IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
tin wrote:Mam już wyniki koenzymu Q10 - przekroczyłam normę 8-krotnie i dzwonili do mnie z kliniki, że mam odstawić suplement, bo nie wiadomo jakie mogą być skutki uboczne... Kanekę brałam ok. 4 m-cy, najpierw 100 mg przed 2 m-ce, a później 200 mg przez kolejne 2 m-ce. Za miesiąc mam ponownie sprawdzić poziom i skontaktować się z lekarzem.
Przyznam, że martwi mnie teraz poziom komórek NK. Zaczęłam czytać na ten temat i koenzym może podnosić poziom NK nawet o 60%! Zastanawiam się teraz czy nie sprawdzić jaki mam poziom NK. Czy NK są wystarczające, czy powinno się całościowo sprawdzić subpopulacje limfocytów? Możecie coś doradzić?
Ja mialam NK w subpopulacji i nie wiem niestety czy mozna osobno. Subpopulacja w invictcie to ok 350 pln
-
niezapominajka2017 wrote:A propo wit d3, mialam robione ostatnio badanie i okazalo sie, ze przy suplementacji 4000 mg od marca poziom wynosi 30.
Norma jest 20-60. Wczesniej mialam na poziomie 20, wiec naprawde ciezko to przedawkowac...[
Łoł to rzeczywiście - duza dawka, skutek taki sobie. Musze sprawdzic te wit D. I tu moje pytanie jak nazywa sie to ospowiednie badanie na witamine D? Bo sa rozne witaminy D badane. W invctcie chca za to jakies chore pieniadze-300 czy 400 pln! Wydaje mi sie, ze w zwyklym labie to koszt ok 100 pln. Czy to prawidlowe badanie poziomu witaminy D3 to Witamina D (25 - hydroksywitamina D)???
-
4me, w invikcie mają 2 rożne badania wit. D, takie za ca.100 zł i takie za miliony, jak piszesz
ja robiłam 2x to tańsze i wystarczyło.
4me lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Lil_m wrote:4me, w invikcie mają 2 rożne badania wit. D, takie za ca.100 zł i takie za miliony, jak piszesz
ja robiłam 2x to tańsze i wystarczyło.
Mi babeczka przez telefon powiedziała, ze jak d3 to to badanie za miliony... Dlatego tak zwlekam
Edit:sprawdziłam w Brusie 25(oh)D- 75 pln a to chyba to samo co w invicta wiec nieźle tam koszą,
Zrobie sobie orzy okazji zatemWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 18:48
-
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:Wow. Ja biorę jakieś 400 czy 500 ubichinolu Kaneki i to od dawna. A jak to się ma do dawek dziennych Q10, które zaleca dr Lewandowski pod postacią Ovoenergen (999 mg dziennie)?
No własnie, to jest dobre pytanie, ale obawiam się, że nikt nam nie odpowie. Podobno 600mg ubichinonu to odpowiednik 200-300mg ubichinolu.
Mam naprawdę mieszane odczucia odnośnie Q10 i DHEA. Wszyscy mówią brać, a nagle się okazuje, że ma się kosmicznie wysokie poziomy i trzeba odstawiać...
Podobno dawka do 3000mg ubichinonu dziennie jest nieszkodliwa, ale mimo wszystko zastanawia mnie jak to wpływa na aktywność NK.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny dziękuję za wczorajsze porady...zrobilam dzisiaj betę i jest 250...chyba jak na 12 dpt to nie jest źle
Lil_m, 4me, Bea77_2, karolcia35, Lukrecja, klamka, Dana721, eM80, niezapominajka2017, sylwia80, Mika10, Domili lubią tę wiadomość
Syn 2011r
Starania od 2015r
Poronienie 2016r
Choroba Hashimoto, AMH 0.4
ICSI 06.2018, 11dpt beta250, 13dpt beta590,
-
4me wrote:To wystarczy zbadac poziom zwyklej D? Jka to dziala?
Mi babeczka przez telefon powiedziała, ze jak d3 to to badanie za miliony... Dlatego tak zwlekam
Edit:sprawdziłam w Brusie 25(oh)D- 75 pln a to chyba to samo co w invicta wiec nieźle tam koszą,
Zrobie sobie orzy okazji zatem4me lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualny
-
Dziękuję tin:) lecze się w novum w sumie stosunkowo krótko, pierwsza wizyte w novum mialam pod koniec marca.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Syn 2011r
Starania od 2015r
Poronienie 2016r
Choroba Hashimoto, AMH 0.4
ICSI 06.2018, 11dpt beta250, 13dpt beta590,
-
tin wrote:Mam już wyniki koenzymu Q10 - przekroczyłam normę 8-krotnie i dzwonili do mnie z kliniki, że mam odstawić suplement, bo nie wiadomo jakie mogą być skutki uboczne... Kanekę brałam ok. 4 m-cy, najpierw 100 mg przed 2 m-ce, a później 200 mg przez kolejne 2 m-ce. Za miesiąc mam ponownie sprawdzić poziom i skontaktować się z lekarzem.
Przyznam, że martwi mnie teraz poziom komórek NK. Zaczęłam czytać na ten temat i koenzym może podnosić poziom NK nawet o 60%! Zastanawiam się teraz czy nie sprawdzić jaki mam poziom NK. Czy NK są wystarczające, czy powinno się całościowo sprawdzić subpopulacje limfocytów? Możecie coś doradzić?Bea77_2 wrote:Wow. Ja biorę jakieś 400 czy 500 ubichinolu Kaneki i to od dawna. A jak to się ma do dawek dziennych Q10, które zaleca dr Lewandowski pod postacią Ovoenergen (999 mg dziennie)?
Wow, to ja sobie zbadam ten Koenzym bo biorę chyba z pół roku... Nie duże dawki bo po 120 dziennie. Ale się trochę zaniepokoiłam, nawet suplementami można sobie zaszkodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 22:22
-
nick nieaktualnyTrzymam kciuki !!!!!!! Mocno !!!
Marta Grstulacje !!!
Nie wiem co z tymi suplementami - co tu zrobickupiłam teraz Prenatal Uno.
No i dziś pozbyłam się wrednej osemeczki.... Ojoj ... jeszcze biorę fragmin .. ale nie miałam czasu z nią czekaćOjojoj
maarta80, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaarta80 wrote:Dziękuję tin:) lecze się w novum w sumie stosunkowo krótko, pierwsza wizyte w novum mialam pod koniec marca.
Super! Czy oprócz primingu estrogenowego brałaś dodatkowe suplementy i w jakich dawkach? Przygotowywałaś się w jakiś szczególny sposób - dieta, akupunktura, itp?Bea77_2, maarta80 lubią tę wiadomość
-
Mimila wrote:Dziewczyny,pomóżcie,prosze,bo już zaczynam się denerwować,a tylko Wy możecie mnie uspokoić. Jestem na wakacjach w Grecji i biorę ten krążek antykoncepcyjne juz 9 dzień i 9 dni mam krwawienie,ciagle leci świeża krew. Napisalam do lekarza,odpisał mi,ze zluszcza się torbiel Ale nie wiem czy to prawda;bo torbiel już mialam wcześniej i nigdy takiego krwawienia długiego nie mialam. Czy sądzicie,że to przez antykoncepcję czy przez torbiel?Czy któraś z Was miala podobna sytuację?Odstawiłam Aspirin Cardi o zupełnie zeby nie było krwotoku Ale strasznie mnie to stresuje,jak widzę codziennie krew to mi Słabo,boje sie,że się wykrwawie. Nie jest to mocne krwawienie Ale średnie,ja zawsze mam do 4 dni,po mezoterapii,a teraz tak dlugo. Proszę,pomóżcie. W środę wracam i w czwartek mam wizytę u mojego lekarza Ale jeszcze muszę wytrzymać te 3 dni,może mnie uspokoicie.Dziekuje i pozdrawiam z Grecji!
Mimila nie sądzę, że to torbiel, pewnie jak dziewczyny piszą antyki winne. Ja przy torbieli miałam bardzo obfitą miesiączkę i silne bóle/skurcze, ale trwała tak samo jak zawsze 5 dni. Za to byłam wtedy na nartach i zasłabłam na stokuTaka nienormalna byłam, że pobrałam no spę i ibuprom i myślałam że będzie dobrze, ale organizm się zbuntował. No a potem na usg się okazało że torbiel 4,5 cm zniknęła sama
-
kayama wrote:Mimila nie sądzę, że to torbiel, pewnie jak dziewczyny piszą antyki winne. Ja przy torbieli miałam bardzo obfitą miesiączkę i silne bóle/skurcze, ale trwała tak samo jak zawsze 5 dni. Za to byłam wtedy na nartach i zasłabłam na stoku
Taka nienormalna byłam, że pobrałam no spę i ibuprom i myślałam że będzie dobrze, ale organizm się zbuntował. No a potem na usg się okazało że torbiel 4,5 cm zniknęła sama
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb