X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Pampuma Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Chce Wam opisac historie ktora mnie spotkala w klinice Invicta.
    Mialam laparoskopie, usuwana torbiel z lewego jajnika. Diagnoza, ze wszystko jest ok. Miesiac po operacji udalam sie do Pana Lukaszuka poniewaz partner mial problemy. Zaplacilam z gory za wizyte. Powiedzialam Panu Luaksuzkowi ze jestem meisiac po laparoskopii ale ze mna jest wszystko ok. Na to Pan Lukaszuk zmusil mnie ze wykona mi USG mimo ze mowilam ze nie ma takiej potrzeby. Ale bez tego nie chcial rozmawiac ani oddac pieniedzy. Po sekundzie tego USG natychmiast stwierdzil ze uszkodzono mi oba jajniki oidczas laparoskopii i zostalo mi tylko in vitro, na dodatek by moze z komorka dawczyni. USg mi nie dal,nawet nei zapytal czy mam meisiaczke. a miesiaczkuje normalnie. Operowany mialam tylko jeden jajnik i ten operowany jajnik zostal uratowany i ma sie bardzo dobrze. Dwa dni po wizycie u Pana Lukaszuka powtorzylam Usg i okazalo sie ze mam na jajniku cialko zolte.
    Zglosilam sprawe do Rzecznika Praw Pacjenta.Pan Lukaszuk nie chce wydac USG na ktorym postawil ta szokujaca dla mnie diagnoze. Rzecznik stwierdzil naruszenie moich praw do dokumentacji meedycznej o czym powiadomil dyrektora NFZ.
    W dalszej kolejnosci zglosze zlamanie wobec mnie etyki lekarskiej itp.
    Dodam ze zaszlam w ciaze natychmiast, po jednej probie w sposob naturalny.

• kayama Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    Myślę, że nie. Tzn wprost nie pytałam, ale nigdzie nie natknęłam się na informację na ten temat. Nawet jeśli, to raczej z jajek swoich pacjentek, a jednak wolałabym od młodej zdrowej dawczyni.
    Kojarzę też, że ewentualnie przygotowują do KD na Ukrainie, chyba ktoś tu pisał o tym na forum.

Oczywiście, że Novum robi KD. Maja dwie opcje, jedna to z oocytów leczących się kobiet, i jest podobno ogromna kolejka, czas oczekiwania około roku. Druga opcja to dawczynie z banku zagranicznego. I tu czas oczekiwania jest podobno ok 2 tygodnie do miesiąca.
    To ja pisałam o Ukrainie :) Bo się w Novum przygotowuję, ale każda klinika może zrobić takie przygotowanie, nie ważne gdzie się robi KD za granicą, nie ma to znaczenia. Trzeba tylko mieć zgodę kierownictwa i dostarczyć plan stymulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 23:18

Muchacha lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja zapraszam :) :)
    https://www.instagram.com/dreamlove_handmade/ :)

Lukrecja, Wonderland lubią tę wiadomość

• Blastka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    Czyli jak rozumiem teraz jesteś w trakcie drugiego razu?

W zasadzie można tak powiedzieć. Miałam już 2 stymulacje i 2 transfery (tak jak w stopce). Mam 2 mrozaki i będę podchodzić do crio, ale najpierw staram się dowiedziec coś więcej o moich przyczynach niepowodzeń. Zastanawiam się czy robić jedno podejscie i brać dwa mrozaki jeśli będzie z nimi ok po rozmrozeniu czy robić dwa transery po jednym mrozaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 00:45

• Blastka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Lukrecja zapraszam :) :)
    https://www.instagram.com/dreamlove_handmade/ :)

Piękne rzeczy robisz. Chciałbym mieć taki talent :-)

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never raz jeszcze dziękuję! Kocyki piękne <3

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Oczywiście, że Novum robi KD. Maja dwie opcje, jedna to z oocytów leczących się kobiet, i jest podobno ogromna kolejka, czas oczekiwania około roku. Druga opcja to dawczynie z banku zagranicznego. I tu czas oczekiwania jest podobno ok 2 tygodnie do miesiąca.
    To ja pisałam o Ukrainie :) Bo się w Novum przygotowuję, ale każda klinika może zrobić takie przygotowanie, nie ważne gdzie się robi KD za granicą, nie ma to znaczenia. Trzeba tylko mieć zgodę kierownictwa i dostarczyć plan stymulacji.

O popatrz, to nie wiedziałam. Tzn. tą pierwszą opcję kojarzyłam, ale mnie ona nie interesuje. Nie wiedziałam, że korzystają z banku zagranicznego. Bardzo krótki czas oczekiwania. A czemu wybrałaś taką kombinację: Novum przygotowanie a KD na Ukrainie? A nie wszystko w Novum? Pewnie ten ich bank zagraniczny to też dziewczyny zza wschodniej granicy.

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:30

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie tak z ciekawości. Czy na cyklu sztucznym okres przyjdzie sam w razie niepowodzenia transferu, czy dopiero po odstawieniu leków?

Obecnie siedzę na plaży i mam zero jakichkolwiek symptomów. Zero!

U mnie zawsze dopiero po odstawieniu. Robiłam betę w 10 dpt potem weryfikacja w 12 dniu. Odstawiłam leki i po 2-3 dniach @.

Ja po histero. Wycięty polip ok 5 mm. Czekam na wyniki hist pat.

klamka, eM80, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie tak z ciekawości. Czy na cyklu sztucznym okres przyjdzie sam w razie niepowodzenia transferu, czy dopiero po odstawieniu leków?

U mnie szczęśliwy cykl był właśnie bezobjawowy. Zawsze zanim dostałam okres miałam wszystkie możliwe objawy ciąży. A jak w końcu się udało początek ciąży byl bezobjawowy.

Reni, kayama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    No ja zazwyczaj tak samo właśnie. Piersi mnie zazwyczaj bolą etc. I jak przestają to wiem za dzień dwa będzie okres. A teraz bolały, teraz raczej nie, od czasu do czasu tylko. I taka cisza. 1 dpt takie ciągnięcie w macicy i tyle. A teraz przygotowuję się psychicznie do kolejnego transferu, w razie niewypału. Wiem, że na dwoje babka wróżyła, i że wcześnie etc, ale lepiej się przygotować. Plaża, dobre jedzenie na szczęście pomagają :)
    Trzymam kciuki. Kiedy testujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:

Ja nie mialam zadnych objawow przy pierwszej ciazy, zadnych! i mysle, ze to tak raczej powinno byc;) . A te wszystkie bolace piersi, ciagniecie w jajnikach itp to zazwyczaj nasze urojenia, konczace sie okresem niestety.

klamka, Lukrecja lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, dzięki za informacje. Może tak być jak piszesz. Z tego pewnie względu Novum nie jest jakoś szczególnie popularne jeśli chodzi o KD.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziewczyny - jakby co to moje aktualne konto / ex Ciasteczko82.
    Przedłużyli mi hormony / teraz sam mensinorm 300 (!) i gonapeptyl.
    Punkcja w środę. Niestety bez narkozy- na żywca. Nie ukrywam, że się boję (żeby się ruszyć w trakcie).
    Czy któraś z Was miała bez narkozy?

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 11:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest w ogóle możliwe? Bez znieczulenia? W jakiej klinice robisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:33

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    To jest w ogóle możliwe? Bez znieczulenia? W jakiej klinice robisz?
    W invi... dostanę -uwaga - paracetamol :) jakiś kolejny uspok i relanium...rozmawiałam z anestezjologiem.

Będzie ciekawie bo trudno namierzyć moje jajniki i nie mam pojęcia jak to wytrzymam w bezruchu.
    Jestem przerażona.
    Cały czas - od początku- idzie wszystko nie tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Może będzie bez narkozy, co koniec końców jest lepsze dla organizmu, ale będzie napewno znieczulenie. W mojej klinice wydaje mi się, że jest bez narkozy.
    Nic mi nie poda znieczulającego. Chyba, że uznajemy paracetamol ?
    Morfiny też nie dostanę.

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ