IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimila wrote:Ja miałam na myśli az ale nie od par leczących się,tylko od zdrowych,tak jak robia w Czechach i podają,że maja 70% ciaz. To bardzo duzo ale nadal nie 100%. Nie rozumiem czemu sie u Ciebie nie udalo,zupelnie nie rozumiem,może to w ogole nie chodzi o jakość komórek,tylko o inne sprawy,że zarodki się nie zagbiezdzaja. Masz 2 czy 3 mrozaczki?
w Polsce nie ma AZ od par nieleczących się... AZ to adopcja zarodka już istniejącego... a Ty mówisz o podwójnym dawstwie... a to są koszty jeszcze wyższe niż KD...
Chyba jednak o jakość komórek.. spójrz skoro z 12 już po uplywie 1 doby zaplodnionych było TYLKO 5... a przetrwały TYLKO do 3 doby... 2 zarodki... do 5 doby ani jednego.. to chyba o czymś to świadczy...? a tutaj mój organizm nie miał na to absolutnie żadnego wpływu... nie wiem skąd Twoj wnioksek, że to wina mojego organizmu, że zarodki sie nie zagnieżdzają...
jeśli do 5 doby w labo nie przetrwal ani jeden.. to wysoce prawdopodobne, że już w moim ogranizmie w 4 czy 5 dobie te dwa maluchy też sie zatryamaly.. wiec mój organizm mimo najszczerszych chęci i przygotowania nie miał ich jak zatryzmać na 9 miesięcy...
nie mam ani jednego mrozakaBea77_2, Blastka lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kadetka wrote:w Polsce nie ma AZ od par nieleczących się... AZ to adopcja zarodka już istniejącego... a Ty mówisz o podwójnym dawstwie... a to są koszty jeszcze wyższe niż KD...
Chyba jednak o jakość komórek.. spójrz skoro z 12 już po uplywie 1 doby zaplodnionych było TYLKO 5... a przetrwały TYLKO do 3 doby... 2 zarodki... do 5 doby ani jednego.. to chyba o czymś to świadczy...? a tutaj mój organizm nie miał na to absolutnie żadnego wpływu... nie wiem skąd Twoj wnioksek, że to wina mojego organizmu, że zarodki sie nie zagnieżdzają...
jeśli do 5 doby w labo nie przetrwal ani jeden.. to wysoce prawdopodobne, że już w moim ogranizmie w 4 czy 5 dobie te dwa maluchy też sie zatryamaly.. wiec mój organizm mimo najszczerszych chęci i przygotowania nie miał ich jak zatryzmać na 9 miesięcy...
nie mam ani jednego mrozaka
Przepraszam jak juz pisalas.
To bylo 12 komorek dawcy?
To tez stres byl. Bardzo mi przykro, ze sie nie udalo.
Przynajmniej masz jeszcze czas, bo mlodziutka jestes.
Mimila lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Kadetka wrote:w Polsce nie ma AZ od par nieleczących się... AZ to adopcja zarodka już istniejącego... a Ty mówisz o podwójnym dawstwie... a to są koszty jeszcze wyższe niż KD...
nie mam ani jednego mrozakaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 11:59
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nie mam ani jednego mrozaka
Kadetka też bym taki wniosek wyciągnęła skoro to nie twoje komórki.
Magdala też myślałam o screchingu przed crio. Nie wiem jak to robią w Novum i czy sie na to zdecydować bo w sumie nie wybrałam jeszcze lekarza prowadzącego crio (bo dr L nie prowadzi) i nie mam wskazań od lekarza. Ale po 2 nieudanych próbach człowiek zastanawia się co jest nie halo, w przeciwieństwie do lekarzy.Mimila lubi tę wiadomość
-
Lukrecja wrote:Na bank coś było nie tak z komórkami. Mam mozliwosc porownanianjak bylo u mnie. Ja również robiłam w Invimedzie, też miałam 12 komórek rozmrozily się wszystkie, 2 się nie zaplodnily, powstaly 4 zarodki bardzo dobrej i dobrej jakości, 6 komórek obserwowano do 5 doby niestety obumarly.
Takie są też statystyki ciąż naturalnych. Przecież nie każdemu udaje się za 1 cyklem starań. Różne rzeczy mogą się nie zgrać.
Oczywiście mam koleżankę której udali się 2 razy za pierwszym podejściem ale nie oszukujmy się to są wyjątki. Jak nic nie stoi na przeszkodzie to ludzie się po kilka cykli starają.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Miałam raz scratching nie udało się. Nie wiem czy będę jeszcze robić.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Magdala wrote:Przepraszam jak juz pisalas.
To bylo 12 komorek dawcy?
To tez stres byl. Bardzo mi przykro, ze sie nie udalo.
Przynajmniej masz jeszcze czas, bo mlodziutka jestes.
Magdala tego mogłaś już nie dodawać... kobiecie która w wieku 29 lat usłyszała od lekarza, że przechodzi menopauzę mówisz, że mam jeszcze czas?? bo młodziutka jestem...??
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Lukrecja wrote:Na bank coś było nie tak z komórkami. Mam mozliwosc porownanianjak bylo u mnie. Ja również robiłam w Invimedzie, też miałam 12 komórek rozmrozily się wszystkie, 2 się nie zaplodnily, powstaly 4 zarodki bardzo dobrej i dobrej jakości, 6 komórek obserwowano do 5 doby niestety obumarly.
i tego się trzymamy Lukrecja... źle trafiliśmy... obyśmy tym razem mieli więcej szczęścia...klamka, Lukrecja lubią tę wiadomość
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,pytanie trochę z innej beczki,czy któraś z Was zdejmowała hybrydy do punkcji?Wszystkie czy tylko jedną?Moje pozostale punkcje byly bez hybryd,bo wtedy nie nosiłam ,zaczęłam robic na Komunię córki i teraz się zastanawiam co z tym zrobic jesli do punkcji dojdzie teraz. Kosmetyczka mi mowila,że może zdjąć jedna,lub wszystkie Ale zostawić bazę proteinowa.Musze zapytać pielęgniarek w klinice.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Bea77_2 wrote:Chyba nie to Magdala miała na myśli, tylko to że na in vitro z KD masz jeszcze trochę czasu i można powtórzyć. Wiem, że to duży koszt, ale masz czas żeby powtórzyć procedurę jeśli będziesz chciała. Z tego co wiem to zdarza się, że z KD kobiety zachodzą w ciążę i po 50tce, czyli w okresie menopauzalnym. U Ciebie prawdopodobnie o tyle lepiej że masz potencjalnie dużą szansę na dziecko z KD a nawet na rodzeństwo dla niego.
Chyba to Magdala miała na myśli. Organizm też młody, więc powinien lepiej znieść ciążę niż kobieta 10 czy 20 lat starsza.
Wlasnie to mialam na mysli!
Mi np za dwa, trzy lata juz zaden lekarz nie zrobi transferu czy to mojego czy obcego zarodka.
Bea77_2, Mimila, Lukrecja, Blastka lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Bea77_2 wrote:Chyba nie to Magdala miała na myśli, tylko to że na in vitro z KD masz jeszcze trochę czasu i można powtórzyć. Wiem, że to duży koszt, ale masz czas żeby powtórzyć procedurę jeśli będziesz chciała. Z tego co wiem to zdarza się, że z KD kobiety zachodzą w ciążę i po 50tce, czyli w okresie menopauzalnym. U Ciebie prawdopodobnie o tyle lepiej że masz potencjalnie dużą szansę na dziecko z KD a nawet na rodzeństwo dla niego.
Chyba to Magdala miała na myśli. Organizm też młody, więc powinien lepiej znieść ciążę niż kobieta 10 czy 20 lat starsza.
ja chciałabym wychować dzieci... mieć siłę bawić się z nimi, być dla nich przyjaciółką, wspierać jak najdłużej... daj Boże doczekać się wnuków... mój mąż już teraz liczy w jakim wieku będzie jak dzieciaki będą biegać, czy będzie miał kondycje i siłę grać z nimi w piłkę, jechać na wycieczkę rowerową czy zapewnić inne atrakcje... nawet jeśli teraz zajdę w ciąże i urodzę, to jak będzie zdawało maturę będę już miała 50tkę.. czy to tak wcześnie? nie sądzę... bardziej się zastanawiam, do kiedy (dla mnie) byłoby moralnie słuszne staranie się o dzieciątko... na pewno wiek ok. 50 lat nie jest wiekiem na rodzenie dzieci..
Bea potencjalna szansa nie przekłada się na realną ciążę.. niestety nie będzie nas stać na kolejną procedurę.. 20 tysięcy to dla nas ogromna kwotaNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Mimila wrote:Dziewczyny,pytanie trochę z innej beczki,czy któraś z Was zdejmowała hybrydy do punkcji?Wszystkie czy tylko jedną?Moje pozostale punkcje byly bez hybryd,bo wtedy nie nosiłam ,zaczęłam robic na Komunię córki i teraz się zastanawiam co z tym zrobic jesli do punkcji dojdzie teraz. Kosmetyczka mi mowila,że może zdjąć jedna,lub wszystkie Ale zostawić bazę proteinowa.Musze zapytać pielęgniarek w klinice.
Ja miałam hybrydy i nikt nawet o to nie pytałMimila lubi tę wiadomość
wiek ’89, początek starań ’15, AMH ’17 - 0,3
03.2018 IMSI cb
07.2018 IMSI09.2018 crio
10.2018 crio
12.2018 IMSI
03.2019 IMSI brak komórek
10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
02.2020 crio
10.11.2020 urodziła się Maja
04.2022 crio
07.2022 IMSI -> 3 blastocysty
01.2023 crio
13.10.2023 urodził się Filip -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 15:28
Bea77_2, Blastka lubią tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Bea, Mimila... dlatego napisałam do kiedy DLA MNIE byłoby to moralnie słuszne... chyba każda z Was też nie zamierza starać się do śmierci..Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny