IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,ja tez się pocieszam tym,że mam dobre geny,bo u mnie wszystkie kobiety bardzo młodo wyglądają, Mama urodziła w wieku 42 lat;a prababcia 46 i dziecko tej pracowni do dziś zyje i jest zdrowe ale to byky inne czasy,inne jedzenie itd.Moje zarodki były dość ładne,ten 4.1.1 rozwijał się pięknie właśnie na monitoringu Ale 2 razy się nie dal zbadac i się nie przyjal.Jwden okazał się chory,a ten co wyszedł zdrowy po pgs to był 3.2.3,czyli duzo gorszy zewnętrznie.Przyjal sie Ale beta byla tylko 4 i zaraz polecial,zakładam,że za bardzo byl osłabiony i nie dał rady,bo obstawiona bylam wszystkimi możliwymi lekami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 11:21
Bea77 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualnyPodłamałam się. Lekarz w Czechach nie zgodził się wypisać mi pisma do angielskiej kliniki na HGH. Widać spękał, bo na spotkaniu ustnie powiedział, że nie ma nic przeciwko temu jeśli sobie załatwię receptę w UK. Czyli przez fakt, że jest to nielegalne w Czechach bał się jakikolwiek ślad na piśmie zostawić. Wręcz kategorycznie mi napisali, że on się nie zgadza żebym użyła HGH podczas stymulacji. Na spotkaniu powiedział, że nie ma nic przeciwko temu...
Nie wiem co teraz bo bez HGH nie chcę robić. Nie wierzę, że może mi się udać bez tego.
Muszę spróbować dostać receptę z jakiejś kliniki w Londynie, ale kto mi to przepisze skoro się u nich nie leczę i będą wiedzieli, że im kasy nie zostawię.
Jakieś pomysły gdzie to zdobyć? Czy gdzieś w Polsce będą wiedzieli jak to się stosuje i będą mi w stanie przepisać? -
O kurde. Bea, ja z Pl kojarzę tylko ten Białystok. Wiem że dla Ciebie to d...pa ze względu na dojazd, ale może uda się załatwić receptę grzecznościowo? Poszukaj na forum użytkowniczki Arlenka, ona miała ivf z hgh chyba w artemidzie(albo Kriobank?) popytaj, może Cie pokieruje dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 12:40
Bea77 lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Bea,a nie boisz się tak brac tego?Skpro jest to nielegalne to ja bym tak się nie paliła do tego...Znasz kogoś kto to bral i się udalo i nie było poważnych skutków ubocznych?W Polsce też jest nielegalne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 12:57
Bea77 lubi tę wiadomość
Mimila, w Pl jest tak, że hgh jest lekiem normalnie dopuszczonym do obrotu, z tym, że są konkretne wskazania do jego stosowania - u osób z niskorosłością, zespołem Turnera. Zastosowanie przy ivf jest więc poza wskazaniami (w polskich realiach oznacza to lek pełnopłatny, ale nie jest to "nielegalne")3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Wspomaga stymulację, wpływa na jakość komórek. Tyle kojarzę, więcej na pewno napiszą Bea i Dana, której kolezanka ostatnio zaszła właśnie przy wspomaganiu hgh.
Bea77 lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Bea,a nie boisz się tak brac tego?Skpro jest to nielegalne to ja bym tak się nie paliła do tego...Znasz kogoś kto to bral i się udalo i nie było poważnych skutków ubocznych?W Polsce też jest nielegalne?
Ostatnio Irlandka do mnie napisała, że dostała na to recepcję w Irlandii gdzie się długo leczyła i zaszła w ciążę po in vitro w mojej czeskiej klinice po użyciu HGH. Była pewna i przekonana, że to HGH zdecydowało o sukcesie.AmVormittag, kayama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Rozumiem ale co on ma robić przy ivf?Jak ma pomagać i dla kogo?bo tego nie rozumiem...
AmVormittag lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie czytalam o tym po angielsku,faktycznie wygląda na To,że działa Ale zastanawia mnie jedno,dlaczego tak mało klinik to stosuje?Chyba musi być jakiś powód...Sterydy to i tak dostajemy na utrztmanor ciazy,ja dostaje Menopur. Muszę pogadać o tym z moim lekarzem ,bo na wlasna rękę bym sie bala brac. A jak długo to trzeba brac i kiedy?W cyklu z ivf czy już przed?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 13:53
Bea77 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyMimila wrote:Właśnie czytal o tym po angielsku,faktycznie wygląda na To,że działa Ale zastanawia mnie jedno,dlaczego tak mało klinik to stosuje?Chyba musi być jakiś powód...Sterydy to i tak dostajemy na utrztmanor ciazy,ja dostaje Menopur. Muszę pogadać o tym z moim lekarzem ,bo na wlasna rękę bym sie bala brac. A jak długo to trzeba brac i kiedy?W cyklu z ivf czy już przed?
-
nick nieaktualny
-
Bea,ja też już chce ale muszę pogadać jeszcze z moim lekarzem o tym,sama tego nie wezme,poza tym musi przepisać lekarz i dawki tez.Wiesz w jakich dawkach sie to bierze i kiedy dokładnie?Tylko jesli komórki jajowe powstają przez 3 miesiące to czemu tylko kilka dni przed stymulacja by wystarczyło zeby nie było wad?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 15:29
Bea77 lubi tę wiadomość
Pisalam do Bociana do Białegostoku i podali mi,że stosowali hgh w przeszłości ale aktualnie nie stosują ale nie chciała powiedzieć dlaczego albo nie wiedziała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 15:29
nick nieaktualnyMimila wrote:Bea,ja też już chce ale muszę pogadać jeszcze z moim lekarzem o tym,sama tego nie wezme,poza tym musi przepisać lekarz i dawki tez.Wiesz w jakich dawkach sie to bierze i kiedy dokładnie?Tylko jesli komórki jajowe powstają przez 3 miesiące to czemu tylko kilka dni przed stymulacja by wystarczyło zeby nie było wad?
-
nick nieaktualny