IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Muchacha wrote:O popatrz, to nie wiedziałam. Tzn. tą pierwszą opcję kojarzyłam, ale mnie ona nie interesuje. Nie wiedziałam, że korzystają z banku zagranicznego. Bardzo krótki czas oczekiwania. A czemu wybrałaś taką kombinację: Novum przygotowanie a KD na Ukrainie? A nie wszystko w Novum? Pewnie ten ich bank zagraniczny to też dziewczyny zza wschodniej granicy.
Muchacha, tą opcję z banku dawczyń prawdopodobnie z Ukrainy, mają od niedawna. Jeszcze na początku roku jak tam byłam to nic na ten temat nie mówili. Nie zdecydowałam się w Novum na całość bo oni nie dają na nic gwarancji, komórki dawczyni sa mrożone, do dyspozycji masz o ile pamiętam tylko 5 (Ukraina daje 8-10 swierzych tylko dla Ciebie nie dzielisz z nikim dawczyni) i nie ma żadnej gwarancji zarodka, jak nie powstanie żaden to kasa wyrzucona w błoto. Ukraina daje gwarancję 2 blastocyst i do 10 oocytów dawczyni. Ja chcę uniknąć sytuacji, że nie będzie co transferować. To są bardzo duże pieniądze i dla mnie taka sytuacja jest nie do przyjęcia.Lukrecja, Muchacha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Klamka,nie denerwuj sie,trzeba wierzyc ze sie uda,trzymam kciuki ❤
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
Chyba za późno. 7 dpt blastki. Myślę że beta juz by wyszła. Ale klamka nadal w Grecji? Oczywiście objawy ciąży to tez mogą być. Trzeba do środy cierpliwie poczekać i będzie czarno na białymAMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Bea, tak średnio. Tracę nadzieję. Dzisiaj wypadałby mi pierwszy dzień cyklu, i pomimo tego, że jestem na sztucznym, dostałam rano plamień. Tylko brązowych narazie i mało, ale czekam czy się rozkręci do okresu. Ja nie wiem jak to jest, jestem na sztucznym cyklu, hormony niby powinny być bez górek i dołków, a kurcze wczoraj miałam lekką migrenę jak normalnie przed okresem, a potem to plamienie. Podbrzusza troszenienke czułam, ale nie jakoś specjalnie. A teraz narazie cisza. Czekam. Klinika mówi, żeby nie tracić jeszcze nadzieji i że dużo lasek ma podobnie, a ciąża jest. No jakby u mnie była za pierwszym podejściem to by był cud. Mi nigdy nic nie przychodzi łatwo, tylko muszę się zawsze serio mega napracować. Więc też sceptycznie podchodzę do wszystkiego teraz. No ale wiadomo, smutek i żal jest.
Obecnie mam problem odwrotny, karmię piersią i butelka z przewagą butelki, już chyba powoli powinnam dostać okresu przy takim sposobie karmienia A tu nic. Mam lęk, że POF mnie dopadł i już nie będę miesiaczkowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 15:06
klamka lubi tę wiadomość
-
Ja też mam w inną stronę problem, bo jestem na luteinie, dawka jak w czterech poprzednich cyklach i we wszystkich było plamienie, a teraz nie ma. Niby dobrze, że nie ma, ale jednak się martwię, że coś jest nie tak!
Klamka, postaraj się cieszyć urlopem jeszcze, zamartwianie się nic nie zmieni. Betę robisz w Grecji czy już wracacie?Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualnyCześć. Klamka - myślami jestem z Tobą- przecież jeszcze nie masz bety? Może to być impl.!
A u mnie tak: Byłam na monit- jest ich 10 (2 x 19, reszta mniejsze).
Endometrium 11 mm / chyba Ok ??
Dzisiejsze hormony- estradiol 1936 pg, progesteron 0,59 ng- czy są Ok ??
Punkcja w środę rano, dziś ovitrelle.
Od jutra zaczynam antybiotyk.
Czuję się fatalnie - jakbym miała grypęBea77_2, Dana721, karolcia35 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLil_m wrote:Ja też mam w inną stronę problem, bo jestem na luteinie, dawka jak w czterech poprzednich cyklach i we wszystkich było plamienie, a teraz nie ma. Niby dobrze, że nie ma, ale jednak się martwię, że coś jest nie tak!
Klamka, postaraj się cieszyć urlopem jeszcze, zamartwianie się nic nie zmieni. Betę robisz w Grecji czy już wracacie?never_lose_hope, 4me lubią tę wiadomość
-
Lukrecja wrote:Może jakiś naturalsik?
raczej stawiam na "POF strikes back"
A z innej beczki. Czytałam dzisiaj na fejsie rozkminy jak przekonać męża do badania nasienia "bo on nie chce". W głowie mi się to nie mieści przy tym, ile badań - zdecydowanie mniej komfortowych - znoszą kobiety. Ściągam majtki na samą wymianę spojrzeń z lekarką, a facet się foszy na badanie nasienia (tzn.nie mój tylko jakiś internetowy). Wasi mieli z tym problem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 15:57
karolcia35 lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
No Ciasteczko zaszalałaś. 10 jajek to niezły wynik.
A u mnie nie wiem co się dzieje. Myślałam, że miesiączka przyjdzie w weekend a tu zero, nawet plamień. Od ponad tygodnia czuję się jakby miała zaraz przyjść ale ciągle cisza. Pobolewa mnie dół brzucha, bolały mnie piersi. Temperatura rano skacze i to mi niestety sugeruje, że jakaś cholerna torbiel mi urosła na jajniku. Jak nie będzie miesiączki do końca tygodnia to lecę na USG. Od mezo minęło 5.5 tygodnia, dzisiaj 46dc, trzy tygodnie temu miałam pęcherzyk 17mm i endometrium 8mm. Zwariować można. Sikańca zrobiłam choć w możliwość takiego cudu nie wierzę - ujemny.Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
scania wrote:No Ciasteczko zaszalałaś. 10 jajek to niezły wynik.
A u mnie nie wiem co się dzieje. Myślałam, że miesiączka przyjdzie w weekend a tu zero, nawet plamień. Od ponad tygodnia czuję się jakby miała zaraz przyjść ale ciągle cisza. Pobolewa mnie dół brzucha, bolały mnie piersi. Temperatura rano skacze i to mi niestety sugeruje, że jakaś cholerna torbiel mi urosła na jajniku. Jak nie będzie miesiączki do końca tygodnia to lecę na USG. Od mezo minęło 5.5 tygodnia, dzisiaj 46dc, trzy tygodnie temu miałam pęcherzyk 17mm i endometrium 8mm. Zwariować można. Sikańca zrobiłam choć w możliwość takiego cudu nie wierzę - ujemny.Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
Lil_m wrote:Może zrób betę jednak? U mnie jakieś 4tyg po mezo lekarka stwierdziła "za jakieś 5 dni miesiączka", a była niespodzianka zam8ast okresu
Dana721, Lil_m, karolcia35 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Ciasteczko powodzenia ❤
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
nick nieaktualnyscania wrote:No Ciasteczko zaszalałaś. 10 jajek to niezły wynik.
A u mnie nie wiem co się dzieje. Myślałam, że miesiączka przyjdzie w weekend a tu zero, nawet plamień. Od ponad tygodnia czuję się jakby miała zaraz przyjść ale ciągle cisza. Pobolewa mnie dół brzucha, bolały mnie piersi. Temperatura rano skacze i to mi niestety sugeruje, że jakaś cholerna torbiel mi urosła na jajniku. Jak nie będzie miesiączki do końca tygodnia to lecę na USG. Od mezo minęło 5.5 tygodnia, dzisiaj 46dc, trzy tygodnie temu miałam pęcherzyk 17mm i endometrium 8mm. Zwariować można. Sikańca zrobiłam choć w możliwość takiego cudu nie wierzę - ujemny.ile jajek - obstawiam Max 2...
Może idź na betę ?!?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny