IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:No niestety. Następny specyficzny człowiek w klinice nOvum. Może nie chcą nic mówić dopóki nie przyjadę i umowy nie podpiszę.... nie mam pojęcia.
Zyskuje podobno po bliższym poznaniu. Tej wersji się trzymajmy.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Mimila, w skrócie to będą zastrzyki z gonatropin (czyli środki do stymulacji jak Menopur, Gonal itp.) oraz antagonista jak np. Cetrotide czyli środek zapobiegający przedwczesnej owulacji. I nie ma żadnej antykoncepcji wcześniej, ruszę prawdopodobnie z zastrzykami od 2 dnia cyklu i przez pewnie kolejne plus minus 10 dni, a potem punkcja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 16:53
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Dziewczyny,zmienili mi na jutro godzinę wizyty I teraz zastanawiam się czy podać leki wcześniej,Tak z godz-1,5 wcześniej niż podaje zawsze czy lepiej później. Zawsze podawałam po usg Ale teraz wizytę mam na 11,bo mój lekarz ma zabiegi. Myślicie,że troche różnicy nie ma znaczenia?Lepiej chyba wcześniej niż później. Do tego coś mnie zaczyna swedziec,na razie lekko Ale pewnie grzybica się zaczyna,Ja to mam często z tym problem I akurat teraz. Pewnie lek dostanę jeszcze przed punkcja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 17:11
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Ale jakie leki? masz na myśli zastrzyki do stymulacji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 17:37
Bea77_2 wrote:Witam witam. Mój protokół jest ułożony, ale nie wiem jeszcze jaki. Mam dziś po południu dzwonić do dr Z i dowiedzieć się co i jak. Sekretarki nie mogą udzielać informacji natury medycznej. Tylko tyle udało mi się wyciągnąć, że dr L nie zapomniał o nas i ułożył plan przed urlopem.
Miłego dnia nad Bałtykiem. Oj co ja bym dała, żeby być dziś nad morzem i w ogóle żeby być rok na macierzyńskim. Tak mi się zawsze marzyło, żeby mieć taki jeden rok kiedy będę mogła pobyć w domu.Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Bea,moje 3 stymulacje też były bardzo podobne,mimo,że każda inna była,tzn jedna krótki protokół,inna długi i leki były też różne,tzn raz zamiast Gonalu dostałam Elonve i efekt po każdej był podobny,5 komórek,5 zarodków i 2 albo 3 blastocysty. Teraz pewnie będzie najmniej, bo I wiek inny I też te torbiele po mezotetapii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 17:43
Bea77_2 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Je powinnaś brać zawsze o tej samej porze, codziennie. Ja sobie wyznaczyłam godziny i ich się trzymałam. A jak byłam akurat na mieście to zabierałam ze sobą i robiłam gdzieś w łazience. Myślę, że jak przesuniesz o pół godziny czy godzinę to się nic nie stanie, ja jednak wolałam trzymać się ustalonych godzin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 18:03
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Weź do kliniki w torbie chłodzącej bo Gonapeptyl trzeba w lodówce trzymać i Gonal też.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Bea77_2 wrote:
A pytanie z innej beczki. Jak długo utrzymuje się efekt scrachingu endometrium? tylko jeden cykl czy dlużej?
podobno efekt utrzymuje się do 3 cykli..Bea77_2 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Dziewczyny, jesteście zorientowane więc może pomożecie. Jestem przed pierwszą stymulacja. Póki co od tygodnia gonapeptyl a później jak wszystko dobrze pójdzie mam zacząć mensinorm i ovaleap. W czwartek mam zrobić badania lh, fsh i estradiol. Nie wiem tylko czy gonapeptyl wstrzyknać standardowo rano przed badaniem czy dopiero trochę pozniej po pobraniu krwi? Dodatkowo zastanawiam się na ile dni z reguły dostaje się l4 w dniu punkcji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:02
Mimila lubi tę wiadomość