ze wreszcie sie uda.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny,

wyniki badania histopatologicznego:

W nadesłanym materiale widoczny fragment endometrium z gruczołami w fazie proliferacji.
    Cech subklinicznego stanu zapalnego endometrium nie stwierdzono.

Proszę o interpretację, bo wynika z tego że moje endometrium jest prawidłowe.
    Prawidłowe. I co teraz? Stymulacja w następnym cyklu?

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, wynik wygląda ok, wychodzi na to, że niepotrzebnie Cię Lewandowski nastraszył i naraził na stres :/ Ale najważniejsze, że wszystko dobrze wygląda!

Grosia kciuki za jutrzejszą punkcję :) Niech jaja będą super jakości, nie ilość się liczy :)

A do mnie dzwoniła dziś koordynatorka z Bociana, wyniki mojego męża są poniżej normy, ale to nie wyklucza KD, bo normy są minimalnie przekroczone. Ale dla pewności, po konsultacji z embriologiem lekarz zapisał w karcie pICSI także jestem spokojna już. No i co najważniejsze - za jakieś 2tyg prawdopodobnie dadzą znać, że dopasowali dawczynię! Zgłosiło się kilka dziewczyn i czekają teraz na wyniki badań genetycznych :) Pani koordynatorka mówiła, że to kwestia kilku-kilkunastu dni :) Nawet nie wiecie jak się uśmiechnęłam do telefonu :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 20:39

klamka, Alrauna1987, Lukrecja, sylwia80, Lil_m, mar2śka, Dana721, 4me, kayama, Bea77_2, niezapominajka2017, Grosiaa, Reni, eM80, karolcia35, sylvuś, Alberta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never Lose Hope bardzo sie cieszę i trzymam kciuki zeby wszystko szło zgodnie z planem :)
    Dziękuje za pamięć ❤️
    Bea uśmiałam sie z przycinania :)!!!

never_lose_hope, Bea77_2 lubią tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa powodzenia dziś! Oby pobrano Ci tą najważniejszą ;)

Never, czyli po ostatecznym dopasowaniu zaczną stymulować dawczynię? Super :)

Grosiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lil_m, dadzą nam znać najpóźniej w dniu rozpoczęcia stymulacji przez dawczynię. Ma potrwać 10-12 dni, potem punkcja i w dniu punkcji mąż jedzie oddać nasienie. Hodują zarodki, a następnie mrożą - nie mam świeżego transferu. Potem ja jestem przygotowywana do crio :)

Grosia czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 09:41

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never a ja tak troszkę nie na temat, czy na stronie dreamlove jest jakiś cennik?? I czy ewentualnie jest możliwość zaproponowania wzoru/kolorystyki ? ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, podam Ci swoje dane na priv i odezwij się na Messengerze :) Przyjmij zaproszenie :)

Szyjemy pod zamówienia, także wszystko sobie sama skompletujesz :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 10:18

mar2śka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po. Dr sie spisał na medal miała być jedna wyczarował 8 <3.

never_lose_hope, sylwia80, kayama, Lil_m, AmVormittag, Lukrecja, mar2śka, Magdala, Bea77_2, Dana721, eM80, Kitty.Noir, Mika10, 4me, karolcia35, Alberta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra!! I wszystkie piękne dojrzałe?! Ale niespodziankę Ci zrobili :)
    Teraz kciuki za seks na szkiełku :) Niech się wszystkie zaplodnią i rozwijają!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojrzała na pewno jedna. Resztę dowiem sie jutro :) tym razem dobraliśmy do protokołu hodowle kom w labie jeśli beda niedojrzałe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 11:13

never_lose_hope lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groosiaa super, też trzymam kciuki :))) Oby w końcu były jakieś dobre wieści na naszym forum..
    Dziewczyny, nie wiem czy znacie ale znalazłam bardzo fajny blog dziewczyny, która przeszła przez leczenie niepłodności i in vitro, mnóstwo cennych rad, np, jak się przygotować do transferu i co poprawia szanse na implantację, jak przygotować endometrium itp. Dla mnie bomba!
    http://matkamimowszystko.pl/

Grosiaa, Magdala, Bea77_2, 4me lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torbiel zeszła :) trzymała się 2 miesiące, chyba ostatni zastrzyk z gonapeptylu ją dobił. Także Mimila spokojnie, Twoja też pewnie zlezie.

klamka, Magdala, never_lose_hope, Dana721, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)

Never Lose Hope polubiłam właśnie stronę fb, przepiękne rzeczy robisz ❤️

never_lose_hope lubi tę wiadomość

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ